Kirjoita uusi viesti  |  Alueen etusivu  |    |  Etsi  Alas ⇓   
  Millä virtuaalitallit nousuun?

Lähettäjä: ano 
Päivämäärä:   15.11.15 16:01:59

http://web.archive.org/web/20071001201508/http://hevostalli.net/
Tuossa ht.net vuonna 2007. Vilkaiskaapas paljonko viestejä virtuaalipuolelle tuli päivittäin? Tuossa näkyisi olevan 7256kpl. Ja lukema tänään on 391. Ja hei, nyt on sentään viikonloppu. Tämä on noin VIISI PROSENTTIA aikaisemmasta viestimäärästä. Kyllä, nykyään on myös muitakin kanavia, mutta en hyväksy sitä selittämään kokonaisuudessaan tilannetta. Ja joo, offtopicia oli enemmän, mutta se nyt oli vain mukavakin asia ja kertoi siitä että täällä oli elämää. Tuolloin oli myös mm. konila, jonne tuli myös paljon viestejä. Alla linkki taannoiseen konilaankin.
http://tinyurl.com/konila05

Virtuaalipuolen lama on mennyt todella pitkälle. Saanko kysyä: miksi? Miksi uusia harrastajia ei löydy? Virtuaalihevostelijoiden keski-ikä on jo monta vuotta korkeampi kuin aikaisemmin, ja suurin osa taitaakin olla vanhoja harrastajia. Mitä voisimme tehdä saadaksemme lisää harrastajia? Alkaa jo suoraan sanottuna tympimään pienet piirit ;D

  Re: Millä virtuaalitallit nousuun?

LähettäjäCreimeide 
Päivämäärä:   15.11.15 16:07:03

Onhan tossa eroja muissakin alueissa. Ehkä hevosharrastus on kokonaisuudessaankin laskussa?

En itse ihmettele yhtään, että harrastajamäärät ovat laskussa kun osa hyökkää uusien tulokkaiden kimppuun tosi inhottavalla tavalla.. Myös villien kisojen kulttuuri on tainnut hävitä ja koko harrastus on tavoitteellista, ehkäpä tavoitteellisempaa kuin koskaan. Pitäis olla rahaa ulkoasuihin ja kuviin jos haluais pärjätä, monilla nuoremmilla ei ole mahdollisuutta käyttää niihin rahaa. Eikä monilla ole aikaa valmistella heppojaan laatiksiin jne.

Henkkoht en kaipaa yhtä suurta harrastajamäärää kuin tuolloin, mutta olishan uutta porukkaa pienemmissä määrin kiva saada mukaan :) Tällä porukalla ehtii hyvin saamaan hevosensa kisoihin ja oppii tuntemaan ja muistamaan ison osan harrastajista.

Tietty sitä voisi jonkunlaista mainoskampanjaa kehitellä ja rohkeasti puhua avoimesti ihan IRL ystäville että hei tämmönenkin juttu on!

  Re: Millä virtuaalitallit nousuun?

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   15.11.15 16:13:48

Aiih kun tuli ikävä tuota vihreetä väriä :D Ja vanhoja nickejä. Voi kun voisi vähän matkustaa ajassa taaksepäin. :)

  Re: Millä virtuaalitallit nousuun?

LähettäjäMila11936 
Päivämäärä:   15.11.15 16:13:50

Kuten Creimeide tuossa yllä sanoikin, on varmasti yksi syy tähän harrastajien vähyyteen tuo, että uusien harrastajien kimppuun käydään välittömästi jos pienenkin virheen tekee. Ei neuvota, vaan lynkataan välittömästi anonyymin nimimerkin takaa ja poljetaan aivan maan rakoon. Innostaisiko sinua jatkamaan harrastusta, jos niskaasi kaadetaan päivittäin ämpäritolkulla p*skaa jonkun helposti korjattavan virheen vuoksi? Aloittelijoita pitäisi neuvoa asiallisesti eikä lytätä heti kättelyssä.
Toki myös asiallisia neuvoja annetaan, mutta joskus se palautteen saaja ei osaa ottaa vinkistä vaaria vaan vetelee kilokaupalla herneitä nenäänsä...

Myös tavoitteellisuus hevosten kanssa on nykyään niin IN, että harvemmin uusi harrastaja saa ostettua esim. mitään kasvattia jos ei ole näyttöä antaa eikä lupaa aktiivista kisahirmukotia saati laatiksia...

  Re: Millä virtuaalitallit nousuun?

Lähettäjä: ano2 
Päivämäärä:   15.11.15 16:18:39

Veikkaan, että uusia virtuaaliharrastajia ei tule tänne koska homma on nykyään ihan liian vakavaa ja tavoitteellista. Kuten Creimeide sanoi, ei ole enää rennolle harrastamiselle sijaa, tai on mutta tällä tavoin "treenattuja" hevosia ei arvosteta. Villeillä kilpailuilla ja kissanristijäisillä, mätsäreillä ja muilla ei ole juurikaan minkäänlaista arvoa. Hevonen joka kisaa rennosti villeissä tai muissa "ei VRL:n alaisissa, muka vähemmän hienoissa jutuissa", ei ole minkään arvoinen valtaosan nykyharrastajien mielestä.

Tähän harrastukseen tarvitaan rentoutta!! Joka ikisen pitäisi löysätä nutturaa, ei vaatia vuosi vuodelta enemmän ja enemmän tavoitteellisuutta, aktiivisuutta tai muuta, mikä tekee tästä niin vakavaa. Otetaan rennommin.

Lisäksi ei hevosilla pitäisi olla sitä sataa meriittiä listassaan, jotta kelpaa jalostukseen tai menee kasvatit siitä hevosesta kaupaksi. Pitäisi myös vähemmän kisanneiden ja pienempien meriittilistojen tai jopa listattomien kelvata samanarvoisena. Nykyään on ylitarjontaa ""hienoista"" hevosista, mutta silti ""vähemmän hienot"" ei kelpaa.

Surullista.

  Re: Millä virtuaalitallit nousuun?

Lähettäjä: ano 
Päivämäärä:   15.11.15 16:24:47

Ihan hyviä perusteita, etenkin tuo että aloittelijoiden kimppuun hyökätään ilkeästi. Luulisi että asia olisi hieman toisin, kun tosiaan iso osa täällä alkaa olla täysi-ikäisiäkin..

Mutta ratkaisuehdotuksia? Jotain on tehtävä, tätä menoa tämä harrastus kyllä kuolee käsiin!

  Re: Millä virtuaalitallit nousuun?

LähettäjäOona. 
Päivämäärä:   15.11.15 16:24:49

Tosiaan tuo harrastajien lyttäys. Yleensä aloittelijat tekee virheitä esim luvattomien kuvien kanssa, mm minä silloin. Mut sillon lytättiin ja haukuttiin kaikin mahdollisin tavoin ja voin sanoa, että jos en olis tottunut saamaan muutenkin paskaa niskaan niin en varmana ois tätä harrastusta jatkanu. Ja tietty toinen mikä on, on sitten kun uusi harrastaja ei välttämättä myönnä virhettän, jolloin "hyökkäys" on entistä voimakkaampi. Harmi homma sinänsä :/

  Re: Millä virtuaalitallit nousuun?

Lähettäjä: HM 
Päivämäärä:   15.11.15 16:30:27

Joskus aikoinaan täällä oli topikkia pystyssä suntuubitalleista. Oletteko huomanneet, että suntuubipuolella on paljon sellaisia harrastajia, jotka eivät liiku ht.netissä? Suntuubin etusivulla näkyy top listoissa sivustoja, joista valtaosa on juurikin virtuaalitalleja.

Olen edelleen sitä mieltä, että pitäisi käydä ahkerasti mainostamssa Suntuubitallien vieraskirjoissa heppanettiä ja VRLlää. Osa on kyllä löytänyt VRLn, mutta ei heppanettiä.

Lisäksi erilaisissa (irl) hevosryhmissä virtuaaliharrastusta voisi mainostaa, vaikka facebookissa. Joku hiljattain tekikin näin ja moni kiinnostui. Virtuaalitalleilla on kovin ikävä maine, etenkin valokuvaajien ja joiden hevosihmisten keskuudessa, joten harrastuksen mainetta pitäisi saada hinattua ylöspäin ja painottaa harrastajien keski-ikää (aivan varmasti moni on siinä luulossa, että tämä on vain pikkulikkojen harrastus) sekä tekijänoikeuksien noudattamista (jotenkin mulla on sellainen mielikuva, että etenkin valokuvaajat olettavat että virtuaaliharrastajat tuppaavat kopioimaan kuvia luvatta)

Tietenkin tämä edellyttää sitä, että uusia harrastajia ei lynkattaisi heti alkukättelyssä.

  Re: Millä virtuaalitallit nousuun?

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   15.11.15 16:30:53

Pitäisi saada nuorempia huolettomampia harrastajia. Ja hyväksyä, että kaikilla ei voi olla hienoja ulkoasuja, kuvia yms. heti :) Katsokaa vaikka noita ihan vanhoja topikkeja tuolta web archivesta. Ihana meininki :D

Täällä myös kirjoitetaan aika virallisesti ja pitkiä viestejä, mikä saattaa karkottaa nuorempia tai muuten vaan vähän epäröiviä pois. Itse en ainakaan edes jaksa lukea pitkiä viestejä, katson vaan että ei @!#$, kauheen pitkä, en jaksa edes yrittää... :'D

  Re: Millä virtuaalitallit nousuun?

Lähettäjä: hmm 
Päivämäärä:   15.11.15 16:34:42

Minusta entiaikaan oli paljon enemmän auttajia. Monessakin mielessä. Vapaastikopioitavia kuvia ja ulkoasuja oli enemmän, oli ihan tavallista että tilausulkkia tehtiin ilmaiseksi ym. Oli ne muutamat ihmiset, jotka tuntuivat päivystävän forkalla 24/7 ja olivat ensimmäisenä vastaamassa ystävällisesti "tyhmiin" kysymyksiin. Anonyymejä ei ollut läheskään yhtä paljon, kuin nyt (heh, pata kattilaa).

Ehkä aika kultaa muistot :D Silloin oltiin kaikki nuoria ja sinisilmäisiä, isot ja wanhat oli jopa 18-vuotiaita ja silmät pyöreinä ihasteltiin, jos osasi tehä hienon frameulkan.

  Re: Millä virtuaalitallit nousuun?

Lähettäjä: Troya (puh) 
Päivämäärä:   15.11.15 16:37:18

Oon miettinyt tätä samaa jo reilun vuoden keksimättä ratkaisua. Olen yrittänyt mm. hieman aivoriihiä järjestää, jos VRL:oon kehitettäisiin jotain "virtuaalikummi"-systeemiä, jossa uusien tunnusten luojille tarjottaisiin mahdollisuus saada "virtuaalikummi" joka olisi kokeneempi harrastaja niiltä harrastuksen osa-alueilta, jotka kiinnostavat tuoretta harrastajaa eniten. Kummi olisi sitten tukena (sähköpostissa, IRCissä, Skypessä, Linessä, yms) kun uudempi harrastaja aloittelee harrastusta, ja voisi tarjota vähän jelppiä ja henkistä tukea myös htnetin kohtaamiseen.

Jotta tämä toimisi, niin vaadittaisiin kuitenkin uusia harrastajia luomaan niitä uusia VRL-tunnuksia. Olisiko joku demin keskustelupalsta tjsp ihan toivoton mainostuspaikka? Missä nuoret heppatytöt pyörivät netissä?

  Re: Millä virtuaalitallit nousuun?

Lähettäjä: -.- 
Päivämäärä:   15.11.15 16:37:56

aloittelijoiden lyttäys ja nykyaikainen "täydellisyyden" vaatiminen ei paljoa houkuta uusia ja nuoria harrastajia. Jos hevosella ei ole ERITTÄIN hyvää rakennekuvaa, ei se menesty näyttelypuolella, eikä näin ollen kaikki kelpuuta jalostukseen. Piirrettyjen puolella valokuvamaiset koneella piirretyt kuvat on eniten arvossa, eikä sarjakuvamaisemmat tai hieman heikompi laatuiset käsinpiirretyt enää samalla tavalla "kelpaa" jos tahtoisi hevosensa menestyvän. Kisauksen kohdalla tosiaan tuntuu vain vrl:n alaiset kelpaavan ja sijoituksia pitää olla se laatiksiin riittävä määrä, luonteet pitää olla nykyisin erittäin kattavat ja päiväkirjamerkinnät ja valmennukset pitää kans oikeasti olla jo hyviä jotta hevosella on mitään mahdollisuutta menestyä...

Tämä ei ole enää missään muodossa rentoa harrastamista jossa olisi niille 10v aloittelijoille sijaa, joiden hevosten kuvat on tarhamöllöluokkaa tai käsin piirretty jossa on riittäny että sen tunnistaa hevoseksi. Tuolloin kymmenen vuotta sitten ei vaadittu juuri p*skaakaan hevosten suhteen, sai olla niitä puskakonia jotka kävi vain ystävätallin kisoissa ja silti niitten varsat meni kaupan ja hoitajia oli talli täynnä...

  Re: Millä virtuaalitallit nousuun?

Lähettäjä: HM 
Päivämäärä:   15.11.15 16:38:39

Demi voisi olla yksi hyvä paikka mainostaa. Voisikohan harrastusta mainostaa myös muilla ht.netin foorumialueilla?

  Re: Millä virtuaalitallit nousuun?

Lähettäjä: taffel 
Päivämäärä:   15.11.15 16:43:05

"Missä nuoret heppatytöt pyörivät netissä?"
Tästä tuli heti ekana mieleen blogit. Joulukuussa on Blogiexpo, nyt äkkiä yhteiskolehti pystyyn ja VRL:lle oma ständi sinne ;)

  Re: Millä virtuaalitallit nousuun?

Lähettäjä: ??? 
Päivämäärä:   15.11.15 16:43:25

Nyt ihan oikeasti ihmiset. Ei täältä ole tasan tarkkaan häädetty anojen toimesta yhtään ketään, joka on aloittelijana ollut fiksu ja ottanut asioista selvää. Täällä on käyty sellaisten aloittelijoiden kimppuun, jotka ovat perseilleet ja käyttäneet luvattomia kuvia ja olleet muuten vain törkeitä.

Kyllä se syy on ihan jossain muualla, ja sitä tässä onkin jo hyvin avattu. Nykyään harrastajat vaativat toisiltaan ja hevosilta niin paljon, että vähemmästäkin aloittelijat säikähtävät. Heillä on muutenkin paljon uutta ja opeteltavaa ja siihen päälle saa vielä huomata, ettei se oma yrittäminen kelpaa.

Joten pipoa löysemmälle, jokainen teistä! Kokeilkaapa vaikka joskus ottaa se riski, että myytte vähän paremman varsan aloittelijalle tai käytätte jalostukseen aloittelijan hevosta, jota ei ole palkittu sadassa laatiksessa. Saatatte yllättyä, sillä jonain päivänä siitä aloittelijasta voi juuri teidän tekonne ansiosta tulla menestyvä harrastaja. :)

  Re: Millä virtuaalitallit nousuun?

Lähettäjä: Troya (puh) 
Päivämäärä:   15.11.15 16:45:37

taffel, itseasiassa Marsupienen ja Pipariinan kanssa ohimennen puhuttiin tosta messukojusta pari viikkoa sitten - tultiin siihen tulokseen, että sen kojun hinta melkein missä vaan messuilla maksaa pari kertaa VRL:n jokavuotisen palvelinmaksun, ja kolehdin pohja on tullut vastaan jopa VRL:n palvelinmaksuja maksaessa viime vuosina. :P Aika toivottomalta siis tuntuu, vaikka ihan jännä idea olisikin.

  Re: Millä virtuaalitallit nousuun?

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   15.11.15 16:46:27

Musta tuntuu, että yksi isoista syistä virtuaalipuolenkin hiljentymiselle on, ettei nuoria yksinkertaisesti kiinnosta. Foorumit tekevät yleisestikin hiljaista kuolemaa, ht.net erinomaisena esimerkkinä. Foorumien kulta-aikoina nuoria olleet ovat kasvaneet ja siirtyneet sennulaan, nuorten paikkoina tunnetut yleinen ja nuorten nurkka ovat aivan kuolleita. Sama on huomattavissa monilla muillakin harrastusfoorumeilla, keskustelu on nykyään keskittynyt vahvasti Facebookiin (mikä mua ärsyttää suuresti, kun sieltä on niin vaikea löytää enää vanhoja keskusteluja).

Nykyään nuorilla on kaikki instat, snäpit sun muut, joissa vietetään aikaa. Miten vain tällaisia sovelluksia/sivuja käyttävät edes eksyisivät virtuaalitalleille saatika -foorumeille ja innostuisivat siitä? Aikoinaanhan oli coolia kun oli oma virtuaalitalli, meidän tallilla puhuttiin niistä avoimesti ja tuntui, että lähes kaikki tutut tallikaverit harrastivat virtuaalihevosia edes jollain tasolla. Aika muuttuu, mutta olisi toki hienoa, jos harrastusta saataisiin jollain tapaa mainostettua nykylapsille ja -nuorille yhtä coolina kuin mitä se silloin aikoinaan oli. :D

  Re: Millä virtuaalitallit nousuun?

LähettäjäMinni 
Päivämäärä:   15.11.15 16:49:29

Ootteko miettinyt ikinä paljonko se kunnon hyökkäys saattaa viedä niit uusia harrastajia pois?

Ainakin kun itse aloitin kunnolla, sain sen verta lokaa niskaani että ei se omakaan lopettaminen ollut kaukana. Varmasti jos uusia harrastajia neuvotaan ja ohjataan niin että kaikkea ei heti lynkata vaan käytettäisiin sitä hampurilaismallia palautteessa, voisi ehkä uusia harrastajia saadakkin helpommin.

Tuolla ylhäällä mainittiin tuosta virtuaalikummeudesta joka olisi ainakin mun mielestä kokeilemisen arvoinen juttu ja itse voisin ainakin kuvitella lähteväni siihen mukaan.

Itse olen pariin otteeseen yrittänyt tarjota apua lajiharrastamiseen ja voisin hyvin kuvitella auttavani ihan uudenkin ihmisen harrastuksen pariin niillä tiedoilla ja taidoilla mitä itseltäni löytyy jos se auttaisi ja meinaisi sitä että harrastuksen pariin saataisiin uusia ihmisiä.

  Re: Millä virtuaalitallit nousuun?

Lähettäjä: - 
Päivämäärä:   15.11.15 16:51:43

Lukeeko nuoret enää lehtiä? Itse löysin virtuaalihevoset aikoinaan hevoshullun "näin teet virtuaalitallin" -lehtijutun kautta. Siinä opastettiin ihan vaihe vaiheelta tallin, ulkoasun ym. tekeminen geocitiesiin :)

  Re: Millä virtuaalitallit nousuun?

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   15.11.15 16:55:28

Itse löysin virtuaalitallit Polluxin kautta, kun sain sieltä mesekaverin, jolla oli hieno talli freewebsissä. :D Nykyään ei tosin Polluxia ole, vaan Pennygirl. Sillä on nettisivut, jonne voi tehdä tunnukset ja kirjoittaa, vaikka ei olisi kerhon jäsen. Pitäisikö kokeilla mainostaa siellä? :)

  Re: Millä virtuaalitallit nousuun?

Lähettäjäfelissa VRL-04000 
Päivämäärä:   15.11.15 16:56:00

Konilassa oli aikoinaan foorumikummit. Musta se oli tosi hyvä ja toteuttamisen arvoinen systeemi virtuaalihevosharrastuksessakin :)

  Re: Millä virtuaalitallit nousuun?

LähettäjäJayde 
Päivämäärä:   15.11.15 17:03:38

En harrasta oikeastaan virtuaalihevosia enää. Yksi suuri syy on tietysti yleinen ilmapiiri - en koskaan ymmärtänyt, miksi pitää olla niin vihainen ihan mistä tahansa asiasta. Jos joku esimerkiksi käyttää luvattomia kuvia (vahingossa), ei maailma siihen lopu. Tietysti on hyvä neuvoa ja opastaa, mutta liika vauhkoilu on jo huvittavaa.

Toinen suuri syy miksi (lähes) lopetin, on virtuaalimaailman konservatiivisuus. Uusia näkökulmia ei edes haluta ymmärtää, aika yksin sai harrastella jos halusi kokeilla jotain erilaista. Kaikista kummallista oli se, että toisilta harrastajilta sai mm. kommenttia "miten ees kehtaa", kun puhuttiin uusista kasvatustavoista. On ihan ok pitää omista periaatteistaan kiinni, mutta mielestäni olisi kiva jos ihmisten annettaisiin itse tehdä omat valinnat eikä tuputtaa heti jotain "hyväksi koettua" kaavaa.

  Re: Millä virtuaalitallit nousuun?

Lähettäjä: -- 
Päivämäärä:   15.11.15 17:04:49

Minusta ilmapiriistä valittavien tulisi katsoa peiliin. ;)

  Re: Millä virtuaalitallit nousuun?

Lähettäjä: --- 
Päivämäärä:   15.11.15 17:06:44

"Virtuaalipuolen lama on mennyt todella pitkälle. Saanko kysyä: miksi? Miksi uusia harrastajia ei löydy?"
Varmaan sen takia, että esim. bloggaaminen, instagram ym. vie nykyään niin paljon nuorien aikaa? :D Ainakin omalla tallilla käyvät ponitytöt vaan bloggailee ja laittelee instagramiin kuvia :)

Facebookhan vois olla hyvä uusi kanava, mutta kun harva (minä mukaan lukien) kehtaa tätä omalla nimellään harrastaa :DDD

Mulla on tosin sellainen kuva, että nykyajan nuoret ei oikein tahdo/ tykkää lukea tai kirjoittaa? Ainakin omilla poneilla ratsastaneet tytöt ei lue Hevoshullu- tai Villivarsa lehtiä, eivät ole lukeneet mitään kirjoja kun oon kysellyt ym.

Itse harrastin pienenä lukemista ja kirjoittamista, silloin kun internettiin ei niin vaan päässytkään. Kirjoittaminen ja lukeminen oli just mun mielestä virtuaalihevostelussakin kivaa.. :)

  Re: Millä virtuaalitallit nousuun?

Lähettäjä: taffel 
Päivämäärä:   15.11.15 17:13:28

"Jos joku esimerkiksi käyttää luvattomia kuvia (vahingossa), ei maailma siihen lopu. Tietysti on hyvä neuvoa ja opastaa, mutta liika vauhkoilu on jo huvittavaa."
Mä sanoisin, että etenkin luvattomista kuvista vauhkoilu/"kivittäminen" tmv kovan käden rangaistus johtuu siitä, että todella iso joukko virtuaaliharrastajia pelkää yleisen imagon vuoksi. Vaikka nykyään ei ole enää ihan niin paha juttu puhua virtuaalihevosista ääneen, monet ovat harrastaneet niinä aikoina kun esimerkiksi tapahtumissa kuvatessa sai automaattisesti tylyä kommenttia tai käytöstä osakseen, kun "isommat" kuvaajat karsastivat virtuaalihevostelijoita kuin ruttoa. Ja katsokaapa tätä päivää, miten esim. Kani kaveeraa jo ties kuinka monen kanssa jotka melko varmasti tietää virtuaalihevostelijoiksi ;)

Mutta se pelko kytee persiissä edelleen, yhden henkilön toilailun ei haluta aiheuttavan edes vahingossa isompaa hälyä piirien ulkopuolella. Ja let's face it - viimeaikoina olleet kuvahälinät eivät todellakaan ole johtuneet vahingoista, vaan täysin tietoisesta luvattomien kuvien varastamisesta. Siihen mielestäni sopiikin puuttua, vaikka toki olisi hyvä jos siltikään ei paiskattaisi harrastajaa ihan roviolle. Mutta tiukka muistutus siitä, että väärin tehty on todellakin väärin tehty, on joskus paikallaan.

  Re: Millä virtuaalitallit nousuun?

Lähettäjä: taffel 
Päivämäärä:   15.11.15 17:14:18

"Facebookhan vois olla hyvä uusi kanava, mutta kun harva (minä mukaan lukien) kehtaa tätä omalla nimellään harrastaa"
Pitääkö tässä tehdä joku yhteinen, anonyymi Vilma Virtuaaliharrastaja-tunnus (tai sivu) faceen jolla jokainen halukas voi käydä mainostelemassa ja postailemassa ;)

  Re: Millä virtuaalitallit nousuun?

LähettäjäCery 
Päivämäärä:   15.11.15 17:17:36

Ht.netti on ihan täynnä m/o viestejä. Enemmän keskustelua yleisistä aiheista, vanhoja kunnon arvosteluja, "pikiksiä" ja muuta mihin ihmiset voisivat oikeasti osallistua!

  Re: Millä virtuaalitallit nousuun?

Lähettäjä: ... 
Päivämäärä:   15.11.15 17:18:42

Ongelma on vaan se ettei täällä voi keskustella mistään ilman että joku vetää kaalimaan sieraimeen ja häröttää koko keskustelun. Taitaa olla hötönetin ongelma ettei mitään saa pysymään asiallisena. :/

  Re: Millä virtuaalitallit nousuun?

LähettäjäOona. 
Päivämäärä:   15.11.15 17:19:47

"Pitääkö tässä tehdä joku yhteinen, anonyymi Vilma Virtuaaliharrastaja-tunnus (tai sivu) faceen jolla jokainen halukas voi käydä mainostelemassa ja postailemassa ;)"

Tykkään

  Re: Millä virtuaalitallit nousuun?

LähettäjäCatia 
Päivämäärä:   15.11.15 17:20:46

Kannatan virtuaalikummeutta, koska sillä on hyvä lähteä uusien harrastajien liikkeelle kun on jo joku kokenut neuvomassa ja opastamassa! :)

  Re: Millä virtuaalitallit nousuun?

Lähettäjä: HM 
Päivämäärä:   15.11.15 17:21:36

Howrse olisi erinomainen mainostuskanava, ellei siellä olisi niin tiukat säännöt keskustelupalsoilla ja mainostuksen/kiertoviestien suhteen. En ollut varma rikoinko nyt sääntöjä, mutta kävin lisäämässä omaan profiiliini linkit omiin talleihini, heppanettiin sekä VRLään. Ei varsinaisesti mainostusta, mutta saattaa silti poikia tulosta.

  Re: Millä virtuaalitallit nousuun?

Lähettäjä.Viiru. 
Päivämäärä:   15.11.15 17:23:51

Mites star stable online mainostamispaikkana? Siitä on aikaa kun pelasin enkä oikein muista oliko siellä mitään keskustelukanavia.

  Re: Millä virtuaalitallit nousuun?

Lähettäjä: ... 
Päivämäärä:   15.11.15 17:25:34

Star Stablessa on pahasti sensuurista kärsivä yleinen chat, jossa ei pysty mainostamaan edes omaa klubiaan kunnialla. Tietysti jos jotkut kyseistä peliä pelaavat ovat joillain foorumeilla tai FB ryhmissä niin ehkä niissä. Ja tietysti klubikavereilleen voi koittaa mainostaa.

  Re: Millä virtuaalitallit nousuun?

LähettäjäAxel 
Päivämäärä:   15.11.15 17:27:33

"Howrse olisi erinomainen mainostuskanava, ellei siellä olisi niin tiukat säännöt keskustelupalsoilla ja mainostuksen/kiertoviestien suhteen. En ollut varma rikoinko nyt sääntöjä, mutta kävin lisäämässä omaan profiiliini linkit omiin talleihini, heppanettiin sekä VRLään. Ei varsinaisesti mainostusta, mutta saattaa silti poikia tulosta."

No siis varsinaisestihan howrsessa ei saisi ollenkaan linkata ulkopuolisille sivustoille, mutta ei tähän kukaan ikinä ole puuttunut ja modeillakin näitä aina näkee :D
Pitäisiköhän itsekin heittää howrsen profiiliin jotain virtuaalihevosjuttua, omassa profiilissa kun tuntuu toisinaan tuota liikennettä ihan reippaasti olevan

  Re: Millä virtuaalitallit nousuun?

Lähettäjä: HM 
Päivämäärä:   15.11.15 17:30:49

Arvelin kanssa näin, mutta koska tosiaan modeillakin oli linkkejä muille sivustoille joten päätin ottaa huimasti esimerkkiä.. :D

Mutta olisi tosiaan huippua, jos Howrsen kautta saisi harrastajia! Siellä kun liikkuu ihan reippaasti noita aikuispelaajiakin.

  Re: Millä virtuaalitallit nousuun?

LähettäjäOona. 
Päivämäärä:   15.11.15 17:32:49

Howrsessa olen itse ainakin joskus mainostanut, mutta karma laski jos yksällä laittoi mainoksia. Omassa esittelyssä voi tietty mainostaa, siitä ei pitäis saada mun tietääkseni mitään.

  Re: Millä virtuaalitallit nousuun?

Lähettäjä: _Larza 
Päivämäärä:   15.11.15 17:33:50

Mä kävin tekees pennygirl sivulle tunnuksen ja nakkasin sinne talliseinälle jonkilaista mainosta virtuaalihevostelusta. Linkkejä ei pystyny sinne lisätä mut googletus ohjeella toivottavasti löytävät edes virtuaalioppaan. :) Toivottavasti sen talliseinän valvojat ei poista mainosta samantien. :)

Niin ja kannatan sitä Vilma Virtuaaliharrastaja -käyttäjää sekä virtuaalikummeutta.

  Re: Millä virtuaalitallit nousuun?

Lähettäjä: .. 
Päivämäärä:   15.11.15 17:37:30

Hei, tehkääpäs joku nyt jokin kunnon "näin teet virtuaalitallin" tai "näin tutustut virtuaalitalleihin" -opas! Mitään ajantasaista ei taida olla, ihan perusjutut ulkoasun kopioimisesta, kuvien kopsaamisesta omalle palvelimelle, vapaastikopioitavia sivuja, vrl:n toiminnasta pieni selostus ja linkit, selostus miten virtuaalihevosia hoidetaan, ja vaikka muutama linkki toimiville virtuaalitalleille.

  Re: Millä virtuaalitallit nousuun?

LähettäjäCery 
Päivämäärä:   15.11.15 17:39:31

Juuri bongasin Larza sun viestin sieltä. :) Ainut mitä mietin, että onhan tuo hyvin perinpohjaisesti ja selkeästi selitetty, mutta jaksaako ala-asteikäiset tai ehkä edes yläasteikäiset lukea noin konservatiivista tekstiä? Itse mieltäisin "Tee oma mielikuvitustalli nettiin!" tyylisen mainoksen ehkä houkuttelevammaksi kun kohderyhmä on tuon ikäinen. :D

  Re: Millä virtuaalitallit nousuun?

Lähettäjäsandi 
Päivämäärä:   15.11.15 17:43:04

Kävin lisäämässä Howrsen esittelyyn linkit VRL:ään sekä tänne, kiitos ideasta. :) En aktiivisesti enää pelaa, mutta ehkä joku sinne profiiliin joskus eksyy ihmettelemään.

  Re: Millä virtuaalitallit nousuun?

Lähettäjä: Raija Pappila 
Päivämäärä:   15.11.15 17:51:01

Jotenkin myös tuntuu, että ennen esim 10-14 viotiaiden keskuudessa oli ihan ok kertoa että minulla on virtuaalitalli. Sitten myös kaverit innostuivat ja sitä kautta niiden kaverit jnejne.

Mites nuo nykyiset lapset :D Kulkevat napapaidoissa illat pitkät kylillä, vähän eriasiat jo kiinnostaa kuin v-hevostelu.

  Re: Millä virtuaalitallit nousuun?

Lähettäjä: Leandra 
Päivämäärä:   15.11.15 17:56:52

Voisikohan syynä olla ihan vaan sukupolviero?

Meille 2000-luvun taitteessa aloittaneille internet oli ihan täysin uusi, todella mielenkiintoinen "juttu". Nettiin pääsi harvoin, joten kaikki tuntui paljon maagisemmalta ja kaikessa oli uutuuden viehätystä, maailma yhtäkkiä laajeni ihan valtavaksi. Omien nettisivujen tekeminen oli jotain tosi tosi hienoa. Tietokonepelitkään eivät olleet ihan niin kehittyneitä kuin nykyään, niissä ei ollut sellaista yhteisöllisyyttä ilman nettiä. Kun yhdistää netin uutuuden viehätyksen ja virtuaalihevosten yhteisöllisyyden (aika monilla oli vieraskirjat, hoitajatoimintaa etc. ennen foorumejakin) virtuaalihevoset olivat jotakin todella kiehtovaa.

Nykyään kun nuorilla on ollut lähes syntymästä asti pääsy internettiin, netti kulkee kännykässä aina mukana ja tietokonepeleissä voi pelata yhdessä kaverin kanssa, virtuaalihevoset ovat menettäneet ehkä juuri sen eksoottisuuden ja yhteisöllisyysplussan. Lisäksi virtuaalitallit vaativat vaivaa verrattuna peleihin, niissä riittää kun pelin vaan avaa ja saman tien voi päästä touhuamaan vaikka sen pelihevosen kanssa. Aiemmin ei ollut vastaavia vaihtoehtoja virtuaalitalleille, nykyään pelejä on niin paljon ja helposti saatavissa halvalla tai ilmaiseksi, joten miksi vaivautuisi opettelemaan html-koodausta, etsimään kuvia ja kirjoittamaan jotain kilometriluonteita?

Hiukan sukupolvieroon liittyen, virtuaalitallit ja harrastajat on nykyään tosi homogeenisiä. Harrastajat ovat harrastaneet pitkään, joten tallit ovat todella kehittyneitä. 2000-luvun alussa harrastajat olivat paljon heterogeenisempiä. Oli kehittyneempiä talleja ja oli aloittelijoiden expage-sivuja. Nykyään kun harrastajat ovat sitä vanhaa kansaa, joka osaa jo "kaiken" ja joiden uudet tallit ovat kaikki heti ns. samalla tasolla keskenään (ei nykyää ole mitään eliittitalleja verrattuna esim. vuoteen 2005), kynnys aloittaa harrastaminen on todella korkea. Ennen kun aloitti, oli selkeämpi hierarkia tallien välillä mutta se tarkoitti myös sitä, että oli myös muita aloittelijoita (ns. samalla tasolla olevia). Nykyään jos 90% harrastajista on vanhoja harrastajia, joilla on talleilla hienot grafiikat ja järkkärikuvat, kynnys aloittaa oma piipertely on isompi, kuin jos vaikka vuonna 2005 jolloin prosentit saattaisivat olla (ihan hatusta) 15% aloittelijoita, 60% pari vuotta harrastaneita ja 25% vanhoja harrastajia (jos ajatellaan tallin ns. tason paranevan vuosien lisääntyessä, vaikka huono premissi ehkä onkin).

En nyt tiedä sainko ilmaistua sen mitä hain takaa, ajatus ei ihan kulje. :P

Ratkaisua tilanteeseen en kyllä osaa tarjota. En tiedä millä virtuaalitallit, jotka ovat ehkä nykynuorien silmissä vaivaa vaativia, voivat kilpailla valmiiden pelien kanssa. Eikä nykyisiä harrastajiakaan voida pakottaa huonontamaan tallejaan, jotta niitä olisi kaikentasoisia. :/

Siitä olen kyllä eri mieltä, että aloittelijoiden kritisointi olisi muuttunut ainakaan huonompaan suuntaan. Nykyään aloittelijoita arvostetaan ihan eri tasolla kuin 2000-luvun alussa, silloin he vain pystyivät turvautumaan määrällisesti toisiinsa vanhempien ihan järkyttävän kärkästä kritiikkiä vastaan ja jatkamaan siitä lynkkauksesta huolimatta.

  Re: Millä virtuaalitallit nousuun?

Lähettäjä: ss 
Päivämäärä:   15.11.15 17:58:00

Tuo opasjuttu ja Vilma Virtuaaliharrastaja kuulostavat hyviltä jutuilta.

Porukkaa on nykyään oikeasti surullisen vähän. Kourallinen ihmisiä harrastaa enää aktiivisemmin, ja sitten on näitä jotka harrastavat joskus ja jouluna, eikä heistä kovinkaan paljon iloa ole. Toista se oli silloin 8v sitten, virtuaalihevostelun kultaiset vuodet :')

  Re: Millä virtuaalitallit nousuun?

Lähettäjä: HM 
Päivämäärä:   15.11.15 18:01:48

Kävin heittämässä Howrseen vielä mainostustekstin profiiliin. Pitänee vielä oikolukea myöhemmin kun ei mennä enään samoilla silmillä :D.

Saa aivan vapaasti käyttää, muokata ja kopioida jos siltä tuntuu.

  Re: Millä virtuaalitallit nousuun?

Lähettäjä: _Larza (puh) 
Päivämäärä:   15.11.15 18:20:32

Cery, se jää nähtäväksi, nuoria ku on erilaisia. :D nykyajan nuorer kun mieltää helposti mielikuvitushepat pikkulasten jutuiksi niin aattelin kokeilla hieman aikuismaisempaa lähestymistapaa, onhan täälä harrastajien keski-ikä varsin korkea. :)

  Re: Millä virtuaalitallit nousuun?

Lähettäjänaakka VRL-10345 
Päivämäärä:   15.11.15 19:06:03

Mielenkiintoinen aihe jota olen itsekin miettinyt. Itse lurkkailin virtuaalihevospalstoja joskus 2006-2009 välisenä aikana, mutta vasta 2010 uskaltauduin itse mukaan. Silloin tietty iski se hirveä lama kun VRL ei ollut toiminnassa ja iso osa harrastajista katosi. Joten itsekin lopetin sitten vuoden kuluttua. Nyt taas olen pienimuotoisesti jaksanut aloittaa harrastelun uudelleen, ja huomannut kuinka viestimäärät ovat pienentyneet foorumilla puolella sitten viimenäkemän. :D

Lama johtuu varmasti monen eri asian summasta, joista täällä onkin jo mainittu. Mutta itse uskoisin, että yksi ehkä isompi syy on se, että ihmiset eivät vain tiedä tämän harrastuksen olemassaolosta. Mistä he saisivatkaan nykyään enää tietää? Harvempi enää lukee hevoslehtiä, joissa aikoinaan oli artikkeleita v-hevostelusta (nykyään tuskin enää on sitäkään?), ja hevosharrastajat ovat siirtyneet vain facebookkiin ja blogeihin. Ja kun moni meistä ei uskalla omalla nimellä kertoa harrastavansa tätä, niin tieto ei kulje edes kaverilta toiselle :D

Toinen syy on varmaankin se, että virtuaalihevostelu ei ole enää "in". Peliteollisuus on rankassa nousussa ja kehittyy jatkuvasti, joten ajatus jostain nettisivujen väkertelystä ja tekstien kirjoittamisesta kuulostaa monen nuoren mielestä varmaan aika puuduttavalta ja tylsältä. Joku Star Stable online vetää varmasti paljon enemmän porukkaa puoleensa.

Eli meidän pitäisi mainostaa tätä harrastusta lisää, oikein kunnolla, ja ehkä yrittää saada myös virtuaalifoorumi aktiivisemmaksi (siellä vähemmän anonyymejä jne). Virtuaalihevostelua voisi myös jotenkin ehkä yrittää kehittää eteenpäin, meidän tulisi uskaltaa löysätä nutturaa ja kokeilla reilusti erilaisia konsepteja. Tällaisessa taantumassa ei olisi varaa sanoa kellekkään harrastajalle että "älä tee, ei kannata, ihan turhaa", sillä kaikki tekeminen on vain eteenpäin ja uusia ideoita ei tule jos kukaan ei koskaan yritä mitään.

Joku mainitsi, että tehtäisiin Facebookkiin anonyymi käyttäjä mainostamaan v-heppailua. Mielestäni tämä on erinomainen idea! VRL omaa nähtävästi myös oman FB sivun, mutta se näyttää tällä hetkellä aika pliisulta, sinne kun saisi vähän mainonnan kannalta vetävämmän kansikuvan ja enemmän informaatiota (esim linkki ht.nettiin, virtuaalifoorumille, virtuaaliwikiin, joku lyhyt briiffaus siitä mitä v-hevostelu on, ehkä linkattuna seinälle jotain hienoja v-talleja esimerkkinä jne), niin varmaan saataisi muutama ihminen kiinnostumaan. Joku tutoriaalisivusto olisi varmasti myös hyödyllinen.

Siihen ongelmaan, että nykyään on liian kovatasoista, voisi ratkaisuna olla se että järjestettäisiin jotain vähemmän vakaviakin juttuja. Esim piirroshevospuolella suurimman osan meriiteistä saa rakennekuvalla, jonka mielellään tulee olla mahdollisimman realistinen jne, ja piirtäjänä minua ainakin puuduttaa järjettömästi piirrellä jatkuvasti vain rakennekuvia :D V-hevostelussa ei mielestäni kaiken tarvitsisi imitoida täysin oikeaa elämää, ja esim juuri piirrosten kohdalla voisi löysätä hattua ja antaa enemmän sijaa (nykyisen menon lisäksi) erilaisille tyyleille, tavoille, ja painottaa enemmän sitä luovuutta ja taiteellista näkemystä kuin sitä, että näyttääkö samalta kuin valokuvissa ja onko anatomia nyt ihan 5/5. Näin myös nuoremmat jotka eivät välttämättä osaa piirtää niin hyvin kuin me vanhat konkarit, saisivat mahdollisuuden loistaa. Samaa voisi soveltaa myös valokuvallisiin, että jostain hassuista ja sympaattisista kuvista voisi saada jotain tunnustusta.

Ehkäpä villeille kisoille myös pitäisi antaa yhtä paljon arvoa kuin alaisille. Sen sijaan että hevosella olisi kaikki laatuarvostelupalkinnot, pitäisi riittää että hevosella olisi edes jonkinlaista aktiviteettia, oli se sitten tarinointia, jotain söpis/mätsäreitä tai vaikka sarjakuvia.

Myös teksteillekkin voisi keksiä jotain eri tapoja, nytkun laatuarvosteluissakin painottuu todella paljon teksteihin. En nyt sano että tekstit pitäisi poistaa, ei missään nimessä :D Mutta ehkä jotain jolla voisi kompensoida pitkiä tekstejä (itse kun esim en osaa kirjoitella oikein mitään hevostekstejä hehe). En nyt tiedä mitä se olisi, mutta mutta.

Mielenkiintoinen aihe ehdottomasti.

  Re: Millä virtuaalitallit nousuun?

LähettäjäCannabia@phone 
Päivämäärä:   15.11.15 19:07:45

Täytyykin lisäillä omaankin esittelyyn Howrsessa tietoa virtuaalitalleista ym :)

  Re: Millä virtuaalitallit nousuun?

Lähettäjä: Sanni 
Päivämäärä:   15.11.15 19:25:03

Sanosin kyllä, että tätä täytys jotenki mainostaa, koska mäki innostuin ihan puskista. Yhessä kirjassa mainittiin virtuaalitalli ja halusin selvittää et mitä ne on. Virtuaalihevostelu ei tuu millään tavalla esille IRL elämässä, jos sitä ei osaa ettii.

  Re: Millä virtuaalitallit nousuun?

LähettäjäCreimeide 
Päivämäärä:   15.11.15 19:43:26

Itse kirjoitin blogiin :P

  Re: Millä virtuaalitallit nousuun?

Lähettäjä: Sanni 
Päivämäärä:   15.11.15 19:45:53

Tajusin muuten, että kun etsii v-talleja, niin löytää aika paljon toimimattomia sivuja ja tutustuja saattaa häipyä samantien ihan senkin takia.

Kummeja ja Vilma Virtuaaliharrastajaa kannatan.

  Re: Millä virtuaalitallit nousuun?

Lähettäjä: hmm 
Päivämäärä:   15.11.15 19:55:19

Viekää tallien ilmoitustauluille jotain mainoksia?

  Re: Millä virtuaalitallit nousuun?

Lähettäjänaakka VRL-10345 
Päivämäärä:   15.11.15 19:55:47

Jaahas, pakko korjata tuohon omaan viestiini että nähtävästi PKK onkin tässä vuosien varrella lisännyt PKK-V palkinnon joka vastaakin juuri sitä mitä yritin sanoa :DD Hieno juttu! Joten ignoorataan tuon kohdan rant ok

Sanni, kokeilin myös googlettaa sanan 'virtuaalitalli', ja itselle vastaan tuli vain toimivia, vissiin jopa viimeaikoina päivitettyjä v-talleja, ja kolmantena haussa oli VRL. Tietty jos alkaa selaamaan kauemmas sivuissa niin tulee vastaan kaikkea rikkinäistä.

  Re: Millä virtuaalitallit nousuun?

LähettäjäJayde 
Päivämäärä:   15.11.15 20:23:27

Videopelivertaus saattaa olla varsin totta. Luulin 9-vuotiaana, että virtuaalihevosharrastus on samanlaista kuin pelien pelaus. Petyin, kun huomasin todellisuuden. Jos olisin nyt uudelleen aloittamassa harrastusta, aivan varmasti pelaisin nettisivujen tekemisen sijasta.

  Re: Millä virtuaalitallit nousuun?

Lähettäjä: Sanni 
Päivämäärä:   15.11.15 20:34:17

naakka VRL-10345 // sitä juuri tarkoitin:)

  Re: Millä virtuaalitallit nousuun?

Lähettäjä: piirroslafka 
Päivämäärä:   15.11.15 20:40:47

Piirroshevosille olis suunnitteilla pikkasen erilaista näyttelytoimintaa, ettei PKK oo ainoa näyttelylafka piirroshevosille :D Sivut on pientä hienosäätöä vail valmiit, eli piakkoin pitäis saada julki koko homma!

  Re: Millä virtuaalitallit nousuun?

LähettäjäSaintjohnin 
Päivämäärä:   15.11.15 20:45:12

Virtuaalikoiraharrastaja bongasi mielenkiintoisen keskustelun.

Me ollaan pyöritelty samoja kysymyksiä koirapuolella. Meillä taitaa olla vielä pahempi harrastajapula, koska ollaan aina oltu pienempi porukka. Myönnettäköön, että koirapuoli on myös lastenkengissä verrattuna virtuaalitalleihin. Suunnitelmat ovat vielä kesken, mutta me lähdettiin keskusjärjestöjemme uudistamisen lisäksi luomaan opasta uusille harrastajille ja valtaamaan somea.

Teillä on jo aika hyvä infopaketti Virtuaaliwikissä. Meillä ei koirien parissa ole tällä hetkellä mitään julkista, mutta olemme onnistuneet raapimaan kasaan artikkeleita mm. kennelin perustamisesta, koiran luomisesta, koirien kasvattamisesta, tekijänoikeuksista ja kilpailemisesta. Yritämme saada mahdollisimman monelle lajille yksinkertaiset rautalankaohjeet. Lisäksi muotoutumassa on virtuaalikoiramaailman sanasto, koska erilaisia termejä ja lyhenteitä vilisee silmissä. Uusien oppaan yhteydessä olemme myös nimenneet jonkin verran ns. tuutoreita.

Somepuolella on omat vastuuhenkilönsä. Virtuaalikoirat löytyy sekä FB:stä, Twitteristä ja Instagramista - just eilen saatiin ne sinne. :D Facebookissa ollaan sekä yhteisösivuna että suljettuna ryhmänä. Tässä keskustelussa noussut idea anonyymistä Vilma Virtuaaliharrastajasta on kerrassaan loistava. Ettehän pane pahaksenne, jos päädymme luomaan oman anonyymin virtuaalikoiraharrastajamme koirapuolen markkinoimiseksi? :)

  Re: Millä virtuaalitallit nousuun?

LähettäjäKatariina K 
Päivämäärä:   15.11.15 22:19:55

Paljon hyviä kommentteja ja ajatuksia tullut! Tuota Vilma Virtuaaliharrastajaa vähän mietin, että jos sen käyttöön antaa tunnukset useammalle ihmiselle; miten estetään väärinkäyttö, ettei joku ala peeloilemaan niillä tunnuksilla?

Ehdottaisin some-valtausta, se on ehkä se nykyajan juttu jonka kautta ihmisiä saadaan kiinni. Facebookissahan on jo VRL:llä oma sivu, mutta aika harvakseltaan sinne tulee mitään. Ja monet ehkä häpeää tätä harrastusta, etteivät kuitenkaan halua omalla nimellä tulla julki ja omalla nimellähän FB:ssä liikutaan. Mä oon jo sen ikänen, että kehtaan sanoa harrastavani tätä jos joku kysyy. Ja saahan FB:ssä ryhmän laitettua niinkin salaiseksi, ettei edes sen jäseniä näe? Silloinhan ei kukaan näe missään, että kuulut virtuaalihevoset-ryhmään, ainakaan mun mielestä?

Minä olisin valmis vaikka ylläpitämään FB-ryhmää, jos sellainen päätetään pystyyn pykätä! Muita some-kanavia en sitten käytäkään.

  Re: Millä virtuaalitallit nousuun?

LähettäjäKioja 
Päivämäärä:   15.11.15 22:31:18

Vilma Virtuaaliharrastaja kuulostaa hyvältä, mutta tosiaan sen väärinkäytön estämiseksi pitäs jotain keksiä. Jos tämmönen virtuaalikummihomma tulee käyttöön niin itse voisin ainakin olla vapaaehtoinen!

Pitäs varmaan kehitellä joku iskevä mainospuhe linkkeineen/googlausohjeineen ja lähteä kiertämään vilkkaampia foorumeita ja muita palstoja.

  Re: Millä virtuaalitallit nousuun?

Lähettäjä: ... 
Päivämäärä:   15.11.15 22:40:23

Tuo virtuaaliharrastaja-tunnus on ehkä fiksuinta tehdä niin, että joku yksi henkilö luo kyseisen tunnuksen ja häneltä voi sähköpostitse ihan omana itsenään jokainen anoa tunnuksia käyttöönsä. Näin olemassa olisi koko ajan lista siitä kenellä tunnukset on.

  Re: Millä virtuaalitallit nousuun?

LähettäjäTroya 
Päivämäärä:   15.11.15 22:41:24

Mäpäs perehdyn vähän tarkemmin tohon messuständijuttuun. Voisi ollakin, että jostain löytyisi niin halvat messupöydät että VRL:n ständi voisi olla ihan realiteetti. Katsellaan, katsellaan. :)

Otan tästä topikista (kuten olen parista aiemmastakin jossa asiasta on keskusteltu!) muistiin niitä jotka sanovat olevansa kiinnostuneita kummitoiminnasta, toivottavasti ette pane pahaksenne! :) Laittelen viestiä kaikille sitten kun kummitoiminta on realiteetti, katsotaan millä aikataululla saamme VRL:n resurssit venymään sen kunnolliseen suunnitteluun ja implementointiin - se on kuitenkin koko ajan hatun alla ja pohdinnassa, ja melko varmasti jossain vaiheessa myös todellisuutta!

Some-valtaus kuulostaa erinomaiselta. Pitääkin selvitellä, kenellä nuo VRL-sivun oikeudet tällä hetkellä ovat (veikkaisin Marsupientä tai Pipariinaa).

Saintjohnin, en usko, että kukaan panee pahakseen - ollaan harrastajasiskoksia kaikki, jos emme ihan kanssaharrastajia! :) Samassa veneessä ollaan, pitää vähän jakaa airoja.

  Re: Millä virtuaalitallit nousuun?

Lähettäjä: fargs@mob 
Päivämäärä:   15.11.15 22:53:05

Täällä on myös vapaaehtoinen kummitoimintaan :)

  Re: Millä virtuaalitallit nousuun?

LähettäjäSiuri (Sachiyo) 
Päivämäärä:   15.11.15 23:16:09

Minä myös kummitukseksi, jos toteutuu \o

  Re: Millä virtuaalitallit nousuun?

LähettäjäHurza@phone 
Päivämäärä:   15.11.15 23:17:45

Vilma Virtuaaliharrastaja saa täältäkin suunnalta kannatusta!

Myös tuo kummi homma on hyvä. Oon ite muutamaan otteeseen auttanut uudempia harrastajia ja sillä on saanu luotua kontaktia nuorempiin harrastajiin ja samalla oppinut heiltä yhtä sun toista. Samalla on tullut huomattua, että nuoremmat tietää netistä lähestulkoon yhtä palio, kun ite ollaan vuosien mittaan opittu. Oon siis ehdottomasti vapaaehtoinen tähän kummihommaan, kun siitä tykkään. :D

Nuoret viettää todella paljon aikaa somen äärellä, joten sitä kautta voisi saada heidänkin silmien eteen tätä. (ainaki musta tuntuu, että kaverit/sisarukset/muut ihmiset ei teekkään muutako istu kännyköitten äärellä..) Just instagram ja snäppi on ainakin todella suosittuja ja facekin.

On myös totta, että harva uskaltaa ääneen sanua harrastavansa tätä. Ite oon muutamalla kaverille sanonu, mutta en oo usiammalle uskaltanu. Menin sanoon oman tallin nimen ja kaverit käy uteliaisuuttaan vilikuileen, että mitä duunaan. :D Tästä pitäs saaha vähemmän hävettävä harrastus.

naakka VRL-10345 tekstiä kyllä komppaan täysin:
" Siihen ongelmaan, että nykyään on liian kovatasoista, voisi ratkaisuna olla se että järjestettäisiin jotain vähemmän vakaviakin juttuja. "

  Re: Millä virtuaalitallit nousuun?

Lähettäjämatty 
Päivämäärä:   16.11.15 01:30:08

Täällä kanssa kummiehdokas! Just eilen kuviani arkistoidessa mietin, että olisi kiva sponssata vaikka joku uusi harrastaja alkuun kun itsellä on käyttämättömiä kuvia, taidot rakentaa toimivat sivut ja mahdollisuus tarjota jopa sivutilaa, niin olisi siinä auttavana kätenä nostamassa tallia pystyyn ja sitten myöhemminkin pysyisi siinä viestin päässä vastaamassa kysymyksiin ja auttamassa ongelmissa.

  Re: Millä virtuaalitallit nousuun?

LähettäjäOona. 
Päivämäärä:   16.11.15 08:37:59

Täällä myös kummitoimintaan vapaaehtoinen!

  Re: Millä virtuaalitallit nousuun?

Lähettäjä: Tea 
Päivämäärä:   16.11.15 09:19:01

Tykkään todella kummi-ideasta ja muuhun someen laajentamisesta. Itse näin lapsena voin sanoa, että oikeastaan ketään ei kiinnosta foorumit tai mikään vastaava paikka. En sitten tiedä, mikä siinä pelottaa, mutta itsestäni tuntuu ettei siitä omasta kaveripiiristä haluta poistua, kun ei ole pakko ja se ei ole maagista. Kaikilla sen sijaan on snäpit, instagramit, askit, facebookit, tumbrlit jne. Näistäkin monet on hiipumassa ja musta tuntuu ettei kukaan esim. Viestittele tai pelaa facebookissa enää, kun voi vaivattomammin käyttää whatsappia. Ja heppatytöt joita tiedän on melkeinpä eristäytynyt netistä ja ylipäänsä somesta tai sitten tykätään vain postata instaan hyppykuvia ja pyöritään keskustassa viimeiseen asti. Nämä mamman mussukat eivät edes saa mennä nettiin kunnolla rajoitettujen aikojen vuoksi ja heitä ei kiinnosta tätä tuntia tai paria käyttää johonkin virtuaalihevosiin vaan he pyörivät nimenomaan howrseissa, superstarplaneteissa tai pelaavat pc-pelejä jotka vaan pistetään päälle ja siinä se.
IRL hevostelustakin on tullut niin tavotteellista, että siihenkin menee jo runsaasti vapaa-aikaa. Jos ei ole kolmea hoitsua niin on vuokrahevonen tai vähintään kaksi valmennusta viikossa, jos perheellä on varaa. Näiden päälle halutaan tehdä iltatalleja, koska aijemmin ihaillut isommat heppatytöt ovat siirtyneet muualle.
Myös tämmönen yleinen hevosviha varmasti karkottaa myös virtuaaliharrastajia. Jos oikeilla hevosilla ratsastelu on noloa ja ruualla leikkimistä eikä sitä harrasta kuin läskit pikkutytöt niin mitä virtuaalihevoset on. Vaikka ihmisillä ei ole mitään hajua hevoseksi kutsutusta eläimestä, se on nolo ja niin se vaan on. Tää isketään päähän niin monille nuorille, että ei siinä hirveästi voi mitään sanoa. Oikeastaan kaikki on jakautuneet kahtia. On heppatytöt ja muut. Välimaastossa ei oikeastaan ihmisiä ole. Ei ole niitä jotka tykkäisivät hevosista, mutta eivät ratsastaisi ilman jotain toista aikaa vievää harrastusta. Kaikesta tehdään niin kilpailullista ettei munkaan pää kestä.

  Re: Millä virtuaalitallit nousuun?

LähettäjäMette 
Päivämäärä:   16.11.15 12:08:16

Mä olisin kanssa vapaaehtoinen kummitoimintaan, kuulostaa aivan ihanalta ajatukselta! :)

  Re: Millä virtuaalitallit nousuun?

LähettäjäSuvi 
Päivämäärä:   16.11.15 12:20:21

Itse löysin virtuaalitallit hevoshullun kautta, siellä oli se virtuaalitallit palsta ja jossain vaiheessa vuosia myöhemmin neuvottiin tallin teossa ihan pala palalta, tosin tällöin itse olin jo harrastaja, mutta juttu jäi mieleen..:D

Joku näppärä kirjoittajahan voisi ottaa yhteyttä hevoshulluun/villivarsaan jos saisi sinne jutun "näin teet virtuaalitallin", jossa kunnolla neuvottaisiin sivujen teko johonkin ilmaispaikkaan, mistä kuvia saa (ja mistä ei saa kopioida), kerrottaisiin VRL:ästä, yms..

  Re: Millä virtuaalitallit nousuun?

LähettäjäMiivi_13320 
Päivämäärä:   16.11.15 16:39:30

Kuulostaa kaikki aika kivalta! Mäkin olen halukas kummitoimmintaan mukaan, jos apua kaivataan sillä saralla vielä :)

  Re: Millä virtuaalitallit nousuun?

LähettäjäLola (tablet) 
Päivämäärä:   16.11.15 16:52:39

Kummitoiminta kuulostaa oikein hyvältä! Ja ois oikeesti hyvä tehdä tuo Vilma Virtuaaliharrastaja ja mainostella just vaikka facebookissa tms.

  Re: Millä virtuaalitallit nousuun?

LähettäjäSiri H.@mob 
Päivämäärä:   16.11.15 16:55:39

Mäkin voisin kummiksi ryhtyä :)

  Re: Millä virtuaalitallit nousuun?

Lähettäjä: Sanni 
Päivämäärä:   16.11.15 19:38:42

Demin sivuilla ajattelin jotain laittaa liikkeelle. Howrseenkin tein tilin ihan jos joku sinne saatuisi eksymään ja itseasiassa innostuin vähän pelailemaankin. Hevoshulluun olen pari kuukautta sitten jo yrittänytkin viestiä virtuaalitalleista, mutta ei ole paljoa näkynyt. Vanhoista lehdistä oon huomannu, että siellä oli joskus vuonna nakki ja muussi sellanen oma seinä pelkille virtuaalitalleille. Voiskohan tätä yrittää saada elvytettyä niin varmasti hevostyttöjen mielenkiinto heräis.

  Re: Millä virtuaalitallit nousuun?

Lähettäjänaakka VRL-10345 
Päivämäärä:   16.11.15 20:18:31

Jos Hevoshulluun/Villivarsaan saisi juttua v-hevosista tehtyä niin ois aika jees.
Youtubeenkin voisi väsätä jotain mainosvideoita tai tutoriaaleja :D Joku twitter/instagramkaan ei varmaan olisi pahitteeksi. Nuoria voisi houkutella just jollain että, "haluatko harrastaa hevosia ja samalla oppia hyödyllisiä taitoja työelämää varten", koska onhan kirjoittaminen, luovuus ja nettisivujen teko hyödyllistä nykyään aika monessa ammatissa. Ja sitten jotain esimerkkejä ihmisistä jotka on saaneet hyötyä v-hevostelusta tms. Itse ainakin voin kiittää v-hevosia mm siitä, että osaan nykyään piirtää hevosia. En olisi muuten varmaan ikinä niitä alkanut harjoittelemaan.

Ja eikös muuten joku tallini.fi tms ole vielä hengissä? :D Eikös sieltäkin voisi löytyä porukkaa tänne? Itse en ole kyseistä peliä (onko se edes peli) koskaan pelannut niin en tiedä, mutta jos jollain on sinne tunnus niin varmaan osaisi enemmän kertoa.

  Re: Millä virtuaalitallit nousuun?

Lähettäjä: ... 
Päivämäärä:   16.11.15 20:54:47

Mietin myös uudelleen aloittamista, mutta täytyy myöntää, että juuri nyt se tuntuu todella vaivalloiselta. Haluaisin ostaa pari n. pari-kolmepolvista suomenhevosta, rakennella rauhassa tallia ja kisailla tavoitteellisesti laatiksiin tähtäillen, mutta omassa tahdissa. Nyt tuntuu, että tuskin saisin edes hevosia ostettua, kun mitään ei ole valmiina ja varmasti vaikka en nyt kokonaan uusi olekaan, paskaa varmasti sataa niskaan.

Naakka kirjoitti hyvän viestin. Virtuaalihevoset eivät ole samalla tavalla in ja viihdykkeitä on aivan eri tavalla tarjolla, kuin esimerkiksi silloin kun alotin vuonna 2002. Nyt pelit kulkevat taskussa, kavereille ja tuntemattomille jaetaan jutut instassa ja snapchatissa sen sijaan, että juteltaisiin foorumeilla.

Kannatan kyllä kummitoimintaa, ja somessa aktivoitumista! Juttelin virtuaalijutuista vähän aikaa sitten 12-vuotiaan serkkuni kanssa, ja ainakin hänen kaveriporukoissaan virtuaalihevostelu on "noloa" ja ainoa mielikuva on se, että täällä on foorumi täynnä nörttejä, joilla ei ole kavereita tai mitään muutakaan sisältöä elämässä. Ehkä somen valtaaminen ja esiin tuleminen näyttää, että täällä on ihan tavallista porukkaa, eikä virtuaalihevostelu ole sen kummoisempaa kuin mikään muukaan.

  Re: Millä virtuaalitallit nousuun?

LähettäjäCatia 
Päivämäärä:   16.11.15 20:57:00

..., kyllä minä ainakin Vennamosta myyn ihan aloittelevalle/palaavalle suokki tilaria :)

  Re: Millä virtuaalitallit nousuun?

Lähettäjä.Viiru. 
Päivämäärä:   16.11.15 21:19:16

Ihan topan kysymykseen vastaten, voiskohan virtuaalitallien nousuun ja ihmisten aktiivisuuteen vaikuttaa yhteistyö ulkomaalaisten tallien ja harrastajien kanssa? On ainakin työn alla yhdellä ruotsalaisella harrastajalla kansainvälinen "kisakeskus" / virtuaalifoorumi.

  Re: Millä virtuaalitallit nousuun?

LähettäjäLola 
Päivämäärä:   16.11.15 21:35:44

Mä oon haaveillut kans ulkomaalaisten kanssa yhteistyöstä! En oo vaan löytänyt mitään hötölän tapasta aktiivista foorumia mistään.

  Re: Millä virtuaalitallit nousuun?

Lähettäjä: ViiviL. 
Päivämäärä:   17.11.15 00:23:39

Nostalgiapuuskan siivittämänä tulin vuosien jälkeen ht.nettiin ja harmikseni luin tällaista topaa.

Kuitenkin pakko kommentoida ot:na - kiva nähdä tuttuja naamoja - Leandra, Troya, Marsupieni ja pipariina vieläkin kuvioissa!

En pysty kommentoimaan, kun en enää itse harrasta - mutta itselleni herää ehkä kysymys, voisiko virtuaalihevosmaailman muuttaa nykypäivänä toimivaksi muuttamalla tallien rakentamisen pelin muotoon..? Eli vaikkapa kehittyneempi VRL, jonka sisällä voisi rakentaa sen, mitä ennen tehdäkseen piti osata koodata itse. Kuten Leandra totesi, nykyään kaikki on niin helppoa, että aloittaminen on täällä aika vaivalloista kun vertaa mihin tahansa muuhun. Nostaa v-hevoset ht.netistä ihan oikeiden pelien ihmeelliseen maailmaan? En ole ainakaan törmännyt yhteenkään oikeasti toimivaan ja mielenkiintoiseen hevospeliin, jossa olisi vastaava idea. Täällä niitä osaavia graafikoita ja koodaajia ja tarinankertojia olisi vaikka millä mitalla ;)

  Re: Millä virtuaalitallit nousuun?

Lähettäjänaakka VRL-10345 
Päivämäärä:   17.11.15 00:46:40

ViiviL., hyvä idea sinänsä, mutta välttäisin kuitenkin virtuaalihevostelun muuttumasta samanlaiseksi kuin esim tallini.fi (kävin juuri kurkkaamassa millaista siellä on, ja aika buginen paikka :D), tai kuten nämä amerikkalaiset sim game-pelit (HorseEden, Howrse, Equiverse, näitähän riittää..) koska pidän juuri siitä että täällä kaikki on niin vapaata eikä jonkun tietyn sivuston sisällä. Mutta olen samaa mieltä siitä, että jotain pelimäisyyttä voisi tänne rakennella, jokin liima millä saada kaikki jollain tavalla kytköksiin toisiinsa. VRL tekee merkittävän osan, mutta ehkä jotain lisää vielä..

Totta kyllä että v-hevostelu on vaivalloista alottaa, varsinkin kun kaikki pitää tehdä itse eikä ole mitään valmista pohjaa. Onkohan ihan mahdoton ajatus rakentaa vaikka joku tallipaketti, mikä sisältäisi valmiiksi kaikki oleelliset sivut/koodit jne, johon aloittelevan ei tarvitsisi kuin lisätä tekstit ja kuvat? Sitten tutoriaali siihen kylkeen neuvomaan että miten kyseistä pakettia voi muokata mieleisekseen, ja kummit voisivat auttaa reaaliaikaisesti vaikka skypessä tai foorumilla. Ja sitten kun tietoa ja taitoa karttuu lisää voi tehdä sivut ihan itse, tai pysytellä kyseisessä pohjassa.

Mietin myös, pystyisikö esim kisaamista automatisoimaan enemmän? Ilmoittautumisten kirjoittaminen käsin ja vielä sähköpostilla on aika kivikautista. Olisi hienoa, jos hevosia pystyisi ilmoittamaan kisaan VRL:n kautta simppelisti vain "nappia painamalla", tyyliin jos hevoset voisi listauksessa niputtaa kasaan painotuksen ja tason perusteella, ja sitten kutsussa vaan nappia painamalla ilmoittaa ne mukaan, näin tiivistettynä. Ja sitten järjestäjän ei tarvitsisi kuin tsekata ilmoittautumiset, ja sivusto arpoisi automaattisesti kaikki suoraan.

En tiedä kuitenkaan kuinka vaikea tällaista olisi ohjelmoida mutta :D Aina voi ideoida.

Mutta jos VRL:n saisi lisää automatisoituja juttuja pelin tapaan, mikä helpottaisi työtaakkaa ja olisi ehkä nykyaikaisempaa, niin uusienkin harrastajien olisi varmaankin helpompi tulla mukaan.

  Re: Millä virtuaalitallit nousuun?

Lähettäjä: :) 
Päivämäärä:   17.11.15 01:48:39

Ois kiva jos ihmiset ottais virtuaalirahat mukaan. Olis pankkeja, kauppoja, kisoista sais rahaa (saa raveista ja laukoista jo), hevoset maksais, yksäripaikat maksais jne. Tois oman twistin tähän

  Re: Millä virtuaalitallit nousuun?

Lähettäjä: hm 
Päivämäärä:   17.11.15 02:00:44

naakka, Howrse ei ole amerikkalainen ja muutenkin huono sanavalinta, mitä jos sanoisi vain sim game -hevospelit yleisesti?

  Re: Millä virtuaalitallit nousuun?

Lähettäjä: hmm 
Päivämäärä:   17.11.15 02:14:07

Onhan niitä virtuaalipankkeja ollutkin, mutta aina ne on johonkin kaatuneet.

  Re: Millä virtuaalitallit nousuun?

Lähettäjänaakka VRL-10345 
Päivämäärä:   17.11.15 03:14:35

hm, aa en tiennyt tuota :D jotenkin alitajuisesti oletin niin. Nytkun miettii niin enpä tiedä mistä edes tuli mieleen että ne ois amerikkalaisia,, juuh elikkäs sori aivopierusta! Verkkopohjaisia Sim game-pelejä siis ihan meinasin yleisesti, aivan kuten sanoit.

  Re: Millä virtuaalitallit nousuun?

Lähettäjä: Essis VRL-13833 
Päivämäärä:   17.11.15 07:40:45

Itse olen tuolla suntuubin puolella ollut, ja siellä onn mielettömän rentoja talleja mm. Hietarinne, Niittymäki ja kisakeskus jossa ei järjestetä kuin villejä kilpailuja Springhill

  Re: Millä virtuaalitallit nousuun?

Lähettäjä: taffel 
Päivämäärä:   17.11.15 08:48:57

Mä en ole ihan samaa mieltä siinä, että kisaamista pitäisi vielä nykyisestäkin (porrastetut) automatisoida tehokkaammin :P Ehkä menee sitten vähän ns vanhan koulukunnan "kyllä nyt jotain pitää itekin tehdä!!" nurisemiseksi, mutta musta on vaan niiiiiiin tylsää jos kaikki pelit ja muut siirtyy hiljalleen siihen, ettei tarvitse tehdä muuta kuin klikkailla sitä tätä ja tota. Kliks hepat kisoihin, kliks koneella hepalle sivu, kliks heppa laatikseen, kliks heppa kuolikin jo :D Toki todella monet nyt jo kisauttavat hevosensa muilla ja hankkivat tekstit muilta, ei vaan mahdu miun pieneen järkeen mitä kivaa koko heppailussa on jos ei itse tee mitään sen hevosen eteen!

  Re: Millä virtuaalitallit nousuun?

LähettäjäH (02877) 
Päivämäärä:   17.11.15 09:24:37

Hevostalli.netin foorumi ei kyllä anna ehkä ihan sitä "rehellistä" ja absoluuttista kuvaa virtuaalihevostelijoiden määrästä ja aktiivisuudesta. Aloitin pienen suntuubikokeilun hetki sitten ja löysin kokonaisen yhteisön selaillessani suntuubitalleja. "Suntuubitalleilijat" eivät käy foorumeilla vaan kommunikointi tapahtuu vieraskirjojen välityksellä. Tallien toiminta on ihanan leikkisää ja mielikuvituksellista: kaikenlaista pientä kissanristiäistä ja paaaljon villejä kisoja. Monilla talleilla tuntuu myös olevan monia hoitajia, joillain jopa kymmeniä.

Kuilu "hötölän porukan" ja "suntuubitalleilijoiden" välillä johtuu varmaan iästä ja harrastuksen vakavuudesta. Ja ehkä se kuilu on ihan hyvä tai en ainakaan ymmärrä, että miksi meidän pitäisi millään tavalla koittaa integroida suntuubitalleilla harrastavia hötölään :D Siellä harrastaminen on leppoisampaa ja aloittelijaystävällisempää.

Itse näen suntuubin entisenä firmalana. Oma ensimmäinen tallini oli firmalassa ja tunsin silloin vahvasti, että "firmalatalleilla" ei ollut asiaa "geocitiestallien" porukkaan. Mutta aloittelevien harrastajien lämminhenkinen ja tiivis porukka firmalan puolella oli just se juttu, joka sai mut innostumaan harrastuksesta entistä enemmän.

Itse lähdin vähän erikoisella kokeilulla lähestymään "harrastajien vähäisyys" -ongelmaa. Tiedän, että suntuubitalleilla pyörii paljon sellaisia harrastajia, jotka ovat esimerkiksi aiemmin olleet vain hoitajia ja joilla ei ole virtuaalitallin pidosta lainkaan kokemusta. Tallin perustamiseen on nykypäivänä entistä isompi kynnys juuri kovan kritiikin ja paineen takia - tallin täytyisi heti olla hieno ja täydellinen että se menestyisi. Projektitallin kautta haluan auttaa edes yhtä tällaista aloittelevaa harrastajaa uuden askeleen ottamisessa.

---

Ja vielä tuosta aloittelijoiden lynkkaamisesta. Suurin osa negatiivisista kommenteista koskee yleensä laittomia kuvia tai hötölän massasta poikkeavia räikeitä ulkoasuja, kirjoitusvirheellisiä tekstejä ja epärealistisia hevosia.

Ainakin kuvaongelmiin voitaisiin mielestäni puuttua nätimmin, Maija 12v ei välttämättä tiedä mikä on tekijänoikeuslaki ja mistä niitä kuvia saa napata. Parasta olisi ehkä tehdä virtuaaliwikiin joku artikkeli siitä, mitä tekijnoikeudet ja tekijänoikeuslaki tarkoittaa (sinne täytyis varmaan laittaa se kärjistetty esimerkki, että kuvan googlesta ottaminen on sama kuin kaupasta varastaminen). Nuoret eivät ymmärrä ehkä lain sisältöä tai merkitystä (tai edes olemassaoloa) ja se tässä on se ongelma? Kuvien käyttöön liittyvät asiat täytyisi selittää selkokielisesti niin, että "juuri lukemaan ja kirjoittamaan oppinutkin" ne voisi ymmärtää :D

Jälleen kerran H the i-dont-believe-in-summaries vauhdissa, pahoittelut poukkoilevasta ja sekavasta tekstistä. Kuumeista ajatusvirtaa...

  Re: Millä virtuaalitallit nousuun?

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   17.11.15 10:05:08

Naakka, porrastetut vastaavat tuohon kisaamisongelmaan

  Re: Millä virtuaalitallit nousuun?

Lähettäjä: HM 
Päivämäärä:   17.11.15 10:15:42

Komppaan naakan viestiä siltä osin, että olisi huippua saada kehittyneempi järjestelmä, jossa ei tarvitsisi erikseen osallistumisia laitella.

Esimerkiksi AHACissa on autoentry. Kerran kun hevoselle valitsee luokan, joissa kilpailee, niin jatkossa ei tarvitse enään erikseen ilmoitella. Kilpailut pyörivät aina tiettyinä päivinä ja pisteet sekä kisatulokset ilmestyvät automaattisesti hevosen profiiliin.

Kamalasti hommaahan tälläisen tekeminen vaatii ja on eri asia kuka lähtee tälläiseen mukaan.

  Re: Millä virtuaalitallit nousuun?

Lähettäjä: ... 
Päivämäärä:   17.11.15 10:19:36

Ei suntuubitalleilijoiden ht.nettiin integroiminen ole välttämätöntä. Pitäisikö kuitenkin osoittaa kiinnostusta siihen suuntaan enemmän yhteistyön merkeissä, ja kysyä, olisiko sieltä kiinnostusta lähteä markkinoimaan virtuaaliharrastusta? Jokaisella kiinnostuneella olisi mahdollisuus nähdä kaikki puolet harrastamisesta, ja tehdä itse valinta tavasta harrastaa.

Samalla taas hötönetin puolelta saataisiin esimerkiksi tuota puhuttua kummitoimintaa esiin myös niille harrastajille, joilla ei nyt ole omaa tallia eikä ehkä kaikkea taitoa sellaista perustaa. Yhteisöstä ja tavasta harrastaa huolimatta periaate on sama ja tekijänoikeudet koskettavat kaikkia.

  Re: Millä virtuaalitallit nousuun?

LähettäjäTilli 
Päivämäärä:   17.11.15 10:56:22

Komppailen myös Naakkaa (ja HM:n postaukseen viitaten) - olisi kätevää jos VRL antaisi mahdollisuuden selainpelimäisempään harrastustapaan (kuuten juuri howrse, tallini jne), eli kisoihin osallistuminen olisi automaattista: pelaaja päättäisi kullekin hevoselle painotuslajin ja mahdollisesti max tason jos ei halua kisata puskapuokillaan huipputasolle asti. Profiilissa olisi myös enemmän periytyviä juttuja (kuten värit, luonneominaisuuksia, terveys jne) ja kuvaksi voisi valita valmiista galleriasta tai käyttää itse väritettyä (VRL:n sivulla voisi olla simppeli kuvanluonti generaattori).

Kaiken statistiikan (kuten myös suvun ja jälkeläiset) saisi sitten haettua kuten nytkin rajapintaa käyttäen hevosen sivulle php:llä. Tämä mahdollistaisi ns. perinteisen ja uuden tavan harrastamisen. Osa varmasti ei tekisi enää perinteisiä sivuja vaan käyttäisivät profiilisivuja, mutta wanhoille harrastajille jäisi vielä perinteinenkin muoto.

  Re: Millä virtuaalitallit nousuun?

LähettäjäMelina 
Päivämäärä:   17.11.15 11:50:14

En näe mitään syytä sille miksi virtuaalimaailmaa lähdettäisiin rakentamaan joksikin peliksi - netistähän löytyy jo nyt pilvin pimein hevospelejä. Olen samaa mieltä taffelin kanssa siitä että osa harrastuksen hienoudesta piilee juurikin siinä että hevoset kisataan itse ja niille hankitaan sitten tekstejä ja jälkeläisiä. Tietysti jokainen saa harrastaa tyylillään, mutta itse en olisi innoissani esimerkiksi VRL:n muuttamisesta joksikin nk. hevospeliksi. Toisaalta tämä tuskin on todennäköistäkään, sillä en usko että kellään on aika tai innostusta lähteä viemään VRL:ää siihen suuntaan..

Mutta kai jokainen voi nostaa virtuaalimaailmaa nousuun omalla panoksellaan. Tein äsken hevosten vaihtotopikin ja jokainen halukas ja kynnelle kykenevä on vapaa osallistumaan tähän kierrätykseen :)

  Re: Millä virtuaalitallit nousuun?

LähettäjäTinúvel 
Päivämäärä:   17.11.15 14:32:31

Kummitoiminta kuulostaa hyvältä idealta! Myös naakan ehdotus valmiista tallipaketista voisi olla ihan pätevä, ja voisi sisältää just ulkoasun & hevosten ulkoasun koodeineen, jonkun pienen tuton ja vaikkapa linkkilistan vapaastikopiointisivuille ja erinäisille infosivuille (esim. virtuaaliwiki). Ja kummin saisi halutessaan vielä avuksi ja henkiseksi tueksi, kuten naakkakin ehdotti.

Kannatan myös mainostamista muissa hevospeleissä, esim. howrsessa (siellä onkin mukavasti mainoksia näkynyt :). Somessa mainostaminen olisi varmasti myös kannattavaa, kun eihän porukka nykyään näytä tekevän mitään muuta kuin pläräävän kännyköitään ja tablettejaan.. Voisiko esim. VRL:n facebooksivua käyttää hyödyksi, ja julkaista siellä joitain (lyhyitä) artikkeleja tmv muiden ilmoitusten lisäksi? Onko virtuaalihevosille samanlaista fb keskusteluryhmää kuin mikä koirapuolelle on näytetty perustettavan? Onko twitterissä ja instagramissa #virtuaalihevoset? Onko aivan typerä idea luoda virtuaalihevosharrastukselle oma tili esim instagramiin - kuvissa voitaisiin keskittyä vaikkapa tallin päivittämiseen, suunnitteluun ja niihin onnistumisen hetkiin, kun kaikki menee kuten Strömsössä?

Toki varmasti puskaradiomainostuskin toiminee. Te, joilla on kohderyhmään sopivia sisaruksia/kavereita/serkkuja/yms, oletteko yrittäneet esitellä heille tätä harrastusta? Ja kuten joku aiemmin mainitsi, olisi hyvä tuoda esiin tämän harrastuksen hyödyt (koodauksen oppiminen, tekstin tuottaminen jne) kaikessa mainostuksessa!

Komppailen lisäksi mm. taffelia ja Melinaa, enkä missään nimessä haluaisi tästä harrastuksesta selainpelimäistä. Tietty jotkut helpotukset ovat toki jees (esim. porrastetut & kisalistat), mutta kohtuus kaikessa. Itse lopetin tallinissa pelailun jo aikapäiviä sitten ja howrsenkin peluussa innostus on useimmiten loppunut jo kuukauden-parin jälkeen pääasiassa juuri siksi, että kaikki on liian helppoa ja automatisoitua, ja persoonallisuuden esiin tuominen on huomattavasti haastavampaa kun kaikki on samaa massaa.

---
tl;dr monipuolista mainostusta (some!), kummitoimintaa ja tutoriaaleja, ei liikaa helpostusta ja automatisointia jo liian automatisoituun elämään

  Re: Millä virtuaalitallit nousuun?

Lähettäjä: - 
Päivämäärä:   17.11.15 15:52:04

Lopetan virtuaaliharrastuksen jos se muuttuu selainpelimäiseksi.

  Re: Millä virtuaalitallit nousuun?

Lähettäjä: - 
Päivämäärä:   17.11.15 16:47:43

Miksi virtuaaliharrastuksesta pitäisi tehdä selainpelimäistä? Koko hommasta lähtee persoonallisuus ja muuta.

  Re: Millä virtuaalitallit nousuun?

LähettäjäSaintjohnin 
Päivämäärä:   17.11.15 17:15:50

Kirjoittelen taas täällä virtuaalikoiraharrastajana, joka on tyytynyt hevospuolella vain sivustaseuraajan osaan. Olen yrittänyt muutamia kertoja vallata alaa myös hevospuolelta siinä onnistumatta. Ajattelin, että haluaisitte ehkä kuulla syitä tähän. :)

Ideat aloittelijoiden auttamisesta alkuun osuvat asian ytimeen. Ensisijaisesti mulla on into kaatunut siihen työmäärään, joka aloittaessa vaaditaan. Mulle on sentäs harrastuksen pohjimmainen idea ja esimerkiksi www-sivujen rakentaminen ollut tuttua tänne pyrkiessä eli niiden kanssa en ole joutunut tappelemaan (vrt. joku nuori tyttö, joka ei ole koskaan edes luonut kotisivuja). Täällä on jotenkin todella hengästyttävä meno verrattuna virtuaalikenneleihin saatika Suntuubi-maailmaan. :D

Teksteihin panostetaan ihan eri tavalla. En kritisoi tätä, koska siinä on oma viehätyksensä. Kirjoittaminen kyllä sujuu, mutta seinä tuntuu nousevan pystyyn, kun ei tiedä mistä aloittaa ja miten: Mitä hevosten luonteilta, sukuselvityksiltä, valmennuksilta yms. vaaditaan. Kaiken tämän selvittäminen ottaa todella paljon aikaa ja vaivaa.

Teidän mielestänne meidän koirailijoiden kuvapolitiikka on hankala ja ymmärrän näkökulmanne, mutta kuvat on olleet mulle hevospuolella toinen iso kompastuskivi. Kuville on todella kovat vaatimukset, jos niillä haluaa edes yrittää menestyä. Mitä olen hevoskuviin lupakyselyjä tehnyt, niin ulkomaiset tallit tuntuvat olevan paljon nihkeämpiä luovuttamaan kuvia kuin koirankasvattajat. Aloittelevana harrastajana tuntuu pelottavalta ostaa kuvia kokeneemmilta harrastajilta valmennuksilla tms. - mitä jos tekstini eivät kelpaakaan, kun taso on kova ja itse vasta harjoittelen? Lisäksi hirvittää, että kohta olen velkaa kymmenille ihmisille enkä ehdi panostaa omaan talliini enää ollenkaan. Oikeeta rahaa puolestani en virtuaaliharrastukseen ole valmis laittamaan enempää kuin domainin ja sivutilan verran. En usko, että moni juuri virtuaalitallit löytänyt 10 v lapsikaan on siihen valmis.

Koirapuolelle on ollut musta helpompi sulautua siksi, että siellä saa paljon apua ilmaiseksikin tuontien, kotisivutilan ja jopa valokuvien muodossa. Suurin osa hevospuolen yritelmistäni on kestänyt max. kuukauden. Poikkeuksen teki laukkamaailma, jossa viihdyin melkein vuoden ennen kuin muut kiireet tiputtivat sieltä pois. Siellä meno on jollakin tapaa rennompi.

Allekirjoitan H:n mainitseman tarpeen nätimmälle suhtautumiselle, mitä aloittelijoiden virheisiin tulee. Me saatiin teiltä kommenttia, että koirapuolella ollaan nihkeitä ja epäystävällisiä niille, jotka eivät käytäntöjä tunne. Myönnän, että tämä oli varsinkin menneinä vuosina ongelma ja varmaan korjattavaa on edelleen. Parhaamme tehdään, että uudet tuntusivat itsensä tervetulleiksi. Teidän puolellanne nihkeilyä ja epäystävällisyyksiä ei ehkä harrasteta omilla nimillä, mutta anonyymit ovat usein kovin armottomia. Vaihtaisin mielelläni eriäviäkin mielipiteitä, jos keskustelu pysyy asiallisena ja jokainen voi seistä omalla nimimerkillään sanojensa takana, mutta pilkkujen ja pisteiden kanssa se on usein valitettavan hankalaa. Anonyymihuutelu tukahduttaa ainakin omalla kohdallani halun keskustella vakavasti, mutta ehkä olenkin tottunut liian hyvään (= rekisteröitymispakkoon). :D Teillä on toki tuo toinenkin foorumi, mutta se on kovin kuollut ht.nettiin verrattuna.

  Re: Millä virtuaalitallit nousuun?

Lähettäjä: "U" 
Päivämäärä:   17.11.15 17:45:00

Hienoja ja mielenkiintoisia pohdintoja.

Minä olen vähän sitä mieltä, että taustapiruna kummitteleva häpeä tätä harrastusta kohtaan aiheuttaa jollain tasolla ongelmia. Kaikkien kannattaa siis tsempata ja treenata itseään tästä häpeästä pois ja (jos nyt ei kadulla huudellen, niin muuten) avoimesti kertoa ja puhua virtuaaliharrastuksesta, kun siihen tuntuva sopiva hetki on käsillä. Loppujen lopuksi, mikä se tekijä tarkalleen ottaen on, joka tässä hävettää? Jos ihmisten suhtautuminen ja ennakkoluulot pelottaa, silloinhan juuri kertomalla miten asian laita oikeasti on helpottaa ja auttaa muuttamaan vanhoja käsityksiä, joita joillekin tietämättömille on "meistä" voinut jäädä. Minä lähtisin tätä vertaamaan ensimmäisenä jonkinlaisena roolipelijuttuna, johon ehkä jo terminäkin suhtaudutaan myönteisemmin(?).

Tee, mitä teet, mutta älä häpeile! Vai miten se meni...

Kummitoiminta ja Vilma Virtuaaliharrastaja ovat ehdottomasti toteuttamisen arvoisia ideoita, joita kannatan.

Samoin olen jo pitkään toivonut enemmän yhteistyötoimintaa "VRL-kansalaisten" ja Suntuubin välille. Meillä on tässä etulyöntiasema, sillä tiedämme heidän olemassaolostaan ehkä enemmän, kuin he meistä... joten jälleen kerran avoimuutta ja rohkeutta housuihin, jotta voitaisiin esimerkiksi heidänkin hevosiaan käyttää jalostusmateriaalina, osallistua toimintaan ja ylipäänsä olla tekemisissä. Siinä on mielestäni potentiaalinen kanava elvyttää ja laajentaa tätä harrastusta, rikkomalla "Berliinin muurin".

Täysin selainpelimäistä en itsekään virtuaalihevostelusta halua, mutta varmaan kymmenisen vuotta olen haaveillut huomattavasti kattavammasta ja laajemmasta hevospelistä, joka mahdollistaisi enemmän "sandbox"-tyylisen pelitavan hevosmaailmassa. Mutta tämä nyt ei ehkä sinänsä tähän harrastukseen liity...

Enivei, jonkinlaista pientä selainpelien jippoa olisi ihan hauska saada sisällytettyä tähän mukaan ilman, että muututaan täysin mekaaniseksi kokonaisuudeksi, jossa oma panos ja luovuus katoaa. Oma kannatukseni lähtee sille, että kisauttaminen tehtäisiin entistäkin helpommaksi (suuri kunnia ja kumarrus porrastetuille ja erityisesti toimiville kisalistoille ja ilmoittautumislomakkeille).

Tulee muistaa, että kollektiivinen tietoisuus on yhteisöllisyyden pohja, ja se kollektiivisuuden taso muodostuu jokaisen yksilön harrastustavasta ja asenteista. Itsensä kun siis laittaa syyhyyn ja uudistukseen ensimmäisenä ilman, että kulkee syyttävä sormi muita kohti pystyssä, voidaan lähteä paremmin tätäkin harrastusta elvyttämään :)

  Re: Millä virtuaalitallit nousuun?

Lähettäjä*lumienkuli* 
Päivämäärä:   17.11.15 17:51:28

Tuli sellainen mieleen, että olisiko joku tai jotkut halukas kokoomaan mun kanssa vaikka jotain foorumia, jossa vois jakaa vinkkejä aloittelijoille ja vaikkapa vapaaehtoisista lista jotka vois neuvoa henkilökohtasesti mailitse? Ja vaikka listaa niistä harrastajista joilta saa alottelijaki hevosia ilman näyttöjä ja jotai tällästä? Virtuaaliwikihän on jo, mutta periaatteessa jonkin näköinen tukipalsta jossa olisi neuvoja ja vain rekisteröityneet voisivat kirjoittaa. Näin ei pääsisi anot haukkumaan aloittelijoita...

  Re: Millä virtuaalitallit nousuun?

LähettäjäCatia 
Päivämäärä:   17.11.15 17:56:20

lumienkuli, mä oon mukana! o/

  Re: Millä virtuaalitallit nousuun?

Lähettäjä*lumienkuli* 
Päivämäärä:   17.11.15 17:59:46

Catia, jes! Jutellaan lisää vaikka ircin puolella? :)

  Re: Millä virtuaalitallit nousuun?

Lähettäjä_Larza 
Päivämäärä:   17.11.15 18:14:22

lumienkuli, tuommonen tukipalsta on kyllä siinäkin mielessä hyvä idea, että siellä voisi aloittelijat tehdä tallinsa ensiesittelyn, ja saada järkevää palautetta ilman pelkoa että anot alkais haukkumaan. :)

  Re: Millä virtuaalitallit nousuun?

LähettäjäCatia 
Päivämäärä:   17.11.15 18:33:37

lumienkuli, joo tehdään niin :)

   Ylös ⇑   


Ketju on saavuttanut 100 viestin määrän tai se on suljettu. Ketjuun ei pysty kirjoittamaan.
Hevostalli.net ei vastaa keskusteluryhmissä käytävän keskustelun sisällöstä.