Kirjoita uusi viesti  |  Alueen etusivu  |    |  Etsi  Alas ⇓   
  Miksi lihapullasäilykkeessä on

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   3.11.24 21:49:38

1,4 prosenttia suolaa?

  Re: Miksi lihapullasäilykkeessä on

Lähettäjä: mm 
Päivämäärä:   3.11.24 22:04:26

Että se maistuisi suolaiselle?

  Re: Miksi lihapullasäilykkeessä on

Lähettäjä: ** 
Päivämäärä:   3.11.24 22:12:27

Miksi ei olisi?

  Re: Miksi lihapullasäilykkeessä on

Lähettäjä: * 
Päivämäärä:   3.11.24 22:14:04

Jotta se säilyy.

  Re: Miksi lihapullasäilykkeessä on

Lähettäjä: Repa 
Päivämäärä:   3.11.24 22:30:15

Kuka ostaa lihapulla säilykkeitä?

  Re: Miksi lihapullasäilykkeessä on

Lähettäjä: Minä Vaan 
Päivämäärä:   3.11.24 22:32:26

Ostettiin joskus niitä kun oli matkavene .

  Re: Miksi lihapullasäilykkeessä on

Lähettäjä: Jauho ja lisäaine 
Päivämäärä:   4.11.24 08:21:27

Siksi koska häivyttävät epämiellyttäviä makuja sillä kuten soijaproteiini ja kaiken maailman lisätyt tärkkelykset, maltodekstroosit ja glutamaatit
Onhan tuo naurettavaa verrata itsetehtyihin lihapulliin joissa lihapitoisuus ei tod.ole mitään 10% luokkaa eikä hiilareita ole enemmän kuin rasvaa. Vaatikaa te jotka ette osaa itse lihapullakastiketta tehdä parempaa ruokaa teollisuudelta.

  Re: Miksi lihapullasäilykkeessä on

Lähettäjä: --- 
Päivämäärä:   4.11.24 08:24:15

"Onhan tuo naurettavaa verrata itsetehtyihin lihapulliin"

Minusta nuo ovat paljon parempia kuin itsetehdyt. En tekisi itse, jos nuo olisivat halvempia.

  Re: Miksi lihapullasäilykkeessä on

Lähettäjä: Jauho ja lisäaine 
Päivämäärä:   4.11.24 09:39:58

^Glutamaatti tekee ihmeitä...

  Re: Miksi lihapullasäilykkeessä on

Lähettäjä: Nam 
Päivämäärä:   4.11.24 09:59:00

Yleensä sitä kastiketta hieman jatketaan vedellä -> suolapitoisuus laskee.

  Re: Miksi lihapullasäilykkeessä on

Lähettäjä: niin 
Päivämäärä:   4.11.24 10:38:19

eikö suositus ruoan suolaisuudesta ole juuri tuo 1,5 prossaa

  Re: Miksi lihapullasäilykkeessä on

Lähettäjä: --- 
Päivämäärä:   4.11.24 10:49:20

"eikö suositus ruoan suolaisuudesta ole juuri tuo 1,5 prossaa"

Ei todellakaan. Tuo on aivan hirmuinen määrä. Esimerkiksi sipseissä on suolaa 1,2-1,3 grammaa/100 grammaa.

  Re: Miksi lihapullasäilykkeessä on

Lähettäjä: *Remontti Riku * 
Päivämäärä:   4.11.24 10:56:37

"Yleensä sitä kastiketta hieman jatketaan vedellä -> suolapitoisuus laskee."

Ja kastikkeen kanssa syödään muutakin, eikä pelkää kastikkeen tiivistettä.

"Kuka ostaa lihapulla säilykkeitä?"

Minä. Ihan helkkarin hyviä ja helppoja.
Jos kotitekoisista haluat vastaavia, kestää valmistus useamman tunnin.

"Glutamaatti tekee ihmeitä..."
Sitä lisää kotona esimerkiksi aromisuolassa tai liemikuutiossa.
Muutenkin natriumglutamaatin pelkääminen on pelkkä mainoskikka ja te hölmöt menette lankaan.

  Re: Miksi lihapullasäilykkeessä on

Lähettäjä: Etelänhetelmä 
Päivämäärä:   5.11.24 17:09:51

Käytän mansikkahillon jopa 3,5% suolaa säilyvyyden vuoksi. Ja parantaa se makuakin.

  Re: Miksi lihapullasäilykkeessä on

Lähettäjä: Wanha kurppa 
Päivämäärä:   5.11.24 19:36:42

""eikö suositus ruoan suolaisuudesta ole juuri tuo 1,5 prossaa"

Ei todellakaan. Tuo on aivan hirmuinen määrä. Esimerkiksi sipseissä on suolaa 1,2-1,3 grammaa/100 grammaa."

Noh, tuo sipsien suolahan on prosentteina siellä ihan samoilla nurkilla. ~1,5% on tosiaan (ainakin maun kannalta) nyrkkisääntö

   Ylös ⇑   


  
 Vastaa viestiin
 Nimi:       [poista tiedot]
 Sähköpostiosoite:

 Jos annat sähköpostiosoitteesi, se näkyy viestissäsi.

 Otsikko:
   




Hevostalli.net ei vastaa keskusteluryhmissä käytävän keskustelun sisällöstä.