Kirjoita uusi viesti  |  Alueen etusivu  |    |  Etsi  Alas ⇓   
  Voita ja kermaa, niin hyvä tulee! Vai?

Lähettäjä: Paperiharja 
Päivämäärä:   8.11.24 10:08:21

Tuli mieleen toisesta ketjusta, jossa joku sanoi että kun on kunnon voita ja kermaa, niin ei voi olla huono.

Olen samaa mieltä siitä, että oikea kerma voittaa mennen tullen kaikki epäaidot ruokakermat, mutta onko ruoka hyvää vain, jos siinä on paljon voita ja kermaa? Minusta varsinkaan kerma ei ole ollenkaan välttämätön ruoanlaitossa. Kermainen ruoka on päinvastoin usein ällön tunkkaista ja raskasta, ellei sitä osaa tehdä hyvin taiten.

Jos ruoasta ei saa hyvää millään muulla keinolla kuin käyttämällä runsain mitoin kermaa ja voita, niin ei ole kaksinen kokki.

  Re: Voita ja kermaa, niin hyvä tulee! Vai?

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   8.11.24 10:13:07

Riippuu ihan ruuasta, hyvänen aika. Ei karjalanpaistiin tai hernekeittoon niitä tarvita, mutta chorizopastaan taas tarvitaan kermaa ja muurinpohjalettuihin voita.

Jos tekee huonoista raaka-aineista ruuan väärin, niin eihän se kovin maukasta voi olla.

  Re: Voita ja kermaa, niin hyvä tulee! Vai?

Lähettäjä: Tulee tietenkin 
Päivämäärä:   8.11.24 10:23:24

Huippukokit käyttävät paljon, eipä ne sit kaksisia ole vai?
Hyvää tulee. Ei ole tunkkaista nähnytkään.
Salaatit on sit erikseen.

  Re: Voita ja kermaa, niin hyvä tulee! Vai?

Lähettäjä: Hmm 
Päivämäärä:   8.11.24 10:24:03

Juu, lekentaarinen tunkkainen salaatti :D

  Re: Voita ja kermaa, niin hyvä tulee! Vai?

Lähettäjä: hmm 
Päivämäärä:   8.11.24 10:30:39

Tyypillinen suomalainen tapa. Söin kesällä vuosien jälkeen makaronilaatikkoa, joka oli tehty juuri tähän tyyliin. Taas voi odotella 15 vuotta, että syö jossain vahingossa sellaista uudestaan. Kumma juttu kun itellä on tuota ylipainoa ja ahdistavaa oloa ilmankin sitä määrää noita mainittuja, miltä mahtaa tuntua ihmisestä joka syö sitä ruokaa joka päivä?

  Re: Voita ja kermaa, niin hyvä tulee! Vai?

Lähettäjä: Paperiharja 
Päivämäärä:   8.11.24 10:31:34

No tuo muurinpohjalettu on hyvä esimerkki ruoasta, jonka laittamisessa voi on aika lailla ehdoton. Chorizopastaan en itse laittaisi kermaa, tekisin sen tomaattisena ja raikkaampana. Makuasia toki, minusta kermainen pasta ei yleensäkään ole kovin hyvää.

Kerma kuuluu kermaiseen lohikeittoon, ja linssikeittokin voi saada säväyksen maltillisesta määrästä kermaa. En vastusta kermaa enkä voita, mutta mikään itseisarvo ne eivät ole!

Siis ajatus, että ruoka "ei voi olla pahaa, jos siinä on voita ja kermaa", ei ole minusta totta. Esimerkiksi jokin niinkin arkinen ruoka kuin jauhelihakastike (perunoiden, ei pastan kanssa syötävä) ei kaipaa kermaa yhtään.

Ehkä olen makuni kanssa vähemmistössä. Minua esimerkiksi ällöttää ns. karvakäsipizzakebabpaikkojen pihvi- tai leikeannokset, joissa pihvin tai leikkeen päälle on kaadettu iso kauhallinen kermaista kastiketta. Kastike peittää koko ruoan! Tällaista ilmeisesti suomalainen haluaa...

  Re: Voita ja kermaa, niin hyvä tulee! Vai?

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   8.11.24 10:33:39

Minäkin teen sen pastan tomaattisena, silti se vaatii sen lorauksen. Sitten tavallinen tomaattipasta taas ei. Makuasia.

  Re: Voita ja kermaa, niin hyvä tulee! Vai?

Lähettäjä: peruna 
Päivämäärä:   8.11.24 12:05:42

Jos ruuan rasva on rypsi- ja rapsiöljyä vs. oikeaa voita ja kermaa, niin näkyyhän se hinnassa. Ja tuntuu maussa.

  Re: Voita ja kermaa, niin hyvä tulee! Vai?

Lähettäjä:  
Päivämäärä:   8.11.24 12:37:00

"pihvi- tai leikeannokset, joissa pihvin tai leikkeen päälle on kaadettu iso kauhallinen kermaista kastiketta"

https://tinyurl.com/yv4342af

   Ylös ⇑   


  
 Vastaa viestiin
 Nimi:       [poista tiedot]
 Sähköpostiosoite:

 Jos annat sähköpostiosoitteesi, se näkyy viestissäsi.

 Otsikko:
   




Hevostalli.net ei vastaa keskusteluryhmissä käytävän keskustelun sisällöstä.