Lähettäjä: Paperiharja
Päivämäärä: 8.11.24 10:31:34
No tuo muurinpohjalettu on hyvä esimerkki ruoasta, jonka laittamisessa voi on aika lailla ehdoton. Chorizopastaan en itse laittaisi kermaa, tekisin sen tomaattisena ja raikkaampana. Makuasia toki, minusta kermainen pasta ei yleensäkään ole kovin hyvää.
Kerma kuuluu kermaiseen lohikeittoon, ja linssikeittokin voi saada säväyksen maltillisesta määrästä kermaa. En vastusta kermaa enkä voita, mutta mikään itseisarvo ne eivät ole!
Siis ajatus, että ruoka "ei voi olla pahaa, jos siinä on voita ja kermaa", ei ole minusta totta. Esimerkiksi jokin niinkin arkinen ruoka kuin jauhelihakastike (perunoiden, ei pastan kanssa syötävä) ei kaipaa kermaa yhtään.
Ehkä olen makuni kanssa vähemmistössä. Minua esimerkiksi ällöttää ns. karvakäsipizzakebabpaikkojen pihvi- tai leikeannokset, joissa pihvin tai leikkeen päälle on kaadettu iso kauhallinen kermaista kastiketta. Kastike peittää koko ruoan! Tällaista ilmeisesti suomalainen haluaa...
|