Lähettäjä: .
Päivämäärä: 26.10.24 22:45:32
Tämä pizzapohja toimii myös pikaversiona, annetaan vaan kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä. Sitko ja maku vähän kärsii, mutta ero on aika pieni.
Pizzapohja 2 kpl
2dl vähän kättä lämpimämpää vettä
10g kuivahiivaa (ei ole niin justiinsa, vähempi parempi)
1 tl suolaa
1 rlk oliiviöljyä
vehnäjauhoja
Vaivaa taikina ja laita yöksi jääkaappiin. Seuraavana päivänä jaa taikina kahtia ja tee niistä pallot. Jätä lämpimään pariksi tunniksi kohoamaan. Tee tomaattikastike allaolevalla ohjeella viimeistään tässä vaiheessa.
Laita leivinpaperi pellille ja jauhota vähän taikinapalloa. Aseta pellin keskelle ja ala painelemaan keskeltä reunoille päin, reunoja ei hipaistakaan! Ei vaadi voimaa, vaan hitusen kärsivällisyyttä. Jos taikina meinaa jäädä kiinni peltiin lisää vähän jauhoja väliin.
Lämmitä uuni kuumaksi. Yleensä unohdan sen kuuma-osuuden ja lämmitäin vain 225 asteiseksi, mutta parempi tulee kuumassa.
Levitä kastike ihan reunoja myöten ja täytä. Ei tarvitse juurikaan täytteitä, valkosipulia ja sipulia ja oliiviöljyä vain.
**
Tätä mukaillen teen pizzakastikkeen. Teen yleensä marinarapizzaa, eli täytteeksi tulee tämän lisäksi valko- ja punasipulisiivuja ja reilusti oliiviöljyä.
Tomaattikastike
400 g Kokonaisia San Marzano -tomaatteja (Mutti)
1 tl suolaa
1 rkl oliiviöljyä
1 rlk kuivattua basilikaa
Soseutetaan joko haarukalla tai sauvasekoittimella ja annetaan maustia mieluusti pari tuntia jääkaapissa.
Pizzataikina olisi paras tehdä viimeistään edellisenä päivänä, mutta pikaversiokin käy.
|