Kirjoita uusi viesti  |  Alueen etusivu  |    |  Etsi  Alas ⇓   
  Mureneeko hyvinvointiyhteiskunta?

Lähettäjä: Aloittaja 
Päivämäärä:   22.12.24 14:10:51

Suomessa ollaan totuttu laajaan hyvinvointiyhteiskuntaan, mutta toisaalta tiedetään se tosiseikka, että tätä on pidetty velalla pystyssä vuodesta 2008 lähtien. Hyvinvointiyhteiskuntamme on suurempi, mitä kansantaloutemme on, joten tilanne on tukala.

Vaihtoehtoja ei ole kuin saada reilua talouskasvua aikaiseksi tai supistaa menoja, jota nyt on aloitettu tekemään noin 9 miljardin edestä ja keväällä lienee lisää luvassa muutaman miljardin verran, siis tällä hallituskaudella. Talouskasvumme näkymät ovat sumuiset, joten siihen ei voi luottaa.

Laittakaahan keinoja tähän ketjuun, että miten tämä pattitilanne hoidetaan teidän mielestänne?

  Re: Mureneeko hyvinvointiyhteiskunta?

Lähettäjä: pohdiskelija 
Päivämäärä:   22.12.24 14:21:32

Ironisintahan tässä on se että sitä hyvinvointia ja rikkauttahan meillä oikeasti on vaikka lampaat söis, elintaso on pula-ajan notkahduksen jälkeen koko ajan pelkästään noussut eikä sille näy mitään loppua. (USA:ssahan se jatkoi nousuaan koko WW2 läpi, mikä oli täysin ennennäkemätöntä maailmanhistoriassa) Ainoa kysymys on se miten kaikki tuo vauraus kohdistuu ja jakaantuu.

Eli jos hyvinvointiyhteiskunta murenee niin se ei suinkaan johdu siitä että mikään matematiikka tai talouden lait edellyttäisivät että se pakosti murenee, vaan se on meidän oma valintamme antaa sen murentua.

  Re: Mureneeko hyvinvointiyhteiskunta?

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   22.12.24 14:27:03

Voitaisiin alkaa säästää järkevämmin. Hallitus voisi lopettaa tämän naurettavan säästämisen, jossa säästetään pieniä pennosia köyhille ja ohjataan nämä rahat moninmkertaisina hyvätuloisille. Aloitettaisiin nyt edes jostain, esimerkiksi kaikki universaalit edut vain huonompi tuloisille. Mitä järkeä syytää 100k vuodessa tienaaville tai moninkertaisesti sen tienaaville jotain lapsilisiä?

  Re: Mureneeko hyvinvointiyhteiskunta?

Lähettäjä: Pistepistepiste 
Päivämäärä:   22.12.24 14:32:17

Yksöispiste, voisitko kertoa esimerkkejä kuinka köyhiltä säästettyjä pennosia ohjataan hyvätuloisille??? Lapsilisät ovat lakisääteisiä, toki ne voidaan poistaa niiltä 'hyvätuloisilta' joiden verorahoilla tosiasiassa tätä yhteiskuntaa pyöritetään. Toki sitä on liian kauan pyöritetty myös holtittomalla velanotolla kun vellihousupoliitikot eivöt ole uskaltaneet tehdä riittäviä yhteiskunnallisia muutoksia jo 25 vuotta sitten jolloin ne olisi pitänyt tehdä.

  Re: Mureneeko hyvinvointiyhteiskunta?

Lähettäjä: Aloittaja 
Päivämäärä:   22.12.24 14:36:33

Poliitikoille kun on tärkeintä tulla uudelleen valituksi, niin sen takia siirretään ikäviä päätöksiä mieluusti aina seuraaville hallituksille, kunnes pää tulee vetävän käteen, kuten nyt on käynyt. Mutta turva on demareiden ja vasemmiston huokaista helpotuksesta, että nykyhallitus tekee heidän edestään likaisen työn, sillä jos/kun korkeaa talouskasvua ei nopeasti saavuteta, niin seuraava hallitus on pakotettu jatkamaan sopeutuslinjalla. Määräykset sopeutuksille alkaa pian sanelemaan rahoittajat, jos emme saa itse uskottavaa taloudenhoitoa aikaiseksi.

  Re: Mureneeko hyvinvointiyhteiskunta?

Lähettäjä: Mutsi 
Päivämäärä:   22.12.24 15:36:28

Joka kerta kun joku mainitsee lapsilisien poiston hyvätuloisilta, huomaa kyllä ettei olla penaalin terävimpiä kyniä. Ensinnäkin asian aiheuttama byrokratia söisi saman mitä säätöt olisi ja lisäksi nämä urpot eivät tajua että näiltä hyvätuloisilta se lapsilisä verotetaan moninkertaisesti pois.

Mutta tätä ehdottelee yleensä ne matalamman koulutusluokan ihmiset sieltä matalapalkka-aloiltaan… tai sossun luukulta.

  Re: Mureneeko hyvinvointiyhteiskunta?

Lähettäjä: .,.,., 
Päivämäärä:   22.12.24 15:42:08

Alennetaan yhtiöiden yhteisöveroa, sekä pääomaverotusta. Tällöin saadaan helpommin ulkomaista pääomaa maahan ja kotimainenkin pääoma paremmin tuottamaan ja luomaan talouskasvua. Se on ainakin varmaa, että veroja tästä korottamalla ei toimeliaisuus lisäänny, että jotain muuta täytyy nyt keksiä.

  Re: Mureneeko hyvinvointiyhteiskunta?

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   22.12.24 15:53:19

Ei murennu vaan tarkoituksellisesti murennetaan. Laitetaan varoja ympäristölle haitallisiin tukiin, tuetaan jotain hemmetin TURKISTARHAUSTA, jättimäisiä pörssiyhtöitä jotka jatkavat valtavia osinkoja (UPM) ja muuta aivan täysin absurdia rahankäyttöä, samalla kun murennetaan hyvinvointivaltion perusta täysin.

Sen jo luulisi kertovan kaiken nykyhallituksesta, että leikataan toistamiseen viimesijaisesta etuudesta, toimeentulotuesta. Ja nämä uudet säästöt perustellaan sillä, että toimeentulotuen kulut ovat kasvaneet, kappas kun tiputtivat valtavan määrän ihmisen toimeentulotuelle. Naapuri riemuitsi asumistukileikkausta kun nykyään saa toimeentulotukea ja mm. lääkkeensä kelan maksusitoomuksella ja rahatilanne on helpottunut huomattavasti. Hyvä hänelle, mutta ihan älytöntä valtiontaloudelle!

  Re: Mureneeko hyvinvointiyhteiskunta?

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   22.12.24 16:14:21

Miksi valtion rahalla tuetaan yrityksiä, jotka jakavat rahan pois osinkoina?

  Re: Mureneeko hyvinvointiyhteiskunta?

Lähettäjä: Hmmm..... 
Päivämäärä:   22.12.24 16:20:13

Pitäisihän meillä olla vetovoimaisia "kansantuotteita" eli ensisijaisesti vientiä. Olisi se sitten Nokian tyyppistä teknologiaa tai entiseen malliin teollisuustuotteita, mutta kun kaikki tällainen on kitistynyt ihan nypräämiseksi tai myyty/ siirretty ulkomaille. Ei voi myöskään munata Fortum-tasoisesti, Suomikin olisi tarvinnut ne rahat mitkä nyt meni muille. Jostain sitä rahaa pitää kuitenkin yhteiskuntaan alunperin kiertoon tulla, että on työtä ja ennen kaikkea työssäkäyvillä ihmisillä varaa rahojaan kierrättää palveluissa ja ostoksissa. Sitten on varaa hoitaa ihmisten terveyttä ja yhteiskunnan heikompiosaisia.

  Re: Mureneeko hyvinvointiyhteiskunta?

Lähettäjä: Juu tuota 
Päivämäärä:   22.12.24 16:26:27

Täältä on siirtynyt kaikki teollisuus ja valmistus pois, koska ammattiliitot ovat liian vahvoja. Pitää olla kilpailukykyä, jotta tänne joku sijoittaisi ja pitää olla rahaa, jotta hyvinvointiyhteiskuntaa voidaan ylläpitää. Sama porukka haluaa molemmat;
vahvat ammattiliitot ovat pitäneet kiinni saavutetuista eduista ja kun työpaikat on lopulta siirtyneet ulkomaille, vingutaan tukia.

  Re: Mureneeko hyvinvointiyhteiskunta?

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   22.12.24 16:56:30

Perussyy on väestön vanheneminen. Se on kallista. Ja ihmiset elää liian pitkään älyämättä viimeisistä vuosista yhtään mitään.

- hoitokulujen kattaminen siten, että myös omaisuuden arvo vaikuttaa hoitomaksuun. Ei vain eläke. Eli omaisuuksien realisointi pitäisi sallia hoitomaksun kattamiseksi eikä pelkästään veroista.

  Re: Mureneeko hyvinvointiyhteiskunta?

Lähettäjä: pekka 
Päivämäärä:   22.12.24 19:05:46

"Täältä on siirtynyt kaikki teollisuus ja valmistus pois, koska ammattiliitot ovat liian vahvoja."

Eiköhän syynä pikemminkin ole lähes ilmainen ja loppumaton työvoima, usein valtion kustantamat laitokset ja infra, luonnonvarojen valvomaton käyttö, ja ennen kaikkea se, että siellä on markkinoiden keskiössä, toisin kuin Suomessa, joka on syrjässä markkina-alueista, mikä lisää mm. kuljetuskustannuksia.

Toisaalta sitten monikin yhtiö palaa häntä koipien välissä takaisin, koska Suomessa on vakaampaa ja turvallisempaa - sekä yhtiön että myös ihmisten kannalta.

:))

  Re: Mureneeko hyvinvointiyhteiskunta?

Lähettäjä: Juu tuota 
Päivämäärä:   22.12.24 19:08:44

"Eiköhän syynä pikemminkin ole lähes ilmainen ja loppumaton työvoima, usein valtion kustantamat laitokset ja infra, luonnonvarojen valvomaton käyttö, ja ennen kaikkea se, että siellä on markkinoiden keskiössä, toisin kuin Suomessa, joka on syrjässä markkina-alueista, mikä lisää mm. kuljetuskustannuksia.

Toisaalta sitten monikin yhtiö palaa häntä koipien välissä takaisin, koska Suomessa on vakaampaa ja turvallisempaa - sekä yhtiön että myös ihmisten kannalta."

Niin, muna vai kana, lopputulema on Suomelle sama. Ja aika harva yritys siirtää tuotantoaan takaisin muista Euroopan maista.

  Re: Mureneeko hyvinvointiyhteiskunta?

Lähettäjä: *-'- 
Päivämäärä:   22.12.24 19:15:16

Suomi-neito on Gisele 2.

  Re: Mureneeko hyvinvointiyhteiskunta?

Lähettäjä: pekka 
Päivämäärä:   22.12.24 19:25:13

"Ja aika harva yritys siirtää tuotantoaan takaisin muista Euroopan maista."

Ajattelinkin enemmän Kauko-Itää ja Etelä-Amerikkaa. Euroopassa ratkaisevampaa lienee se, että Suomi ei voi sijainnilleen mitään; olemme syrjässä.

:))

  Re: Mureneeko hyvinvointiyhteiskunta?

Lähettäjä: Näin 
Päivämäärä:   22.12.24 19:29:17

Hallitus jakaa rahaa kavereilleen ja sukulaisilleen. Heillä on ihan oma joululahjakeräyskin. Hallitus antoi joululahjarahaa muun muassa 900 000 euroa perussuomalaisen ministerin kotitien kunnostukseen, perussuomalaisen kansanedustajan isän johtamalle yhdistykselle jonka hallituksessa kansanedustaja itse on 250 000 euroa. (Aivan sama summa minkä he edellisenä joulunakin hallitukselta sai) ja eheytyshoitoja antava ja naispappeutta vastustava kristillisdemokraattien kansanedustaja Päivi Räsäsen puolison yhdistys 200 000 euroa. Saivat saman joululahjan hekin viime vuonna.

Onko tämä sitä talouskasvuun johtavaa toimintaa, joka pelastaa Suomen?

  Re: Mureneeko hyvinvointiyhteiskunta?

Lähettäjä: Mari 
Päivämäärä:   22.12.24 20:42:38

Työssäkäyvien määrä suhteessa sosiaalitukia saavien määrään on nykypäivänä huolestuttavinta. Siihen nykyhallitus toivottavasti puuttuu napakammin, kuin nyt tapahtuu.

Jos suunnilleen kansanliike on käynnissä kun kulttuurin tukia vähennetään, vaikka samalla tavoin vähennetään rahaa perusterveydenhuollosta, niin olen huolestunut ihmisten arvoista ja arvopohjasta.

  Re: Mureneeko hyvinvointiyhteiskunta?

Lähettäjä: Minä Vaan 
Päivämäärä:   22.12.24 22:29:21

Isotuloiset kansanedustajat yms heti huutavat kuinka lapsilisä kuuluu kaikille. Olisi vaan järekvämpää antaa sitä pienituloisille hieman enemmän ja ne jotka ei tarvi vaan laittavat lasten tileille sen vois lopettaa. Itsellä hyvätuloisia tuttavia jotka kehuskelevat kuinka on lasten tileille säästelty. Ja tietty rikkaille se satanen kuussa onkin aika mitätön vaikka meillä olikin tarpeen.

  Re: Mureneeko hyvinvointiyhteiskunta?

Lähettäjä: Mari 
Päivämäärä:   23.12.24 07:59:18

"Sosiaaliturvan menot ja rahoitus 2022
Vuonna 2022 Suomen sosiaaliturvamenot olivat 80 miljardia euroa. Käyvin hinnoin laskettuna menot kasvoivat 2 miljardia euroa."
Lähde: https://urly.fi/3HTj

Tilastokeskuksen mukaan asuntilisää on saanut 553 335 taloutta 2022 (https://urly.fi/31Lg).
(määrä 2024 94,88–218,69 euroa per lapsi googlen mukaan).

Mitä tämä lapsilisäkeskustelu vaikuttaa tässä keskustelussa kokonaiskuvaan?
osalta lapsista moni kirjoittaja haluaa lapsilisän pois? Miksi?

  Re: Mureneeko hyvinvointiyhteiskunta?

Lähettäjä: No 
Päivämäärä:   23.12.24 08:16:11

Moniko on valmis tekemään töitä kolmen euron tuntipalkalla, että saadaan tänne sitä teollisuutta?

  Re: Mureneeko hyvinvointiyhteiskunta?

Lähettäjä: Mari 
Päivämäärä:   23.12.24 09:44:45

"Moniko on valmis tekemään töitä kolmen euron tuntipalkalla, että saadaan tänne sitä teollisuutta?"

No ei varmaan kukaan, jos vaihtoehtona on saada rahaa sosiaaliturvana tekemättä yhtään mitään.
Onko ideoita, kuka maksaa sosiaaliturvan, kun ei kannata/pysty sitä pienemmällä rahalla tehdä töitä?

  Re: Mureneeko hyvinvointiyhteiskunta?

Lähettäjä: Komeetta 
Päivämäärä:   23.12.24 10:02:54

Kyllä minä olisin valmis pienempään palkkaan, mikäli elinolosuhteet helpottuisivat myös. Eli esim. sähkön, - veden, - polttoaineen ja ruoanhinnat laskisivat myös.

Tämähän on tarkoituksellista Suomen alasajoa. Seuratkaa ryhmää Avoin tilannehuone facessa, nii saatte tolkkua nykymaailmasta. Iltapaskoista sitä ei saa.

  Re: Mureneeko hyvinvointiyhteiskunta?

Lähettäjä: Faktahomma 
Päivämäärä:   23.12.24 10:26:12

Leikkaukset ovat poliittisia valintoja.

Yksi asia mitä hallitus ei ole tehnyt, on listaamattomien yritysten osinkoveron uudistus.

Listaamattomien yritysten omistajien verohuojennus kannustaa nykyisellään kasvattamaan yhtiön tasevarallisuutta tuotannollisten investointien sijaan. Eniten huojennuksesta hyötyvät pääomavaltaisilla aloilla toimivien vakiintuneiden yhtiöiden omistajat, koska kevyesti verotetun pääomatulo-osingon määrä perustuu yhtiön nettovarallisuuteen. Tuotannolliset investoinnit ovat ehto työllisyyden kasvulle. Nykyinen verohuojennus on sellainen, että yrityksen kannattaa sijoittaa mieluummin asioihin, jotka eivät ole yrityksen varsinaisen liiketoiminnan kannalta tärkeitä, esimerkiksi arvopapereihin tai kiinteistöihin. Nykyinen verotus on johtanut tulonmuuntoon, jossa työtuloja nostetaan yrityksen kautta matalammalla verolla. Osinkoverotuksen korjaamista esittäneet mm. Kansainvälinen valuuttarahasto IMF ja Talouspolitiikan arviointineuvosto. Uudistamalla osinkoverotusta valtio saisi rahaa vähintään 400 miljoonaa euroa.

Yksi asia minkä hallitus teki oli kotitalous­vähennyksen leikkaus.

Esim. kotitalous-, hoito- ja hoivatyössä korvattavan summan enimmäismäärä tippuu 3 500 eurosta 1 600 euroon ja korvausprosentti tippuu 60 prosentista 35 prosenttiin. Remonttitöiden enimmäissumma laskee 2 250 eurosta 1 600 euroon. Tämä tarkoittaa sitä, että ihmiset eivät osta näitä palveluita koska niiden hinta nousee. Tämä iskee erityisesti pien- ja yksinyrittäjiin. Konkurssien määrä kasvaa ja työttömyys lisääntyy. Tässä on vaarana myös se, että ne ikäihmiset jotka ovat pärjänneet kotona kotiavun turvin joutuvat laitoshoitoon mikä kuormittaa ennestään kuormittunutta julkista sektoria. Hallitus tavoittelee kotitalousvähennyksen leikkauksella leikkauksella 100 miljoonan euron säästöä.

Hallitus olisi saanut 300 miljoonaa euroa suuremmat säästöt tekemällä listaamattomien yritysten osinkoverojen uudistuksen mikä olisi lisännyt investointeja ja parantanut työllisyyttä mutta se valitsi kotitalousvähennyksen leikkaamisen mikä lisää työttömyyttä ja heikentää ikäihmisten asemaa.

  Re: Mureneeko hyvinvointiyhteiskunta?

Lähettäjä: LOL 
Päivämäärä:   23.12.24 10:30:05

Että semmoinen persupropaganda sitten uponnut aloittajaan :D
Rahaa on enemmän kuin koskaan, eikä velkaakaan sen enempää kuin keskiverrosti muillakaan Euroopan mailla. Olemme yksi maailman koviten verotettavista maista ja silti saamme veroilla vastinetta vähiten. Uskomatonta, että 1% rikkaita pystyy hallitsemaan valheilla ja aivopesulla 99% kansasta.
Suomalaiset on idiootimpia kuin Pohjois-Korealaiset. Siellä sentään tarvitaan aito aseellinen uhka leikkiä mukana, että maailman paras maa, täällä ei tarvitse edes sitä, riittää nakkikauppias, lapanen ja psykopaatti possujunan kuljettaja kertomaan ihan puhdasta pazkaa.

  Re: Mureneeko hyvinvointiyhteiskunta?

Lähettäjä: kjhgy 
Päivämäärä:   23.12.24 10:35:47

"Hallitus antoi joululahjarahaa muun muassa 900 000 euroa perussuomalaisen ministerin kotitien kunnostukseen"

Siis yksityisten kunnostukseenko, vai asuuko siellä muitakin ?
Jos sama raha olisi annettu jonkun muun tien kunnostukseen, olisiko sitä rahaa mennyt vähemmän ?

  Re: Mureneeko hyvinvointiyhteiskunta?

Lähettäjä: Faktahomma 
Päivämäärä:   23.12.24 10:58:38

Joululahjarahaa sai Suomalaisuuden liitto 250 000 euroa. Yhdistyksen puheenjohtaja on perussuomalaisten kansanedustaja Onni Rostilan isä Ilmari Rostila. Joululahjarahaa sai evankelisluterilaisen kirkon lähetysjärjestö Suomen Kansanlähetys 200 000 euroa. Suomen Kansanlähetys edustaa kirkossa viime vuosina poliittisesti aktivoitunutta amerikkalaisvaikutteista evankelikalismia eli kristillistä oikeistoa joka vastustaa naispappeutta. Kyseessä on Päivi Räsäsen puolison järjestö. 300 000 euroa annettiin Meri-Lapin Teatteriyhdistys ry:lle Kemin teatterin toiminnan turvaamiseen. Suomussalmen kunta sai 20 000 euroa Koko kunta rokkaa -tapahtumansa järjestämiseen.

  Re: Mureneeko hyvinvointiyhteiskunta?

Lähettäjä: syväsuru 
Päivämäärä:   23.12.24 11:01:52

Aika masentavaa viettää joulua tällaisessa valehtelevien varkaiden hallitsemassa valtiossa.

  Re: Mureneeko hyvinvointiyhteiskunta?

Lähettäjä: Yrittäjä (sit) 
Päivämäärä:   23.12.24 11:06:00

Kyllä joka hallitus jaksaa voivotella, että kirstu tyhjä. Mutta kuten nuo "joululahja" rahat näyttää, niin kyllä pätäkkää on pistää tuon tuosta unohtamatta kaikkea muutakin "niin tärkää".

  Re: Mureneeko hyvinvointiyhteiskunta?

Lähettäjä: <- 
Päivämäärä:   23.12.24 11:33:55

Sen sijaan että vähenneteään työpaikkoja niin niitä pitäisi lisätä. Pahoin(hyvin)vointialueilla suljetaan vuodeosastoja säästösyistä, henkilöstöä irtisanotaan säästösyistä, kaupoissa vähennetään henkilöstöä ja lisätään itsepalvelukassoja, pankit palvelee ihmisiä vain pari tuntia viikossa, teiden ylläpito yksityistetään halvimpien tarjousten perusteella ja jälki on sen mukaista, tässä nyt muutama esimerkki.

Sen sijaan pitäisi palkata enemmän ihmisiä töihin hyvinvointialueille, avata lisää osastoja, lisää henkilöstöä pankkiin palvelemaan ihmisiä, sama kauppoihin, TVH takaisin joka oli suuri työllistäjä vaikkakin yksi teki töitä ja viisi nojasi lapioihin.

Kun lisätään työpaikkoja lisääntyy ostovoima, tulee veroista rahaa valtion kassaan. Eli tää lakkautuskierre pitäisi saada kääntymään toiseen suuntaan.

Toiseksi pitäisi saada stoppi siihen että suomi syytää rahojaan ulkomaille mielettömät määrät. Jos siitä ainoastaan seuraa että joku eu-kommissaari heristää sormea niin sitä ei pidä kumarrella. Suomella pitäisi olla selkärankaa olla itsekäs ja ajatella omiaan ensin, sen sijaan että yrittää kaikessa olla se mallioppilas. Siinä kumarrellaan muita ja pyllistetään omille.

  Re: Mureneeko hyvinvointiyhteiskunta?

Lähettäjä: Faktahomma 
Päivämäärä:   23.12.24 11:36:46

Siltarumpupolitiikka on joululahjarahojen lisäksi näkynyt koko ajan hallituksen päätöksissä.

Liiketaloudellisesti kannattamaton tunnin juna.

Kun sairaalaverkkoa karsittiin yöpäivystykset säilytettiin kielellisiin syihin vedoten Raaseporissa ja Pietarsaaressa.

Yksityislääkärikäyntien Kela-korvausten nosto.

Makeisten arvonlisäveron nosto mutta perunalastujen arvonlisäveroa ei nostettu koska ne valmistetaan Ahvenanmaalla.

  Re: Mureneeko hyvinvointiyhteiskunta?

Lähettäjä: T 
Päivämäärä:   23.12.24 11:40:18

Hyvätulonen saa lapsilisää satasen ja maksaa palkasta veroja 40% eli tuhansia euroja. Lapsilisä kuuluu kaikille.

  Re: Mureneeko hyvinvointiyhteiskunta?

Lähettäjä: Faktahomma 
Päivämäärä:   23.12.24 12:29:05

Lapsilisän pitäisi olla lapsiperheiden keskinäisenä tuloerojen tasaaja eikä lapsiperheiden ”kulukorvaus”. Siksi lapsilisä pitäisi porrastaa tulojen mukaan ja kun tietty tuloraja ylittyy, sitä ei pitäisi maksaa.

Lapsilisä on hyvätuloiselle merkityksetön asia koska sillä perusteella ei tehdä päätöstä lapsien hankkimisesta ja hyvätuloisen lapsi saisi ilman lapsilisääkin kaiken tarvitsemansa. Jos lapsilisällä ostetaan vaikka osakkeita se kasvattaa ennestään hyvätuloisen varallisuutta.

Lapsilisä on valtion lapsiperheille maksamaa etuus eikä ole mielekästä maksaa etuuksia niille, ketkä eivät niitä tarvitse ja etuutta käytetään omaisuuden kartuttamiseen.

Myös Ahvenanmaan lapsilisää on vaikea ymmärtää.

Ahvenanmaalla lapsilisää rahoittaa Ahvenanmaan maakunnan hallitus. Myös Ahvenanmaalla lapsilisää haetaan Kelasta. Lapsilisää koskevat samat säännökset kuin Manner-Suomessa, mutta tukisummat eroavat mantereella maksettavista. Ahvenanmaalla lapsilisä on suurempi kuin mantereella. Mikä on järkevä perustelu sille, että joku hyvätuloinen Ahvenanmaalla asuva saa enemmän lapsilisää kun pienituloinen mantereella asuva?

  Re: Mureneeko hyvinvointiyhteiskunta?

Lähettäjä: Faktahomma 
Päivämäärä:   23.12.24 12:57:34

Hallituksen tekemillä sosiaaliturvaleikkauksilla tulee olemaan vakavia vaikutuksia lasten ja nuorten hyvinvointiin. Köyhissä perheissä elävien lasten määrä tulee kasvamaan.

Lapsilisän porrastamisella voitaisiin vähentää lapsiperheköyhyyttä ilman että se lisäisi valtion kustannuksia. Sama määrä rahaa jaettaisiin eri tavalla.

  Re: Mureneeko hyvinvointiyhteiskunta?

Lähettäjä: Blaahblaah 
Päivämäärä:   23.12.24 13:10:43

Lopetaan tämä viherpiiperrys ja vinkuminen nieluista heti!

hiilijalanjälkikin on poissa kun, ja että mäntysuopaa lattiaan ja hampaiden pesuun, valot puoliteholle, sitten eräässäkin firmassa alkoi trukeilla törmeily.

Satu Hassi (vihr ) ajaa maasturimersulla, jooooo, ketä asia koskee ja kuka neuvoo, niin. Joopa joo.

  Re: Mureneeko hyvinvointiyhteiskunta?

Lähettäjä: Mari 
Päivämäärä:   23.12.24 17:03:44

"Työryhmä esittää, että bensiinin veroa nostettaisiin 10 sentillä litralta ja dieselin 11 sentillä. Tämä tarkoittaisi, että autoilija maksaisi bensalitrastaan 12 senttiä enemmän kuin nyt ja dieselistä 13,5 senttiä enemmän.

Ehdotuksen tavoitteena on vähentää liikenteen kasvihuonepäästöjä."

Nyt jatketaan kasvihuonepäästöjen kompensoimista...
Tämähän on tavoitteena jo päätetty edellisen hallituksen aikakaudella.

Osuu yksityisautoiluun ja kaikkien ruokakuluihin (ruoka siirtyy kauppoihin rekka/kuorma-autoilla, joihin tankataan dieseliä...).
Jos polttoaineverotuksesta yli 70% on veroja, lisätään veroja, jotta aiemmin päätetyt päästökaupat saadaan maaliin. Varmaan joo hyvä asia, jos samalla itketään lapsilisistä ja kotitalousvähennyksistä...

Lähteitä:
https://urly.fi/3HUg
https://urly.fi/3HUh

  Re: Mureneeko hyvinvointiyhteiskunta?

Lähettäjä: ö 
Päivämäärä:   23.12.24 22:15:16

"Lapsilisän pitäisi olla lapsiperheiden keskinäisenä tuloerojen tasaaja eikä lapsiperheiden ”kulukorvaus”. Siksi lapsilisä pitäisi porrastaa tulojen mukaan ja kun tietty tuloraja ylittyy, sitä ei pitäisi maksaa."

itsehän sen sanot, eli lapsilisä kuuluu lapsellisille vanhemmille, jotta kompensoidaan tuloeroa saman verran ansaitseviin, ei kaikkiin suomalaisiin, nähden. nimenomaan ei pidä olla mitään tulorajaa, minkä jälkeen sitä ei maksettaisi.

   Ylös ⇑   


  
 Vastaa viestiin
 Nimi:       [poista tiedot]
 Sähköpostiosoite:

 Jos annat sähköpostiosoitteesi, se näkyy viestissäsi.

 Otsikko:
   




Hevostalli.net ei vastaa keskusteluryhmissä käytävän keskustelun sisällöstä.