Lähettäjä: Hapatettu paras
Päivämäärä: 12.7.24 17:46:05
Aika monissa on hiivaa käytetty.
Pitää tarkasti tutkia mitkä ovat kunnon rukiisia, hiivattomia,siirapittomia,maltaattomia.
Jos vielä löytää arinalla paistettua niin on ihme.Kumina vielä ihmeempiä jos kunnolla käytetty!
Nykyisin mennään leivän osalta liukuhihnatyönä ja nopeasti pitää tulla valmista.
Äitini joka on leiponut ikänsä ruisleipää ja limppuja suuressa puu- uunissa ihmettelee välillä minulle että miksi vaaleata leipää tehdään juureen.Ei käsitä mikä siinä on ideana.
Eipä siinä minunkaan mielestäni ole mitään ihmeellistä koska en syö vaaleata leipää missään muodossa pahemmin. Joskus teen 100% kaurasämpylöitä vaihteeksi koska kaupassa ne maksavat älyttömästi jos nyt sattuu oikeasti vehnätöntä löytämään.
Kaupan leivät ovat aika onnettomia suureksi osaksi höttöä ja kaikkea tarpeetonta täynnä.
Suolistobakteerien kannalta juureen tehty leipä on ehdoton. Ennen kun sai tuoreita jauhoja myllystä niin sekin oli ehdoton plussa nykyisiin kauan siilossa säilytettyihin verrattuna.
|