Kirjoita uusi viesti  |  Alueen etusivu  |    |  Etsi  Alas ⇓   
  Millä virtuaalitallit nousuun part 2.

LähettäjäCatia 
Päivämäärä:   17.11.15 18:36:36

Edellinen

Keskustelu jatkukoon.

  Re: Millä virtuaalitallit nousuun part 2.

Lähettäjä: öhö 
Päivämäärä:   17.11.15 19:07:09

Ne jotka aiemmassa topassa vinkuivat, että lopettavat virtuaaliharrastuksen jos siitä tulee tietynlainen niin ei sitä voida pakottaa että harrastuksesta tulisi sellainen :'D Itsehän te päätätte millä tavalla harrastatte.

  Re: Millä virtuaalitallit nousuun part 2.

LähettäjäScilla 
Päivämäärä:   17.11.15 19:35:59

"Jotta tämä toimisi, niin vaadittaisiin kuitenkin uusia harrastajia luomaan niitä uusia VRL-tunnuksia"

Tähän tarttuisin sen verran, että ei tämä oikeastaan ole ongelma. Tänä vuonna on hyväksytty hiukan yli 300 uutta VRL-tunnusta, eli melkein yksi tunnus per päivä. Osa näistä tietty on tuplatunnuksia tai muita turhuuksia, mutta väitän, että selkeä enemmistö on kuitenkin ihan aidosti uusia (VRL-)harrastajia. Luulen myös, että tää on just se väli, johon pitäisi yrittää iskeä. Kummitoiminta voisi siis olla tosi hyvä ratkaisu, mutta sellainen tarvis kyllä organisoida todella huolella. Ylipäätään ideointia ei kannata tehdä vain vanhojen pierujen kesken vaan ottaa siihen prosessiin mukaan nuoria ja aloittelijoita, joilla on jonkinlainen näkemys siitä, mitä esimerkiksi kummitoiminnan pitäisi sisältää ja missä muodossa. Eikä pelkästään kummitoiminnan kohdalla, vaan oikeastaan ihan kaiken virtuaalimaailman toiminnan kohdalla. Ei me voida olettaa 10-vuotiaiden innostuvan meidän virtuaalihevosmaailmastamme, jos täällä kaiken sanelevat yli kymmenen vuotta harrastaneet aikuiset, joilla ei ole mitään käsitystä z-sukupolven edustajien mielenliikkeistä eikä halua tai kykyä selvittää niitä. Nykyisellään virtuaalimaailman varmaan vaan näyttäytyy todella vaikeaselkoisena ja haasteellisena paikkana aloittelijoille.

Joku mainitsikin konservatiivisuuden virtuaalimaailman ongelmaksi. Olen täysin samaa mieltä. Samat vanhat naamat pyörittävät vähän kaikkea oleellista virtuaalimaailmassa, ja moni juttu tehdään täsmälleen samalla tavalla kuin se on aina tehty. Ei se tietty heidän (meidän) vika ole, ei kukaan muukaan tunnu haluavan tehdä mitään, ainakaan heidän (meidän) ehdoilla. Ilmapiiri tuntuu myös olevan vähän se, että jos meidän vanhat tavat eivät kelpaa, tervemenoa, ei me uusia harrastajia kaivatakaan. Se vähän tappaa kaiken innovoinnin ja kehittymisen, vaikka selvästi virtuaaliharrastuksen pitäisi kehittyä edes jotenkin.

Moni tuntuu näkevän kaksi vastakohtaa: joko virtuaalimaailma pysyy ikuisesti samanlaisena, tai sitten se muuttuu vuoden sisällä joksikin persoonattomaksi Howrse-kopioksi, jossa omalla luovuudella ei ole minkäänlaista jalansijaa. Itse uskon, että vaikka jonkinlaista selainpelimäisyyttä (ts. automaatiota ja muuta elämän helpottamista) lisättäisiin, ei meidän silti tarvitse luopua niistä piirteistä, jotka ovat olennaisia virtuaalitalleilussa. Eikä ketään olla pakottamassa mihinkään, eihän ketään ole tähän mennessä pakotettu harrastamaan porrastettujakaan. Esimerkiksi Howrsen vetovoima on kuitenkin melko huimaa, joten en näe mitään pahaa siinä, että me täällä virtuaalitallimaailmassa vähän funtsisimme, voitaisiinko vaikka Howrsesta oppia jotain ja tehdä meidänkin maailmastamme vähän vetovoimaisempi.

Sori, unohdin pointtini aikaa sitten. :D

  Re: Millä virtuaalitallit nousuun part 2.

Lähettäjä: ViiviL. 
Päivämäärä:   17.11.15 19:36:22

Pelillisyyden voi toteuttaa aika monella tavalla. Selainpelejä on monenlaisia ja niitä voisi olla huomattavasti erilaisessa muodossa, kuin nykyään. Oma ajatus oli ehkä enemmän sandbox-tyyppinen, laajennukset mahdollistava ratkaisu, kuin "pelkkä" klikkailupeli.

Ydinkysymys lienee, mikä on homman suola ja mikä siinä tökkii? Epäilen, ettäkö esim. kisoihin ilmoittaminen olisi suola kenellekään, ainakin itselle se tuntui pidemmän päälle pakkopullalta, mutta esim. tavoitteellisuus kisojen kautta oli tärkeää.

ps. Ei kannata hävetä. Kerron nykyään avoimesti, miksi olen alun perin alkanut suunnitella nettisivuja (virtuaalitallien kautta). Työkaverit monesti kysyvät, miksi IT on kiinnostanut alun perin. Ihmiset ovat hämmästyneitä, mutta kiinnostuneita ja kyselevät lisää. :) tämä on alakulttuuri siinä missä muutkin, jotka web on synnyttänyt. Ja mielenkiintoinen sellainen.

  Re: Millä virtuaalitallit nousuun part 2.

Lähettäjänaakka VRL-10345 
Päivämäärä:   17.11.15 19:51:34

Itse kanssa pohdin pelimäisyyttä siten, että VRL:n sisällä olisi enemmän toimintoja, mutta hevosten sivut ja muu olisi edelleen erillisenä osana omina sivuina kuten nytkin. Eli tämä olisi aika todella kaukana jostain Howrsesta :D Ja kaikilla olisi edelleen mahdollisuus harrastaa perinteiseen tapaan. Ei kannata jähmettyä _pelkästään_ vanhoihin kaavoihin, vaan rohkeasti innovoida uutta vanhan lisäksi. Ja miten vanha perinteinen tapa edes voisi kadota, kun se ei ole periaatteessa kytköksissä mihinkään, senkun tekee sivut nettiin ja se on siinä.

Joku sanoi, että kilpailuista ei saisi tulla liian automatisoituja, koska pitäisi nähdä jotain vaivaa hevosten tekoon. No, tämä on vain yhden ihmisen preferenssi. Kukaan ei pakota tekemään asioita simppelimmin, mutta ne jotka haluavat sellaisen vaihtoehdon, niin heille voisi kehitellä jotain. Tuskin homma menee ikinä sellaiseksi, että jokaisen olisi _pakko_ tehdä jollain tietyllä tavalla, vaan enemmänkin niin, että tulee lisää tapoja tehdä homma x, lisää vaihtoehtoja. Ja jokainen valitkoon sen mikä miellyttää itseään enemmän.

Tykkään ViiviL.:n sandbox ideasta (ja kommentista ylipäätään), ehdottomasti virtuaalihevostelun valttikorttina on juurikin se, että kaikesta saa tehtyä juuri omanlaista ja persoonallista, toisin kuin näissä sim game-peleissä joissa kaikki toimii yhden sivuston sisällä, samoilla ulkoasuilla, ja mukana vielä jotain sisäistä valuuttaa.

En tiedä mikä pointti tällä viestillä oli, mutta kunhan tässä nyt höpisen.

  Re: Millä virtuaalitallit nousuun part 2.

LähettäjäRiesa 
Päivämäärä:   17.11.15 21:50:33

Mainostin muutamille suntuubitalleille VRL:llää ja foorumeita :).

  Re: Millä virtuaalitallit nousuun part 2.

LähettäjäMelina 
Päivämäärä:   17.11.15 23:29:23

naakka, Kuten joku jo aikaisemmin totesi, porrastetut kisat on jo olemassa niille jotka haluavat kisata hevosillaan "yhden klikkauksen taktiikalla" laittamatta sijoituksia muotoon :)

Mutta kummitoiminnasta vielä: oliko tähän olemassa jo joku kehittelyjengi? lumienkuli ja Catia? Vai otitteko te kontollenne lähinnä aloittelijoiden ohjesivuston rakentamisen? Mua kiinnostaisi olla mukana kummitoiminnassa, ellei kehittelemässä, niin ainakin aktiivisesti mukana toteutusvaiheessa.

  Re: Millä virtuaalitallit nousuun part 2.

Lähettäjänaakka VRL-10345 
Päivämäärä:   17.11.15 23:49:44

Melina, aijjaa, pystyykö porrastettuihin ilmoittautumaankin ilman että tarvitsee kirjoitella mitään? Pelkästään klikkaamalla? :o En ole ikinä kokeillut porrastettuja itse niin en tiedä, mutta oletin että ei kun tsekkasin että kutsut vei jonnekkin missä oli ihan lomake mihin piti kirjoittaa osallistumismuoto jne. Vai olenko sitten vain ymmärtänyt väärin.

  Re: Millä virtuaalitallit nousuun part 2.

Lähettäjä: HM 
Päivämäärä:   17.11.15 23:56:14

Porrastetuihin täytyy ilmoittautua erikseen. Karuksen kisoissa on käytössä lomake, johon saa kätevästi hevoset kopioitua, eikä tarvitse mailin kautta ilmoittautua. Muissa porrastetuissa taas täytyy useimmiten mailin kautta vanhaan tapaan.

Hyvä puoli porrastetuissa on, että ei tosiaan tarvitse kisakutsuja tmv muotoon laitella. Pisteet ja hevoset taso päivittyvät automaattisesti VRLn profiiliin ja VRLn tulostenlähetys hylkää konit automaattisesti, jos eivät voi osallistua kys luokkaan (liian suuri tai matala taso/liian nuori/liian pieni säkäkorkeudeltaan kisaamaan luokassa tmv)

  Re: Millä virtuaalitallit nousuun part 2.

Lähettäjänaakka VRL-10345 
Päivämäärä:   18.11.15 00:05:42

HM, okei, eli nähtävästi olen ymmärtänyt oikein. :d

Aiemmissa viesteissäni "ideointini" pointtinani oli siis nimenomaan ilmoittautumisten automatisointi, en maininnut muistaakseni muotoonlaitosta mitään.

  Re: Millä virtuaalitallit nousuun part 2.

Lähettäjä*lumienkuli* 
Päivämäärä:   18.11.15 08:08:59

Mun puolesta sinne tukifoorumille voisi tulla kohta "Kummit", johon voitaisiin koota lista henkilöistä, jotka voisivat ottaa ns. suojiinsa uuden harrastajan. Pitää jutella tästä Catian kanssa :)
Alunperinkin meinaan ajattelin, että tulisi lista jossa olisi harrastajia jotka voisivat neuvoa ja joille voisi laittaa mailia henkilökohtaisten neuvojen toivossa.

  Re: Millä virtuaalitallit nousuun part 2.

Lähettäjä.Viiru. 
Päivämäärä:   18.11.15 08:46:44

Tästä kummijutusta tais olla aikasemminkin jo juttua ja ilmottauduin sillon jo mukaan, mutta ilmottaudun nyt uudestaan, jos meitä "aikasemmin ilmottautuneita" ei oo enää ylhäällä.

  Re: Millä virtuaalitallit nousuun part 2.

Lähettäjä: fargs@mob 
Päivämäärä:   18.11.15 09:54:48

Me ollaan muutaman virtuaaliharrastajan kanssa laitettu pieni ja tiivis "Virtuaalihevoset aloittelijoille"-opas suunnitteluun. Omalla otannalla oon todennut, ettei nuoret juurikaan jaksa lukea tai hakea erikseen tietoa, ellei se satu olemaan googlen hakutuloksissa ensimmäisenä. Tarkoitus on tänne tiivistää tarpeellista infoa (linkit VRL, Virtuaaliwikiin, ht.netiin ym. yhteisöihin) ja esimerkiksi listaa kasvattajista, jotka myyvät kasvattejaan myös aloittelijoille joilla ei ole vielä näyttöjä.

  Re: Millä virtuaalitallit nousuun part 2.

LähettäjäOtterley (koulu) 
Päivämäärä:   18.11.15 10:27:15

Ionincin blogissa on mun mielestä kanssa hyvä teksti aiheeseen liittyen :) Erityisesti toi pointti, että useimmat käyttävät nykyään nettiä eniten joko kännykällä tai tabletilla on ihan huomionarvoinen juttu, koska virtuaalihevostelu niillä tosiaan on nykyisellään aika hankalaa.

Itse mietin, että vois koodata vaikka hevosenluontigeneraattorin eli tekis käytännössä lomakkeen, johon laitetaan hevosen tiedot ja se antais ulos valmiin html-pohjan, jossa hevosen tiedot on siististi. Tän pohjan vois sitten kopioida omille sivuilleen kokonaisuudessaan eli koodaustaitoa ei tarvitsisi löytyä, mutta silti voisi hankkia omia hevosia. Ja jos pohjan osiot olisi hyvin kommentoitu niin tätä pohjaa käyttäessä vois melkein vahingossa oppia sitten html ja css perusteita :D käytännössä tää siis mahdollistais aika kivuttoman aloittamisen vaikka muutamalla hevosella ilman että tarvitsee murehtia koodaamisesta ja toisaalta aloittelijankin olis näin mahdollista saada hevosilleen ihan siistit ja edustavat sivut. Toki tälläsen generaattorin yhteyteen pitäsi myös kirjottaa kattavat ohjeet siitä, miten ylipäätänsä johonkin sivutilaan rekisteröidytään ja vaikka listaus yleisimmin tarvittavista html-koodeista. Toki tää vaatii vielä hiomista, mutta tällänen villi idea mulle tuli mieleen, kun mietin, miten virtuaalihevostelun aloittamisesta saisi helpompaa :D

Itse myös lähden mielelläni kummitoimintaan mukaan, jos sellainen saadaan pyörimään ^^

  Re: Millä virtuaalitallit nousuun part 2.

LähettäjäOtterley (koulu) 
Päivämäärä:   18.11.15 10:28:26

*Ionicin blogikirjoitus (linkki näköjään tipahti pois)

  Re: Millä virtuaalitallit nousuun part 2.

LähettäjäOona. 
Päivämäärä:   18.11.15 17:44:33

Tuossa vähän vilkaisin, niin instagramissa on ihan pilvin pimein virtuaalitalleja, jotka toimii siellä. Pitkälti piirrettyjä. Tosin myös löytyi talleja kuvallisia, joilla ei tosin kuvissa copyjä, mutta vapaasti kopitavilta siviuilta pitkälti oli. Osa piirretyistä oli kyllä myös luvatta otettu, siellä mm seppeleen hevosten kuvia uusina hevosina :/

Tietty niiden harrastelijoiden ikä varmaan siinä 9-14v väliltä, joten ei taida tekijänoikeuslaki olla vielä hallussa.

  Re: Millä virtuaalitallit nousuun part 2.

LähettäjäOona. 
Päivämäärä:   18.11.15 17:58:38

Ja siellä tosin talleja, joissa ihan hevosia hoidetaan ym.

http://snag.gy/ZKqN7.jpg
http://snag.gy/Qipqe.jpg Niistä luvattomista kuvista :/

Taitavia piirtäjiäkin löytyy monen monta
http://snag.gy/grOlG.jpg http://snag.gy/0A7Yo.jpg http://snag.gy/kPPCg.jpg

  Re: Millä virtuaalitallit nousuun part 2.

LähettäjäCannabia@phone 
Päivämäärä:   19.11.15 11:38:06

Oonan linkkaamassa "laittomat kuvat" jutussa käy hyvin selville, että aloittelijat eivät todellakaan ymmärrä mitä tarkoittaa tekijän oikeus.. :/ Mikäli laittomia kuvia käytettäisiin tuommoisessa tilanteessa tarkoituksella, tuskin olisi tuon tallin pitäjä niin avoimesti jakanut tapansa kopioida kuvia googlesta.. Nyt kun tuo tieto lähtee tietämättömien kesken leviämään niin hetken päästä kaikki tekevät sitä, kun eivät ymmärrä laittomaksi :(

  Re: Millä virtuaalitallit nousuun part 2.

LähettäjäH (02877) 
Päivämäärä:   19.11.15 11:57:07

En ole koskaan kuullut instagramtalleista, nuo piirretyt on aivan upeita :) ihanan ahkeria ja aktiivisia harrastajia. Nuo luvattomia kuvia käyttävät sen sijaan harmi, varsinkin jos levittävät ohjeita "kopioi googlesta". Tähän voisi ehkä helpoiten puuttua luomalla tunnuksen instagramiin johon postaisi tietoa tekijänoikeuksista ja linkittäisi bioon vielä jonkun virtuaaliwikin tms sivun jossa asia selitettäisiin juurta jaksaen. Tällä tunnuksella voisi sitten ystävälliseen sävyyn käydä kommentoimassa luvattomia kuvia käyttäviin :)

  Re: Millä virtuaalitallit nousuun part 2.

LähettäjäTilli 
Päivämäärä:   19.11.15 12:46:13

En itsekään ole törmännyt instan tai muun somen:n virtuaalihevosiin (johtuu varmasti siitä että olen "wanha" harrastaja / en käytä kyseisiä palveluita), kiinostuneita siis virtuaaliheppailuun on, mutta alusta on vain eri. Sama ideahan tuossa on. Nyt kun ajattelen, niin some vtalli on oikeasti paljon kätevämpi, tallin sivut saa nopeasti kasaan kännykällä tai tabletilla, samoin niiden päivittäminen on vaivatonta (esim: voin kirjottaa nopean hoitotarinan bussi/junaa odotellessa).

Joskus käy ilmi että muutama harrastaja päivittää virtuaalitalliaan kännykällä, siis koodaavat html:ää sillä pienellä kosketusnäytön näppiksellä. Kuulostaa mielestäni ihan hullun hommalta, mutta perusteluna nämä kännykkä koodaajat kertovat että eivät omista edes tietokonetta tai sitä käyttää muut perheenjäsenet.

Kysyntää olisi, mutta meidän pitää tosiaan ajatella uudesta näkökulmasta, seurata tiiviimmin mitä nykynuoret kommunikoivat ja miten/missä he aikaa viettävät. Netti on heille itsestäänselvyys ovat syntyneet aikakaudella jollon nettiin on päässyt kännykällä. Omassa nuoruudessani sain nettiä käyttää sen 30min/pv (ja samaan aikaikkunaan piti sovittaa myös veljen netin käyttö)...

  Re: Millä virtuaalitallit nousuun part 2.

Lähettäjä: Sanni 
Päivämäärä:   19.11.15 21:54:12

Tosiaan tallin perustamiseen netissä vaatii aika paljon aloittelijalta. Mun on hyvä kertoa aloittelijan kannalta tuoreessa muistissa kun vielä on ihan alkuvaiheet. Itse vasta vähän yli puoli vuotta sitten siis aloitin. Paljon oon oppinu(mm. Ulkoasun asennus ja ylägrafiikan tekeminen jne), mutta koodausta ei oikeen missään opeteta. Ulkoasun asentamisen ja suntuubin käytön on läpi oppinu, mutta ehkä css-koodeista vois joku tehdä jotain tekstin tynkää, koska sen osaajiahan täältä löytyy. Ihan siitä vois lähtee liikkeelle, että kertoo mikä on css-koodi ja mihin se vaikuttaa. Monet kun ei sitäkään tiedä.

Intoa tarvis oikeesti tallin perustaminen virtuaalimaailmaan ja kaikki piti ettiä alusta loppuun ite. Jo se voi olla vähän instagramiin tottuneelle pysäyttävä toiminto:/

  Re: Millä virtuaalitallit nousuun part 2.

Lähettäjä: Leandra 
Päivämäärä:   19.11.15 22:18:14

Selailin tänään noita instagram-talleja ja suu kyllä loksahti auki. Jollain tallilla olo yli 800 seuraajaa? En edes tiennyt niiden olemassaolosta. Huh tuntee sitä itsensä vanhaksi kun ei tullut mieleenkään, että instassa voisi pyörittää virtuaalitallia! :D

Yksi mahdollisuus näiden instatalleilijoiden integroimiseksi "meidän" virtuaalipiireihin voisi olla sivuntekoapu. Siis vanhat harrastajat tekisivät (valmispohjiin) heidän hevosilleen sivut tietoineen päivineen. Näin uusilla "html"-harrastajilla olisi "heti" konkreettisesti käytössään toimivat oman hevosen sivut, jolla he paitsi saavat välineen harrastukseen (ilmoittaa kisoihin, rekisteröidä jne) myös näkevät miltä hevosen sivu voi näyttää. Sen pohjalta he voisivat innostua tästä meidän tavasta harrastaa ja ehkä myöhemmin opetella mitä milläkin koodilla tapahtuu. Kun näkee vaikka että <b>Hevosen Nimi</b> näyttää sivuilla tummennetulta on jälkeenpäin helpompi ehkä opetella koodeja?

Vaikuttaa tietty itse aikanaan koodauksen alusta asti yksin opetelleelle "kaikkihetitännenyt"-tavalta, mutta jos haluaa edes jotenkin saada instaharrastajia meille, pitää harrastamisen aloittamista helpottaa jotenkin. Tämä tietysti vaatii ihan älyttömästi vanhemmilta harrastajilta vaivaa ja aikaa ja copypastea, mutta saattaisi olla tapa saada helpotettua siirtymistä valmiista alustasta ilman kaiken opettelemista alusta alkaen.

Toinen vaihtoehto olisi harrastuspiirien yhdistäminen ilman ns. pakkointegrointia, miettiä esim. VRL:n hevosrekisterisääntöihin muutosta, jonka perusteella instagram-sivu on ihan yhtä "aito" hevosen sivu kuin muutkin sivut, kunhan sieltä löytyy ne vaaditut perustiedot. :)

  Re: Millä virtuaalitallit nousuun part 2.

Lähettäjä: ivy 
Päivämäärä:   20.11.15 09:57:50

Aikanaan kun aloitin harrastuksen expage tallilla en kaivannut mitään vrl:ää tai virtuaalifoorumia. Toki löysin molemmat melko pian mutten kokenut niitä tarpeellisiksi oikeasti moneen vuoteen. Sosiaalinen kanssakäyminen hoidettiin vieraskirjojen ja sähköpostin välityksellä. Ainoa toiminta johon ns. tämän ulkopuolella oli olivat villit kilpailut. Nykyään suntuubi/insta talleilla lienee pitkälti samanlaiset inside porukat.

Kannattaisiko siis keskittää voimavaroja etenkin villien kilpailuiden mainontaan? Sitä myötä uutta porukkaa varmasti innostuisi kilpailemisesta ja siirtyisi myös alaisiin kilpailuihin. Voisi laatia myös jonkun s e l k o kielisen oppaan missä selitetään lyhyesti kisoihin osallistuminen, mitä eroa on villeillä ja alaisilla sekä mitä etua rekisteröinnistä on.

   Ylös ⇑   


  
 Vastaa viestiin
 Nimi:       [poista tiedot]
 Sähköpostiosoite:

 Jos annat sähköpostiosoitteesi, se näkyy viestissäsi.

 Otsikko:
   
Hevostalli.net ei vastaa keskusteluryhmissä käytävän keskustelun sisällöstä.