Kirjoita uusi viesti  |  Alueen etusivu  |    |  Etsi  Alas ⇓   
  Mitä pahemmat suolikaasut, sitä terveellisemmät

Lähettäjä: prööt 
Päivämäärä:   12.11.24 15:17:46

Elintavat. Mutta miten käy metaanikaasujen? Kielletäänkö rupsuttelu? Mehän ollaan lehmän kanssa ympäristöuhka!

  Re: Mitä pahemmat suolikaasut, sitä terveellisemmät

Lähettäjä: .. 
Päivämäärä:   12.11.24 17:21:46

Mun pierut haisee ihan hirveelle kun oon syönyt papuja tai linssejä. Onko nekin metaanikaasuja?

  Re: Mitä pahemmat suolikaasut, sitä terveellisemmät

Lähettäjä: möö 
Päivämäärä:   12.11.24 17:30:22

Mitäs se närästys on :D

  Re: Mitä pahemmat suolikaasut, sitä terveellisemmät

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   12.11.24 17:54:20

Närästys on mahahappoja.

  Re: Mitä pahemmat suolikaasut, sitä terveellisemmät

Lähettäjä: Eipä olla 
Päivämäärä:   12.11.24 19:19:08

Sen tiedän että lehmien metaanipäästöt mitattiin täysin väärin ja nyt lehmäparat ovat saaneet synninpäästön ilmaston tuhoamisesta.
Tyypillistä vouhotusta taas kerran.

  Re: Mitä pahemmat suolikaasut, sitä terveellisemmät

Lähettäjä: Jone O 
Päivämäärä:   12.11.24 19:40:50

Ei kai kukaan ole niin tyhmä että oikeasti luulee, että ihmisen paukuttelu olis ilmaa eikä metaania. Sit vaan kokeilemaan sytkällä poksahtaako pieru ja jos sulkijalihas menee lopullisesti pilalle, niin se on voi voi... Taitaa ilmasto siitä jatkossa kärsiä sitäkin enemmän.

  Re: Mitä pahemmat suolikaasut, sitä terveellisemmät

Lähettäjä: _ 
Päivämäärä:   12.11.24 21:15:38

Kasvisruoat ja etenkin pavut jne pieretyttää, jos suoliston floora ei ole niihin tottunut. Tällöin ei niin ihanteelliset mikrobit hajottaa niitä ja tuottaa sivussa kaasuja. Kun paremmin sopivat mikrobit pääsevät lisääntymään ja säilymään (eivät pysy elossa tietenkään jos välissä on jaksoja ilman niille sopivaa ravintoa) niin kaasutus vähenee kun hajotus toimii tehokkaammin.

Herneissä ja pavuissa muuten pierettää ylivoimaisesti eniten kuori. Intiassa syödään paljon kuorittuja palkokasveja, joten etnisistä kaupoista löytyy aika hyvin kuorittuna näitä. Yleensä nimi on dal. Toki kotikutoisia kuivaherneitäkin voi hieroa liotuksen yhteydessä ja vaikka reikäkauhalla poistaa ison osan keittoon matkalla olleista kuorista.

  Re: Mitä pahemmat suolikaasut, sitä terveellisemmät

Lähettäjä: ?? 
Päivämäärä:   12.11.24 23:07:37

"Ei kai kukaan ole niin tyhmä että oikeasti luulee, että ihmisen paukuttelu olis ilmaa eikä metaania"

Miksi sitten aina puhutaan 'ilmavaivoista'?

  Re: Mitä pahemmat suolikaasut, sitä terveellisemmät

Lähettäjä: jes 
Päivämäärä:   12.11.24 23:12:10

??, pitäisi puhua "kaasuongelmasta"!

  Re: Mitä pahemmat suolikaasut, sitä terveellisemmät

Lähettäjä: _ 
Päivämäärä:   15.11.24 15:55:28

>Miksi sitten aina puhutaan 'ilmavaivoista'?

Samasta syystä kuin sanotaan "vettä polvessa" (ei ole vettä vaan yleensä verta tai verensekaista nestettä) tai "kusta päässä" (ei ole kusta vaan kusen tavoin inhottavia aivoituksia) tai "ruista ranteessa" (ei ole ruista vaan rukiin syönnistä saatua voimaa, eikä ole ranteessa, vaan käsivarren lihaksissa) jne.

  Re: Mitä pahemmat suolikaasut, sitä terveellisemmät

Lähettäjä: o 
Päivämäärä:   15.11.24 16:01:40

"Mehän ollaan lehmän kanssa ympäristöuhka!"

Tämä on ihan totta, mutta aika tyhmä saa olla, jos luulee sen johtuvan piereskelystä.

  Re: Mitä pahemmat suolikaasut, sitä terveellisemmät

Lähettäjä: Jone O 
Päivämäärä:   15.11.24 16:26:49

Kyllä piereminenkin lisää kasvihuonepäästöjä, mutta hengittäminen tietysti sitäkin enemmän. Jos vaikkapa puolet maailman ihmisistä nyt vaan lopettaisi hengittämisen, niin kasvihuonepäästöt leikkaantuisivat merkittävästi, toki enemmän välillisten vaikutusten takia. Netanjahu on jo aloittanut hengittämisen vastaisen politiikan, mutta en pidä sitä hyväksyttävänä.

  Re: Mitä pahemmat suolikaasut, sitä terveellisemmät

Lähettäjä: eggis 
Päivämäärä:   30.11.24 11:49:10

Valmisruuat aiheuttaa hemmetin pahoja pieruja. Ja hernekeitto sekä kananmunat...

  Re: Mitä pahemmat suolikaasut, sitä terveellisemmät

Lähettäjä: Ongelma suolisto 
Päivämäärä:   30.11.24 12:35:58

Ihmisiltä puuttuu entsyymi joka pystyisi tehokkaasti pilkkomaan fruktaaneja.
Fruktaanien tavoin käyttäytyvät myös galaktaanit joita on sienissä myös palkokasveissa.
Eli palkokasveissa on molempia.
Terveellisyydestä voi olla monta mieltä jos inuliini ja oligosakkaridit aiheuttavat välittömän ripulin tai turvotusta ja vatsavaivoja. Nykyisin kevyttuotteisiin ja funktionaalisiin elintarvikkeisiin (juomat, jogurtit) lisätään keinotekoisia dekstrooseja kylläisyyden lisäämiseen koska rasvahan on poistettu hirveässä eläinrasvan pelossa. Sitten kärsitäänkin vatsaongelmista!

Fermentoinnista pitäisi puhua paljon enemmän kun mietitään miten ihminen pystyisi järkevästi syömään fruktaaneja.
Nykyisin kaikki jostain syystä haluavat tuoda esiin soijarouheen hyvänä ravintona mutta syödäänkö sitä jossain muualla kuten Intiassa tai Lähi- idän maissa tässä muodossa kuin täällä. No ei tod.ja syystä.

   Ylös ⇑   


  
 Vastaa viestiin
 Nimi:       [poista tiedot]
 Sähköpostiosoite:

 Jos annat sähköpostiosoitteesi, se näkyy viestissäsi.

 Otsikko:
   




Hevostalli.net ei vastaa keskusteluryhmissä käytävän keskustelun sisällöstä.