Lähettäjä: Ihmetyttää vain
Päivämäärä: 27.11.24 16:31:21
Lapseni kaverin äidillä on mielestäni outo tapa puhuessa korostaa kuinka läheinen on kenenkin kanssa. Minusta on jo sinällään outoa, että reilu nelikymppinen puhuu bestiksestä tai siis se vain kuulostaa oudolta minun korviini. Esim eilen juttelimme ovella kun hain lastani heiltä. Tämä äiti kertoi menevänsä viikonloppna konserttiin ”menen sinne hyvän ystäväni Johannan kanssa tai oikeastaan hän on kyllä nykyään minun bestis kun bestikseni Mari muutti paikkakunnalle x niin näemme nykyään niin harvoin etten oikein voi häntä enää sanoa bestikseksi. Juu, kyllä Johanna taitaa nykyään olla minun bestikseni ja Mari vain oikein hyvä ystävä”. Aina jos tulee puhe hänen tutuistaan ja on esimerkiksi lähdössä isommalla kaveriporukalla johonkin niin luettelee heidät kaikki minulle erikseen ja mainitsee kuka heistä on bestis, kuka hyvä ystävä, kuka oikein hyvä ystävä ja kuka kaveri. Kaikille on siis oltava jokin edellämainittu nimitys ja sitten saattaa jäädä vatvomaan ja selittämään onkohan hän sittenkin kaveri vai ystävä.
Te ketkä jaottelette tuttunne ulkopuoliselle (joka ei ole heistä tavannut ketään koskaan eikä ole aikeissakaan tavata) miksi on niin tärkeää pistää kaverit tärkeysjjärjöstykseen ja korostaa kuka on teille mitäkin? Oletuksena kuitenkin on, että viihdyt heidän seurassaan jos teette jotain yhdessä, onko sillä niin väliä onko kyseessä bestis, oikein hyvä ystävä, hyvä ystävä, ystävä vai kaveri?
Ikinä ennen en siis ole törmännyt ihmiseen jolla on niin kova tarve jaotella tuntemiaan ihmisiä tärkeysjärjästykseen small talkissa.
|