Kirjoita uusi viesti  |  Alueen etusivu  |    |  Etsi  Alas ⇓   
  Miksi valehdellaan, että broilereiden syömä..

Lähettäjä: Valpuri 
Päivämäärä:   1.12.24 17:51:10

..soija tulee sademetsien hakkuualueilta? Ja tällä perustellaan, ettei broileria tulisi syödä? Koska tämähän ei siis ole totta. Suomalaisille broilereille syötetään erittäin vähän soijaa, ja se mitä syötetään, on vastuullisesti tuotettua soijaa mm. Yh­dys­val­loista, Kanadasta, Ar­gen­tii­nasta tai Ukrai­nasta.

  Re: Miksi valehdellaan, että broilereiden syömä..

Lähettäjä: Valpuri 
Päivämäärä:   1.12.24 17:54:00

Viittaan siis tähän: https://www.iltalehti.fi/terveysuutiset/.

  Re: Miksi valehdellaan, että broilereiden syömä..

Lähettäjä: Ällö 
Päivämäärä:   1.12.24 17:54:39

Vastuullista soijaa Argentiinasta? Siellähän ei sitten sademetsiä ole? :D

No joo, minustakin nuo ovat typeriä suosituksia. Ravitsemustiede ravitsemustieteenä, ei kiitos sekoiteta muuta siihen.

  Re: Miksi valehdellaan, että broilereiden syömä..

Lähettäjä: Ällö 
Päivämäärä:   1.12.24 17:57:18

Esim syömäni kananmunat ovat soijattomia. Lihasta valitettavasti on vaikeampi saada tietoa kuin pientuottajien munista.

  Re: Miksi valehdellaan, että broilereiden syömä..

Lähettäjä: Valpuri 
Päivämäärä:   1.12.24 17:57:25

Ällö: Oletko tutustunut vaatimuksiin, jota vastuullisesti tuotettuun soijaan liittyy?

  Re: Miksi valehdellaan, että broilereiden syömä..

Lähettäjä: Valpuri 
Päivämäärä:   1.12.24 17:58:35

Suomessa soijan käyttö on vähentynyt ihan merkittävästi viimeisen 10 vuoden aikana. Sen vuoksi ihmettelen tätä Iltalehdessä olevaa väitettä. Toki tuotantoon liittyy muita ongelmia.

  Re: Miksi valehdellaan, että broilereiden syömä..

Lähettäjä: Ällö 
Päivämäärä:   1.12.24 17:59:41

"SBYM-hankkeen mukaan broilerin rehussa käytettiin 17 prosenttia soijarouhetta koko Suomessa vuonna 2018. Soijan käyttö oli noin puolet pienempi verrattuna kansainvälisiin keskiarvoihin. A-Rehun/Atrian broilerinrehuissa osuus oli tuolloinkin vain 14 prosenttia (kaikki sertifioitua). Tällä hetkellä se on alle yhdeksän prosenttia ja vähenee edelleen. Tämän on mahdollistanut pitkäjänteinen työ meidän omassa rehutuotannossamme. Rehuraaka-aineista yli 90 prosenttia on kotimaisia. Soijaa korvataan kotimaisilla kuoritulla kauralla, rehuherneellä, rypsipuristeella ja härkäpavulla. Suurimpana pullonkaulana on ollut kotimaisten valkuaisraaka-aineiden saatavuus."

Tuossa Atrian sivuilta. 2018 14% ravinnosta oli soijaa, 2024 luultavimmin vielä vähemmän.

   Ylös ⇑   


  
 Vastaa viestiin
 Nimi:       [poista tiedot]
 Sähköpostiosoite:

 Jos annat sähköpostiosoitteesi, se näkyy viestissäsi.

 Otsikko:
   




Hevostalli.net ei vastaa keskusteluryhmissä käytävän keskustelun sisällöstä.