Kirjoita uusi viesti  |  Alueen etusivu  |    |  Etsi  Alas ⇓   
  Ulkomaalainen ammattileipuri tekee...

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   9.3.25 21:31:26

...karjalanpiirakoita. Hyväksytkö tuloksen?

https://www.youtube.com/watch?v=VCViewCpsFE

  Re: Ulkomaalainen ammattileipuri tekee...

Lähettäjä: Ällö 
Päivämäärä:   9.3.25 21:34:52

Olen aika tarkka noiden kanssa, mutta mitä vikaa noissa oli? En katsonut videota loppuun.

  Re: Ulkomaalainen ammattileipuri tekee...

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   9.3.25 21:45:15

Ei ole yhtä oikeaa tapaa tehdä piirakoita. Äitipuoleni suvussa on aina tehty todella pieniä piirakoita, sellaisia coctailpiirakoita, kun taas äitini suvussa tehdään isompia, mutta ei kuitenkaan ihan noin paljolla puutolla.

Rypytys näyttää oudolta kun ei tuollaiseen symmetriaan ole tottunut, mutta eikai siinäkään mitään vikaa ole.

T. Karjalainen

  Re: Ulkomaalainen ammattileipuri tekee...

Lähettäjä: Sxf 
Päivämäärä:   9.3.25 21:46:09

Vaikea sanoa kun en päässyt maistamaan.

  Re: Ulkomaalainen ammattileipuri tekee...

Lähettäjä: Tiitu 
Päivämäärä:   9.3.25 21:48:22

Minä en käytä voita taikinassa, enkä puurossa, eikä missään nimessä voidella öljyllä paiston jälkeen. Rypytys oli vähän sinne päin.

  Re: Ulkomaalainen ammattileipuri tekee...

Lähettäjä: ... 
Päivämäärä:   9.3.25 22:53:03

Katsoin vain kokoamiskohdan, mielestäni näytti ihan hyvältä. Vaikka karjalanpiirakka onkin yksi tietty ruokalaji, se on tosi erilaista tekijästä riippuen.
Isäni puolen suku tekee tosi ohkaisia ja kuivempia piirakoita ja äidin suku isompia ja muhkeampia piirakoita. Itse tykkään enemmän kuivemmista versioista, mies ja lapset taas muhkuista. Itse kun teen piirakoita niin ne ovat aina rumia vaikka kymmeniä kertoja niitä olenkin tehnyt, mielestäni videolla onnistuttiin ihan hyvin.
Makuun en ota kantaa koska jätin videon alun ja lopun väliin ja keskityin ulkonäköön.

  Re: Ulkomaalainen ammattileipuri tekee...

Lähettäjä: * 
Päivämäärä:   9.3.25 23:19:10

Mun mielestä oikein hyvä näköisiä.
Ainoa miinus siitä, että voiteli piirakat öljyllä.
Minä kastan piirakat voisulaan.

  Re: Ulkomaalainen ammattileipuri tekee...

Lähettäjä: ... 
Päivämäärä:   9.3.25 23:23:52

Mun silmään liian isoja

  Re: Ulkomaalainen ammattileipuri tekee...

Lähettäjä: voiMua 
Päivämäärä:   9.3.25 23:37:32

Suvussa karjalaisia joten saanut hyviä ikäni
taikina on tärkeä ja puuro ratkaisevan tärkeä malli ei tärkeä, paisto ja voitelu tärkeitä
Ulkkarin piirakat ihan kelvollisia maistamatta

  Re: Ulkomaalainen ammattileipuri tekee...

Lähettäjä: ? 
Päivämäärä:   10.3.25 02:26:08

Vanha sanonta on, että karjalanpiirakka on tekijänsä näköinen. Kyllä nuo tunnistaa.

   Ylös ⇑   


  
 Vastaa viestiin
 Nimi:       [poista tiedot]
 Sähköpostiosoite:

 Jos annat sähköpostiosoitteesi, se näkyy viestissäsi.

 Otsikko:
   




Hevostalli.net ei vastaa keskusteluryhmissä käytävän keskustelun sisällöstä.