Kirjoita uusi viesti  |  Alueen etusivu  |    |  Etsi  Alas ⇓   
  Persujen radiomainos, Topic3

Lähettäjä: mari 
Päivämäärä:   19.1.22 20:30:22

http://forum.hevostalli.net/read.php?f=9&i=8529578&t=8529578

Tämä varmaan jatkuu?

  Re: Persujen radiomainos, Topic3

Lähettäjä: mari 
Päivämäärä:   19.1.22 20:31:48

Lähettäjä: mari
Päivämäärä: 19.1.22 20:29:25

" Miksi ihmeessä persut sitten pelkäävät, että tänne tuotaisiin hoitajia ulkomailta?"

Ei tietenkään ole väliä minkämaalainen hoitaa. Väliä on sillä, miellä kielellä hoidetaan missäkin maassa. Eri maissa olen todistanut potilaiden ja asiakkaiden ahdistusta siitä ettei tule ymmärretyksi omassa kotimaassaan omalla äidinkielellään.

Toisekseen tuleeko se tuontihoitaja Suomessa hoitajan työstä saamallaan palkalla toimeen? Mikä on näiden tuontihoitajien palkka ja riittääkö se elämiseen vai saavatko he esim. asumistukea? Tämä olisi tärkeä selvittää sillä meiltä loppuu rahat jos ulkomaisten työntekijöiden elämistä pitää tukea verovaroista.

Työnantaja (kansainväliset pörssiyhtiöt esim.: Attendo, Terveystalo, Mehiläinen, Esperi ja Pihlajalinna) on ainoa, joka tästä hyötyy, työntekijä on alisteisessa ja prekaarissa asemassa ja hänen sosiaaliset suhteensa kärsivät, hoidettavien kokemukset vaihtelevat.
Ilmiönä tämä tuskin katoaa, mutta vaikuttaa siltä, ettei tätä ole ihan loppuun asti mietitty. Miten voi arvottaa euroiksi hajoavia perheitä ja poissaolevan vanhemman vaikutusta lapseen tuontityöntekijöiden perheissä?

Mut joo persujen tyhmyyttähän tämäkin on.

Aiheesta artikkeli Hesarissa: https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000008537125.html

  Re: Persujen radiomainos, Topic3

Lähettäjä: mari 
Päivämäärä:   19.1.22 20:39:03

Li:ltä FB:ssa kaikille avoi jako ja hyvin painava ja tärkeä kannanotto. En voisi olla enempää samaa mieltä, tämän vasemmistoliiton avauksen kanssa:

"
Li Andersson
10 t ·
Sain eilisen MTV3:n puheenjohtajatentin jälkeen niin tärkeän viestin terveyskeskuksissa työskentelevältä yleislääkäriltä, että jaan sen hänen luvallaan poikkeuksellisesti kokonaisuudessaan kanssanne.
Hän avaa kirjoituksessa erinomaisesti juuri niitä syitä, miksi jonojen lyhentäminen ja peruspalveluiden vahvistaminen edellyttää julkisten resurssien kohdentamista sinne missä niille on kaikista suurin tarve.
Tämä on vaalien tärkeimpiä kysymyksiä!
”Kiitos olit tänään pj-tentissä ainoa, joka ymmärsi tämän palvelusetelin kannattamattomuuden, julkisen puolen huonot työolot ja siten lääkäreiden siirtymisen yksityiselle! Olen itse töissä terveyskeskuksessa, mutta työ on niin huonosti resursoitu, organisoitu ja rankkaa, että en tiedä jaksanko sitä jatkossa. Yksityisellä ei hallita monisairaiden hoitoa eikä oteta kokonaisuuteen kantaa. Aloitetaan vähän hoitoa yhteen asiaan, mutta koska yksityisellä haluavat aina lisätutkimuksia, jotka sitten jäävät julkisen perusterveydenhuollon hoidettavaksi, niin koko käynti oli siten ”hyödytön”. Yksityinen lääkäriasema saa potilaan käynnistä maksun, potilas pääsi takuun mukaisesti näkemään lääkärin, mutta hoito ei edennyt lainkaan vaan jatkot siirtyvät julkiseen perusterveydenhuoltoon.
Perusterveydenhuoltoon pitää saada lisää resurssia, ei erikoissairaanhoidon jämiä. Jos perusterveydenhuolto ei toimi, lisääntyvät erikoissairaanhoidon käynnit. Erikoissairaanhoito siirtää lisää töitä perusterveydenhuoltoon, mutta resurssia tai rahaa ei tule lisää. Ainoa paikka missä palveluseteli saattaisi toimia on erikoissairaanhoidon puolella: esimerkiksi yksittäinen toimenpide.
Sote-ala ei houkuttele ja siksi kato käy muualle. Koulutuspaikkoja on, mutta ne eivät täyty. Avustavaa henkilökuntaa ei ole, joten itse lääkärinä siivoan työhuoneita, omaa työhuonetta ei ole, täydennän huoneeseen hanskoja, käsidesiä, tutkimusvälineitä, saippuaa jne jotta voin tehdä työni. Postitan kirjeitä, soittelen potilaille asioissa jotka muualla on hoidettu yksinkertaisella tekstiviestillä. Siivoan kahvihuonetta, annan labraan valmistautumisohjeita, varaan aikoja hoitajille..
Henkilökuntaa ei kuunnella eikä toimintatapoja olla halukkaita kehittämään. Tämä muutoshaluttomuus ja työntekijöiden kuuntelemattomuus, kehittymättömyys ja ongelmakohdilta silmien sulkeminen saa minut lähtemään muualle, mikäli tilanne ei muutu. Työstäni pitäisin, jos saisin tehdä hyvin organisoitua lääkärin työtä. En ole sihteeri, laitoshuoltaja tai hoitaja ja siksi lähden todennäköisesti muualle tekemään koulutukseni mukaista työtä. Tämä pääosin mahdollistetaan yksityispuolella, vaikka muuten en koe halua siellä työskennellä. Toivotaan, että kyseiset asiat paranisivat ja perusterveydenhuollon houkuttelevuus lisääntyisi!
Ja vielä tämä keskusteltu hoidon jatkuvuudesta - se on mielekästä niin henkilökunnalle kuin potilaallekin. Ei tarvitse aina perehtyä uuteen potilaaseen ja tarvitaan vähemmän aikaa asian käsittelyyn, kun potilaan tausta on jo tuttu. Aikaa jää siten muille potilaille. Nyt jatkuvuuskin on niin huonoa, että työ on raskasta myös siksi.”"

  Re: Persujen radiomainos, Topic3

Lähettäjä: mari 
Päivämäärä:   19.1.22 20:43:17

Joo ja anteeksi, etten kehunut vaih persuja. Vaan myös vasemmistoliiton PJ:n avausta.

Kehun oman mielipiteeni mukaisia asioita. Vaikka tässä kai piti vaan haukkua persujen aluevaalikampanjoita.

  Re: Persujen radiomainos, Topic3

Lähettäjä: ?? 
Päivämäärä:   19.1.22 20:45:23

"Tämä on yksi osaratkaisuista hoitajapulaan" siinä sanotaan selvästi. Eli sama valehtelu jatkuu. Kyseessä EI ole ainoa ratkaisu, EIKÄ sitä tehdä suomalaisten hoitajien kustannuksella.

Mitä tulee kansainvälisiin pörssiyhtiöihin, näiden puolesta ja eduksi persut ovat äänestäneet joka ikisessä äänestyksessä Europarlamentissa. Mukaanlukien metallijoittaja Halla-aho.

Aikanaan Perussuomalaiset ehdottivat ja valmistelivat omaa sote-malliaan kansanedustaja Turusen johdolla, jossa siirryttäisi kokonaan yksityistämiseen. Koitettiin siis kokonaan romuttaa suomalainen terveydenhoitojärjestelmä!

Rampautuksessa pääsivätkin kyllä hyvään vauhtiin.

Nytkin puolue on Kokoomuksen aseellinen siipi, kontrolloitu oppositio jonka ainoa tarkoitus on kusettaa kaikkein köyhin ja sitä kautta kouluttamattomin kansanosa äänestämään omaa etuaa vastaan.

Nykyinen heidän ehdotus palveluseteleistä on täysin järjetön ja aiheuttaisi valtavasti lisää kuluja.

  Re: Persujen radiomainos, Topic3

Lähettäjä: - 
Päivämäärä:   19.1.22 20:48:27

Persujen kunnanvaltuutettu Venni Härkönen julkaisi tänään twiitin jossa "yleistietämyksenä" kieltää holokaustin.

Tälläisestä ei enää edes "harjata", eikä media jaksa kirjoittaa.

Perussuomalaisissahan kansanmurhaan yllyttäminenkään ei tunnetusti ole rasismia vaan "maahanmuuttakritiikkiä".

  Re: Persujen radiomainos, Topic3

Lähettäjä: BUAH 
Päivämäärä:   19.1.22 20:50:32

Perussuomalaiset vaativat äänestämään pihalle polttoaineen hintojen korottajat. Mitähän tähän tuumaa edustajat: Eerola, Elomaa, Immonen, Junnila, Juvonen, Kankaanpää (vara), Meri, Mäenpää, Mäkelä, Niikko, Packalen, Slunga-Putsalo, Tavio, Vähämäki, sekä EU-meppeinä toimivat Huhtasaari ja Hakkarainen. Jokainen kun oli valmis äänestämään kaksi kertaa bensan hinnan korotusten puolesta.

@!#$

  Re: Persujen radiomainos, Topic3

Lähettäjä: M 
Päivämäärä:   19.1.22 20:54:10

Tää on kova:

"St1:n vaade päätyy uhkaukseen.
– Mikäli Perussuomalaiset r.p. ei keskeytä vaalimainoksen esittämistä ja ryhdy tarvittaviin toimiin vaalimainoksen poistamiseksi, St1 tulee vaatimaan korvausta sille aiheutuneesta vahingosta ja ryhtymään kaikkiin tarpeellisiin toimiin vaalimainoksen käytön kieltämiseksi."

Sinänsä kuvaa hyvin persujen toimintatapoja. Kun puuttuu kaikenlaiset käytöstavat, kaikki vähänkään älyä ja toisten huomioon ottamista vaativat jutut.

Mutta toivottavasti äänestäjät muistavat hinnankorottajat ja heidän vaalisakkinsa ja jättävät äänestämättä perskekolaisia ehdokkaita.

https://www.is.fi/autot/art-2000001270438.html

  Re: Persujen radiomainos, Topic3

Lähettäjä: ope 
Päivämäärä:   19.1.22 20:55:48

Noin 20% suomalaisista äänestää taas näissä vaaleissa bensan hinnasta. Mitä enemmän ihmisten perusopetusta on muokattu ja luokkakokoja kasvatettu sitä enempi on sellaisia joiden lukutaito, kuullunymmärtäminen ja lukemansa ymmärtäminen sekä lähdekritiikki taidot ovat vajavaisia. Kun riittävän kauan toistaa puppua, alkaa siihen jo itsekin uskoa.

  Re: Persujen radiomainos, Topic3

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   19.1.22 21:00:25

PS:

2015: nostettiin polttoaineveroa

2016: nostettiin polttoaineveroa

2017: nostettiin polttoaineveroa

2021: OMG! Vihervasemmistomädättäjähallitus aikoo nostaa polttoaineveroa!

  Re: Persujen radiomainos, Topic3

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   19.1.22 21:01:14

Persujen ääliöäänestäjiä voi näemmä vedättää miten lystää. Eihän se totta vie ole yksityistämistä kun annetaan jo valmiiksi rampautettuun kunnalliseen terveydenhuoltoon varatut rahat palveluseteleinä rikkaille jotka voivat niitä sitten kiikuttaa yksityisen puolen porvaripuoskareille.

  Re: Persujen radiomainos, Topic3

Lähettäjä: - 
Päivämäärä:   19.1.22 21:17:01

Kannattaa lukaista sellainen kirja kun "Arvot mekin ansaitsemme". Surullinen katsaus siitä missä vesissä Perussuomalaiset ja äärioikeisto kulkevat ja kehittyvät.

  Re: Persujen radiomainos, Topic3

Lähettäjä: niin no 
Päivämäärä:   19.1.22 21:28:25

Mitäs pienistä. Vaalit on ja roiskuu.

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/8eb70bad-6594-4ae9-904a-9c0dd85cfd2f

  Re: Persujen radiomainos, Topic3

Lähettäjä: Haloo 
Päivämäärä:   19.1.22 21:33:13

"Huhtasaari on äänestänyt leikkausten ja taksiuudistuksen puolesta. Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho ilmoitti valintansa jälkeen, että Sipilän hallitusohjelma kelpaa hänelle. Kikyt, aktiivimallit, eläkeleikkaukset, opintotuen heikentämiset tai sote-palveluiden yksityistäminen eivät olleet ongelma.

Persut eivät ole mikään uusi vaihtoehto. He ovat olleet valmiita samanlaisiin, ja pahempiin, kompromisseihin, kuin parjaamansa "vanhat puolueet"."

https://www.satakunnankansa.fi/lukijalta/art-2000007122767.html

  Re: Persujen radiomainos, Topic3

Lähettäjä: mari 
Päivämäärä:   19.1.22 21:42:30

"Maalaisjärkeä ei opita, se peritään."

Like nyt vaalislougan aluevaaleissa.

  Re: Persujen radiomainos, Topic3

Lähettäjä: masa 
Päivämäärä:   19.1.22 21:45:00

Tähän ihan vaan huomiona kaikille, että eduskuntavaalit on vasta reilun vuoden päästä, ei nyt.

  Re: Persujen radiomainos, Topic3

Lähettäjä: Anna 
Päivämäärä:   19.1.22 21:47:39

Kukaan ei huomannut mainita siitä kun puhuttiin rahan riittämättömyydestä ja velan otosta, kuinka tälle vaalikaudelle sattuneista syistä tuli poikkeus olot jotka ovat kuormittaneet jo ennestään kuritettuja sairaanhoitajia joille on kyllä annettu työ velvoitteita, mutt palkkaa ei ei ole ollut varaa lisätä. Koska Porvari hallitukset säästivät edellisellä hallituskaudella juurikin näistä sosiali ja terveyden hoito varoista. Lisäksi he myivät valtion omaisuutta vieläpä pilkkahinnalla yksityiseen omistukseen niin, ettei ole näistäkään enää tuloja valtion kassaan.

  Re: Persujen radiomainos, Topic3

Lähettäjä: gekko 
Päivämäärä:   19.1.22 21:53:29

Eilisessä Maikkarin aluevaalitentissä Persu-Purralta vietiin heti alussa valttikortti, siis bensan hinta. Eipä Riikalla juuri sanottavaa sitten ollutkaan.

Sanna kyseli Orpolta juuri näistä asioista ja kyseenalaisti Kokoomuksen hallituskaudella tehtyjä leikkauksia ja tekemättömiä päätöksiä terveyspalveluihin. Orpo tapansa mukaan puhui seipäästä, kun olisi pitänyt puhua aidasta.

Näihin persuilla ei ole yhtäkään todellista vastausta.
Ainoastaan ongelmia, joita luetellaan ulkoa opeteltuna litaniana.

Aika heikko käsitys on perussuomalaisilla äänestäjistään, kun luulevat heidän menevän siihen lankaan, että aluevaaleissa päätetään hallituksen koostumuksesta ja sitä kautta bensan hinnasta.

Köyhät on eväät. Voi olla, että nämä vaalit ovat persuille ennennäkemätön mahalasku.

  Re: Persujen radiomainos, Topic3

Lähettäjä: Anna 
Päivämäärä:   19.1.22 21:54:08

Niin ja laskivat koulutusmäärärahoja satoja miljoonia, ja sen ansiosta meillä on hoito vajetta ja kaikilla aloilla.

  Re: Persujen radiomainos, Topic3

Lähettäjä: mari 
Päivämäärä:   19.1.22 22:00:08

"Kansanedustaja Harry Harkimo (liik) on jättänyt hallitukselle kirjallisen kysymyksen koskien sote-uudistuksen rahoitusta. Hän kaipaa vastausta siihen, millä tavoin hoitajamitoitus, hoitotakuu ja palkkojen harminisointi sekä tietojärjestelmien uudistaminen tullaan rahoittamaan.

– Pääministeri Sanna Marinin hallitus on yhteisesti ilmoittanut, että valtiontalouden menokehyksiä ei ylitetä vuosina 2022—2023. On epäselvää, miten rahoitus palkkaharmonisaatioon, hoitajamitoitukseen ja hoitotakuuseen saadaan järjestettyä hyvinvointialueilla, Harkimo kirjoittaa kirjallisessa kysymyksessä.

Harkimon mukaan hallitus on luvannut ”yhdeksän hyvää ja kymmenen kaunista” ja mainitsee muun muassa hoitajamitoituksen ja hoitotakuun. Harkimo katsoo, että hoitojonot ja vanhustenhuollon ongelmat eivät näillä toimilla ratkea.

–  Hoitajamitoituksesta on päätetty ja palkkaharmonisaatiosta ja hoitotakuusta on sovittu, mutta on epäselvää, miten rahoitus näihin saadaan järjestettyä hyvinvointialueilla ilman, että valtiontalouden menokehyksiä ylitetään. Edellä mainittujen toimenpiteiden tarkkoja kustannuksia ei vielä tiedetä, vaan on arvioitu pelkästään palkkojen harmonisoimisen vievän vähintään 500—800 miljoonaa euroa.

Hallituksen arvio on ollut, että palkkojen harmonisointi eli yhteensovittaminen maksaisi 124–434 miljoonaa euroa. Hallitus on nojannut arviossaan valtiovarainministeriöön. Harkimon luvut ovat peräisin Kuntaliitosta.

Hyvinvointialueiden ICT-muutoksiin on puolestaan luvassa vuosina 2021–2025 yhteensä 440 miljoonaa euroa.

"

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/bf155f14-ae1d-4c54-aa28-36fb01e1050e

  Re: Persujen radiomainos, Topic3

Lähettäjä: rasmus nalle 
Päivämäärä:   19.1.22 22:00:59

Perssu, Suponkin äärioikeistolaiseksi rikollisjärjestöksi luokittelema, Suomen SS (Suomen Sisu) peitejärjestö yhdessä kepulin ja petospuolue kokoomuksen kanssa tekivät valtavan huijauksen hallituskaudella 2015-2019.

SEURAUKSET TÄSTÄ VALTAVASTA HUIJAUKSESTA, TULOJEN SIIRROSTA PALKANSAAJILTA JA HYVINVOINTIYHTEISKUNNALTA HYVÄOSAISTEN HYVÄKSI NÄHTIIN MUUN MUASSA 2019, KUN OSINKOJA MAKSETTIIN 14 MILJARDIA, JOSTA MAKSETTIIN 4.2 MILJARDIN VEROJEN SIJASTA NOIN 1 MILJARDI, 3.2 MILJARDIA VEROKIERRETTIIN.

Huijauksessa leikkaukset ja niitä vastaavat tulonsiirrot kohdistuivat duunarilta ja yhteiskunnan turvaverkolta yritysten osakkeenomistajille viime hallituskaudella 2015-2019 seuraavasti:

Leikkaukset:
Kansaneläkkeen leikkaukset
Eläkkeiden indeksijäädytykset
Ammatillisen koulutuksen määrärahojen 190 miljoonan leikkaus
Koulutukseen kohdistuneet leikkaukset 600 miljoonaa
Sairausajan, vuosiloman leikkaus (palauttamalla omavastuupäivät)
Ansiosidonnaisen 100 päivän leikkaus
Lääkekorvausten poistaminen/ pienentäminen esim diabeetikot, h-hoito 150 mlj.
Vuosiloman kertymisen vähennys (vanhempainvapaiden osalta)
Julkisen puolen lomarahojen leikkaus 30 % lla
Vuosittaisen työajan pidennys 24 tunnilla, 3 päivällä
Työsuhdeturvan heikennys
Työsuhteen koeajan pidennys 4kk-->6 kk
Töihin takaisinottovelvoitteen lyhennys
Vuorotteluvapaan ehtojen kiristys
Työmarkkinatuen ja peruspäivärahan leikkaukset
Työttömyysturvaa heikentävä aktiivimalli ( -5 % )
Päiväkotien ryhmäkokojen kasvattaminen > mm lastentarhaopettajien koulutusvaatimusten korottamisen avulla
Subjektiivisen päivähoito-oikeuden rajaus
Vanhempainrahan leikkaus
Lasten kotihoidontuen ja hoitorahan leikkaus
Veteraanietuuksien ja vammaisetuuksien leikkaaminen
Aikuiskoulutustuen keston lyhennys ja perusosan 15 % leikkaus
Korotetun työttömyyspäivärahan lopetus
Asumistuen omavastuun kasvatus
Opintorahan leikkaaminen ja lainaosuuden kasvatus
Palkkatulotyön työssäoloehdon kiristys
Leikkaukset kehitysyhteistyöjärjestöiltä
400 000 ihmisen työttömyys
500 000 ihmistä palkattomaan työhön
Leipäjonojen kasvattaminen
Perintäfirmojen vapautus
Haitallisten yritystukien kasvu
Rautatieliikenteen yksityistämishanke
Postin yksityistäminen, työsopimusshoppailu
Hallintarekisterit veronkiertoon
Taksilakiuudistus (umpisusi)
Talvivaaran tukeminen
Tulo-ja varallisuuerojen voimakas kasvu
Vääristynyt turvallisuuspolitiikka
Kannattavien yritysten myynti (esim Altia)
Nesteen ja muiden valtionyhtiöiden myyminen
Ceta sopimus
Turvapaikanhakijoiden oikeusturvan heikentäminen
Hyvävelikaupat valtion omaisuudella
Sosturvapalveluiden yksityistäminen (esim Esperin hoitajamitoitus)
Ympäristövalvonnan heikentäminen
Kaivoslain reformaation selvitys kaivosteollisuuden omalla edustajalla
Rasismin ja äärioikeiston nousun vähättely ja jopa tukeminen
Lehdistön painostaminen
Ammattiyhdistyksen uhkailu pakkotoimilla
Kilpailukykysopimus

Toisaalta:
-Sosiaaliturvamaksujen siirto työnantajilta palkansaajien maksettavaksi 6.5 miljardia (2017-2019)
-Listaamattomien osakeyhtiöiden veroale 2.3 miljardia (Summa koostuu siitä jos verovapaita osinkoja olisi verotettu kuten Euroopassa keskimäärin 23 %) nyt tätä lähes 10 miljardin pottia ei veroteta ollenkaan (vrt veronkiertoinstrumentit kuten kapitalaatiosopimukset, vakuutuskuoret, hallintarekisterit)
-Kansallisomaisuuden myynti, kuten Nesteestä, Altia (Myyntihinta 300 miljoonaa, tuloutti aiemmin n. 150 milj/v !)
-Kahdelle ylimmälle tuloluokalle noin 550 miljoonan verohuojennukset

  Re: Persujen radiomainos, Topic3

Lähettäjä: mari 
Päivämäärä:   19.1.22 22:05:28

rasmus nalle

Vähän jos pinnistät saat loput 2/3 osastakin kerrottua.
Ja osaat kertoa omin sanoin miten suomen sisu nyt liittyi aluevaaleihin ja persuihin.

  Re: Persujen radiomainos, Topic3

Lähettäjä: huoh 
Päivämäärä:   19.1.22 22:07:40

Vasemmistoa kritisoidaan "taikaseinästä". Tosin pahimman taikaseinän näen oikeistolla; se on aina valumateoria tai "dynaamiset vaikutukset" jotka eivät koskaan toteudu.

Maakuntaverolla pelotelukin on niin nähty.

"Mikä se maakuntavero sitten on? Moni kuvittelee vieläkin, että se on kokonaan uusi vero, joka tulee maksettavaksi nykyisten valtion- ja kunnallisverojen lisäksi. Näin ei kukaan suoranaisesti väitä, mutta näin annetaan ymmärtää silloin, kun puhutaan kokonaan uudesta verosta ja verottajasta sekä pelotellaan kokonaisverorasituksen kasvulla."

https://blogit.apu.fi/uuninpankkopoikasakutimonen/2021/06/07/mika-ihmeen-maakuntavero/

  Re: Persujen radiomainos, Topic3

Lähettäjä: rasmus nalle 
Päivämäärä:   19.1.22 22:10:30

Näinhän se littyy!

https://tinyurl.com/yc7tbjfv

  Re: Persujen radiomainos, Topic3

Lähettäjä: ?? 
Päivämäärä:   19.1.22 22:12:35

"Kritiikki populistien väittämiä kohtaan johtaa usein henkilöön menevään panetteluun: kommari, soijapoika, vihervassari, femakko, cuck, jne. Toista mieltä olevat lanseerataan populistipuolueen julkaisuissa vihollisiksi jotka ”inhoavat meitä”."

Kuulostaapa tutulta! :D

  Re: Persujen radiomainos, Topic3

Lähettäjä: pelihalli 
Päivämäärä:   19.1.22 22:14:04

Mitäs se persujen edellinen pällikkö totesikaan, kun törkeästi aliarvioi suomen kansalaisia?
Hänhän totesi, että kansalaiset ei ymmärrä suuria asioita niin pitää puhua sellaisia asioita jota ne ymmärtää.
Siis pitää puhua puutaheinää, joilla ei ole mitään tekemistä käsiteltävien ja päätettävien asioiden kanssa.

  Re: Persujen radiomainos, Topic3

Lähettäjä: mari 
Päivämäärä:   19.1.22 22:16:10

Jaa uuninpankkopoikanenkin jo marssitettiin framille.
Kukaan ei osa sanoa paljonko sote-vaatii rahaa ja siihen tuskin on varauduttu.

500miljoonaa menee palkkaharmonisointiin, kolmessa vuodessa maksuun tai oikeuteen mennään sairaanhoitopiireissä. Rahaa puuttuu jo ensivuoden 2023 budjetista, paitsi Marin luottaa virkakunnan arvioihin. Jos on virhe, valtion pitää osoittaa lisää rahaa valtion budjetista.
Puhutaan miljardin ongelmasta (liike Nyt, kokoomus) palkkaharmonisoinnissa ja ICT-kulut lisäksi. Saarikko kyllä haluaa ja lupaa lisää rahaa, joita hallitus ei ole vielä missään varannut ja mihinkään niitä ei ole vielä varattu.
Lisävelallako hallitus puuttuvat varat hoitaa?

Toki voidaan myös pohtiä mitä kekkonen, väyrynen tai sipilän hallitus leikkasi ja ei hoitanut.

  Re: Persujen radiomainos, Topic3

Lähettäjä: Kaisa 
Päivämäärä:   19.1.22 22:18:57

Persut on protestipuolue ja maahanmuuttoa vastaan. Mutta suomi tarvitsee juuri ulkomaista työvoimaa kun paljon ihmisiä eläköityy.

Mielestäni on helpompi kouluttaa maahanmuuttajista hoitoalan henkilökuntaa, koska kasvatus ja kulttuuri on heillä vielä vanhempia kunnioittavaa. Meillähän tämä vanhempien kunnioitus ja yhteisöllisyys on hävinnyt kehityksen myötä. Koska vaurastumisen myötä myös itsekkyys on lisääntynyt, siitä on hyvänä esimerkkinä se että länsimaissa on syntynyt äärioikeistolaisia liikkeitä ja puolueitakin.

  Re: Persujen radiomainos, Topic3

Lähettäjä: mari 
Päivämäärä:   19.1.22 22:19:36

Unohtamatta myöskään mitä Halla-Aho on joskus sanonut, mistä tuomittu jne. Mutta miten ne liittyy nyt tähän aluevaaliin ja mm. palkka-harmonisointiin?

  Re: Persujen radiomainos, Topic3

Lähettäjä: d 
Päivämäärä:   19.1.22 22:20:21

Kysehän on puolueen arvoista.

  Re: Persujen radiomainos, Topic3

Lähettäjä: Kaisa 
Päivämäärä:   19.1.22 22:21:35

En hyväksy ollenkaan ihmisten eroittelua. Kaikki ollaan samanarvoisia täällä maapallolla.

  Re: Persujen radiomainos, Topic3

Lähettäjä: mari 
Päivämäärä:   19.1.22 22:24:09

"En hyväksy ollenkaan ihmisten eroittelua. Kaikki ollaan samanarvoisia täällä maapallolla.
"

Okei, kuka mielestäsi maksaa suomalaisen ihmisarvoisen hoidon mm. vanhuksille, kenellä on siihen varaa Suomessa?

  Re: Persujen radiomainos, Topic3

Lähettäjä: o 
Päivämäärä:   19.1.22 22:25:10

"Valtuustojen tehtävät on määrätty laissa, ja niitä onkin pitkä lista. Valtuustojen täytyy päättää siitä, miten sosiaali- ja terveyspalvelut ja pelastustoimi alueilla järjestetään."

Valtuustot eivät säädä näitä lakeja!

  Re: Persujen radiomainos, Topic3

Lähettäjä: huoh 
Päivämäärä:   19.1.22 22:28:50

Tässäkin upposi Sakun kirjoituksessa naula kantaa myöden ja ihan joka kohdassa. Suurin osa ehdokkaista keskittyy ihan oikeisiin asioihin ja asioita on paljon. Juuri siksi aluevaltuustoissa joudutaan päättämään siitä mihin raha riittää ja mistä joudutaan tinkimään. Ihan oma porukkansa ovat nuo ehdokkaat, jotka tekevät itsestänsä suorastaan sirkuspellejä.

https://blogit.apu.fi/uuninpankkopoikasakutimonen/2022/01/18/kannattaako-aanestaa/

  Re: Persujen radiomainos, Topic3

Lähettäjä: huoh 
Päivämäärä:   19.1.22 22:32:15

"Vaalimainonta on ollut osin harhaanjohtavaa. Aluevaltuustot eivät päätä bensan hinnasta, EU-jäsenmaksuista, verotuksesta tai puoluetuista. Suomen väestörakenteen tietäen jokainen varmasti ymmärtää, ettei ole mahdollista leikata sote-palveluista ja alentaa tuloveroja. Maahanmuuttajat eivät pääse jonon ohi lääkäriin. Bensa-asemalla ei hammashoito hoidu. Tällainen mainonta on surullista ja jopa törkeää."

Tähän voin yhtyä täysin!

https://www.luoteis-uusimaa.fi/paakirjoitus-mielipide/4440944

  Re: Persujen radiomainos, Topic3

Lähettäjä: Forss 
Päivämäärä:   19.1.22 22:34:06

"Toki voidaan myös pohtiä mitä kekkonen, väyrynen tai sipilän hallitus leikkasi ja ei hoitanut."

Joo. Mitään vastuuta ei tarvitse kantaa, tietenkään. Pää pensaaseen vaan. Toivotaan että äänestäjien poliittinen muisti on lyhyt?

  Re: Persujen radiomainos, Topic3

Lähettäjä: Xena 
Päivämäärä:   19.1.22 22:40:01

Aina eduskunta ja kunnallisvaalien alla ihmiset kertovat, että terveydenhuolto ja sosiaalitoimi ovat tärkeimmät alueet. Nyt olisi mahdollisuus äänestää nimenomaan vaaleissa, joissa nämä lisättynä pelastustoimella, ovat ainoana teemana.

Tästä syystä lienee paikallaan äänestää täysin eri henkilöitä aluevaaleissa, kuin aiemmissa vaaleissa. Politiikka ja sote-palvelut ovat todella huono pari. Toinen perustuu suosioon ja toinen todelliseen tarpeeseen.

  Re: Persujen radiomainos, Topic3

Lähettäjä: mari 
Päivämäärä:   19.1.22 22:40:37

http://bot.fi/3p9l

Ajatukseni tentistä:

Iiris on melkoinen mantranpuhuja. Varmistetaan koulutusta ja perusterveydenhuoltoa ja haja-asutusalueilla kestää liian kauan ensipelastuksen tulo. Mielenterveysongelmiin pitää löytyä...puhe jatkuu juontajien pulonoista huolimatta ja kysymyksistä huolimatta.

20miljardia siirtyy valtiolta soteen. Rahoitusmallin kustannuksia vähentävät parannukset tähtäävät hoitojonojen lyhentämiseen ja palveluiden parantamiseen.
Tulevat päättäjät osaavat palveluita perustasolle siirtämällä hoitamaan ihmiset edullisemmin ja tehokkaammin. Tunnetaan potilas.

Väki ikääntyy ja kulut lisääntyy, rahasta tulee olemaan tosi tiukkaa. Alueita ei palkita fiksusta rahankäytöstä. Rahoitus yrittäjyydellä ja verotuloilla, ei millään muulla.
2030 alkaa aikaisintaan kustannusten hillitseminen, siihen asti on sokka on todellakin irti (palkkaharmonisointi ja ICT-kulut).
Väestön väheneminen osalla alueista tuo myös ongelmia.

Kokonaisveroaste ei kuitenkaan nouse (Marin, Li, Saarikko). Marin syyttää Orpoa, ettei kokommus ole laittanut asioita kuntoon ja ei vastaa tulee maakuntaveroa. Saarikko kertoo ettei maakuntaveroa ei ehdi valmistella ja siksi ei vielä tule. Palveluiden tarve ratkaisee Saarikon mukaan hoidon tarpeen, ei raha????

Kenen korvat nyt heiluu? Maakuntaveroa kuitenkin valmistellaan hallituspuolueissa Orpon mukaan. On kyllä todella sekavaa, vaikka persut juuri ei pääse edes ääneen....

  Re: Persujen radiomainos, Topic3

Lähettäjä: mari 
Päivämäärä:   19.1.22 22:55:35

Jos tuon vaalitentin mukaan on leijonat ja lampaat jakanut joku keltaisenlehdistön edustaja, niin asiasisältöön ei prenikkajaossa ole keskitytty.

Juontajathan ei saa Iiristä hiljaiseksi, Marin ei vastaa kysyttyyn, Jallis ei saa puheenvuoroa ja kun ottaa sen kuulostaa piikittevältä. Essayja oli melko ookoo ja Henriksson, Purra ei oikein saanut puheenvuoroa.

Sekavaa ja ei tosiaan ollut linjassa aikaisempien puheiden kanssa tai puolueiden puolueohjelmiin kirjattujen asioiden kanssa.

Mutta persut on hötölän mukaan keskustelussakin pahis?
Ihmettelen ihmisten kuuntelutaitoja jo ihan todellakin. Alueäänestystulos ja vaalien vaikutukset tulee olemaan veromaksajalle ihan sikakalli pieti, toivottavasti on vakuutus ja taloudessa oma ensihoito. Tuollaisen huutoäänestyksen perusteella Suomi Oy/Ab on konkassa 2023.

  Re: Persujen radiomainos, Topic3

Lähettäjä: d 
Päivämäärä:   19.1.22 23:21:29

Ja kun et muuta enää keksi niin whatabout Iiris Suomelan keskustelutaidot. Ei voi luovuuden puutteesta taas moittia! :D

  Re: Persujen radiomainos, Topic3

Lähettäjä: jeps 
Päivämäärä:   20.1.22 04:48:55

Mitä tulee tuohon ST1 vaatimuksiin, niin ensinnäkin Ohisalon ukko on tuolla töissä ja toisekseen pörssiyhtiö puuttumassa demokratiaan? Ihanko tosissaan?

  Re: Persujen radiomainos, Topic3

Lähettäjä: --- 
Päivämäärä:   20.1.22 05:08:24

Mitenkähän meni niiden demareiden vanhuksiin kohdistuvien leikkausten kanssa? Iäkkäät pitkäaikaistyöttömät oli tällä kertaa kohteena ja työttömyyskorvausten lisäpäivien eli eläkeputken poisto. Olisitteko silloin näennäisesti mukapuolustamassa näitä työvuosiensa loppupuolella elävien työpaikoista ulosheitettyjen ihmisten asiaa, jos puolueena olisi ollut joku muu?

Entäpä ne demareioden jatkuvat vaatimukset eläkeiän nostoista, taitettu indeksi? Nämä ovat joka vaaleissa itkemässä vanhusten puolesta, koska vanhukset ovat heidän suurin äänestäjäkuntansa. Päähänpotkiminen alkaa aina vaalien jälkeen.

Polttoaineen hinnankorotukset näkyvät polttoainepumpulla. Jos nykyinen hallitus ei ole muka syyllinen siihen, niin miksi ei sitten harmonisoi veroja? Kaikki asiat ovat tämän hallituksen mukaan jonkun muun syy. Heillä itsellään ei koskaan ole osaa eikä arpaa mihinkään toimiin. Kuunnelkaa Mariinia: Mutta ku kokoomus.

  Re: Persujen radiomainos, Topic3

Lähettäjä: --- 
Päivämäärä:   20.1.22 05:13:56

Bemsan hinta kuuluu näihin vaaleihin. Se liittyy rahoitukseen. Työmatka-autoilijoilta revitään veroina yli 8 miljardia euroa, joista vain 1 miljardi käytetään teiden ylläpitoon. Loppu käytetään kaikkeen mahdolliseen, mitä ikinä hallitus keksii. Nyt vihreät vaatii ilmaisia kuukautissuojia, miten lie tämäkin asia liittyy näihin vaaleihin?

  Re: Persujen radiomainos, Topic3

Lähettäjä: Barba 
Päivämäärä:   20.1.22 06:13:38

Tuo vihreiden tyttö - hänellä ei taida olla muuta sanottavaa kuin että kaikki ovat mielenterveysongelmaisia jotka käyttävät julkisia palveluja ja rahoituksella ei ole väliä mistä tulee, kunhan kaikki pääsee terapiaan viikossa! Mistä rahat? Ja terapeutit?

  Re: Persujen radiomainos, Topic3

Lähettäjä: mari 
Päivämäärä:   20.1.22 09:18:37

"d
Päivämäärä: 19.1.22 23:21:29

Ja kun et muuta enää keksi niin whatabout Iiris Suomelan keskustelutaidot. Ei voi luovuuden puutteesta taas moittia! :D"

No olihan kommentissani paljon muutakin. Mutta ei tuollaista selostusta voinut ohittaa puheenjohtajatenttiä kuunnellessa, niin paljon ko. henkilö oli äänessä.

  Re: Persujen radiomainos, Topic3

Lähettäjä: Kata 
Päivämäärä:   20.1.22 09:25:20

Lain rikkominen ei ole demokratiaa. Ja näissä vaaleissa ei päätetä bensan hinnasta tai eläkeiästä.

  Re: Persujen radiomainos, Topic3

Lähettäjä: bensaa suonissa 
Päivämäärä:   20.1.22 09:58:47

Näissä maahanmuutto- ja bensavaaleissa ainoa oikea valinta on perssuomalaiset.

  Re: Persujen radiomainos, Topic3

Lähettäjä: )) 
Päivämäärä:   20.1.22 21:26:26

"perussuomalaiset vajosi" "kylmää kyytiä perussuomalisille"

Näin otsikoidaan aluevaalimattauksista tänään.

Keskusta pyyhälsi kannatusmittauksessa perussuomalaisten ohi selvällä erolla ja hengittää nyt toisena olevan SDP:n niskaan.

Ehkä ihmiset oikeasti näkevät tämän fuulan läpi.

  Re: Persujen radiomainos, Topic3

Lähettäjä: ope 
Päivämäärä:   20.1.22 21:27:41

Olen todella pettynyt kansan poliittiseen muistiin ja järjen käyttöön mikäli äänestystulos on galluppien mukainen. Palveluseteli systeemi on tällaisenaan on todella huono. Rahasampo yksityiselle.

  Re: Persujen radiomainos, Topic3

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   20.1.22 21:30:34

En ihmettele kokoomuksen nousua, sillä vanhat ihmiset äänestävät kaikissa vaaleissa uskossa että kokoomus on se vanha kansalaisten hyvää ajava kokoomus aikojen takaa. Ja sitähän se ei todellakaan ole!

Kokoomus omistaa mediat, päätoimittajat, ja koska kaupungissa ei ole kepulaisia, maalla ei demareita, ja kokoomus on molemmissa, tulos on arvattavissa.

Persuista porukka valuu entisiin tuttuihin puolueisiin (kuten keskusta). Kun maanseudun ihmisille on kyse palvelujen säilymisestä suhteellisen lähellä, järki voittaa uhon.

Ääni annettu.

  Re: Persujen radiomainos, Topic3

Lähettäjä: popular 
Päivämäärä:   20.1.22 21:31:28

Hyvältähän tämä näyttää, olkoonkin mitkä vaalit vaan niin hallituspuolueiden kannatus senkun vaan nousee, ruvetaan lähestyy 60% rajaa (56.2%).
Ainoa mikä vaan aina vaan hämmästyttää on kokoomuksen kannatus leikkaus/korjauslistoista huolimatta . Perussuomalaisten alamäki ei yllättänyt kun suorastaan aliarvioivat äänestäjiä bensamittareineen ja aina vaan jatkuvalla maahanmuutto höpinöillään.Kepun nousu selittyy pitkälti kun Helsingissä ei äänestetä. Pakko vielä todeta että eilen meni aamukahveet väärään kurkkuun kun molemmat keltaiset lehdet arvioivat Sannan olleen selkeästi paras maikkarin puheenjohtaja tentissä. En ole tuotakaan ihmettä ennen kokenut, on maailman kirjat sekaisin. Nyt se on meistä äänestäjistä kiinni kuinka Orpon yksityistämis ja korjaussarjat etenee.

  Re: Persujen radiomainos, Topic3

Lähettäjä: Sp 
Päivämäärä:   20.1.22 21:32:10

Kukaan ei vielä kuitenkaan tiedä, miten asiat lähtee menemään. Itse haluan uskoa, että asiat aina lutviutuu, oli kuka tahansa johdossa. Perussuomalaiset selvästi ovat aloittaneet eduskuntavaalien kampanjoinnin näiden vaalien kustannuksella. Varmaankin tajunneet sen, etteivät tiedä tästä mitään. En kyllä usko mihinkään vaalimenestykseen bensan hinnan ja maahanmuuton hokemisella. Pitää olla laajempaa tietämystä menestykseen.

  Re: Persujen radiomainos, Topic3

Lähettäjä: e 
Päivämäärä:   20.1.22 21:33:13

Kaikkien pitäisi tiedostaa, että valttikortit saattavat kenellä vain muuttua hanttikorteiksi. Elämä voi suistua raiteeltaan, terveys pettää niin pahasti, että ei riitä valkoinen takki, stetoskooppi, verenpainemittari ja näkökykyä mittaava taulu lääkärin vastaanotolla.

Niidenkin, joilla nyt menee hyvin, kannattaa varautua siihen, että jonain päivänä voi olla satojen tuhansien eurojen hoitojen tarpeessa tai henkiset kyvyt pettävät suistaen ahdinkoon.

Niissä tilanteissa eivät palvelusetelit auta. Yhteiskunta on ainoa, mikä ei ainakaan toistaiseksi hylkää, vaan pitää huolen ihmisistä loppuun asti. Satsaukset soteen ja pelastustoimeen ovat oikein hyviä esimerkkejä niiden vakuutusmaksuluonteesta.

Luulisi, että hyvinvoivien tulisi ymmärtää asia parhaiten ja myös nyt aluevaaleissa viimeistään tuoda julki näkemyksensä peittämättä sitä "korjaussarjan" taakse tai aluevaaleihin liittymättömiin aiheisiin.
Äänestää kannattaa ilman muuta. Korkea äänestysprosentti kertoo demokratian toimivuudesta ja siitä, että ehdokkaina on sellaisia, joilla asiat ja teemat ovat hallussa ja ennakkoon arvioitavissa.

  Re: Persujen radiomainos, Topic3

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   20.1.22 21:34:12

Kokoomuksen kannatusta voi edelleen ihmetellä. Ilmeisesti 19 % äänestäjistä on masokisteja (tai osa voi sadistejakin olla toki) tai sitten luetun ymmärtäminen ei ole kunnossa.

  Re: Persujen radiomainos, Topic3

Lähettäjä: nepu 
Päivämäärä:   20.1.22 21:35:17

Onpa mahtava uutinen jos perussuomalaisten suosio on laskussa! Sääli asiallisia persuehdokkaita aluevaaleissa, heitä varmasti myös on! Toivottavasti heidät saadaan toiseen suureen puolueeseen (en sano mihin!) hyvää työtä tekemään, ja äärioikeiston seireenilaulu alkaa lopullisesti hiipua.

  Re: Persujen radiomainos, Topic3

Lähettäjä: PC 
Päivämäärä:   20.1.22 21:36:27

Sehän on positiivista jos persuissa on asiallisia ehdokkaita jotka tajuavat että aluevaaleissa ei päätetä bensan hinnasta ja maahanmuutosta.

Miksi eivät sano sitä ääneen?

  Re: Persujen radiomainos, Topic3

Lähettäjä: luovi 
Päivämäärä:   20.1.22 21:36:51

Perussuomalaiset luulevat suomalaisten ihmisten olevan niin tyhmiä, etteivät tiedä, mitä asioita alueilla käsitellään ja päätetään. Se ei ole bensan hinta. Todella ylimielistä toimintaa.

  Re: Persujen radiomainos, Topic3

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   20.1.22 21:38:26

En osaa sanoa onko se ylimielistäkään, se on suoranaista tietämättömyyttä ja/tai äänestäjien aliarvioimista.
Haluaako he todellakin käyttää härskisti hyväkseen, noin raskaasti niitä ihmisiä, jotka eivät ole perehtyneet tai elämäntilanteensa takia jaksaneet keskittyä asiaan.

  Re: Persujen radiomainos, Topic3

Lähettäjä: --- 
Päivämäärä:   20.1.22 21:39:15

Kokoomus ja salainen korjaussarja. Piilossa on ja pysyy. Ja siltikin äänestäjät näyttävät uskovan että kyllä se sieltä putkahtaa. Miksihän salaavat että vasta eduskuntavaalien alla. Turhan pitkälle menee ja turhan uskovaisia ovat kokoomuslaiset ykkösenä pysymiseen.
Orpon otsalla kihelmöivät näkymättömät hikipisarat jos hän vahingossa paljastaa jotain aluevaalitenteissä korjaussarjastaan.
Syvä usko äänestäjillä on siihen, että palvelusetelin käyttö ratkaisee heidän yksityiselle lääkärille pääsyn. Siihen kokoomussuosio perustuu. Yksityinen lääkärihän on paljon parempi lääkäri kuin terveyskeskuslääkäri vaikka molemmilla on sama koulutus. Siksi kannattavat kokoomusta. Oikotie kokoomuksen kautta onneen ja sille paljon puhutulle ja kehutulle yksityislääkärille yksityiselle lääkäriasemalle. - ei siinä kokoomuksellakaan muuta korjaussarjaa ole.
Eduskuntavaalit vasta parin vuoden päästä. Äänestäjät unohtaa sinne mennessä. Onkohan korjaussarja samanlaisessa suljetussa kirjekuoressa kuin on ekspersujohtajalla. Sen saa avata vasta kymmenen vuoden kuluttua. Kokoomuksen kirjekuoren jo seuraavien eduskuntavaalien alla.
Jossain paneelissa voisivat Orpolta kysyä onko korjaussarja suljettu kirjekuoreen vai onko tietokoneen muistissa vai yksittäisten kokoomusjohtajan omassa muistissa.

  Re: Persujen radiomainos, Topic3

Lähettäjä: kelt 
Päivämäärä:   20.1.22 21:43:36

https://www.laakarilehti.fi/liitossa/vaikuttaja/ulkoistamistavoilla-on-valia/

  Re: Persujen radiomainos, Topic3

Lähettäjä: tuota 
Päivämäärä:   20.1.22 23:06:31

"Tentissä kysyttiin myös, pitävätkö perussuomalaiset äänestäjiä aivan tolloina kampanjoidessaan aluevaaleissa bensan hinnalla. Väittelyn vetänyt Haapala arveli, että kyse on eduskuntavaaleihin jatkuvasta mielikuvan rakentamisesta.

– Me puhumme sellaisista asioista jotka puhuttavat tavallisia ihmisiä. Se, että bensan hintaa ei päätetä aluevaltuustoissa, on aivan totta, eikä kukaan ole niin väittänytkään, Purra totesi.

Purra selvitti, että bensan hinta vaikuttaa ihmisten ostovoimaan erittäin merkittävästi, mutta ei täsmentänyt, mitä tekemistä silläkään aluevaalien asialistan kanssa on."

Tähän kiteytyy erinomaisesti tämän sakin touhu! :)

https://www.suomenmaa.fi/uutiset/purra-hiiltyi-isn-vaalitentin-vetajalle-
hoitajaheitosta-alyton-kysymys/

  Re: Persujen radiomainos, Topic3

Lähettäjä: ?? 
Päivämäärä:   20.1.22 23:15:19

Aluevaaliohjelmasta pitäisi selvitä mitä puolueet ajattelevat maakuntaverosta, yksityisistä terveyspalveluista, digipalveluista tai pelastustoimesta.

PS: Maahanmuutto! Kannabis!

  Re: Persujen radiomainos, Topic3

Lähettäjä: --- 
Päivämäärä:   21.1.22 04:50:32

Miksi Marin sitten kiekuu maahanmuutosta? Vieläpä eduskuntavaaleihin liittyen.

  Re: Persujen radiomainos, Topic3

Lähettäjä: --- 
Päivämäärä:   21.1.22 04:55:54

Marin suorastaan tivasi Orpolta, että otetaanhan sitten seuraavien eduskuntavaalien jälkeen lisää maahanmuuttajia otetaanhan. Orpon oli pakko myöntyä tähän inttämiseen. Ja miten tämä liittyi aluevaaleihin.

Ei mitenkään.

  Re: Persujen radiomainos, Topic3

Lähettäjä: mari 
Päivämäärä:   21.1.22 22:21:59

Lainaus Riikka Purran facebook sivuilta (saa jakaa luvalla):

Riikka Purra
12 t ·
Torstai-illan Ylen suuressa vaalikeskustelussa päästiin viimein puhumaan edes vähän taloudesta eli sotepalveluiden rahoittamisesta. Tentin juontaja Annika Damström aloitti vahvasti ja vaati alussa puheenjohtajia kertomaan rahoituksesta – mistä otetaan rahat.
Kuten moni on pannut somessa merkille, tähän ei kyennyt kuin perussuomalaiset. Kaikki muut tehostivat, panostivat, satsasivat ja lisäsivät. Mikäli nämä toimenpiteet olisivat mahdollisia ja niillä jotakin oikeasti säästyisi, me emme olisi tällaisessa kurjimuksessa jakamassa niukkuutta.
Perussuomalaiset esitti yksiselitteisesti, että sote tarvitsee rahaa, ja että tuota rahaa voidaan ilman velanottoa kehysten sisällä saada ainoastaan leikkaamalla toissijaisesta. Perussuomalaisten tärkeysjärjestys eli suomalainen ensin on tässä ohjaava periaate.
Kasvun tukeminen ja työllisyyden nostaminen ovat ehdottoman tärkeitä, mutta ilman menojen välillä tapahtuvaa muutosta sote tulee entisestään vain heikkenemään. On välttämätöntä leikata jostakin. Se, mistä me leikkaisimme, on selvää. Olen viime viikkojen aikana hyvin harvoin päässyt puhumaan maahanmuutosta, kehitysavusta tai liian ”kunnianhimoisista” ilmastotoimista. Ne kuulemma eivät kuulu aluevaaleihin. Mitä ihmettä! On välttämätöntä puhua allokaatiosta – siitä, mihin rahaa pannaan – jos puhumme sotesta.
Eilisessä tentissä nostin esille kehitysavun, johon menee lähes 1,3 miljardia joka vuosi. Alijäämästä, siis velaksi. Yhdellä miljardilla taas olisi mahdollista saada 20 000 soteammattilaista vuodeksi!
Toissapäivän tentissä sain lyhyesti mainittua ilmastopolitiikasta tehtävistä säästöistä, joita käsittelin tuumaustunnilla tarkemmin viikko sitten. Mikäli valtavasti kasvaneita päästökauppatuloja kanavoitaisiin suomalaiseen soteen, esimerkiksi italialaisten energiaköyhyyden ratkaisun sijaan, saisimme soten ja pelastustoimen rahoitusvajeeseen helpotusta.
Maahanmuuton valtaviin kustannuksiin en edes ole päässyt. Taloudellisesti haitallista maahanmuuttoa (kehitysmaista) merkittävästi rajoittamalla säästäisimme valtavasti veronmaksajan euroja. Ulkomaalaistaustaiset ovat yliedustettuja soten palveluiden ja tulonsiirtojen saajina.
Valitettavasti tentin kuluessa toimittajan ote tästä soten tärkeimmästä kysymyksestä eli rahasta kirposi. Pian puheenjohtajat olivat jokailtaisessa moodissaan, jossa he vain luettelevat erilaisia kohteita ja vaadittavia parannuksia, jotka kaikki maksavat. Toimittaja ei enää vaatinut kertomaan, mistä rahat otetaan.
Esimerkiksi pääministeri Sanna Marin, muutamien muiden ohella, on korostanut ilta toisensa jälkeen omalääkärijärjestelmää. Kyllä, se olisi monelta kantilta katsoen hyvä uudistus. Mutta kyseessä on malli, ja malli itsessään ei hoida eikä paranna. Suomessa nimenomaan on ollut käytössä omalääkärijärjestelmä, juuri tuolla nimellä, mutta siltä vedettiin enemmän tai vähemmän pohja pois liiallisella säästämisellä ja tehostamisella. Mikäli omalääkärillä on valtava määrä potilaita, ei kyseessä ole enää hyvä malli. Omalääkärimalli ei siis ratkaisisi yhtään mitään – vaan soteen eli vaikkapa tähän malliin osoitettava rahoitus.
Sama koskee ennaltaehkäisyä. Totta kai varsinkin jokainen kuntapoliitikko tietää, että monissa ongelmissa ennaltaehkäisy tulee lopulta edullisemmaksi. Mutta kun juuri siitä on leikattu, on tehostettu ja säästetty, vaikeutettu ennaltaehkäisyä. Suunta on kaikilla sektoreilla päinvastoin kohti kalliimpia palveluita, erikoissairaanhoitoa, sitä, että ihmisistä ei saada koppia riittävän ajoissa. Miten ihmeessä ennaltaehkäisyyn tämän uudistuksen myötä olisi enemmän rahaa? Ei hallintouudistus tee tätä temppua.
Miljardiluokan satsauksia vaaditaan myös mielenterveyspalveluihin, lastensuojeluun, vanhustenhoitoon, hoitoon pääsyyn ja perusterveydenhuollon saatavuuteen. Mistä rahat?
Alueilla voidaan tehdä parannuksia ja korjaamisia, mutta nämä ovat aivan mitättömiä, jos samaan aikaan ei lisätä resursseja. Puheenjohtajien vaatimuksille ei siis ole taloudellista selkänojaa. Lupaukset ovat tyhjiä.
Uudistus ei itsessään korjaa mitään – varsinkaan kun edes sen käynnistys- ja muutoskustannuksiin ei ole varattu riittävästi rahaa. Se, voidaanko alueilla tehdä hyviä muutoksia esimerkiksi hoitoprosesseihin ja käytäntöihin, ei riipu hallintouudistuksesta, vaan siitä, että tekemässä olisi oikeita ihmisiä, siis hyviä johtajia, innokkaita uudistajia – niitä, joiden suurin motivaattori ei ole oman byrokratian kasvattaminen vaan tehokkaat palvelut ja veronmaksajan etu. Julkishallintoa ja terveydenhuoltoa voidaan tehostaa. Ongelma on siinä, että tämä uudistus ei anna siihen itsessään mitään välineitä. Kaikki jää taas alueilla toimivien varaan, poliittisten luottamushenkilöiden, virkakunnan, lääkärien.
Edellä kuvaamani ongelma koskee yhtä lailla vasemmistoa ja oikeistoa. Vaalien ylivoimainen ennakkosuosikki kokoomus on näistä asioista ihan yhtä hiljaa kuin punavihreät. Jopa enemmän hiljaa.
Nimittäin kaikki tietävät, että vasemmalla halutaan nostaa veroja. Eilisessä paneelissakin nämä puolueet sen auliisti myönsivät. Suomalaisen työssäkäyvän punaista huutava kokonaisveroaste pitäisi näiden puolueiden mielestä olla vielä korkeampi. Rahaa julkiseen talouteen, valtio päättämään, pois ihmisen oma vastuu. Sossuvaltiossa on ihmisen hyvä olla, ne ajattelevat.
Mutta kokoomus - mitä se aikoo, jotta sen esittämät veronalennukset JA palveluiden parannukset saadaan kuitattua? Tästä ei ole kuultu mitään. Puheenjohtaja Orpo esittää aivan samanlaisia parannuksia soteen kuin muutkin, terapiatakuusta pelastustoimen resursseihin. Mutta kokoomus ei kerro mitään siitä, mistä rahat otetaan. Perussuomalaisten esitykset eivät kokoomukselle kelpaa. Tämä on tullut monta kertaa selväksi, sillä niin maailmanparantamiseen kuin ilmastokurjistamiseenkin on vain rahaa kokoomuksen mielestä löydyttävä. Kuitenkaan sen esittämät työllisyystoimet (etuusleikkaukset, halpamaahanmuutto ym.), kannustaminen tai pelkkä kasvu eivät riitä – tai eivät lopulta edes vaikuttaisi oikeaan suuntaan. Ei niistä tule sellaisia summia, että niillä voitaisiin kattaa veronalennukset ja palveluiden parantamiset. Varsinkin kun kasvumme tulee taas pian olemaan äärimmäisen nihkeää.
Koko aluevaalien ja tämän uudistuksen suurin ongelma kilpistyy edellä kuvattuun rahasta puhumisen sivuuttamiseen. On demokratian irvikuva, että äänestäjiä jälleen kerran niin kovasti höynäytetään.
Miten voi olla taas niin, että populistipuolueeksi haukuttu on ainoa, joka puhuu tästä oleellisesta asiasta ja tarjoaa ratkaisuja?

  Re: Persujen radiomainos, Topic3

Lähettäjä: M 
Päivämäärä:   21.1.22 22:29:14

Älä nolaa itseäsi enempää. Näissä vaaleissa ei päätetä mistään tuosta.

Keskustelua koitetaan järjestelmällisesti viedä pois vaalien aiheesta, koska näillä ei ole siihen mitään sanottavaa, tai alkeellisintakaan ymmärrystä.

Sotemuutoksesta ja sen rahoituksesta on jo päätetty.

Toivottavasti äänestäjät ovat tarkkana.

Näissä vaaleissa ei päätetä bensan hinnoista, natosta, tai maakuntaverosta, vaan sinun hyvinvoinnista.

  Re: Persujen radiomainos, Topic3

Lähettäjä: M 
Päivämäärä:   21.1.22 22:33:30

Persujen on turha vinkuna valtion budjetista ja sen osuuksista, kun eivät siitä ole päättämässä. Seuraavaan budjettiriiheenkin on "hieman" aikaa. Siellä voi tehdä tuollaisia ehdotuksia. :)

  Re: Persujen radiomainos, Topic3

Lähettäjä: mari 
Päivämäärä:   21.1.22 23:46:27

Sunnuntaina nähdään leijonat ja lampaat.

  Re: Persujen radiomainos, Topic3

Lähettäjä: d 
Päivämäärä:   22.1.22 01:24:23

Aluevaaleja käydään kyllä niin vajailla ja väärillä tiedoilla, että pelottaa miten tämä onnistuu jos valtuustot ei aidosti pysty toimimaan yhdessä palveluiden parantamiseksi.

Osa puhuu alueveroista, joita ei päätetä aluevaltuustoissa. Osa puhuu bensanhinnasta, jolla ei ole mitään tekemistä aluevaltuuston kanssa. Osa ei ymmärrä ettei nyt äänestetä sote-uudistuksesta vaan sen toteuttamisesta.

Sote-uudistuksesta ei ole osattu löytää erottavia tekijöitä ja sen takia on pyritty hakemaan uudistuksen ulkopuolisia vihaa ja pelkoa herättäviä aiheita.

Paikallislehdessä tämän populistipuolueen edustaja maalaa 1 800 euron veron nousua keskituloiselle per kuukausi. Voi pyhä sylvi mitä soopaa!

Kyse on ihmisten palveluista ja niiden saavutettavuudesta alueella. Ei sen enempää, eikä sen vähempää.

  Re: Persujen radiomainos, Topic3

Lähettäjä: Perushoitaja 
Päivämäärä:   22.1.22 01:29:23

Kyllä nämä vasemmiston varis verkoston agitaattorit jaksaa rääkkyä vaalien alla perussuomalaisista.

  Re: Persujen radiomainos, Topic3

Lähettäjä: löpö 
Päivämäärä:   22.1.22 01:54:06

Mari ensin, maksan bensat, kun ajat niin pitkälle missä pippuri kasvaa, etkä tule takaisin.

  Re: Persujen radiomainos, Topic3

Lähettäjä: --- 
Päivämäärä:   22.1.22 05:13:28

Osa puhuu alueveroista, joita ei päätetä aluevaltuustoissa. Osa puhuu bensanhinnasta, jolla ei ole mitään tekemistä aluevaltuuston kanssa. Osa ei ymmärrä ettei nyt äänestetä sote-uudistuksesta vaan sen toteuttamisesta.

Tuntuu siltä, että osa ei näytä ymmärtävän sitäkään, ettei tällaisella aluevaltuustolla ole mitään tekemistä soten kanssa, vaan se on ylimääräinen menoerä. Lisäksi jos mitään veroa ei tulisi, niin millä tämä uusi hallinnonala kustannetaan ja miksi maakuntaveroa valmistellaan?

Ai niin joku hallituspuolueen edustaja ehti jo lohduttamaan, että ei sitä tarvitse maksaa, koska se maksetaan veroista.

  Re: Persujen radiomainos, Topic3

Lähettäjä: Hmm 
Päivämäärä:   22.1.22 08:33:55

Purran kirjoituksessa on erittäin paljon asiaa, raha kuuluu olennaisesti soteen. Sekin on totta ettei näissä vaaleissa siitä päätetä, mutta näissä vaaleissa asetetaan lähtötelineet seuraaviin eduskuntavaaleihin, siksi on tärkeää äänestää persuja jotta kun seuraavan kerran siitä rahasta ollaan päättämässä olisivat hekin siellä järkeä viljelemässä.

  Re: Persujen radiomainos, Topic3

Lähettäjä: --- 
Päivämäärä:   22.1.22 08:57:07

Jos millään ei ole mitään tekemistä minkään kanssa, eikä kustannuksista tarvitse välittää, niin on aika ihmeellistä kuinka samaan aikaan ollaan huolissaan lähipalvelujen säilymisestä.

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/9683ca7c-a068-441e-bd99-11c3e674930b

Keskustapuoluetta tuskin aidosti kiinnostaa, onhan keskusta ollut itse perinteisesti nylkemässä syrjäseutujen asukkaita erilaisilla keksinnöillään, joista tunnetuin lienee surullisen kuuluisa paskalaki, samaan sarjaan voidaan liittää myös jätehuollon monopolisoinnin.

  Re: Persujen radiomainos, Topic3

Lähettäjä: ?? 
Päivämäärä:   22.1.22 12:13:50

"näissä vaaleissa asetetaan lähtötelineet seuraaviin eduskuntavaaleihin, siksi on tärkeää äänestää persuja jotta kun seuraavan kerran siitä rahasta ollaan päättämässä olisivat hekin siellä järkeä viljelemässä"

Tämän törkeämpää äänestäjien harhaanjohtamista on kyllä taas vaikea kuvitella. Persujen linja jankata puuta heinää, joka ei aluevaaleihin liity, on aivan käsittämätön! :(

Se että pienituloinen näissä(kään) vaaleissa äänestää oikeistoa, on omille kintuille kusemista.

  Re: Persujen radiomainos, Topic3

Lähettäjä: d 
Päivämäärä:   22.1.22 12:35:18

Äänestäjä päättää. Totuuden ja valheen väliltä. Korkean ja matalan moraalin väliltä. Oikean väärän väliltä. Kohtuuden ja kohtuuttomuuden väliltä. Äänestäjän vastuu on suuri. Voimme jatkaa hyvinvointiyhteiskunnan kehittämistä tai tulla näkemään sen luhistumisen. Uusi kiehtoo kaikkia. Valta kiehtoo myös konnia. Kestääkö yhteiskuntamme ja luotammeko laillisesti valittuihin päättäjiemme.

  Re: Persujen radiomainos, Topic3

Lähettäjä: Eppu 
Päivämäärä:   22.1.22 12:39:02

Kun taktiikkana on pelottelu ja valehtelu niin kannattaa miettiä miksi on valittu ne tavat toimia. Miksi ei pärjätä asiatiedolla vaan halutaan hämmentää äänestäjiä. Kannattaa äänestää niitä puolueita joka toimii asiallisesti, niitäkin kun löytyy edelleen. Kokoomus ja persut kun ei toimi reilusti äänestäjiä kohtaan.

  Re: Persujen radiomainos, Topic3

Lähettäjä: tap 
Päivämäärä:   22.1.22 12:40:32

Kokoomuksella vanha pelottelutaktiikka käytössä. Orpokin unohtanut täysin,miten kävi vanhuspalvelussa,kun pörriäiset urakalla ajoivat alas perhekoti tyyppisiä vanhusyksiköitä. Olis syytä kaivaa areenasta esiin dokumentit vanhusten kohtelusta,kun heitä siirreltiin paikasta toiseen,hoidon taso romahti täysin. Jatkuvasti ihmettelen,voiko ihmisillä tosiaan olla noin huono muisti? Persujen osaamistaso on nyt viimeistään tullu esiin,ja se ei ole paljon se! Melkoisen rumaksi on tosiaan peli mennyt,Marin on liian kova pala Orpolle,keinot ovat sen mukaiset,kuten tämä ns.Natokohu!

  Re: Persujen radiomainos, Topic3

Lähettäjä: niin no 
Päivämäärä:   22.1.22 12:44:40

Aikoinaan YLE:sta tuli englantilainen dokumentti Steve Bannonista, joka kiersi pitkin eurooppaa puhumassa populistisille puolueille. Hän viestinsä oli se, että valehdelkaa niin paljon kuin jaksatte eivät ihmiset jaksa ottaa selvää. Persut ovat omineet tämän taktiikan hyvin ja näyttää kokoomuskin sitä harrastavan, ihan tietoisesti.

Kun on viime päivinä lukenut Iltalehteä niin vaalit ovat lähellä, koska on ollut taas sellaista hyökkäystä pääministeriä vastaan. Ja kokkarit komppaa...erityisesti Valtonen puhuu lähes ulkopoliittisesta kriisistä. Naurettavaa touhua.

PPerinteinen PERSU-kehä:

1) Luo epäluottamusta sote uudistusta ja -vaalia kohtaan. Pimitä faktat.
Vaalimainosta valheellisin perustein.

2) Ihmettele kun äänestäjien luottamus ja halu äänestää laskee. (Samalla puolueen kannatus)

3) Etsi syyllinen muualta kuin omasta toiminnasta.

4) Uhriudu näyttävästi. 🤡

"Hallitus on masinoinut vaalit viekkaudella, vääryydellä ja omituisella aikataululla. Media on parhaansa mukaan yrittänyt pimittää puheenjohtajaamme Riikka Purraa.”
-Arto Luukkainen-

  Re: Persujen radiomainos, Topic3

Lähettäjä: marjut 
Päivämäärä:   22.1.22 12:48:00

Se maakuntaverokin on muka kauhea mörkö. On se vaikea ymmärtää, miksi veroa pitää välttämättä kierrättää kuntien ja valtion kautta, eikö se ole kallis kierros?

  Re: Persujen radiomainos, Topic3

Lähettäjä: Karhu 
Päivämäärä:   22.1.22 12:50:05

Jotenkin olisi toivonut, että edes näissä vaaleissa, jotka ennakkoon sanotun valossa muka ”eivät kiinnosta ketään”, olisi mainonta ollut asiallisempaa kuin yleensä eduskunta- ja kuntavaaleissa. Turha toivo. Taas tosiasiat sivuutetaan ja hyökätään jotain ”vastapuolella” olematonta vastaan.

Jokainen bensan hinnan aluevaaliteemaksi ottanut on todella typerästi toiminut. Jokainen aluevaaleissa maahanmuuttoon viittaava on todella typerästi toiminut. Ilmeistä typeryyttä räikeämpää tässä toiminnassa on sen harhaanjohtavuus. Pahimmillaan se taas johtaa äänien haalimiseen teemoilla, joilla ei ole mitään tekemistä näiden vaalien kanssa.

Mikä @!#$ näitä toimijoita riivaa?

Tietenkin tiedossa on, että esimerkiksi persujen kannattajista moni antaa ääänensä mahdollisimman rasistiselle ehdokkaalle, vaikkei tällä välttämättä olisi annettavaa luottamustehtävässä, johon pyrkii. Kunta- ja aluevaltuustoissa ei yhteisiä asioita hoideta eikä niistä päätetä rasistisella öyhötyksellä tosiasioiden vierestä. Toki joku voi saada tarpeettomia sanoja jossain sivussa sanotuksi, mutta sillä ei ole eikä pitäisikään olla väliä. Todellisuudessa eri valtuustoissa käsitellään _valmisteltuja_ esityslistoja kohta kerrallaan, ja niissä on _lähtötietoja_, kuten kuivia talouslukuja, arvioita kehityksestä, tarvekartoitusta ja muuta vastaavaa.

Mainittakoon ohimennen yhdestä paikallisesta persuehdokkaasta, että viikkoja sitten yhden kaverini jakaman julkaisun perusteella hän sentään tiesi, mistä äänestetään. Siinä persuehdokkaan julkaisussa nimittäin lueteltiin juurikin ne asiat, mitkä näihin vaaleihin liittyvät eikä muuta. Näkemäni valossa lienee tuo yksi keskiuusimaalainen ehdokas yksi poikkeus kurakampanjoinnin virrassa.

Tolkullista väkeä, sitä yhteisiä asioita yhdessä asiapohjalta hoitamaan haluavaa, löytyy joka viiteryhmästä. Valitettavasti moni viiteryhmä on jopa puheenjohtajat edellä mennyt suurelta osin niin syvälle viemärikampanjointiin, että hävettäisi, jos mitään vastaavaa itse tekisin. Purran likakampanja on aivan omalla tasollaan. Rasistinen huijaus.

Kampanjoinnista osan, valheellisen osan, voisi kiteyttää erään jo aikoja sitten HUS-valtuustoon kuulumisen osalta valhettelusta kiinni jääneen persuehdokkaan lausumalla:

”Vaalit on ja roiskuu.”

Toivottavasti valintoja tehdään tai on jo tehty ihan näihin vaaleihin oikeasti liittyvien asioiden eikä esimerkiksi yritysten tavaramerkit luvatta käyttöön ottaneen öyhötyksen perusteella. Jos joku on jo äänestänyt vaikkapa bensan hinnan tai maahanmuuton vastustamisen perusteella, voin täysin asiallisesti todeta heistä jokaiselle seuraavasti: perkeleen idiootti! Ainutkertaiset äänensä valheiden viemäreihin valuttaneille ei voi muuta todeta.

  Re: Persujen radiomainos, Topic3

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   22.1.22 12:52:06

Tavallaan itsekin soisin tämän olevan jotain alasajon alkusoittoa puolueelle. Sillä puolueellahan on ollut yksi ”asia” eli maahanmuutto, ja sen oheen on ympätty toista, puolikasta ”asiaa” eli bensan hinta.

Puolueen tolkulliset ehdokkaat varmasti löytäisivät muitakin ”poliittisia koteja”, vaikkapa sitoutumattomina, jos on halua vaikuttaa, muttei halua leimautua epätoivoisen hölmöilyn tähden.

Ilmeisesti persujohto on säikähtänyt aina huomattavia virhemarginaaleja sisältävistä mielipidemittauksista. 🤔 Ehkäpä muuten vain on aivoissa vaihdelaatikko jumissa ja yleisänkyröinti jatkuvasti kytkettynä. 🤔 Mistäpä voi tietää, mitä _asian vierestä_ ulisemaan lähtemisen taustalla on? 🤷‍♂️

Jos _puolue_ ei luota lainkaan omiin teemoihinsa eikä halua viitata vaaleihin oikeasti liittyviin tosiasioihin, ei ehkä kannattaisi asettaa ehdokkaita lainkaan. Vaihtoehtoisesti olisivat _puolue_ ja sen näkyvät ehdokkaat voineet jättää turhat ulinat väliin. Nuo pilaavat puolueen jokaisen vähänkin asiallisen ehdokkaan viestin.

Noh, nähtäväksi jää, mitä tapahtuu… Riittääkö vain rasismiin sekä bensan hinnan muodostumismekanismin ymmärtämättömyyteen vetoaminen? Järjellisessä maailmassa noiden ei pitäisi riittää mihinkään.

  Re: Persujen radiomainos, Topic3

Lähettäjä: huoh 
Päivämäärä:   22.1.22 12:53:36

Se on vain fakta että jos koko puolueen arvomaailma on parin ohuen seitin varassa, on vaikeaa istuttaa niitä kaikkiin keikeröihin.
Siinä ei sitten jää juurikaan muuta reittiä verkon virittelyyn kuin aloittaa mustamaalaaminen ja suoranainen valehtelu. Mallihan löytyy mm Atlantin toiselta puolelta joka on foliohattujen luvattu maa.
Nyt tosin -ainakin vielä - näyttäisi siltä äänestäjät näkevät tämän häivemainonnan taakse ja keskittyvät asiaan.

  Re: Persujen radiomainos, Topic3

Lähettäjä: Pfiff 
Päivämäärä:   22.1.22 12:54:35

”maakuntaveron käyttöönotto mahdollistaisi oleellisesti kevyemmän valtionohjauksen, kuin puhtaasti valtion rahoitukseen perustuva järjestelmä ja voisi siten vähentää sääntelyn kustannuksia”

https://www.doria.fi/…/10024/182853/KAK_2_2021_WEB-69-76.pdf

  Re: Persujen radiomainos, Topic3

Lähettäjä: valoja päälle 
Päivämäärä:   22.1.22 12:58:53

Aluevaltuustot eivät päätä maakuntaverosta, vaan siitä päättää eduskunta. Jos päättää, sillä asia on vasta selvitettävänä ihan hallitusohjelman kirjauksen mukaisesti. Siis selvitettävänä, ei päätettävänä. Lisäksi tämän mahdollisesti joskus tulevan maakuntaveron pelotellaan olevan kokonaan uusi vero nykyisten verojen päälle, vaikka tosiasiassa se alentaisi kunnallisveroa saman verran. Muun väittäminen on puhdasta populismia, jossa luotetaan äänestäjien tietämättömyyteen.

Nykyisin kunnat tai kuntayhtymät järjestävät soten ja käyttävät siihen valtaosan verotuloistaan. Sote-lainsäädännön mukaan ne rahat eivät enää käy kääntymässä kuntien kassoissa, vaan verot keräävä valtio siirtää ne suoraan alueille. Kunnille jää muuhun toimintaansa rahaa saman verran kuin nytkin.

Eivät nämä asiat olisi vaikeita ymmärtää, jos niitä ei sotkettaisi ihan tahallaan. Juuri tämä tahallinen asioiden hämmentäminen tekee politiikasta vastenmielistä seurattavaa, ja vielä vastenmielisemmäksi se muuttuu, kun ruvetaan puhumaan muunneltua totuutta tai ihan selviä valheita. Eväiden pitää olla tosi vähissä, jos tosiasioilla ja omien tavoitteiden mainostamisella ei pärjää.

  Re: Persujen radiomainos, Topic3

Lähettäjä: mari 
Päivämäärä:   22.1.22 13:09:05

" löpö
Päivämäärä: 22.1.22 01:54:06
Mari ensin, maksan bensat, kun ajat niin pitkälle missä pippuri kasvaa, etkä tule takaisin."

Näyttää tekstit uppoavan tajuntaan hyvin, kun nuin kiukuttaa. Ihanko olisit valmis maksamaan, etten enään kirjoittaisi tänne?

  Re: Persujen radiomainos, Topic3

Lähettäjä: Hmm 
Päivämäärä:   22.1.22 13:59:18

Valoja päälle, kun lainaa suoraan Saku Timosen kirjoitusta olisi se myös kerrottava, nimittäin jos omaa hyvät tavat.

Politiikassa kaikki vaikuttaa kaikkeen, ei voida väittää joidenkin vaalien vaikuttavan vain tiettyyn asiaan, se on äänestäjien aliarvioimista.

  Re: Persujen radiomainos, Topic3

Lähettäjä: pekka 
Päivämäärä:   22.1.22 13:59:26

"Media on parhaansa mukaan yrittänyt pimittää puheenjohtajaamme Riikka Purraa."

Säälistä?

:))

  Re: Persujen radiomainos, Topic3

Lähettäjä: oho 
Päivämäärä:   22.1.22 14:11:39

Mistä sitä rahaa alkaa putoilemaan, kun pelkät ict kulut on alkaen 660 miljoonaa, siihen päälle uusi hallinto kaikkine avustajineen?

  Re: Persujen radiomainos, Topic3

Lähettäjä: määki 
Päivämäärä:   22.1.22 15:56:45

Onpa hienoa, että politiikka ja aluevaalit kiinnostavat näin paljon myös useita hötönettiläisiä! Ei muuta kuin huomenna uurnille, ellei ole jo käynyt!

  Re: Persujen radiomainos, Topic3

Lähettäjä: löpömamu 
Päivämäärä:   22.1.22 18:30:08

Mari, googlaa enään.

  Re: Persujen radiomainos, Topic3

Lähettäjä: mari 
Päivämäärä:   22.1.22 18:44:31

"löpömamu
Päivämäärä: 22.1.22 18:30:08

Mari, googlaa enään."

E

  Re: Persujen radiomainos, Topic3

Lähettäjä: mari 
Päivämäärä:   22.1.22 19:29:30

Pikku Kalle tuli koulun jälkeen kouluun ja kertoi heille syntyneen 7kpl kissanpoikasia ja kaikki sosiaalidemokraatteja.
Opettaja kuunteli, muttei sanonut aiheeseen mitään.
Seuraavanapäivän kertomus jatkui. Nyt oli kolme pentua, joista oli tullut perussuomalaisia. Neljä oli edelleen sosiaalidemokraatteja.
Optteja ei vieläkään sanonut mitään.
Perjantaina PikkuKalle kertoi, et nyt kaikki pennut on jo perussuomalaisia.
Silloin opettaja kysyi miksi PikkuKalle kertoo tuollaisia juttuja? Pikku Kalle kertoi silloin opettaja, se on kuules sillä tavalla ny, että kaikkien kissanpentujen silmät ovat vihdoin avautuneet.

Hauskaa iltaa ja äänestysintoa kaikille huomenna (jos ette ole ehtineet ennakkoon äänestämään).

  Re: Persujen radiomainos, Topic3

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   22.1.22 20:10:27

"Politiikassa kaikki vaikuttaa kaikkeen, ei voida väittää joidenkin vaalien vaikuttavan vain tiettyyn asiaan, se on äänestäjien aliarvioimista."

Ei ole enää todellista! :D

Nämä ovat edelleenkin aluevaalit joissa TODELLAKIN päätetään vain tietyistä asioista. Sehän ei millään satuilulla muutu.

Näitä persujen ihan itse keksittyjä kuvioita, toivottavasti selvitetään vielä pitkään. Hauskaa muuten, että Peltokankaan bensanhinta -mainokseen oli eilen palautettu se kuuluisa "@!#$".
Kansanedustajana jo reilun 10 vuotta toiminut entinen fitnes-bisnesmimmi Kike Elomaa on valinnut teemakseen yksityisen yrittäjyyden. Sekään ei millään lailla ole aluevaltuustojen päätöksiin perustuvaa toimintaa!

Aluevaalit on näiden pölhöjen toimesta karnevalisoitu. Äänestäjille saa syöttää mitä vaan ja persuille menee täydestä kuin väärä raha.

  Re: Persujen radiomainos, Topic3

Lähettäjä: hmm 
Päivämäärä:   22.1.22 20:16:53

Keskusta sai maakuntansa, joiden hinta paljastuu vasta vaalien jälkeen. Ennen vaaleja nuo ei kehtaa, eikä uskalla hintaa kertoa. Voi olla että jo maanantaina pohditaan joukolla maakuntaveroja.

  Re: Persujen radiomainos, Topic3

Lähettäjä: mari 
Päivämäärä:   22.1.22 20:24:38

Joo monen silmät aukee maanantaina.

Kuka oikeesti uskoo että sama raha riittää sotekuluihin, kuin mikä nyt on käytössä ja samalla tulee jostain yhdeksän hyvää ja kymmenen parasta?

Näissä puhutaan viimeistään maanantaina rahasta ja mistä taiotaan soten tarvitsemat eurot tai sitten nuo vaalikarjalle annetut lupaukset karsitaan pois, kuten SDP:n vappusatanen.

  Re: Persujen radiomainos, Topic3

Lähettäjä: Indeed 
Päivämäärä:   22.1.22 21:12:46

Sinä kuten persut yleensä, muistatko kuka oli viimeksi hallituksessa? Siinähän oli persut mukana, niin miksi ette laittaneet Sotea ja rahoitusta kuntoon? Sen sijaan teitte kaikkea jolla kyykytitte työttömiä ja pienituloisija sillä kikyllä, luulisi jo oikeasti nolottavan kun tuollaisia sammakoita päästelee.

Nyt sekä rahoitus että soten järjestämismalli ovat selvillä seuraavaksi kymmeneksi vuodeksi ja voidaan keskittyä kehittämiseen myös alueilla.

Mutta persutko tämän kaiken nyt haluaakin sotkea?

Ongelmia voipi luetella ja valittaa, kuten oppositiopuolueet harjoittavat. Muilla on oikea ote palveluiden parantamiseksi yhdessä henkilöstön kanssa.

  Re: Persujen radiomainos, Topic3

Lähettäjä: valoja päälle 
Päivämäärä:   22.1.22 21:26:04

Yhtä noloa on tuo whatabout vappusatanen. Vappusatasesta on persuille tullut petetyn lupauksen synonyymi, ja sitä on jankutettu kyllästymiseen asti. Yhtä monta kertaa virheellinen väite on oikaistu, mutta turhaan?

Jo alkujaan ”unohdettiin”, että sitä satasta ei koskaan luvattu kerralla, vaan vaiheittain useamman vuoden ohjelmalla. Sen sanoi Antti Rinne ihan selkeästi vappupuheessaan 2018. Voit tarkistaa netistä. https://tinyurl.com/3ptadvub

Yli 92 prosenttia kansaneläkeläisistä sai eläkkeisiinsä yli 25 euron korotuksen ja 17 prosenttia kaikkein pienituloisimmista täydet 50 euroa. Se oli ensimmäinen tasokorotus ja oli budjetoitu kolme lisää. Sitten iski korona, ja korotukset jouduttiin panemaan jäihin. Tämä ei sinänsä ole yllätys, sillä lupaukseen sisältyi myös maininta taloustilanteen sallivuudesta.

"Sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekonen (vas) painotti lehdelle, ettei hallitusohjelman kirjausta pienten työeläkkeiden korottamisesta ole unohdettu lopullisesti."

https://www.is.fi/politiikka/art-2000006419399.html

Jääräpäinen tarrautuminen vääräksi todettuun väitteeseen menee jo vaalivalheen puolelle. Sehän ei tosian ole "mari"-nimimerkkiä täällä ennenkään hidastanut.

  Re: Persujen radiomainos, Topic3

Lähettäjä: Niin no 
Päivämäärä:   22.1.22 21:28:58

Herää kysymys, että mitä ihmettä te persujen aluevaaliehdokkaat aiotte tehdä?
Puolue kampanjoi bensan hinnalla ja rasismilla, ehdokkaana on rokotevastaisia salaliittoteorioihin uskovia henkilöitä, eikä teillä ole kompetenssia monimutkaisia asiakokonaisuuksia käsiteltäessä.
Miksi teitä pitäisi päästää lähellekään minkäänlaisten asioiden päättämistä?

  Re: Persujen radiomainos, Topic3

Lähettäjä: Hmm 
Päivämäärä:   22.1.22 21:30:25

" Nyt sekä rahoitus että soten järjestämismalli ovat selvillä seuraavaksi kymmeneksi vuodeksi ja voidaan keskittyä kehittämiseen myös alueilla."

Ystävä rakas, rahoitus on täysin auki, kellään ei ole mitään käsitystä mistä kaikki nyt syntyvät kulut rahoitetaan. Hallitus sanoo ettei maakuntaveroa tule, mutta sen valmistelu jatkuu koko ajan, Eikö tuo herätä mitään kysymyksiä?

Uusi verohan se on mitä tarvitsemme, tietenkin.

  Re: Persujen radiomainos, Topic3

Lähettäjä: mari 
Päivämäärä:   22.1.22 21:35:55

Soini ja siniset olivat Sipilän hallituksessa mukana.
Nytkö kaikki ko. hallituksen tekemiset ovat Perussuomalaisten tekosia.
Melkosen aikaansaava puolue teidän syyttäjien mukaan.

"Yli 92 prosenttia kansaneläkeläisistä sai eläkkeisiinsä yli 25 euron korotuksen ja 17 prosenttia kaikkein pienituloisimmista täydet 50 euroa. Se oli ensimmäinen tasokorotus ja oli budjetoitu kolme lisää."

Sähkön hinta, polttoaineen hinta - vaikuttaa välillisesti myös kaikesta miutä kuluttaja ostaa kaupasta/ravintolasta/apteekista hintoja korottavasti...ts. suomalaisten ostovoima on eurooppalaisessa vertailussa melko heikko. Ostovoiman heikkoutta aiheuttavat suhteellisen matalat palkat, korkea verotus sekä kuljetuskustannuksista ja kilpailun puutteesta johtuvat korkeat hinnat. Ja tätä ostovoimaa on heikennetty nykyisen hallituksen toimesta tuntuvasti siltä duunariluokalta, joka maksaa elämisensä tekemällä työtä. Halutaanko heidätkin sosiaalitoimiston asiakkaiksi? Siihenhän tämä konklaavi on menossa?

  Re: Persujen radiomainos, Topic3

Lähettäjä: o 
Päivämäärä:   22.1.22 21:39:34

"Sinä kuten persut yleensä, muistatko kuka oli viimeksi hallituksessa? Siinähän oli persut mukana, niin miksi ette laittaneet Sotea ja rahoitusta kuntoon? "

En ole mikään persu, mutta muistaakseni sote kaatui juuri tuohon maakuntamalliin, josta keskustapuolue halusi pitää kynsin hampain kiinni. Rahoitusasia sen sijaan ei vieläkään ole kunnossa, eikä sitä näillä vaaleilla myöskään ratkaista.

Millä tämä kustannuskysymys ratkaistaan? Kuluja tulee lisää, virkoja lisää, eikä mikään uusista viroista liity mitenkään terveydenhoitoon.

   Ylös ⇑   


Ketju on saavuttanut 100 viestin määrän tai se on suljettu. Ketjuun ei pysty kirjoittamaan.
Hevostalli.net ei vastaa keskusteluryhmissä käytävän keskustelun sisällöstä.