Lähettäjä: mm
Päivämäärä: 8.8.24 07:51:05
Entisajan emäntäkoulun oppien mukaan se ei ole jääkaappi, jonka pitäisi olla lieden lähellä. En ymmärrä, millä perusteella se voisi olla tärkeää? Toinen on kylmälaite, toinen kuuma eikä muutenkaan ole paljon sellaista, joka yleensä siirretään suoraan jääkaapista liedelle, eikä mitään sellaista, joka laitetaan liedeltä jääkaappiin.
Lieden molemmilla puolilla pitäisi olla 60 cm laskutilaa. Tämä tieto olisi pitänyt kertoa arkkitehdeille ja keittiösuunnittelijoille. Harvalla on mahdollisuus suunnitella oma keittiönsä niin vapaasti, varsinkaan vuokra-asunnossa.
Laskutila lieden vieressä tarvitaan nimenomaan siksi, että ei tarvitse ravata yhtenään jääkaapilla noutamassa milloin mitäkin maitoa, fondia, kastiketta ym. vaan ne kaikki ovat lieden vieressä valmiina siinä samassa järjestyksessä kuin niitä käytetään. Se kerma, joka lisätään jälkeen päin, voi odotella jääkaapissa. Ei siinä monta ylimääräistä askelta tule eikä mene minuuttitolkulla aikaa, vaikka jääkaappi olisi aivan keittiön toisella puolella, suurkeittiössäkään.
|