Kirjoita uusi viesti  |  Alueen etusivu  |    |  Etsi  Alas ⇓   
  Söin lihaa joka ei ehkä ollut enää hyvää

Lähettäjä: oo 
Päivämäärä:   13.11.24 17:28:05

Söin vähän lihaa, jonka olin paistanut muutama päivä sitten. Mitään pahaa makua ei varsinaisesti ollut, mutta syötyäni tuli semmoinen vähän outo sivumaku suuhun.

Nyt noin 2h syömisen jälkeen on hieman outo/huono olo ja vatsa pitää ääntä. Olenkohan saanut jonkun ruokamyrkytyksen?

  Re: Söin lihaa joka ei ehkä ollut enää hyvää

Lähettäjä: - 
Päivämäärä:   13.11.24 17:30:01

Ei tässä kohtaa kannata enää murehtia tilanteesta, mitään vakavaa tuskin on tapahtunut. Toivottavasti vältyt pahoinvoinnilta ja ripulilta, mutta selviät niistä todennäköisesti jos ne tapahtuvat.

  Re: Söin lihaa joka ei ehkä ollut enää hyvää

Lähettäjä: Mies 
Päivämäärä:   13.11.24 20:22:43

No ei ollut pilalla vaan möyrinät on palsebo vaikutusta. Ja jos olet jo syönyt niin ei sille enää mitään voi.

  Re: Söin lihaa joka ei ehkä ollut enää hyvää

Lähettäjä: Epika 
Päivämäärä:   13.11.24 21:07:55

Jep, ripuli ja pahoinvointi saattaa iskeä, mutta kärsimällä.niistä pääsee. Ei ruokamyrkytys sen vaarallisempi yleensä ole.

  Re: Söin lihaa joka ei ehkä ollut enää hyvää

Lähettäjä: .... 
Päivämäärä:   13.11.24 22:36:08

Ehkä olet, ehkä et.

  Re: Söin lihaa joka ei ehkä ollut enää hyvää

Lähettäjä: koukku 
Päivämäärä:   13.11.24 23:36:44

Muutama päivä sitten paistettu ja oikein säilytetty liha ei ole pilaantunutta. Järki käteen nyt ihmiset. Jos kerran maku ok niin se on ok,kunhan säilytät kylmässä.
Ihan vaan vertailuksi,ei neuvoksi itse syön hyvin usein yöksi kypsentämisen jälkeen hellalle unohtunutta ja vasta aamulla kylmään nostettua liharuokaa,usein muutaman päivänkin. Mitään ei ole tapahtunut. Tonnikala pitsankin jämät söin vielä kaks päivää sen jälkeen vaikka oli yön seissyt huoneenlämmössä ennenkuin aamulla laitoin jääkaappiin. Tämä ei tietenjään sitten ole kellekkään ohje tai yllytys toimia samoin.

  Re: Söin lihaa joka ei ehkä ollut enää hyvää

Lähettäjä: Lissu 
Päivämäärä:   14.11.24 01:38:17

Ei pitäisi kyllä olla vielä pilalla, jos oikein säilytetty jääkaapissa paistamisen jälkeen.

  Re: Söin lihaa joka ei ehkä ollut enää hyvää

Lähettäjä: Ainokainen 
Päivämäärä:   14.11.24 11:11:38

Syökö siis monikin muutaman päivän vanhaa ruokaa? Itse en syö koskaan kahta päivää vanhempaa ruokaa. Oon saanut kaksi kertaa ruokamyrkytyksen. Toisella kertaa ravintolasta ja toisella kertaa kaupan valmisruuasta, jonka lämmitin heti ostamisen jälkeen. Joten en todellakaan ota enää riskiä. En oo ikinä ollut niin kipeä kuin näissä myrkytyksissä.

  Re: Söin lihaa joka ei ehkä ollut enää hyvää

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   14.11.24 11:14:08

” Syökö siis monikin muutaman päivän vanhaa ruokaa?”

Minä syön. Valmistetussa ruuassa mulla on viikko sellainen maksimi. Muutoinkaan ei tule hirveämmin päiväyksiä katseltua, lihan voi hyvin paistaa vielä tänään vaikka päiväys meni eilen.

Ei yhtään ruokamyrkytystä.

  Re: Söin lihaa joka ei ehkä ollut enää hyvää

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   14.11.24 12:06:27

"Syökö siis monikin muutaman päivän vanhaa ruokaa?”

Tietysti syö. Saatan syödä lähemmäs viikon vanhaakin ruokaa, joka ei siis ole ollut pakastimessa välillä. En muista että olisin ikinä saanut ruokamyrkytystä kotona tehdystä ruosta. Parista ravintolasta sellaisen kyllä olen saanut.

  Re: Söin lihaa joka ei ehkä ollut enää hyvää

Lähettäjä: Minä Vaan 
Päivämäärä:   14.11.24 12:19:23

Tietty vanhat ruoat syodään pois - tietty ei saa unohtua liian vanhaksi jääkaappiin. Ei ole ollut ripulia yms koskaan.

  Re: Söin lihaa joka ei ehkä ollut enää hyvää

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   14.11.24 12:45:08

Olen keski- ikäinen ja syön aina samaa ruokaa 2-3 päivää, olen tehnyt näin nuoresta saakka kun omilleni muutin. En ainakaan tietääkseni ole koskaan saanut ruokamyrkytystä, minulla on hyvä keittiöhygienia ja siirrän jäähtyneet ruuat jääkaappiin, talvella varsinkin on helppo jäähdyttää parvekkeella. Ja jos teen ruokaa myöhään ja se jää huoneenlämpöön yöksi niin siirrän aamulla jääkaappiin ja edelleen, syön samaa ruokaa useamman päivän.

  Re: Söin lihaa joka ei ehkä ollut enää hyvää

Lähettäjä: -.,-., 
Päivämäärä:   14.11.24 13:24:26

"Syökö siis monikin muutaman päivän vanhaa ruokaa?”

Kuvitteleeko joku, että kaupan einekset ja valmissalaatit on joku tehnyt viime töikseen edellisenä iltana ja kiikuttanut heti kauppaan? Kyllä ne on lähes aina "muutaman päivän vanhoja".

  Re: Söin lihaa joka ei ehkä ollut enää hyvää

Lähettäjä: --- 
Päivämäärä:   14.11.24 13:40:11

Siis, teen aina ison satsin ruokaa ja siitä syödään juurikin yleensä 2-3 pvää.

  Re: Söin lihaa joka ei ehkä ollut enää hyvää

Lähettäjä: -!- 
Päivämäärä:   14.11.24 14:49:31

Ruokamyrkytyksen oireet alkavat 30min -2h kuluttua pilaantuneen ruoan syömisestä.

  Re: Söin lihaa joka ei ehkä ollut enää hyvää

Lähettäjä: Kopea 
Päivämäärä:   14.11.24 14:50:29

Kyllä, syön samaa ruokaa 2-4 päivää, riippuen miten sitä riittää.
Monesti itselläkin on ruoka yön yli lämpimässä, jos olen illalla tehnyt ruuan ja se vielä liian lämmin kylmään laitettavaksi ennen nukkumaanmenoa.

  Re: Söin lihaa joka ei ehkä ollut enää hyvää

Lähettäjä: oo 
Päivämäärä:   14.11.24 14:56:47

Tulin vain kertomaan, että ainakin toistaiseksi kaikki ihan hyvin!

T. Aloittaja

  Re: Söin lihaa joka ei ehkä ollut enää hyvää

Lähettäjä: Ällö 
Päivämäärä:   14.11.24 15:11:36

"Lähettäjä-!-
Päivämäärä14.11.24 14:49:31

Ruokamyrkytyksen oireet alkavat 30min -2h kuluttua pilaantuneen ruoan syömisestä."

No eikä ala, alkamisaika riippuu täysin myrkytyksen aiheuttajasta. Kahdesti kampylobakteerin kokeneena kumpikaan ei alkanut suitsaitsukkelaan ja ei itseasiassa ole tietoa, mistä nuo sain. Kaverilla ehec oireili viiden tunnin kuluttua. Eli ei, et voi niputtaa ruokamyrkytyksiä yhdeksi ja samaksi, aiheuttaja vaikuttaa paljolti.

   Ylös ⇑   


  
 Vastaa viestiin
 Nimi:       [poista tiedot]
 Sähköpostiosoite:

 Jos annat sähköpostiosoitteesi, se näkyy viestissäsi.

 Otsikko:
   




Hevostalli.net ei vastaa keskusteluryhmissä käytävän keskustelun sisällöstä.