Kirjoita uusi viesti  |  Alueen etusivu  |    |  Etsi  Alas ⇓   
  Maitoon leivottujen sämpyölöiden säilytys

Lähettäjä: Pulla 
Päivämäärä:   20.10.24 19:43:39

Aloitteleva tunarileipoja täällä hei.

Leipasin eilen ekaa kertaa sämpylöitä ja mietin säilytetäänkö niitä huoneenlämmössä vai jääkaapissa kun taikina on maitopohjainen? Ei siis ole tarkotus montaa päivää säilöä, yhden päivän vaan kun jäi eiliseltä pari yli. Jatkossa teen enemmän ja laitan loput pakkaseen mutta kiva jättää muutama seuraavalle aamulle.

Voiko taikinan tehdä maidon sijaan myös veteen? Kuinka paljon maku eroaa? Ohje oli ihan perussettiä, hiivaa, sämpyläjaujoja ja vähän kaurahiutaleita. 5dl maitua.

Kiitos jos joku osaavampi osaa neuvoa :)

  Re: Maitoon leivottujen sämpyölöiden säilytys

Lähettäjä: S 
Päivämäärä:   20.10.24 19:53:05

Kyllä mä olen säilyttänyt jääkaapissa. Sieltä mikroon 10-20 sekkaa niin pehmiää ja lämpiää kivaksi.

  Re: Maitoon leivottujen sämpyölöiden säilytys

Lähettäjä: … 
Päivämäärä:   20.10.24 21:00:58

Ne on uunissa paistettu, niin ei tarvi jääkaappiin siksi laittaa.

Maito on sämpylätaikinassa aika turha (ellei maito ole menossa vanhaksi), maitoon leivotut sämpylät paistuu nopeammin tummempipintaisiksi, kuin veteen leivotut.

  Re: Maitoon leivottujen sämpyölöiden säilytys

Lähettäjä: No 
Päivämäärä:   20.10.24 21:03:55

Ei tarvi sääilyttää jääkaapissa. Eihän pullaakaan säilytetä. Jääkaapissa maku ja rakenne menee tosi nopeaa huonoksi.

  Re: Maitoon leivottujen sämpyölöiden säilytys

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   20.10.24 22:27:42

No hyi hitto. Onneksi sämpylätaikinaan ei tule yleensä vettä, kuvottava ajatuskin.

Tee veteen.

  Re: Maitoon leivottujen sämpyölöiden säilytys

Lähettäjä: Najadi 
Päivämäärä:   21.10.24 00:37:06

Huoneenlämmössä minäkin niitä aina säilytän.

Sämpylätaikinan voi kyllä tehdä veteen jos haluaa, mutta ainakin omaan suuhun veteen tehdyt maistuvat... no, vetisiltä. En enää koskaan tee vesisämpylöitä, vaan aina maitoon! Maku on aivan erilainen jo siinäkin tapauksessa että laittaisi puolet vettä ja puolet maitoa. Sitäkin tuli kokeiltua, kun aikanaan opettelin tekemään sämpylöitä ja testailin eri ohjeita mikä maistuu parhaalta omasta mielestä.

Itse tykkään myös laittaa auringonkukan siemeniä taikinan sekaan. Antaa oman makunsa sämpylöihin. Kaikki eivät toki pidä niistäkään.

  Re: Maitoon leivottujen sämpyölöiden säilytys

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   21.10.24 07:58:10

Teen aina sämpylät veteen.

  Re: Maitoon leivottujen sämpyölöiden säilytys

Lähettäjä: Minä Vaan 
Päivämäärä:   21.10.24 07:58:18

Huoneenlämmössä. Tietty omatekoiset ei säily yhtä kauan kuin kaupan leipä vaan homehtuvat helpommin joten älä säilytä päiväkausia vaan pakasta tarvittaessa osa jos teet niitä paljon.

  Re: Maitoon leivottujen sämpyölöiden säilytys

Lähettäjä: Kaurakyrsä 
Päivämäärä:   21.10.24 08:06:24

Leipä säilytetään huoneenlämmössä
Jääkaapissa leipä ei säily edes mitenkään pidempään ja maku kärsii
On mielestäni aika oman mieltymys mihin nesteeseen taikinan valmistaa.
Mielestäni maito on normisämpylöissä parempi vaihtis. Piimästäkin tykkään.
Teen nykyisin 100% kaurasämpylöitä ( koska kaupassa hinta on järjetön ja ainesosat epämieleisiä ) jotka teen veteen sillä ohjeessa niin lukee että psyllium turvotetaan siinä mutta voishan sitä välillä kokeilla tehdä maitoonkin.

   Ylös ⇑   


  
 Vastaa viestiin
 Nimi:       [poista tiedot]
 Sähköpostiosoite:

 Jos annat sähköpostiosoitteesi, se näkyy viestissäsi.

 Otsikko:
   




Hevostalli.net ei vastaa keskusteluryhmissä käytävän keskustelun sisällöstä.