Lähettäjä: hj
Päivämäärä: 15.9.24 07:00:28
Enemmän minua huolestuttaa se, että ehkä kaikki eivät huomaa pilaantumista sellaisessa ruuassa, jonka päiväykseen on vielä aikaa. Homeen huomaa helposti, mutta muuta pilaantumista ei aina.
Avatussa ei säily yhtä pitkään kuin avaamattomassa, mutta pakastimessa kyllä. En itse ole mikään hysteerikko päiväysvanhojen ruokien ja tavallisten ruokien kanssa, mutta en söisi viikko sitten avatusta eineslihapullapussista, jossa päiväys oli viikko sitten. Hapanmaitotuotteita ja juustoja voi käyttää viikkoja, samoin kananmunia. Maustamatonta lihaa muutaman päivän, mutta kalan ja broilerin pitää olla ehdottomasti tuoretta.
Mikä siinä muuten on, että ostat 10 tuotetta, joissa on päiväys, katsot huolella kaikista päiväyksen, paitsi yhdestä, jonka vain nappaat mukaan ja vasta kotona huomaat, että juuri se yksi on vanhaa? Olen pitkään vältellyt päiväystuotteitten ostamista eräästä kaupasta, jossa alennuserissä on usein vain muutama päivä viimeiseen käyttöpäivään.
|