Kirjoita uusi viesti  |  Alueen etusivu  |    |  Etsi  Alas ⇓   
  Leipäjuuri

Lähettäjä: ... 
Päivämäärä:   12.7.24 17:20:57

Leipäjuuret on olleet ainakin somessa nyt jonkin aikaa esillä. En ole varma olenko ikinä syönyt juureen tehtyä leipää. Onko se oikeasti parempaa kuin hiivaleipä? Entä terveellisyys, onko sen osalta mitään?

  Re: Leipäjuuri

Lähettäjä: Ällö 
Päivämäärä:   12.7.24 17:23:25

Olet taatusti syönyt, kyllähän kaupankin ruislimput yms tehdään juureen.

  Re: Leipäjuuri

Lähettäjä: Hapatettu paras 
Päivämäärä:   12.7.24 17:46:05

Aika monissa on hiivaa käytetty.
Pitää tarkasti tutkia mitkä ovat kunnon rukiisia, hiivattomia,siirapittomia,maltaattomia.
Jos vielä löytää arinalla paistettua niin on ihme.Kumina vielä ihmeempiä jos kunnolla käytetty!
Nykyisin mennään leivän osalta liukuhihnatyönä ja nopeasti pitää tulla valmista.

Äitini joka on leiponut ikänsä ruisleipää ja limppuja suuressa puu- uunissa ihmettelee välillä minulle että miksi vaaleata leipää tehdään juureen.Ei käsitä mikä siinä on ideana.
Eipä siinä minunkaan mielestäni ole mitään ihmeellistä koska en syö vaaleata leipää missään muodossa pahemmin. Joskus teen 100% kaurasämpylöitä vaihteeksi koska kaupassa ne maksavat älyttömästi jos nyt sattuu oikeasti vehnätöntä löytämään.
Kaupan leivät ovat aika onnettomia suureksi osaksi höttöä ja kaikkea tarpeetonta täynnä.

Suolistobakteerien kannalta juureen tehty leipä on ehdoton. Ennen kun sai tuoreita jauhoja myllystä niin sekin oli ehdoton plussa nykyisiin kauan siilossa säilytettyihin verrattuna.

  Re: Leipäjuuri

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   12.7.24 22:44:20

"Ennen kun sai tuoreita jauhoja myllystä niin sekin oli ehdoton plussa nykyisiin kauan siilossa säilytettyihin verrattuna."

Mitä tuoreemmat jauhot, sitä huonompi sitko ja sitä enemmän vaihtelua leivän laadussa ja matalampi, kiinteämpi limppu. Siksi jauhot hapetetaan, ei niitä huvikseen siilossa säilytetä. Jotkut valmistajat toki oikaisevat ja ryydittävät jauhot askorbiinihapolla.

  Re: Leipäjuuri

Lähettäjä: Sii 
Päivämäärä:   17.7.24 22:44:11

"Äitini joka on leiponut ikänsä ruisleipää ja limppuja suuressa puu- uunissa ihmettelee välillä minulle että miksi vaaleata leipää tehdään juureen.Ei käsitä mikä siinä on ideana."

Onpa outoa. Äitisi kuulostaa kunnon leipäexpertiltä. Miten voi olla ettei ikinä ole maistanut vaaleaa hapanjuurileipää? Onhan se ihan eri tuote kuin vaalea hiivaleipä.

Aloittaja; on todella, todella eri makuista kuin hiivaleipä.

Kaupan juurileivissä on usein käytetty myös hiivaa. Pitää katsoa että on pelkkään juureen tehty. Ne on yleensä niitä kalliimpia jos niitä edes löytyy. Usein ei löydy.

  Re: Leipäjuuri

Lähettäjä: Ällö 
Päivämäärä:   17.7.24 23:10:05

Sii, riippunee paikkakunnasta. Ainakin k-ryhmällä tulee eri viikonpäivinä eri pienleipomoiden juurileipiä tarjolle k-superiin ja cittariin.

  Re: Leipäjuuri

Lähettäjä: Sii 
Päivämäärä:   17.7.24 23:41:51

Joo varmasti riippuu paikkakunnasta. Oman kaupungin prisma/cm saa etsiä kissojen ja koirien kanssa kun taas yhden pikkupaikkakunnan k-kaupasta saa tosi herkkua juurileipää

   Ylös ⇑   


  
 Vastaa viestiin
 Nimi:       [poista tiedot]
 Sähköpostiosoite:

 Jos annat sähköpostiosoitteesi, se näkyy viestissäsi.

 Otsikko:
   




Hevostalli.net ei vastaa keskusteluryhmissä käytävän keskustelun sisällöstä.