Kirjoita uusi viesti  |  Alueen etusivu  |    |  Etsi  Alas ⇓   
  Koirienkasvatus, miksi ei bisnestä?

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   17.7.24 14:58:35

Ennenkuin joku lopettaa lukemisen ennen loppua niin minulla ei ole koskaan ollut koiraa, eikä tule, enkä ole kiinnostunut kasvattamaan koiria. Olen vain seurannut paljon ihmisiä, jotka puhuvat negatiivisesti koirienkasvattajista jne.

Kun näitä somettelijoita, ihan asiallisia ja kenties asiantuntijoita seuraa niin tulee välillä "hyvä koirankasvattaja ei ajattele rahaa, eikä tee sitä työkseen".

Miksi ei? Miksi se ei olisi ok, jos kasvattaja tienaakin sillä ja tekee työkseen ja kyseisellä rodulla on kysyntää? Olettaen, että hän tekee hyvät testit koirille, eikä kasvata koiria, joilla on periytyviä sairauksia ja pyrkii tekemään rodusta terveempää? Ja olettaen, että koirilla on hyvät olosuhteet ja saavat parantua rauhassa ennen uutta astumista? Sekä tietty muut tärkeät puolet, kuten etsii vain hyviä koteja koirille eikä myy jokaiselle. Onhan hevostenkasvattaminen kans ulkomailla bisnestä, joissa se on kannattavaa eikä kukaan tuomitse sitä. Ymmärrän kaikki muut pointit koirienkasvattamisesta enkä tue sairaiden koirien jalostamista. Mutta jos on todella huoletivainen ja fiksu kasvattaja niin mistä se on pois, että hän tekisikin sitä työkseen? Valaiskaa tumpeloa :D

  Re: Koirienkasvatus, miksi ei bisnestä?

Lähettäjä: Hmmm..... 
Päivämäärä:   17.7.24 15:08:38

Koska määrät, mitä pentuja pitää syntyä vuodessa, että siitä varsinaista elämiseen riittävää palkkaa säännöllisesti jää, ovat aika suuria.. Kyllähän meillä näitä jonkin verran Suomessa on, mutta eläinten kasvattamisen epävarmuuden takia siinä pitää silti olla ohella vähän muutakin: hoitolaa, tarvikekauppaa tms. Tämä sieltä tekevältä puolelta perusteluna miksi ei, se miksi niistä paikoista on riskaapelia taas ostaa niin monessa paikassa kun se raha on varsinainen motiivi niin ennemmin tai myöhemmin todella moni vain alkaa oikoa mutkissa. Niitä pentuja on TULTAVA tai ei ole itsellä ruokaa ja houkutus alkaa astutella kaikki sillä yhdellä omalla uroksella tms. on vaan tosi suuri ja silloin juuri aletaan antaa periksi noista aloituksen periaatteista ja kauniista ajatuksista. Valitettavasti tätä samaahan voi esiintyä ihan ensimmäisiä pentueitaan tekevällä kotikasvattajalla ja esiintyy paljonkin paperittomia tekevillä tavan ihmisillä, mutta kun niitä ei osata ostajapäässä ajatella niin se on kääntynyt niin, että "ne suuret kaupalliset kasvattajat" ovat se peikko.

  Re: Koirienkasvatus, miksi ei bisnestä?

Lähettäjä: Ananas 
Päivämäärä:   17.7.24 15:10:44

Olisiko niin, että jos teettää kaikki mahdolliset terveystestit, hankkii huipputulokset näyttelyistä tai käyttökokeista, jättää pois jalostuksesta ne, joilla on todettu mahdollisesti perinnöllisiä vikoja/geenejä... tähän kaikkeen menee niin paljon aikaa ja rahaa, ettei se enää niin kannattavaa bisnestä olekaan? Tai ainakin hyvin epävarmaa, tuskin sillä elättää itsensä.

Muuten olen kyllä samoilla linjoilla, miksei.

  Re: Koirienkasvatus, miksi ei bisnestä?

Lähettäjä: -.- 
Päivämäärä:   17.7.24 15:12:03

Suomessa koiria ajatellaan perheenjäseninä eikä tuotantoeläiminä. Pennunostajat karttavat liian isoja kenneleitä, koska suurin osa koirista asuu kotona ja kotioloissa varttuneiden koirien luonne on suuremmalla todennäköisyydellä sopiva, kuin sukupolvien ajan tarhaoloissa kasvatettujen.

  Re: Koirienkasvatus, miksi ei bisnestä?

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   17.7.24 16:17:47

On suuri riski että rahasta tulee koirien hyvinvointia tärkeämpää. Tingitään terveystutkimuksista tai jopa ravinnosta, kun maksimoidaan voitot. Ja kun koiria tuotetaan määrällisesti paljon, kaikille ei riitä millään hyviä koteja.

  Re: Koirienkasvatus, miksi ei bisnestä?

Lähettäjä: Minä Vaan 
Päivämäärä:   17.7.24 16:22:26

No onhan se tavallaan pientä bisnestä kun teettää pentuja mutta ei sillä yksin omaan elä. Ei niitä koiria voi niin paljon pitää että sillä rikastuisi. Pentutehtailuahan muutenkin pelätään .

  Re: Koirienkasvatus, miksi ei bisnestä?

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   17.7.24 16:22:59

Koska pidemmän päälle se ei ole kannattavaa. Siksi eettisyys ja kannattavuus ei sovi samaan.

Jalostus maksaa todella paljon: koirien pito, eläinlääkärit, rokotukset, rekisteröinnit, kokeet, terveystarkastukset, kisat, harrastaminen, sopivien yksilöiden etsiminen, matkustaminen, jalistuskoirien ostaminen, virhehankinnat, jaloatuskäytöstä poistuneiden koirien elättäminen, sijoituskoirat (kaikilla ei lopulta edes tehdä pentuja), poissaolot töistä, tavarat...

Jos ajattelee, että henkilön pitäisi elättää itsensä ja koiransa, niin yhtälö on aika haastava.

Sen sijaan mitään vikaa ei tietenkään ole siinä että kasvattaja saa viel kulujen jälkeen jotain vaivanpalkkaa työstään.

Ja vielä kun muistaa kysynnän ja tarjonnan, niin harva oikeasti on valmis maksamaan 7t koirasta, jonka periaatteessa voi saada ilmaiseksi naapurilta. Koiran pennutus kun ei ole luvanvaraista.

  Re: Koirienkasvatus, miksi ei bisnestä?

Lähettäjä: Niin 
Päivämäärä:   17.7.24 16:25:11

Koska koira on lemmikki, niin sillä ei saa tienata. Hevonen taas on tuontaeläin, sillä saa yrittää tienata.
Itseäni huvittaa suomalaiset jotka lyttää kenneleitä joissa on koiria vaikka 12z Samat tyypit hakee ulkomailta pennun kennelistä missä on 70 koiraa. Pennun ostajille näytetään vain vanhemmat ja pari muuta. Loput asuvat jossain muualla kennelissä.
Itse menin hakemaan pentua Englannista. Kun olen kasvattaja, mulle näytettiin ne noin 100 koiraa. Pentu jäi ottamatta ja kasvattaja veti pikkukilarit. Rotu on aktiivinen paimen. Toivon, että en olisi koskaan käynyt tuolla. Se oli ja on edelleen ns. laillista pentutehtailua.

  Re: Koirienkasvatus, miksi ei bisnestä?

Lähettäjä: C.A 
Päivämäärä:   17.7.24 16:29:44

Itse olin Tanskassa töissä kennellissä. Koiria oli n. 50 (puolet metsästyskoiria, puolet näyttely), pennut sen lisäksi. Koiria pidettiin kuin kotieläimiä, ei lemmikkejä. Asuivat kennelrakennuksessa, ulkoilivat monta tuntia vapaana jättiläismäisessä tarhassa jne. Päivässä piti hoitaa 10 koiraa (turkit, kynnet), silleen ehti viikossa hoitaa kaikki. Pentuja oli silti harvakseltaan, viiden kuukauden aikana syntyi yhdet.
Jollsin tuommoisella systeemillä, mutta huomattavasti taajempaam pennuttamalla homma voisi toimia.

  Re: Koirienkasvatus, miksi ei bisnestä?

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   17.7.24 16:39:03

Ostin rotukoiran kotimaiselta kasvattajalta. Hän kasvattaa max yhden pentueen vuodessa, kotona hänellä kolme koiraa, joten näistä voi jo päätellä, ettei pentujen kasvattamisella itseään elätä. Oman koiran pentueessa 11 pentua, hintaa 1500e per pentu. Yhteensä siis 16500e. Millään ei yhden pentueen alulle saaminen ja kasvattaminen seitsemän viikkoikseksi maksa noin paljoa. Ei, vaikka vanhemmat kattavasti terveystutkittu.

Mun mielestä tehdystä työstä kuuluu saada palkkaa ja on täysin ok, että kasvattajalle jää pentueesta viivan alle. Emmä ainakaan itse viitsisi nähdä kasvattamisen vaivaa ainoastaan rakkaudesta lajiin.

Toki toisessa rodussa pentuja saattaa syntyä hyvinkin alle neljä ja kun pennun hinta on 1200e, niin tästä on jo vaikeampi voittoa saada.

  Re: Koirienkasvatus, miksi ei bisnestä?

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   17.7.24 17:24:56

Joko koiria ja pentueita tulisi olla niin paljon että voisi pitää järkeviä hintoja, jotta ostajia olisi ja palkkaa jäisi. Silloin kyseessä olisi aika hämrät olot koirilla. Tai sitten pitäisi olla yksi kourallinen hyviä koiria ja niiden harvat pentueiden pentujen hinnat olisi todella korkeita (jotta jää sitä palkka per pentu). Joka taas karsisi ja kaventaisi ostajakuntaa ja markkinat olisi pienet.

  Re: Koirienkasvatus, miksi ei bisnestä?

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   17.7.24 17:28:15

Kiitos vastauksita, avasi paljon kuvaa. Saisi olla aika tarkat valvonnat, että mitään tärkeitä elementtejä ei otettaisi pois isompien tulojen toivossa ja se tulisi varmasti todella kalliiksi hallitukselle. Jollain 50koiran kennelillä varmasti saisikin leivän pöydälle, mutta Suomessa ei taida olla niin paljoa kysyntää. Ulkomailla ostaisivat varmasti lähempää kuin Suomesta (Keski-eurooppa).

-AP

  Re: Koirienkasvatus, miksi ei bisnestä?

Lähettäjä: Juu tuota 
Päivämäärä:   17.7.24 17:36:52

Riippuen hyvinkin paljon rodusta, tuollainen isompi kasvatus voisikin onnistua. Se sitten taas on eri asia, kuka haluaa sitä tehdä työkseen, en ainakaan minä.

Mutta pienemmissä roduissa näen ongelmana sen, että jos sillä kasvatuksella pitäisi elättää itsensä, niin pentuja todellakin olisi saatava aikaiseksi säännöllisesti. Se taas rajoittaisi esim. pakastesperman käyttöä eli rodussa olisi löydyttävä ajomatkan päästä aina hyviä jalostuskoiria.

  Re: Koirienkasvatus, miksi ei bisnestä?

Lähettäjä: Wuf 
Päivämäärä:   17.7.24 19:15:27

Ainakin omassa rodussa on tälläinen "yrittäjä"
Hänellä ei tosin ole kotona omia koiria ensimmäistäkään. Pennuttaa parhaita sijoitus koiriaan, jos syntyvä pentue on hyvä, myynnin sijaan sijoittaa jopa puolet narttu pennuista.
Pennuttaa, hoitaa ja sosiaalistaa myös muille kasvattajille. Optiolla että saa syntyvistä pennuista jonkun pennuttaa itse myöhemmin jos terveystulokset ym on kunnossa.

  Re: Koirienkasvatus, miksi ei bisnestä?

Lähettäjä: VufVux 
Päivämäärä:   18.7.24 22:45:16

Yhden labradoodle-kasvattajan tiedän, joka ihan vähän vaan opiskelee siinä sivussa, tulot tulee koirista, tullut jo vuosia. Mutta näissä onkin aivan tolkuttomat hinnat, 4000 euroa per pentu ja tulee isot pentueet.

Tavallisia 2000 euron hinnoissa pyöriviä normaalikokoisia pentueita teettäviä koiria ei pysty kasvattamaan siten, että siitä saisi täyden elannon. Yrittäjän kun pitää maksella itselleen sosiaaliturvastakin. Jos haluaa 2000 euroa per kk käteen pitää vuositulot olla arvio 50000-70000. Aika paljon saisi koiria myydä.

Mutta maatalouden sivubisneksenä tai ihan minä tahansa sivubisneksenä. Joo.
Itsekin yritin pentuja tehdä, kun yksi koiristani on lupaava. Ja laskeskelin, että 2000-3000 euroa olisi ehkä jäänyt voittoa. Mutta narttu ei tullut tiineeksi. Nyt on tähän mennessä tullut vaan kuluja 1500 euroa, jos laskee ihan kaiken näyttelyreissuista terveystutkimuksiin....

  Re: Koirienkasvatus, miksi ei bisnestä?

Lähettäjä: Lunatra 
Päivämäärä:   19.7.24 12:50:06

Tein itselleni pennun omasta koirasta eikä siinä kovin isoa voittoa tullut. 7 pentua tuli ilman komplikaatioita. Yhden pennun pidin itse, uroksen omistaja otti reilun yhden pennun hinnan ja yksi pentu palautui takaisin, josta korvasin koko kauppasumman. Vielä saa jännittää joudunko korvaamaan synnynnäisiä vikoja, joten vähäisiin voittoihin ei uskalla koskea.

Uros oli toisella puolen Suomea eli majoituskuluja tuli astutuksesta. Lisäksi progetestit, herpesrokotukset, tiineysultra ja -röntgen. Narttu tutkittu terveyden osalta huomattavasti laajemmin kuin mitä olisi pakko. Pidin pennut 8 viikon ikään ja ne sai minun luona ensimmäiset rokotukset. Pentutarkki eläinlääkärissä + sirutus sekä rekisteröinnit Kennelliittoon ja Ruokaviraston rekisteriin. Keskikokoisen rodun pennut syö paljon(!) ja annoin nappulan lisäksi raakaruokaa ja märkäruokaa, jotta tottuisivat monipuoliseen ruokavalioon. Lisäksi pesukone pyöri lähes päivittäin ja pissa-alustoja ja siivousaineita kului.

Tietysti pennut syntyvät ilman ultraa, röntgeniä ja rokotuksia. Koiran pystyy astuttamaan ilman progen ottamistakin ja uroksen katsoa naapurista. Mutta laaukasvattaminen maksaa. Jos huomioin koetuloksiin menneet rahat, niin olen todella pahasti miinuksilla tässä pentuprojektissa, vaikka juuri ne tekivät nartusta massasta erottuvan laatuyksilön.

  Re: Koirienkasvatus, miksi ei bisnestä?

Lähettäjä: ... 
Päivämäärä:   19.7.24 12:55:07

Jos koiria kasvattaisi bisneksenä, käytettäisiin tietysti omaa urosta. Ja turhia uroksia ei pidettäisi, joten käytännössä varmaan vuoden-pari pitäisi samaa tai ehkä kahta urosta, ja uudet kasvamassa. Kun nuoremmat on lisääntymiskunnossa, vanhemmat urokset otetaan pois käytöstä. Sama tietysti narttujen kanssa, ei voi montaa vuotta pennuttaa samoja.

Tämäkin tökkii Suomessa, ostajat eivät juuri arvosta jos kasvattaja ei pidä koiriaan kuin pari vuotta. Täällä halutaan tietää, millaisia ne koirat ovat aikuisina.

  Re: Koirienkasvatus, miksi ei bisnestä?

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   19.7.24 13:12:05

Yhdellä tutulla kasvattajalla on vähän sama, mutta ei hoida muiden pennutuksia, vaan omat vain. On sijoituskoiria, sekä narttuja että uroksia ja pennuttaa niitä. Panostaa hirmuisesti ominaisuuksiin ja sen myötä pentujen hinta on rodun korkeimpia. Kotona hänellä on yleensä pari "käytöstä poistettua" lenkkikaveria.

Kyllä ammattimainen kasvatus ja elannon hankinta koirilla on mahdollista myös eettisesti kestävästi. Mutta helppoa se ei ole, eikä sitä pysty tuottavasti rakentamaan nollasta, että sillä voisi heti elää.

Lähettäjä: Wuf
Päivämäärä: 17.7.24 19:15:27

Ainakin omassa rodussa on tälläinen "yrittäjä"
Hänellä ei tosin ole kotona omia koiria ensimmäistäkään. Pennuttaa parhaita sijoitus koiriaan, jos syntyvä pentue on hyvä, myynnin sijaan sijoittaa jopa puolet narttu pennuista.
Pennuttaa, hoitaa ja sosiaalistaa myös muille kasvattajille. Optiolla että saa syntyvistä pennuista jonkun pennuttaa itse myöhemmin jos terveystulokset ym on kunnossa.

  Re: Koirienkasvatus, miksi ei bisnestä?

Lähettäjä: Kasvattelija 
Päivämäärä:   19.7.24 17:53:35

Olen kasvattanut elämäni aikana muutaman pentueen ja vielä paljon enemmän nähnyt monenlaista kasvatusta vierestä katsoen niin Suomessa kuin ulkomailla (jossa itsekin asuin pari vuotta). Koirien kasvatusta on kaiken kaikkiaan niin monenlaista. Siinä missä yksi haluaa keskittyä tiettyyn rotuun ja viedä sitä eteenpäin, haluaa toinen teettää vain paperittomia kivoja perhekoiria. Tiedän, että niin Suomessa kuin ulkomailla on kasvattajia, joilla on paljon enemmän koiria kuin mitä ostajille näytetään. Eräskin kasvattajaperhe (myös hevosihmisiä) pitävät isoa koiralaumaa hevostallilla kilometrien päästä kotoa mutta tuovat aina pentujen luovutuksen ajaksi pennut, emon ja pikkukoirien kohdalla usein isänkin kotiinsa ja antavat ymmärtää, että tässä on heidän perhe ja heidän koirat. Seuraavien pentujen kohdalla taas eri koirat kotona. Mistäpä sitä voisi ostaja tietää, että niitä koiria on paljon suurempi määrä ja ne asuvat muualla? No ei mistään. Onko tässä jotakin väärää sitten? En minä ainakaan keksi. Osa koirista on ollut ihan Kennelliittoon rekisteröityjä rotukoiria (ilmeisesti emännän nimissä) ja osa sekarotuisia (näitä kai sitten "isäntä myy").

Ulkomailla on tullut vastaan paikkoja, joita voisi kutsua ihan pentutehtaiksi. Olosuhteet ovat riippuneet paljon paikasta. Jossakin ne koirat on oikeasti minimikokoisissa häkeissä, jossakin sitten taas on hyvät tilat, suuret tarhat ja siistit petipaikat. Narttuja pennutetaan, mutta kenenkään ulkopuolisen on täysin mahdotonta edes arvailla, tuleeko niitä pentuja joka juoksuun ja kuinka monet elämän aikana. Näistä paikoista pennut on yleensä myyty välikäsien kautta maailmalle. Välikäsi voi olla ystävä/tuttu tai vaikka perheenjäsen, jolla sattuu olemaan saman rotuinen koira itsellään. Todistinpa itsekin kerran tapausta, kun pentujen emoksi esiteltiin uroskoiraa, eikä ostaja huomannut asiassa mitään erikoista.

Rescuebisneksessä pyörii isot rahat. Sitä pidetään laillisena pentutehtailuna. Usein rescuekoiriksi päätyy ne koirat, joille ei enää ole käyttöä pentukoneina ja joilla ei oikeastaan ole suurta rahallista arvoa kotimaassa. Hölmöt suomalaiset maksavat useita satoja, jopa tonnin siitä romanialaisesta rescuekoirasta. Uroksia myydään enemmän, nartusta niitä, jotka eivät tiinehdy tai joilla on jo ikää.

Kaiken tämän nähneenä jotenkin huvittaa, että paperittomia koiranpentuja myyvä suomalainen kasvattaja nähdään pentutehtailijana.

Meni vähän aiheen vierestä, mutta omalla kokemuksellani voin sanoa, että kasvattamalla koiria on kyllä mahdollista tienata (rodusta tai roduttomuudesta riippumatta) ihan hyvä summa rahaa työhön nähden (ei kai kukaan kuvittele elävänsä sen enempää yhtä hevosta kuin yhtä koiraakaan hoitamalla), eli jos normaalisti sanotaan, että vaikka 15 hevosen talli riittää elättämään yhden ihmisen, niin varmaan niitä koiriakin tarvitaan yhtä suuri määrä, ja ehkä kymmenet pennut vuodessa, niin alkaa olla kelpo vuositulo. Yksittäisen pentueen kohdalla voi myös tulla raskaasti takkiin. Emo voi kuolla, pennut voivat kuolla, molemmat voivat kuolla ja kaikki nämä voivat tapahtua vaikka pyhäyönä siellä päivystävällä klinikalla, jolloin käteen jää kasa haudattavia koiria ja muutaman tonnin lasku.

  Re: Koirienkasvatus, miksi ei bisnestä?

Lähettäjä: .... 
Päivämäärä:   19.7.24 18:22:52

Isoilla roduilla on suuret pentueet, 10 pentua á 1500, on 15000. Muutama hyvä narttu, vuoden välein 5 pentuetta per koira, kyllä siitä jo jotain jää kasvattajallekin.

Tutulle tuli juuri vahinkopentue, rekkaamaton spk, meni kaupaksi kuin häkä 1000 eurolla.

Välillä tuntuu taas, että ei kehdata tunnustaa, että kasvattajat ansaitsevat pennuilla rahaa, vaan sen pitäisi olla vain harrastus.

  Re: Koirienkasvatus, miksi ei bisnestä?

Lähettäjä: X 
Päivämäärä:   19.7.24 18:27:45

Ne ”muutama hyvä narttu” elää vielä pentujen jälkeen kasvattajan taloudessa 5-10 vuotta, joten ne pennuista jääneet rahat uppoaa äkkiä siihen.

  Re: Koirienkasvatus, miksi ei bisnestä?

Lähettäjä: .... 
Päivämäärä:   19.7.24 18:36:58

Höpö höpö, niillekin löytyy ostajat/ottajat. Eräs kultsukasvattaja myi toiselle tutulle 8 vuotiaan nartun , jolla oli teetetty ne sallitut 5 pentuetta. Siitäkin piti vielä rahastaa, vaikka oli jo tulot tuottanut hänelle. Tyhmähän tuttuni oli, kun tuon osti, kohta alkoi kaikenlaisia vaivoja ilmenemään.

  Re: Koirienkasvatus, miksi ei bisnestä?

Lähettäjä: X 
Päivämäärä:   19.7.24 18:37:41

No tottakai niille löytyy ottajat, jos haluaa luopua. Moni meistä kasvattajista ei kuitenkaan halua.

  Re: Koirienkasvatus, miksi ei bisnestä?

Lähettäjä: .... 
Päivämäärä:   19.7.24 18:41:41

Totta tuokin, eli säästät pentutuotot niiden hoitamiseen. Kunnioitettavaa.

  Re: Koirienkasvatus, miksi ei bisnestä?

Lähettäjä: X 
Päivämäärä:   19.7.24 18:46:14

Ei minun tarvitse mitään säästää, mutta ei se muuta rahantulon ja rahanmenon suhdetta. Kyllä se raha menee, vaikkei säästettynä olisikaan.

  Re: Koirienkasvatus, miksi ei bisnestä?

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   19.7.24 18:49:20

"Siitäkin piti vielä rahastaa,"

Harvoin nykyään enää törmää ihmiseen jonka mielestä eläimiä pitää antaa ilmaiseksi. Ennen teitä oli enemmän, annoit varmaan silloinkin kissanpentuja ravunsyöteiksi?

  Re: Koirienkasvatus, miksi ei bisnestä?

Lähettäjä: .... 
Päivämäärä:   19.7.24 18:56:23

Koirat eivät siis ole sinulle bisnes, varmaan on muitakin tuloja. Tässä oli aiheena, onko ne bisnes, ja monelle on. Monilla pariskunnalla se voi olla vaikka toisen tulonlähde ja toinen käy muualla töissä.

Kolmas tuttuni otti juuri hoitoon pari pikkukoiraa, sai siis käytännössä omakseen, mutta ne jäi kasvattajan nimiin, ja jos astutukset onnistuu, käyvät siellä vielä tekemässä pennut. Tällaisia ottajia ei varmaan paljon ole, mutta he ovat ystäviä, ja homma toimii. Tämä kasvattaja tekee sitä työkseen.

  Re: Koirienkasvatus, miksi ei bisnestä?

Lähettäjä: .... 
Päivämäärä:   19.7.24 18:58:49

Jatketaanpa vielä verottajan tulkinta: Pienimuotoisessa pentutulot kyllä verotetaan, mutta kuluiksi hyväksytään vain tiukasti pennutukseen liittyvät kulut. Eläkekoirien ruokintakulujen vähennykset eivät kelpaa.

  Re: Koirienkasvatus, miksi ei bisnestä?

Lähettäjä: X 
Päivämäärä:   19.7.24 18:58:51

Eipä taida Suomessa kovin montaa kasvattajaa olla, jotka sitä työkseen tekisivät. Tottakai voi olla joku, joka vaikkapa elää Kelan tuilla ja tekee pentueen sinne tänne. Mutta ainoana tulonlähteenä… en usko.

  Re: Koirienkasvatus, miksi ei bisnestä?

Lähettäjä: .... 
Päivämäärä:   19.7.24 20:27:03

Kukaan ei tiedä, turha sillä on spekuloida. Itse tunnen 4, enkä ole kovinkaan aktiivinen koiraihminen.

  Re: Koirienkasvatus, miksi ei bisnestä?

Lähettäjä. 
Päivämäärä:   21.7.24 12:05:27

Koiran pentujen myynnissä liikkuu reilusti rahaa. En oo seurannut nykyään koiranpentujen hintoja. Mut ne ei oo halpoja?
Kahdeksasta suositun koirarodun pennuista saa 15 000 euroa, jos pentujen vanhemmat ovat näyttelyissä hyvin palkittuja koiria.
On turha väittää et koiranpennuilla ei tienaa.

  Re: Koirienkasvatus, miksi ei bisnestä?

Lähettäjä: Aa 
Päivämäärä:   21.7.24 15:16:28

Sanon vaan tähän, että olin kovin hämmentynyt luettuani verottajan nykykäytännön koirien kasvattamisen suhteen. Koe- ja näyttelykuluja ei hyväksytä vähennyksiksi, vaikka kl niitä vaatii monenkin rodun kohdalla. Samaten moni jalostuskoiran ylläpidon kulu ei kelpaa vähennyksiin. Tämä siis suorastaan kannustaa tekemään rekisteröimättömiä pentuja ja samantien valvonta, joka rotukoirienkin kohdalla on miltei olematonta, putoaa täysin olemattomiin. En kasvattaisi enää vaikka maksettaisiin. Ihan omalla riskillä mennään ja maksat ja maksat ja maksat kaikille, myös verottajalle. Ostaja voi viedä oikeuteen ihan mistä syystä vaan vaikka 10 vuotiaan kasvatin terveyshaasteiden takia. Hullun hommaa.

   Ylös ⇑   


  
 Vastaa viestiin
 Nimi:       [poista tiedot]
 Sähköpostiosoite:

 Jos annat sähköpostiosoitteesi, se näkyy viestissäsi.

 Otsikko:
   




Hevostalli.net ei vastaa keskusteluryhmissä käytävän keskustelun sisällöstä.