Kirjoita uusi viesti  |  Alueen etusivu  |    |  Etsi  Alas ⇓   
  Mitä tapahtuu lastensuojeluilmotuksen jälkeen?

Lähettäjä: - 
Päivämäärä:   24.7.24 22:06:27

Miten asiat etenee? Otetaanko yhteyttä puhelimitse, sovitaanko joku käynti ja sovitaanko se etukäteen? Silloinhan on aikaa hyvin valmistella mm. siivota kotia jne. Haastetteleeko ne vanhempia ja lapsia erikseen? Onko mahdollisuus kertoa vaikkapa asioita, mitä ei muiden kuullen uskalla kertoa?

  Re: Mitä tapahtuu lastensuojeluilmotuksen jälkeen?

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   24.7.24 22:11:49

Ainakaan ennen ei tehneet juuri yllätyskäyntejä, hyvin oli omillakin vanhemmilla aikaa kerätä pahimmat koiranpskat lattialta ja yrittää tuulettaa taloa ja piilottaa pahimmat sotkut.

Joskus vaan soittavat ja se on siinä

  Re: Mitä tapahtuu lastensuojeluilmotuksen jälkeen?

Lähettäjä: ... 
Päivämäärä:   24.7.24 22:12:26

Palvelutarpeenarviointi aikaa tehdä 3kk. Riippuu täysin sossusta miten tehdään ja mistä lasu tehty. Eettisen ohjeen mukaan lasta pitäisi sen ikätason mukaan arvioida, myös sitä vauvaa jos sellainen on, mutta toiset ei juttele edes 16 v kanssa kaksin niin että voisi kertoa vaikka vanhemmista jos mielen päällä sellaista on. Kotia voi laittaa ja niin jotkut tekee, mutta ammattitaitoinen sossu näkee kyllä kulissin taakse

  Re: Mitä tapahtuu lastensuojeluilmotuksen jälkeen?

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   24.7.24 23:12:48

Miten se ammattitaitoinen sossu sen muka näkee? Ja mitä väliä mitä hän on mieltä kun ei asiakaspapereihin koskaan voi kirjata mitään mutua. Sinne kirjataan kuten asiat on, piste.

  Re: Mitä tapahtuu lastensuojeluilmotuksen jälkeen?

Lähettäjä: Lippa 
Päivämäärä:   24.7.24 23:40:03

Ilmoitus menee alkuarvioon, joka toimii tilanteen mukaan. Yleensä ensimmäinen yhteydenotto tulee kyllä jo ihan nopeasti parin arkipäivän sisällä. Siinä lähinnä kerrotaan että ovat saaneet ilmoituksen ja kertovat miten edetään.
Tilanteesta riippuen asia voi olla selvä puhelinsoitolla, mutta kyllä yleensä tavataan. Joko kotona tai muussa sopivassa tilassa. Sosiaalityöntekijä kartoittaa perheen tilannetta ja tarvittaessa voi pyytää tietoja myös esim. Koululta, päiväkodista tai terveydenhuollosta. Tähän voi kuulua useampia tapaamisia tai vaikka vain yksi tapaaminen.

Se mitä sen jälkeen tapahtuu riippuu ihan perheen tilanteesta. Jos katsotaan ettei tarvetta tuelle ole, se oli siinä ja toivotellaan hyvät jatkot. Jos perheen voinnista tulee huoli, voi sosiaalityöntekijä tarjota erilaisia tukimuotoja, kuten kotipalvelua, perhetyötä, perhe neuvolaa, päihde palveluita, taloudellista tukea jne jne. Toivottavaa on että perheen kanssa päästään yhteisymmärrykseen tuen tarpeesta ja yhteistyöstä. Jos ei päästä niin niissä tapauksissa sosiaalityöntekijän tehtävä on tehdä päätöksiä joilla turvataan lapsen turvallinen kasvuympäristö. Ääritapauksessa se voi tarkoittaa lapsen sijoittamista kodin ulkopuolelle.

   Ylös ⇑   


  
 Vastaa viestiin
 Nimi:       [poista tiedot]
 Sähköpostiosoite:

 Jos annat sähköpostiosoitteesi, se näkyy viestissäsi.

 Otsikko:
   




Hevostalli.net ei vastaa keskusteluryhmissä käytävän keskustelun sisällöstä.