Lähettäjä: 70
Päivämäärä: 4.9.24 05:59:14
"Hesarissa oli juttua jostain Helsingin kebab paikasta..."
Kun käyn Helsingissä ravintolassa syömässä, niin kebab ei todella ole se, mitä menen syömään. :D Poikkeuksena ehkä jokin Ani, jossa on lounasaikaan aina kebablihaa, mutta myös paljon muuta.
Mutta tätähän se todellisuus pikkukylissä on: jos haluaa mennä "ravintolaan" syömään, niin ainoa vaihtoehto on umpisurkea kebabpaikka. En pysty käsittämään suomalaisten makua. Nämä onnettomat kebab-pizzeriatko ovat ainoita ruokaa myyviä paikkoja, joille riittää asiakkaita?
Muistan, kun kävin vuosia sitten eräälle pienelle paikkakunnalle juuri avatussa ravintolassa, joka myi mm. juuri sitä kebabia. Se oli kunnianhimoinen yritys: kebabliha ei ollut nautaa vaan lammasta, ja siinä todellakin oli makua, se ei ollut näitä pakastelastuja vaan oikein todella hyvin tehtyä. Ei mennyt kuin muutama kuukausi, kun koostumusta oli muutettu ja taso laski pakkaselle: suomalaiset eivät halunneet syödä hyvin tehtyä kebabia vaan sitä pjaskaa bulkkikamaa.
En saata uskoa, että ihan pelkkä hinta olisi syynä, ostavathan suomalaiset kaupastakin mieluiten Edamia ja marinoitua lihaa. Ja muistatteko, millaisia olivat venäläisille valmistetut tuotteet, joita joitain vuosia sitten sai suomalaisista kaupoista, kun Venäjälle vienti ei käynyt päinsä? Juustot ja lisäaineettomat jogurtit olivat paljon parempia kuin alun perin Suomen markkinoille tarkoitetut koskaan.
On ikävä haukkua omaa kansaansa, mutta tosiasia on, että ruoka ei suomalaiselle ole mitään muuta kuin polttoainetta. Mitä halvempaa ja mauttomampaa, sen parempaa. Miten muuten tätä voi selittää? Vai meneekö se niin päin, että meidät on "totutettu" pjaskaan emmekä osaa, uskalla tai halua vaatia parempaa? Miksi suomalaiselle kelpaa saasta? Anteeksi, näin ei toki saisi "ruoasta" sanoa.
Haluaisin nousta barrikadeille hyvän, maukkaan, tuoreen, laadukkaan ruoan puolesta, mutta saisin nousta sinne yksin tai vain pienen joukon kanssa. Enemmistö huutaisi toiselta puolen: "Haluamme pjaskaa!"
Loppuun pieni valonpilkahdus: Pienilläkin paikkakunnilla Suomessa saattaa törmätä tunnelmalliseen pikkukahvilaan, jossa myydään todella herkullisia leivonnaisia. Ehkä vielä ollaan matkalla siihen, että myös ruokaravintolat nostaisivat tasoaan...
|