Lähettäjä: .
Päivämäärä: 13.9.24 19:19:53
Mikäs siinä tofussa teennäistä on?
Ihmisellä menee n. 2vk että suolistobakteerit tottuvat uuteen ruokavalioon. Eli jos siirryt suoraan pelkkään papuihin saat kahden viikon ripulin.
Minun mahani kestää nykyään papuja, mutta herneet ja niiden palot eivät vaan toimi vatsalleni. Eli kikherne on poissa laskuista, paitsi jostain syystä kikhernejauho on ok esim. munakkaassa.
"Mä tavallaan haluaisin olla kasvissyöjä, mutta kun olen niin nirso!! Ruoka on mulle nautinto, ja osaan tehdä hiton hyviä liha/kanaruokia. Harmittaisi ihan hirveesti jättää ne pois. Ja joo, tiedän, eläinten olot on alitajunnassa kyllä."
No ei se ravitsevan, herkullisen vegaaniruuankaan tekeminen sen kummoisempaa ole. Toki ruuan luonnollinen vähärasvaisuus pitää sitten korvata hyvälaatuisella oliiviöljyllä tai muulla rasvalla.
Ruuanlaitossa vaan ajattelu pitää keikauttaa vähän toisin päin, kun aiemmin ajatteli ensin että mitä proteiinia käytän ja sitten vasta, että mitä ruokaa tekisin, nykyään ajattelu on niinpäin, että mitä ruokaa tekisin ja sitten vasta proteiini. Esim. aiemmin mietin jauhelihalle käyttötarkoitusta (mikä sinänsä on yhtä jalostettu tuote kuin tofukin) ja saatoin päätyä spagettiin ja kastikkeeseen, nyt mietin mitä ruokaa tekisin, vaikka spagettia ja sitten vasta mietin proteiiniksi tässä tapauksessa sekä soijarouheen, että kidneypavut.
Totuttele pikkuhiljaa niihin papuihin, aloita vaikka jatkamalla jauhelihaa soijarouheella. Tai laita se tofu makaronilaatikon sekaan korvaaman osa munamaidosta.
https://vegaanihaaste.fi/
Suosittelen ehdottomasti vegaanihaastetta jos on aloittelemassa kasvis- tai vegaaniruokavaliota! Ei sido mihinkään, mutta saa kaikkiin kysymyksiin vastauksen ja enemmänkin. Minulle ainakin tuollainen 1 sähköpostiviesti per päivä on ollut todella hyvä palanen tietoa kerralla, sisältää siis enimmäkseen reseptejä ja aina jotain vinkkejä esim. proteiinin saantiin tai välipaloihin. Kaikki materiaali löytyy kyllä myös tuolta nettisivuilta, myös reseptit. Reseptit ovat ehkä omaan makuuni turhan monimutkaisia arkiruuanlaittoon monine aineksineen, mutta kyllä sieltä omaan jo ennestään vegaaniseen ruuanlaittoon jäi ihan ensimmäinenkin resepti, sitruunainen lissikeitto. Tosin ohjeessa minusta on tuplana etikka siihen nähden mitä ruoka tarvitsee.
|