Kirjoita uusi viesti  |  Alueen etusivu  |    |  Etsi  Alas ⇓   
  Paras ohje kotipitsamaiseen pitsaan?

Lähettäjä: Vissiin 
Päivämäärä:   24.10.24 10:27:58

Reseptiä kehiin! Olen yrittänyt etsiä vastaavanlaista pohjaa, tomaattikastiketta ja mikäs juusto? Loput täytteet varmaan ihan maun mukaan.

  Re: Paras ohje kotipitsamaiseen pitsaan?

Lähettäjä: joo 
Päivämäärä:   24.10.24 10:55:09

Sana pitsa pitäisi kieltää lailla. Kuulostaa ihan lässähtäneeltä, viikon vanhalta pizzalta.

  Re: Paras ohje kotipitsamaiseen pitsaan?

Lähettäjä: - 
Päivämäärä:   24.10.24 11:02:28

Mutsis kuulostaa ihan lässähtäneeltä viikon vanhalta pitsalta.

  Re: Paras ohje kotipitsamaiseen pitsaan?

Lähettäjä: Up 
Päivämäärä:   24.10.24 11:03:06

Mielensäpahoittaminen tulisi kieltää.

  Re: Paras ohje kotipitsamaiseen pitsaan?

Lähettäjä: joo 
Päivämäärä:   24.10.24 12:10:55

Hah. :D

  Re: Paras ohje kotipitsamaiseen pitsaan?

Lähettäjä: Vissiin 
Päivämäärä:   24.10.24 14:40:58

No, pizzaohjetta sitten kiitos! :D

  Re: Paras ohje kotipitsamaiseen pitsaan?

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   24.10.24 14:42:58

Paistaminen leivinuunissa. Se on tärkein.

  Re: Paras ohje kotipitsamaiseen pitsaan?

Lähettäjä: Joo 
Päivämäärä:   24.10.24 14:44:24

Kyllä pitsa on juntti-ilmaus. Samoin kuin jukurtti.

  Re: Paras ohje kotipitsamaiseen pitsaan?

Lähettäjä: Blabla 
Päivämäärä:   24.10.24 14:45:27

Joo: kyllä juntti juntin tuntee!

Googlaa rapea pizzataikina ja tosiaan paista kuumassa leivarissa tai grillissä

  Re: Paras ohje kotipitsamaiseen pitsaan?

Lähettäjä: * 
Päivämäärä:   24.10.24 21:06:14

Googlaa Vappu Pimeä yön yli pizzapohja.
Samassa ohjeessa on tomasttikastikkeennohje.
Paistossa uuni niin kuumalle kuin sen saa.
Pelti uuniin kuumiamaan.
Pohja kaulitaan leivinpaperin päälle. Kaksi minuuttia uunissa.
Sitten päälle täytteet, ei liikaa.
Mozzarellaraaste on paras.

  Re: Paras ohje kotipitsamaiseen pitsaan?

Lähettäjä: ... 
Päivämäärä:   25.10.24 21:36:31

"Sana pitsa pitäisi kieltää lailla"
Ei kai sananvapautta voi lailla kieltää, noin niinku sivistysvaltiossa.

  Re: Paras ohje kotipitsamaiseen pitsaan?

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   25.10.24 22:11:24

"Pohja kaulitaan leivinpaperin päälle. "

Kuka ihme kaulitsee pizzataikinan?! Miten se edes on mahdollista ilman että kaulitsee myös reunat?

  Re: Paras ohje kotipitsamaiseen pitsaan?

Lähettäjä: * 
Päivämäärä:   25.10.24 23:05:16

Mitenkäs piste sitten pitsansa leipoo? Jos tekee pohjan löysästä taikinasta, sen voi levittää myös nuolijalla, mutta ohuet pitsapohjat kaulitaan.

  Re: Paras ohje kotipitsamaiseen pitsaan?

Lähettäjä: :D 
Päivämäärä:   26.10.24 00:12:14

”Mitenkäs piste sitten pitsansa leipoo? Jos tekee pohjan löysästä taikinasta, sen voi levittää myös nuolijalla, mutta ohuet pitsapohjat kaulitaan.”

Ei kaulita! Oletko koskaan nähnyt miten pizzaleipuri avaa pizzapohjan? Ihan käsin pyörittämällä saa parhaan tuloksen. Jos oman taikinan teko tuntuu liian haastavalta, niin valmispohjia on saatavilla. Etsi kaupan pakastealtaasta pizzapohjia, jotka ovat pullan muotoisia. Sulata ja kohota ne huolella niin siitä saa leivottua kunnon pizzapohjan.

  Re: Paras ohje kotipitsamaiseen pitsaan?

Lähettäjä: * 
Päivämäärä:   26.10.24 08:52:01

Terveillä käsillä pyörittämällä ehkä, mutta kyllä normaalit, kätensä töissä ja iänmyötä kuluttaneet käyttävät kaulinta tai piirakkapulikkaa... Samalla tavalla ohut pitsapohja valmistuu kuin karjalanpiirakan pohjakin.

  Re: Paras ohje kotipitsamaiseen pitsaan?

Lähettäjä: huupeli 
Päivämäärä:   26.10.24 09:26:26

Minä kaulin pohjan, ja hyvää on. Tästäkin olen ht.netissä saanut jalan polkemiset perääni, vaikken ainuttakaan ht.nettiläistä ole pyytänyt saati pakottanut pitsojani syömään.

  Re: Paras ohje kotipitsamaiseen pitsaan?

Lähettäjä: * 
Päivämäärä:   26.10.24 09:43:18

Äiti teki todella hyvää pitsaa niin löysästä taikinasta, että se levitettiin nuolijalla. Hiivalla kohotettiin. Onkohan kellään tätä ohjetta? Lienee yleinen 70/80-luvuilla.

  Re: Paras ohje kotipitsamaiseen pitsaan?

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   26.10.24 18:03:54

mun luottohje on kasarilta ja nostetaan leivinjauheella. ihan paras ollut tähän mennessä ihan kaikista kokeiluista ja resepteistä. vastaa apetit pohjia pilkulleen, mutta makuasiahan se on.

  Re: Paras ohje kotipitsamaiseen pitsaan?

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   26.10.24 18:23:52

Pitszsa

  Re: Paras ohje kotipitsamaiseen pitsaan?

Lähettäjä: Juu tuota 
Päivämäärä:   26.10.24 19:42:48

Mariannen pizzapohja.

  Re: Paras ohje kotipitsamaiseen pitsaan?

Lähettäjä: Kotikokki 
Päivämäärä:   26.10.24 21:29:13

Lemppari ohje löytyy Pirkka parhaat Pizzajauhopussin kyljestä ja ehdottomasti pizzakivellä tulee paistaa. Laittaa kiven lämpenemään samaan aikaan kun uunin laittaa päälle nii rapea pohja takuuvarma :)

  Re: Paras ohje kotipitsamaiseen pitsaan?

Lähettäjä: Kotikokki 
Päivämäärä:   26.10.24 21:32:22

Nii ja ei kaulita vaan painellaan yön yli kohonnutta taikinapalloa keskeltä kohti reunoja, jolloin reunat jää ilmaviksi ja paksuiksi. Kastikkeessa toimii Mutti tomaattimurska itse muokattuna tai Mutti pizzakastike.

  Re: Paras ohje kotipitsamaiseen pitsaan?

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   26.10.24 22:45:32

Tämä pizzapohja toimii myös pikaversiona, annetaan vaan kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä. Sitko ja maku vähän kärsii, mutta ero on aika pieni.

Pizzapohja 2 kpl

2dl vähän kättä lämpimämpää vettä
10g kuivahiivaa (ei ole niin justiinsa, vähempi parempi)
1 tl suolaa
1 rlk oliiviöljyä
vehnäjauhoja

Vaivaa taikina ja laita yöksi jääkaappiin. Seuraavana päivänä jaa taikina kahtia ja tee niistä pallot. Jätä lämpimään pariksi tunniksi kohoamaan. Tee tomaattikastike allaolevalla ohjeella viimeistään tässä vaiheessa.
Laita leivinpaperi pellille ja jauhota vähän taikinapalloa. Aseta pellin keskelle ja ala painelemaan keskeltä reunoille päin, reunoja ei hipaistakaan! Ei vaadi voimaa, vaan hitusen kärsivällisyyttä. Jos taikina meinaa jäädä kiinni peltiin lisää vähän jauhoja väliin.

Lämmitä uuni kuumaksi. Yleensä unohdan sen kuuma-osuuden ja lämmitäin vain 225 asteiseksi, mutta parempi tulee kuumassa.

Levitä kastike ihan reunoja myöten ja täytä. Ei tarvitse juurikaan täytteitä, valkosipulia ja sipulia ja oliiviöljyä vain.

**
Tätä mukaillen teen pizzakastikkeen. Teen yleensä marinarapizzaa, eli täytteeksi tulee tämän lisäksi valko- ja punasipulisiivuja ja reilusti oliiviöljyä.

Tomaattikastike
400 g Kokonaisia San Marzano -tomaatteja (Mutti)
1 tl suolaa
1 rkl oliiviöljyä
1 rlk kuivattua basilikaa

Soseutetaan joko haarukalla tai sauvasekoittimella ja annetaan maustia mieluusti pari tuntia jääkaapissa.

Pizzataikina olisi paras tehdä viimeistään edellisenä päivänä, mutta pikaversiokin käy.

   Ylös ⇑   


  
 Vastaa viestiin
 Nimi:       [poista tiedot]
 Sähköpostiosoite:

 Jos annat sähköpostiosoitteesi, se näkyy viestissäsi.

 Otsikko:
   




Hevostalli.net ei vastaa keskusteluryhmissä käytävän keskustelun sisällöstä.