Kirjoita uusi viesti  |  Alueen etusivu  |    |  Etsi  Alas ⇓   
  Kuhafile for dummies

Lähettäjä: Kuha kokkaa 
Päivämäärä:   8.3.25 20:49:14

Sain lahjaksi kaksi tänään pyydettyä kuhafilettä. Tykkään kalasta, mutta oon kokannut vain kirjolohta. Kaapista löytyy kalalle lisukkeeksi kermaperunoita ja herneitä, mutta tartteeko kuha jonkun kastikkeen? Miten kannattaa valmistaa, että mahdollisuus tumpuloida on pienin?

  Re: Kuhafile for dummies

Lähettäjä: ? 
Päivämäärä:   8.3.25 21:00:05

Paista pannulla ja mausta reilusti
t. mökkijärvi täynnä kuhaa

  Re: Kuhafile for dummies

Lähettäjä: sahrami 
Päivämäärä:   8.3.25 21:11:56

Jauhota korppu tai ruis jauholla paista voissa aika kuumalla pannulla,
nopea paisto jos rasva ei pala niin kaadat sen päälle
Kermaperunat riittää kastikkeeksi
mausteet suola ja valkopippuri tai pelkkä suola
sitruuna ja tilli olis plussaa
kuha ja ahven mailman parhaat kalat

  Re: Kuhafile for dummies

Lähettäjä: Kuha kokkaa 
Päivämäärä:   8.3.25 21:42:08

Jauhoja ei ole, enkä tämän takia viitsi ostaa kun jäävät sitten käyttämättä. Pitänee paistaa ihan paljaaltaan.

  Re: Kuhafile for dummies

Lähettäjä: zz 
Päivämäärä:   8.3.25 21:42:56

Meillä kuhaa nousee näin talviverkkoaikaan sen verran että on saanut kokeilla kaikenlaista. Yksinkertaisin on paistaa voissa ja ripauttaa päälle suolaa ja sitruunapippuria,menee esim kermaperunoiden kanssa ihan sellaisenaan, mutta esim hollandaisekastike istuu kuhalle aika kivasti. Suht paljon tullut tehtyä kalakeittoa ja kerman ja smetanan kanssa uunissa. Myös kalapuikkoja olen muutamia kertoja askarrellut ja ne ollut keiton lisäksi hitti lapsille ja nyt myös kalakukkoon kuhan kokeillut toimivaksi.

  Re: Kuhafile for dummies

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   8.3.25 21:44:01

Minä taas sanon, että koska kuha on miedon makuinen kala, ÄLÄ peitä kuhan hienostunutta makua yli maustamalla!! Pannulla voissa ja suolaa, ihan ripaus pippuria ja that's it.

  Re: Kuhafile for dummies

Lähettäjä: sahrami 
Päivämäärä:   8.3.25 21:55:04

Hyvää jauhoa kalalle saa näkkileivästä
Näkkileipä liinan sisän ja vaikka viinapullolla naputtelee
Jauhotus lisää kalan ruokaisuutta, ruisjaho toki makuakin

  Re: Kuhafile for dummies

Lähettäjä: Simppelisti 
Päivämäärä:   8.3.25 21:59:17

Eipä se tarvitse kastiketta välttämättä
Lorautan vähän kermaa pannulle koska tykkään että on vähän

  Re: Kuhafile for dummies

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   8.3.25 22:00:47

Paista joissa, vähän suolaa ja sitruunapippuria. Kun et paista kuivaksi niin unohda kastikkeet.

  Re: Kuhafile for dummies

Lähettäjä: v 
Päivämäärä:   8.3.25 22:28:14

nämä mausteseokset on ruoanlaiton syöpä
sitruunapippuristakin näkee kuinka eri aineet on kerroksittain sielä purkissa
sitruuna sitruunana ja pippuri pippurina

  Re: Kuhafile for dummies

Lähettäjä: _ 
Päivämäärä:   8.3.25 22:45:10

Suolaa ja vähän sitruunamehua. Eipä kuha paljon kummempaa kaipaa.

  Re: Kuhafile for dummies

Lähettäjä: Mä 
Päivämäärä:   8.3.25 23:22:50

Tosi hyviä ohjeita jo tullut. Kuha on todella hyvää ihan voissa paistettuna ja suolalla maustettuna. Muuta et tarvitse. Jos haluat jtn extraa, niin pistä kuhafileet uunivuokaan, pekonia päälle ja koskenlaskijaruokakermaa. Tulee tosi hyvää.

  Re: Kuhafile for dummies

Lähettäjä: Viljo 
Päivämäärä:   8.3.25 23:24:09

Tai vuokaan, päälle sipulia, voita, kermaa ja raastejuustoa. Suolaa tietysti myös.

  Re: Kuhafile for dummies

Lähettäjä: Veeras 
Päivämäärä:   8.3.25 23:34:15

Just äsken paistoin kuhafilettä pannulla voissa. Laitoin vain suolaa ja paiston jälkeen sitruunamehua, söin perunamuusin kans ja tosi hyvää oli! Mun mielestä ei myöskään kannata sotkea mitään jauhoja tai maustaa liikaa, koska on tosi herkullinen yksinkertaisesti tehtynä. Eikä kyllä tämän kans yhtään kaivannut kastiketta.

  Re: Kuhafile for dummies

Lähettäjä: Najadi 
Päivämäärä:   9.3.25 00:14:04

Minusta kuha on parhaimmillaan aidossa voissa paistettuna ja kevyesti suolattuna. Ei tarvitse mitään mausteita.

  Re: Kuhafile for dummies

Lähettäjä: Kuha kokkaa 
Päivämäärä:   9.3.25 08:26:41

Kriisi! Tajusin just, että eihän mulla ole voita paistamiseen. En ikinä paista mitään voissa, käytän ainoastaan joko oliiviöljyä tai rypsiöljyä.
Tää on just tätä, kun saa jonkun harvinaisen raaka-aineen, niin tykötarpeet puuttuu. Ja samoin kuin jauhoja, en viitsi voita ostaa tätä yhtä kertaa varten.

  Re: Kuhafile for dummies

Lähettäjä: v 
Päivämäärä:   9.3.25 08:51:39

heitä ne kuhatkin naapurille
ei helmiä sioille

  Re: Kuhafile for dummies

Lähettäjä: * 
Päivämäärä:   9.3.25 09:07:30

Meillä on tänään myös kuhafileitä ruokana, ja perunamuusia sekä porkkanaraastetta.

Kuhat paistetaan reilussa voissa.
Mausteeksi myllyistä ripauksen merisuolaa ja mustapippuria.
Pöydässä sitten jokainen tirauttaa pinnalle sitruunasta mehua.

En lainkaan ymmärrä tuota leivitys-/jauhotus-intoa, enkä ylimaustamista herkälle kalalle.

  Re: Kuhafile for dummies

Lähettäjä: ... 
Päivämäärä:   9.3.25 09:19:36

Olisipa tylsää syödä kuha aina samalla tavalla.

  Re: Kuhafile for dummies

Lähettäjä: sahrami 
Päivämäärä:   9.3.25 10:19:59

voithan aina tehdä kuhaa Walevska
Rapukastikkeen päälle haudutettu kuhanyytti sitten valkoista parsaa ja chatkaa tai hummeri, hollandaisekastike ja gratinoidaan salamanderissa tarjotaan dushesse perunan kera

  Re: Kuhafile for dummies

Lähettäjä: Metris 
Päivämäärä:   9.3.25 12:26:01

Ruiskorppujauhotus, hippunen suolaa, paistaen voissa.

Meillä syödään ihan vain salaatin (=basilika, tomaatti, kurkku, fetakuutiot) kanssa, ei tartte kastikkeita eikä perunoita, jos moisista ei välitä.

Mutta mihin monista kaupoista on ruiskorppujauho kadonnut?? Normikorppujauholla kaikki maistuu ihan liian pullavalta

  Re: Kuhafile for dummies

Lähettäjä: menti 
Päivämäärä:   9.3.25 15:18:48

tämä on herkkua: voitele sinapilla ja pyörittele korppujauho/ suola seoksessa ja paista pannussa voin kera
Tai paista pannussa (jotain kalamaustetta) kaada ruokakerma joukkoon ja lisää vegaani- fondieta (Knorrin? kapseli).

  Re: Kuhafile for dummies

Lähettäjä: T 
Päivämäärä:   9.3.25 15:51:04

Jos et öljyssä halua paistaa niin laita uuniin. Öljyä vuokaan ettei tartu kiinni ja suolaa ripaus päälle ( jos on tilliä, pippuria, kermaa niin niitä maun mukaan).

   Ylös ⇑   


  
 Vastaa viestiin
 Nimi:       [poista tiedot]
 Sähköpostiosoite:

 Jos annat sähköpostiosoitteesi, se näkyy viestissäsi.

 Otsikko:
   




Hevostalli.net ei vastaa keskusteluryhmissä käytävän keskustelun sisällöstä.