Lähettäjä: Syrppy
Päivämäärä: 9.3.25 08:26:45
Elovenan sivuilla oli näin:
"Korkeapastöroinnissa eli ESL-käsittelyssä (Extended Shelf Life) kaurajuoma kuumennetaan 120-130pC:seen muutaman sekunnin ajaksi. ESL-käsitelty kaurajuoma maistuu raikkaalta. ESL-käsitellyn Elovena Tuorekaurajuoman säilyvyysaika 50 vrk. Iskukuumennus eli UHT-käsittely (Ultra High Temperature) on korkeapastörointia voimakkaampi lämpökäsittely, jossa tuhotaan kaikki mikro-organismit. Tässä sterilointikäsittelyssä kaurajuoma kuumennetaan vähintään +135pC:seen muutaman sekunnin ajaksi. Iskukuumennetut Elovena-kaurajuomat säilyvät huoneenlämmössä jopa 12kk.
Näillä kahdella eri käsittelytavalla on siis merkittävä ero niin säilyvyyteen kuin makuun. Nimi Tuorekaurajuoma viittaa siihen, että tuote säilyy tuoreena kylmäkaapissa ja se maistuu raikkaalta."
Eli olisiko ero tuossa kuumennuskäsittelyssä.
|