Kirjoita uusi viesti  |  Alueen etusivu  |    |  Etsi  Alas ⇓   
  Nyt oli kyllä jo paha kebab

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   2.9.24 21:41:02

Ei vain mauton. Pikkukylässä Hämeessä. Lounasaikaan iskender jossa ei salaattia jostain syystä, vain leipäsilppua ja kebabbia. Sekä jugurttia, mutta maku oli kuin vanhassa juustokastikkeessa, lienee laittanut sitä pohjalle. Jäi syömättä. Miten ruuan taso on nykyään tällaista maakunnissa?

  Re: Nyt oli kyllä jo paha kebab

Lähettäjä: * 
Päivämäärä:   3.9.24 06:59:24

Tiedän tunteen, en ymmärrä miksi tehdään täysin mauttomia ruokia, eikö suuri osa syö muuta kun mautonta lihapullaa yms.

  Re: Nyt oli kyllä jo paha kebab

Lähettäjä: Kippo 
Päivämäärä:   3.9.24 07:10:27

Oletko varma, että Ahmed lukee nyt viestisi täältä?
Olis varmaan kannattanut avata suunsa siellä kuppilassa.

  Re: Nyt oli kyllä jo paha kebab

Lähettäjä: -.-.- 
Päivämäärä:   3.9.24 08:43:34

Kebab on 95% ihan luokattoman huonoa ruokaa. Joskus tuntuu, että kettuillakseen tekevät siitä pahaa.

  Re: Nyt oli kyllä jo paha kebab

Lähettäjä: 70 
Päivämäärä:   3.9.24 08:51:31

En kyllä ikinä odottaisi yhtään mitään tasoa miltään kebabilta. Se on vain polttoainetta, ei se ole ruokaa. Vain jossain oikeassa turkkilaistyyppisessä ravintolassa voisi ajatella saavansa hyvän kebabin.

Sitä ihmettelen, miten juuri näitä kebab-pizzapaikkoja on ihan joka tuppukylässä. Onko tämä suomalaisten maun mukaista? Oikeesti? Todellakin tuntuu siltä, että suomalainen "ruokakulttuuri" on aivan olematon, ei sellaista ole. Ei ole mitään hyvää makua, jota kaikki haluavat. Suomalaiselle kelpaa bulkki ja pjaska. Kuten kebab-pizzerian tarjoomukset.

Ajoin kesällä läpi Suomen, ja eri paikkakunnilla olivat määrällisesti eniten edustettuina juuri nämä paikat. Sitten on joitain harvinaisia helmiä, joissa oikeasti tehdään hyvää ruokaa paikallisista raaka-aineista.

Mistä johtuu, että palvelun taso kaikkineen on Suomessa niin umpisurkea? Ruuhka-Suomessa asuvana sitä ei tajua, ennen kuin lähtee omasta poterostaan maakuntiin ja näkee, mikä on todellisuus. Maaseutu kuolee, ihmiset lähtevät, ja se pieni jäljelle jäävä joukko ei vaadi hyvää vaan tyytyy mauttomaan ja luokattoman huonoon ruokaan.

Murheellista. Juuri maaseudulla olisi sitä lähellä tuotettua ruokaa, hyviä raaka-aineita, joita ei tarvitse kuskata kaukaa vaan josta oikeasti voisi tehdä maukasta, tuoretta ja laadukasta. Mutta ei. Ei. Kun kebab.

  Re: Nyt oli kyllä jo paha kebab

Lähettäjä: Hirvi 
Päivämäärä:   3.9.24 09:00:00

Te siellä Hesulin sulattamossa olette myös suomalaisia ;)

  Re: Nyt oli kyllä jo paha kebab

Lähettäjä: .... 
Päivämäärä:   3.9.24 09:05:07

Jos haluaa laadukasta ja hyvää ruokaa, niin alle kympin kebut kannattaa skipata. Hyvän ruuan tarjoamisen suurin este on yleensä se, että asiakkaat eivät ole valmiita siitä mitään maksamaan.

  Re: Nyt oli kyllä jo paha kebab

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   3.9.24 11:43:56

Nykyään hinta ei kerro laadusta mitään.
70 kiteytti asian hyvin.
Olen nyt asunnut muutamia vuosia Helsingin ulkopuoella ja sokki on ollut melkoinen. Vaikkei kebab ole mitään hyvää, tämä oli eka ja ainua tänä vuonna niin silti siitä saa samalla hinnalla 12€ myös ihan syötävää, vaan kun ei edes tahdota tehdä syötävää.

  Re: Nyt oli kyllä jo paha kebab

Lähettäjä: nam 
Päivämäärä:   3.9.24 12:07:48

https://lihajaruoka.fi/kebabliha-valmistuu-tehtaissa/

"Suomessa kebabliha maustetaan maltillisesti. Massassa on noin 1,5−2,0 prosenttia suolaa, valkosipulia ja stabilointiaineita sekä jatkeaineena korppujauhoja ja perunajauhoja. Toiset valmistajat käyttävät jatkeena soijaa.

– Tulisuus tehdään täällä kastikkeilla ja lisukkeilla, Koivuniemi sanoo.

Pienimmät kebabravintolat eivät käytä vartaita lainkaan, vaan ne ostavat teollisuudelta valmista kypsää lastua, jota myydään irtopakasteena. Näin ne voivat lämmittää lihaa vain sen verran, mitä sitä näyttää menevän.

Kebab on maukasta ennen kaikkea sen takia, että annokseen tuleva liha on pelkkää paistopintaa, eli koko lihamäärä on käynyt läpi Maillardin reaktion, jossa sokerit karamellisoituvat ruskeiksi, kun esimerkiksi pihvejä paistettaessa karamellisoituminen tapahtuu ainoastaan pintakerroksessa."

Eihän itse kebabissa ole vikaa noin niinkuin ruokana, mutta jos säästetään väärissä paikoissa, katoaa asiakkaat.

  Re: Nyt oli kyllä jo paha kebab

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   3.9.24 12:12:34

Maakunnissa ei kuule kysymystä tulinen vai mieto, koska ei edes käytetä kastiketta, vaan extra salaatinkastiketta ruutataan sekaan. En ymmärrä mikä siinä kebab kastikkeen tarjoamisessa on vaikeaa.

Mutta tämä mauttomuus koskee muutakin ravintola-alaa, perunavaihtoehdot on vain uppopaistettuja pakasteperunoita. jne

  Re: Nyt oli kyllä jo paha kebab

Lähettäjä: Kimmo 
Päivämäärä:   3.9.24 12:26:37

Oletko varma et oli kebab lihaa? Tuppaavat noita kissoja käyttää..

  Re: Nyt oli kyllä jo paha kebab

Lähettäjä: ??? 
Päivämäärä:   3.9.24 12:58:19

Mitäs se kebabeläimen liha sitten on?

Kebab on valmistustapa

  Re: Nyt oli kyllä jo paha kebab

Lähettäjä: .. 
Päivämäärä:   3.9.24 17:00:01

Samaa olen ihmetellyt! Työreissussa pitäisi jotain välillä syödäkin, joten ärsyttää kun joka kylällä on vaan kebabpaikka ja usein se on surkea sellainen.

  Re: Nyt oli kyllä jo paha kebab

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   3.9.24 17:14:55

Kysynyt paikalliselta paikan pitäjältä, miksei tarjoa muuta kun sitä pakaste kebabbia, niin aina vastaus on ettei mene kaupaksi. Kuminkin kehuu kuinka hyvää ruokaa heillä irakissa tehdään, miksei edes yritä tehdä jotain sellaista.

  Re: Nyt oli kyllä jo paha kebab

Lähettäjä: Yäk 
Päivämäärä:   3.9.24 17:23:35

Maakunnat ovat oksettavia. Varsinkin Uudenmaan maakunta.

  Re: Nyt oli kyllä jo paha kebab

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   3.9.24 21:44:56

Nim merkki 70 En minäkään siitä kebabista pidä, mutta ainutta jota on saatavilla. Mutta miten senkin taso on voinut mennä noin alas mitä se nykyään on. Hesarissa oli juttua jostain Helsingin kebab paikasta jossa pitakebab maksoi 17€ tms voihkin lukiessa hintaa, mutta jälkikäteen ajateltuna maksaisin sen jos ruoka olisi hyvää versus 12€ annokseen jota ei oikeasti voinut syödä.

  Re: Nyt oli kyllä jo paha kebab

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   3.9.24 23:52:17

Dippaa haukkaa.

  Re: Nyt oli kyllä jo paha kebab

Lähettäjä: 70 
Päivämäärä:   4.9.24 05:59:14

"Hesarissa oli juttua jostain Helsingin kebab paikasta..."

Kun käyn Helsingissä ravintolassa syömässä, niin kebab ei todella ole se, mitä menen syömään. :D Poikkeuksena ehkä jokin Ani, jossa on lounasaikaan aina kebablihaa, mutta myös paljon muuta.

Mutta tätähän se todellisuus pikkukylissä on: jos haluaa mennä "ravintolaan" syömään, niin ainoa vaihtoehto on umpisurkea kebabpaikka. En pysty käsittämään suomalaisten makua. Nämä onnettomat kebab-pizzeriatko ovat ainoita ruokaa myyviä paikkoja, joille riittää asiakkaita?

Muistan, kun kävin vuosia sitten eräälle pienelle paikkakunnalle juuri avatussa ravintolassa, joka myi mm. juuri sitä kebabia. Se oli kunnianhimoinen yritys: kebabliha ei ollut nautaa vaan lammasta, ja siinä todellakin oli makua, se ei ollut näitä pakastelastuja vaan oikein todella hyvin tehtyä. Ei mennyt kuin muutama kuukausi, kun koostumusta oli muutettu ja taso laski pakkaselle: suomalaiset eivät halunneet syödä hyvin tehtyä kebabia vaan sitä pjaskaa bulkkikamaa.

En saata uskoa, että ihan pelkkä hinta olisi syynä, ostavathan suomalaiset kaupastakin mieluiten Edamia ja marinoitua lihaa. Ja muistatteko, millaisia olivat venäläisille valmistetut tuotteet, joita joitain vuosia sitten sai suomalaisista kaupoista, kun Venäjälle vienti ei käynyt päinsä? Juustot ja lisäaineettomat jogurtit olivat paljon parempia kuin alun perin Suomen markkinoille tarkoitetut koskaan.

On ikävä haukkua omaa kansaansa, mutta tosiasia on, että ruoka ei suomalaiselle ole mitään muuta kuin polttoainetta. Mitä halvempaa ja mauttomampaa, sen parempaa. Miten muuten tätä voi selittää? Vai meneekö se niin päin, että meidät on "totutettu" pjaskaan emmekä osaa, uskalla tai halua vaatia parempaa? Miksi suomalaiselle kelpaa saasta? Anteeksi, näin ei toki saisi "ruoasta" sanoa.

Haluaisin nousta barrikadeille hyvän, maukkaan, tuoreen, laadukkaan ruoan puolesta, mutta saisin nousta sinne yksin tai vain pienen joukon kanssa. Enemmistö huutaisi toiselta puolen: "Haluamme pjaskaa!"

Loppuun pieni valonpilkahdus: Pienilläkin paikkakunnilla Suomessa saattaa törmätä tunnelmalliseen pikkukahvilaan, jossa myydään todella herkullisia leivonnaisia. Ehkä vielä ollaan matkalla siihen, että myös ruokaravintolat nostaisivat tasoaan...

  Re: Nyt oli kyllä jo paha kebab

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   4.9.24 07:51:26

"Lähettäjä: 70
Päivämäärä: 4.9.24 05:59:14

"Hesarissa oli juttua jostain Helsingin kebab paikasta..."

Kun käyn Helsingissä ravintolassa syömässä, niin kebab ei todella ole se, mitä menen syömään. :D Poikkeuksena ehkä jokin Ani, jossa on lounasaikaan aina kebablihaa, mutta myös paljon muuta."

Entisenä Helsinkiläisenä en minäkään kebuloihin mene, mutta tuo lehtijutun pointi oli että ennen kalliina pitämääni kebabbia söisi jos laatu olisi hyvä. Muuten Ani on myös yliarvostettu, käynyt siellä 80-luvulta asti, koska alkujaan oli erilainen, mutta siellä on palvelu laskenut ja siihenkin makuun kyllästyy.

  Re: Nyt oli kyllä jo paha kebab

Lähettäjä: 70 
Päivämäärä:   4.9.24 10:43:19

^Ikävä lukea, että Anin taso on laskenut! Viime käynnistäni siellä on jo vuosia, ja pidin sitä ihan hyvänä paikkana tilanteessa, jossa sattuisi tekemään mieli kebablihaa. Toisaalta ei yllätä, koska ihan kaikessa tuntuu laatu heikkenevän. :(

Niin tai näin, ne maakuntien kebab"ravintolat" ovat lähes poikkeuksetta ala-arvoisia, ja ihmettelen todella, miten suomalaiset niitä paikkoja onnistuvat pitämään – ja haluavat pitää! – pystyssä, mutta oikeaa ruokaa tarjoavaa ravintolaa voi olla aivan turha pieniltä paikkakunnilta etsiä. Se on surullista!

  Re: Nyt oli kyllä jo paha kebab

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   4.9.24 10:55:56

Kaikkein huonoimman kebabin söin oikein maakuntakeskuksessa. Mutta senhän nyt arvata saattoikin kun kyllähän se maakunnan keskus on aina se juntein paikka.

  Re: Nyt oli kyllä jo paha kebab

Lähettäjä: Henne 
Päivämäärä:   4.9.24 11:04:50

"On ikävä haukkua omaa kansaansa, mutta tosiasia on, että ruoka ei suomalaiselle ole mitään muuta kuin polttoainetta. Mitä halvempaa ja mauttomampaa, sen parempaa."

Näin se tuntuu tosiaan olevan! Jos mietin omaa perhettäni ja sukuani, josta suurin osa asuu pienillä maalaispaikkakunnilla, ei siellä ole tosiaan tarjolla muuta kuin pitsaa, purilaista ja kebabia. Kaupasta ostetaan eineslihapullia ja halvinta jauhelihaa ja ollaan kuitenkin sitä mieltä että syödään hyvin ja terveellisesti... Kasvissyöjänä ja terveellisen ruuan ystävänä on aina aika haastavaa näillä pienillä paikkakunnilla.

Kesällä kävin pienen paikan ravintolassa. Kasvisannos oli ollut ennen ihan fiksu sisältäen mm. sienikastiketta ja halloumijuustoa, no tälle vuodelle oli vaihdettu kaikki fiksut ainekset hirveään kekoon ranskalaisia. Oli todella tympeä lounas, tuli melkein huono olo, mutta tuollainen ruoka on kai ainoa mikä siellä myy. Ja pääasia tietysti, ettei annos vain maksa paljoa!

Perheeni vetää aina onnessaan tätä mahdollisimman rasvaista ja suolaista ruokaa, eivät oikein muusta edes tiedä. Vaikka mentäisiin paikkaan, jossa olisi vaikka mitä muutakin, ottavat aina ne pitsat ja purilaiset. Surullista, että ovat tottuneet tuollaiseen ruokaan ja pitävät sitä hyvänä.

  Re: Nyt oli kyllä jo paha kebab

Lähettäjä: Vuohi 
Päivämäärä:   4.9.24 11:06:21

Pitäisikö sen ruuan olla jokin elämän sisältö?

T: hyvänkin ruuan ystävä

  Re: Nyt oli kyllä jo paha kebab

Lähettäjä: Henne 
Päivämäärä:   4.9.24 11:28:46

Vuohi: Olisihan se hyvä miettiä miten syö kun asia vaikuttaa aika paljon terveyteenkin.

  Re: Nyt oli kyllä jo paha kebab

Lähettäjä: Vuohi 
Päivämäärä:   4.9.24 11:30:05

Halpuus tai mauttomuus eivät vielä tee ruuasta epäterveellistä. Jos joku syö sellaista ruokaa, niin se ei ole minulta pois.

  Re: Nyt oli kyllä jo paha kebab

Lähettäjä: Vuohi 
Päivämäärä:   4.9.24 11:42:50

Aion tänäänkin syödä lounasta maakunnassa (aika vaikeaa se muuten olisi jos Suomessa aikoo pysyä) ja oletan taas saavani ihan ok ruuan. Appelsiinikalaa, varmaan joku perunajuttu, salaatteja ja kasviksia, oletan että on myös lämmin kasvislisuke, kuten yleensä. Paikkakunnalla, jossa on alle 3000 asukasta.

  Re: Nyt oli kyllä jo paha kebab

Lähettäjä: Henne 
Päivämäärä:   4.9.24 11:46:59

Hienoa, että siellä on tuollainen järkevää ruokaa tarjoava ravintola, mutta useimmilla pikkupaikkakunnilla ei ole.

  Re: Nyt oli kyllä jo paha kebab

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   4.9.24 12:08:15

Telkkari pursuaa ruuanlaitto ohjelmia, kaikki tietää mitä hienompia ruokia, mutta kun mennään ravintolaan niin pakko saada hampurilainen, sämpylän välissä jauhelihapihvi, tomaatin siivu ja töräys majoneesia jota oikein radiossakin mainostetaan. Muuta ei tarjota koska muuta ei haluta.
Kävin toisinaan Tallinnassa, siellä ruokaan panostetaan enemmän, mutta kerran oli pari kaveria mukana, arvaatte varmaan mitä tilasivat, vaikka tarjontaa ois ollu.

  Re: Nyt oli kyllä jo paha kebab

Lähettäjä: Vuohi 
Päivämäärä:   4.9.24 12:11:51

Täällähän oli vastikään puhetta siitä, mitä ihmiset haluavat ravintolasta. Mutta kuulemma kun miehet ei tykkää ja naiset eivät mene ravintolaan ilman miehii ja ei mies voi tilata kahta pikkuannosta kun sen pitää saada yksi iso :D

  Re: Nyt oli kyllä jo paha kebab

Lähettäjä: 50 
Päivämäärä:   4.9.24 12:37:29

70: no en ihmettele yhtään, miksi et saa väkeä tueksesi...

  Re: Nyt oli kyllä jo paha kebab

Lähettäjä: Henne 
Päivämäärä:   4.9.24 13:13:06

"...mutta kun mennään ravintolaan niin pakko saada hampurilainen, sämpylän välissä jauhelihapihvi, tomaatin siivu ja töräys majoneesia jota oikein radiossakin mainostetaan. Muuta ei tarjota koska muuta ei haluta."

Juuri näin. En ymmärrä mikä hampurilaisissa on niin hienoa että niitä on aina saatava kun mennään ulos syömään. Osaako joku selittää?

  Re: Nyt oli kyllä jo paha kebab

Lähettäjä: 70 
Päivämäärä:   4.9.24 14:25:01

Kerro, 50: miksi mielestäsi en saa?

"Halpuus tai mauttomuus eivät vielä tee ruuasta epäterveellistä. Jos joku syö sellaista ruokaa, niin se ei ole minulta pois."

Ihan näin yksinkertaista se ei ole. Jos kaikki haluavat vain mautonta ja halpaa ja niitä purilaisia, niin oikeaa hyvää ruokaa ei kannata myydä. Siksi se oikeastaan on minulta pois, jos monta "jokua" haluaa mautonta ja halpaa.

  Re: Nyt oli kyllä jo paha kebab

Lähettäjä: Henne 
Päivämäärä:   5.9.24 11:08:30

"Ihan näin yksinkertaista se ei ole. Jos kaikki haluavat vain mautonta ja halpaa ja niitä purilaisia, niin oikeaa hyvää ruokaa ei kannata myydä. Siksi se oikeastaan on minulta pois, jos monta "jokua" haluaa mautonta ja halpaa."

Juuri näin.

  Re: Nyt oli kyllä jo paha kebab

Lähettäjä: Vuohi 
Päivämäärä:   5.9.24 11:11:05

Onhan se hampurilainen joskus hyvä. Kotona tulee tehtyä aivan liian harvoin, ehkä kerran vuodessa.

  Re: Nyt oli kyllä jo paha kebab

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   5.9.24 11:28:36

taitaa perustua siihen että syö kerran vuodessa.

  Re: Nyt oli kyllä jo paha kebab

Lähettäjä: Vuohi 
Päivämäärä:   5.9.24 11:36:23

Niin. En minä kolmea-neljää kertaa viikossa viitsi hampparia tilata. Joskus hamppari, hieman useammin pizza, vähintään kerran vuodessa makkispekkis, pääasiassa kuitenkin lounasruokia ja muutama illallinen. Mutta tosiaan silloin kun haluan sen hampparin, niin silloin tilaan hampparin vaikka oikein Tallinnassa :D

  Re: Nyt oli kyllä jo paha kebab

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   6.9.24 14:22:11

Vaikkei ruoka ole maukasta, sen tunnelman voi pilata myös sillä juntilla palvelulla. Menin sen kebulan sijaan siihen toiseen hämäläiseen perunakunnan ravitolaan, joka nimessä on se hovi. Intialaisten omistama, vaan nyt oli suomalainen palvelualan henkilö. Otin listan niin ilmoitti Ota pippuripihvi, johon minä mikä siitä tekee niin hyvän että suosittelet. Siinä on kermakastike jossa pippuria... ja ota valkosipuliperunoilla... En ottanut. Maksoin kortilla ja sanoin että käytän sirua koska muuten menee luoton puolelle. Johon tämä alan ammattilainen toteaa, minulla ei moisia kortteja ole, jos ei ole rahaa ei tarvi ostella.... No sanoin sitten että kyllä se elämää helpottaa ulkomailla. johon taas sain kommentin, minä en ulkomaille mene, suomessa on tarpeeksi nähtävää. Kävelin pöytään. Ei ollut rouva tainnut eden valtatie 54 pitkin liikkua kun ei ymmärrä ettei suomessakaan saa hotellia välttämättä ilman korttia, no tällainen junttiperjantai tänään.

Luulen että jatkossa meen jonnekin toiseen junttilaan mökiltä kauppaan, joutuu vaan ajamaan aika pitkään.

  Re: Nyt oli kyllä jo paha kebab

Lähettäjä: * 
Päivämäärä:   7.9.24 13:11:49

Oon tainu käydä tuossa pisteen kuvaamassa paikassa. Huh huh, muuta ei voi sanoa. Mutta pakko sitä ruokaa on joskus saatava, ja olisi kiva nauttia hyvää ruokaa hyvällä palvelulla.

  Re: Nyt oli kyllä jo paha kebab

Lähettäjä: selanne 
Päivämäärä:   7.9.24 15:19:34

Jattakaa herra jumala kebabyrittaja rauhaan vai pitaa pahaa han on teille tehnyt.

  Re: Nyt oli kyllä jo paha kebab

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   7.9.24 16:08:15

"Lähettäjä: selanne
Päivämäärä: 7.9.24 15:19:34

Jattakaa herra jumala kebabyrittaja rauhaan vai pitaa pahaa han on teille tehnyt."

No esim sen kebabin ja jonkun leikkeen, ne oli pahoja. Miksei saa asiasta puhua? Pitää suomalaisittain olla tyytyväinen vaikka ruoka on huonoa, sitä ei siis saa edes ihmetellä miksei parempaan pysty.

   Ylös ⇑   


  
 Vastaa viestiin
 Nimi:       [poista tiedot]
 Sähköpostiosoite:

 Jos annat sähköpostiosoitteesi, se näkyy viestissäsi.

 Otsikko:
   




Hevostalli.net ei vastaa keskusteluryhmissä käytävän keskustelun sisällöstä.