Kirjoita uusi viesti  |  Alueen etusivu  |    |  Etsi  Alas ⇓   
  Ohjaajan työ, esim lastenkodissa

Lähettäjä: Millaista? 
Päivämäärä:   9.7.24 18:45:30

Kertokaa työstä ja palkasta. Eniten kiinnostaa nuorisoikäisten kanssa työskentely. Millainen on normipäivä lasten-/nuorisokodissa?

  Re: Ohjaajan työ, esim lastenkodissa

Lähettäjä: Millaista? 
Päivämäärä:   9.7.24 19:29:48

Ja millä koulutuksella työskentelette?

  Re: Ohjaajan työ, esim lastenkodissa

Lähettäjä: Tuulis 
Päivämäärä:   10.7.24 15:02:32

Sosionomi. Tehdään ruokaa, kuskataan harrastuksiin. Jutellaan, pelaillaan.työ riippuu paljon, onko erityis nuoria. Esim päihde/mt yksikössä erilaista mm terapeuttisia keskusteluja, eristämistä jne

  Re: Ohjaajan työ, esim lastenkodissa

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   10.7.24 15:05:45

Selkä seinää vasten kuljetaan, ettei tule puukosta. Sosionomi tai yhteisöpedagogi on useimmilla tutkintona.

  Re: Ohjaajan työ, esim lastenkodissa

Lähettäjä: Minni 
Päivämäärä:   10.7.24 19:23:50

Sosionomi olen.
Työhön kuuluu paljon arjen pyörittämistä ja laitoksen rutiineista huolehtimista. Koulukuskaamisia, siivousta, ruuanlaittoa. Omaohjattavan kanssa käydään kerran viikossa tallilla/salilla/retkellä ja arjessa pidetään omia keskusteluja. On yhteistyötä sossujen, koulujen, perheiden ja muun verkoston kanssa.

Meillä on melko rauhallinen yksikkö tällä hetkellä, mutta ajoittain ollut myös näitä jotka oireilee väkivallalla. Silloin työvuorot järjestetään niin ettei tarvitse yksin olla. Paljon tilanteet ratkeaa puhumalla (tai minä puhun ja nuori huutaa, paiskoo ovia, hakkaa seinää jne.). Sitten jos alkaa tavarat lentämään tai fyysisen väkivallan uhka, niin joudutaan pyytämään vartija/poliisi. Näin tapahtui viimeksi 1,5v sitten. Että ei nyt mitään jatkuvaa väkivaltaa meillä. On tietenkin erilaisia yksiköitä.

Meidän nuoret on tosi ihania ja mulla on maailman paras työ<3

  Re: Ohjaajan työ, esim lastenkodissa

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   17.7.24 22:49:22

Mikä palkkaus? Pääseekö kolmeen tonniin?

  Re: Ohjaajan työ, esim lastenkodissa

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   17.7.24 22:55:16

Hyvä keskustelu, koska itsekin juuri pohdin samoja asioita.

Ruuanlaittoa en ollutkaan osannut ajatella, pitääkö olla kokki kolmonen… Itse en kovin kummoinen ole.

  Re: Ohjaajan työ, esim lastenkodissa

Lähettäjä: Pippa 
Päivämäärä:   17.7.24 23:27:45

Perus arkea. Laitos on koti. Hygieniapassi. Siivoamista, pihahommia ja autolla ajoa/huoltoa. Kaupassa käyntiä ja ruokahuoltoo. Hirveästi ei ehdi nuorten kanssa oleilla. Omaohjaaja voi sen kerta viikkoon ehtiä. Nuoria yritetään aktivoida pois huoneistaan ja kännykältä. Yritetään saada syömään tai ylipäätään heräämään. Koskea et saa tai muutakaan isompaa. Nuoret taas voivtehdä tai olla tekemättä. Hatkalaisia haetaan ja etsitään. Kaikesta kirjoitetaan raporttiin, josta kooste sossulle jne. Enimmäkseen koulun ja terveyden aikojen sopimista ja huoltajien. Juurikaan mitään nuori ei osaa/jaksa yksin tehdä. Lääkkeiden jakoa, eli tarvii koulutuksen ja luvat. Hirveä myllytus jatkuvasti ja sun pitää tietää noin 7 nuoren asiat, joita on paljon.
Koulutus korkeakoulu mielellään. Sosionomi, yhteisöpedagogi, sairaanhoitaja,, fysioterapeutti, psykologi. Myös lähihoitajia on.
Palkka riippuu. Helposti pääsee yli 4 tonnii, jos on kaikki kohillaan. Yleensä vuorotyö ja hyvin epäsäännöllistä. Taukoja ei ehdi, ruoka 20min. Lähäri saattaa päästä 3 tonniin jos on lääkeluvat.

  Re: Ohjaajan työ, esim lastenkodissa

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   17.7.24 23:51:38

” Lääkkeiden jakoa, eli tarvii koulutuksen ja luvat.”

Entä jos on sosionomin koulutus, siihenhän ei kai kuulu mitään lääkelupia, eli eikö saa jakaa lääkkeitä?

” Helposti pääsee yli 4 tonnii, jos on kaikki kohillaan.”
” Lähäri saattaa päästä 3 tonniin jos on lääkeluvat.”

Miksi lähäri jää vain kolmeen tonniin, sosionomiko voi päästä neljään tonniin vai miten nämä koulutustaustat vaikuttaa?

  Re: Ohjaajan työ, esim lastenkodissa

Lähettäjä: Mellu 
Päivämäärä:   18.7.24 02:50:56

Jokaisessa yksikössä pitäisi olla lääkevastaavat joilla terveydenhuollon koulutukset eli sairaanhoitaja (vastuussa) ja lähihoitaja. Jakavat ja tarkistavat lääkejaot. Sosionomit toki myös antavat vuorossa lääkkeitä. Jokaisella hyväksytyt lääkeluvat.
Vuorotyötä ja palkat sen mukaiset. Brutto pyörii koulutuksesta ja lisistä riippuen 3500-5800€:n välillä.
Työ on vastuullista mutta antaa myös henkisesti paljon.
En allekirjoita eikö olisi aikaa pitää taukoja tai ei olisi aikaa keskustella lasten kanssa. Hyvässä yksikössä työmäärä on jaettu järkevästi ja kaikelle löytyy aikaa. Toki arjessa paljon muuttuvia tekijöitä joten joskus mennään koko päivä vauhdilla.

  Re: Ohjaajan työ, esim lastenkodissa

Lähettäjä: Karri 
Päivämäärä:   18.7.24 04:23:01

Yhteisöpedagogin koulutus on yksiköissä hieman kimurantti, välillä ei ole ollut pätevä, välillä Avit laskeneet päteväksi. Yksiköissä luokittelusta riippuen täytyy olla tietty määrä AMK pohjaisia sosiaalialankoulutuksen omaavia henkilöitä, tietty määrä voi olla terveydenhuollosta jne. Perustason yksiköissä voi olla muutama lähihoitaja.
Työ on painottunut iltavuoroihin koska silloin eniten henkilöstöä vuorossa. Aamuvuorossa useimmiten vastuuhenkilö ja joku henkilöstöstä, illassa sitten muut + öissä. Usein joka toinen vkonloppu töitä.
Kovin herkkänahkainen ei ohjaajana ehkä pärjää. Lapset ovat hyvin erilaisia taustoiltaan ja kokeilevat rajojaan, ohjaajaa voidaan sanallisesti sivaltaa hyvin paljon.
Huipputason kokki ei tarvi olla, kotiruokaa kun osaa laittaa niin selviää.
Hyvä työporukka ja esimies auttaa paljon kuormittavassa työssä. Työnohjaus on pakollista, onneksi.
Koulutuspäiviä pitäisi olla vähintään 2/vuosi, hyvä yksikkö kouluttaa ohjaajia aktiivisesti ja säännöllisesti. Hyvissä yksiköissä saat vaikuttaa omaan työnkuvaan, työvuoroihin sekä pääset haluamiesi koulutuksiin.
Lait jotka lastensuojelua koskevat on opeteltava hyvin. Itsenäisessä työssä päätöksenteon täytyy perustua lakiin, ei musta tuntui- fiilikseen.
Raporttien ja koosteiden kirjoittaminen on iso osa työtä, samoin palavereissa istuminen ja yhteistyökumppaneiden kanssa asiointi. Koko lasten arki on ohjaajan työnkuva.
Palkkani pyörii vuoroista riippuen 4500-5500€:n välillä bruttona.

  Re: Ohjaajan työ, esim lastenkodissa

Lähettäjä: -- 
Päivämäärä:   18.7.24 04:35:14

Karri, mikä siis oli koulutuksesi?

  Re: Ohjaajan työ, esim lastenkodissa

Lähettäjä: - 
Päivämäärä:   18.7.24 09:15:38

Karrihan kertoi sen ensimmäisessä lauseessa :)

Mielenkiinnolla seuraan, sosionomiopinnot puolessavälissä itsellä, vaikka alalla olen jo kyllä aiemmankin koulutuksen puolesta. Palkat kuulostaa korkeilta, miten olette päässeet noihin lukuihin? Täällä päin joka paikassa ilmoitetaan vain kiinteäksi palkaksi sosiaaliohjaajalle 2700e/kk, kun kyse vaikka nuorten sijoitusyksiköstä. Toki siihen tulisi lisät päälle, mutta lisät ovat mielestäni sellainen tietty "haittamaksu".

Palkka on mielestäni sekä vastuuseen, että koulutuksen laajuuteen tällöin todella huono. Kuitenkin opinnot ottavat aikansa, opintolainaakin kertyy sinä aikana, jota pitää palkasta maksaa. Jäisiköhän tuosta palkasta juuri ja juuri käteen 2200, vai sitäkään? Siitä vielä kun vähentelee sen opintolainan kuukausimaksun, niin eihän tuosta paljon jää. Eli millainen on peruspalkkanne, miten se on koostunut, ja kuinka suuri osa perustuu lisiin?

Se siitä palkkapuheesta. Ala on kuitenkin mielenkiintoinen ja mahdollisuuksia on moneen erilaiseen. Ala on toki myös raskas, työuupumista esiintyy huomattavasti enemmän kuin monilla muilla aloilla ja siihen liittyviä pitkiä sairaslomia. En kyllä silti vaihtaisi. Koen tärkeänä elämässä olla tekemässä sosiaalityötä. Arvot vievät vahvasti ja koen tärkeänä taistelun arvojen ja ihmisten puolesta, heidän kanssaan.

  Re: Ohjaajan työ, esim lastenkodissa

Lähettäjä: ... 
Päivämäärä:   18.7.24 09:47:46

No jos työ on pääosin ilta-, yö- ja viikonlopputyötä, niin kyllä niitä lisiä kertyy. Mitä väliä on peruspalkalla, kun lisiä saa joka tapauksessa? Ei kukaan tee tuolla alalla pelkkää aamuvuoroa, koska lapset ovat silloin koulussa/päiväkodissa eikä henkilökuntaa tarvita kuin joku päivystämään ja ehkä jotain siivous- tai muuta huoltohommaa tekemään. Loma-aikoina on varmasti aanuvuorollekin tarvetta.

  Re: Ohjaajan työ, esim lastenkodissa

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   18.7.24 09:53:04

Jos nuori hatkaa oman työvuoron aikana, niin tehdäänkö ylitöitä jotta nuori löytyy vai jatkaako seuraavaan vuoroon tulija etsintöjä? Tuli siis vain mieleen TV-sarja Pala Sydämestä, jossa lastensuojelun työntekijän parisuhde ja perhe-elämä alkoi jo rakoilla työn takia.

  Re: Ohjaajan työ, esim lastenkodissa

Lähettäjä: Pippa 
Päivämäärä:   18.7.24 10:17:07

Jos työaika ja halu antaa periksi niin hatkalaista haetaan. Riippuu tilanteesta. Hoitoalalla tuskin moni pudottaa hanskoja kellon lyömällä. Useasti päivystäjä tai joku sijainen hakee nuoren. Tai jos on hankala tapaus niin järjestetään paras noutaja. Työn ei siis ole mitään 8-16, vaan perhe-elämää ja sekaista sellaista.
Juu, yhteisöpedagogeja välillä hyväksytään ja välillä ei. Mielestäni ovat hyviä ja osallistavia. Lääkeluvat pitää olla jokaisella jok niitä käsittelee.
Peruspalkka on pieni siihen katsottuna mitä kaikkea pitää hallita ja mistä olet vastuussa. Itsareitakaan ei vältytä ja väkivalta eri muodoissa on jokapäiväistä. On toki helppoja yksiköitä, joissa on "normaaleja" lapsia, mutta aina sijoitukseen on joku syy ja se ei ole koskaan postitiivinen.

  Re: Ohjaajan työ, esim lastenkodissa

Lähettäjä: Pippa 
Päivämäärä:   18.7.24 10:17:40

Anteeksi nefatiivisuus,, mutta sitä se työ on, rankkaa.

  Re: Ohjaajan työ, esim lastenkodissa

Lähettäjä: -- 
Päivämäärä:   18.7.24 13:13:12

-, eihän kertonut? Kertoi yhteisöpedagogin työnkuvan olevan kimurantti, muttei sanonut olevansa sellainen.

  Re: Ohjaajan työ, esim lastenkodissa

Lähettäjä: Karri 
Päivämäärä:   19.7.24 03:15:39

Sosionomi olen koulutukseltani ja työkokemusta runsaasti. Peruspalkka hieman yli 3tonnia. Henkilökohtainen palkanlisä 500€ ja loput tulee lisistä.
Meillä maksetaan henkilökohtaista lisää kun käy ammatillisia täydennyskoulutuksia joista yksikössä on selkeää hyötyä.
Lisäksi maksetaan myös ylityöt, hälytyskorvaukset jne.
Vaikka sosiaalialan töissä on helposti ns. ylimääräistä kun venyy vaikka jonkin vuoron lopussa olevan tilanteen vuoksi, on meillä työnantaja aina nämä rahallisesti korvannut.
Lisäksi jos tarvitsen ns. Extra rahaa- ilmoitan mielelläni ottavani ylitöitä. Työnantaja kuitenkin aina myös huomioinut meidän vapaa toiveet jne.
Mielestäni palkka vastaa ihan mukavasti koulutustani ja hyvällä työnantajalla pysyn mielelläni töissä.

  Re: Ohjaajan työ, esim lastenkodissa

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   19.7.24 06:37:31

Voiko "epäpätevä" työllistyä nuorten laitoksiin?Siis ilman mitään alan koulutusta.
Ja kuinka ehdoton lääkelupien puuttuminen esim. sosionomin koulutuksella on?

  Re: Ohjaajan työ, esim lastenkodissa

Lähettäjä: Juu 
Päivämäärä:   19.7.24 07:15:34

Lähihoitajana olen töissä lastensuojelulaitoksessa. Arki on perus arkea, siivotaan, tehdään ruokaa, kuskataan, leikitään jne jne jne. Ikäryhmä omalla puolella taloa 11-15v tällä hetkellä, toisella puolella taloa 8-14v. Just oltiin lasten kanssa huvipuistossa, aikaisemmin kesällä shoppailureissulla.
Käteen tulee kuussa n. 2300€ riippuen lisien määrästä.

Meillä kaikki koulutetut tekee talon sisäiset lääkeluvat, jolloin sosionomitkin saa jakaa lääkkeitä. Sairaanhoitaja hoitaa yleensä lääkkeiden jaon doseteihin, muttei aina.

Alko/huumeseuloja otettaessa lähihoitaja/sairaanhoitaja saa ottaa yksin, sosionomin ottaessa täytyy olla lh/sh mukana. Meillä tekee kaikki ammattiryhmät kaikkia töitä, ei ole eritelty mitenkään.

En ole ollut kauaa lasussa töissä vielä, jotkut päivät on henkisesti tosi raskaita. Meillä ei onneksi ole kiinnipitoja edes joka toinen kk.

  Re: Ohjaajan työ, esim lastenkodissa

Lähettäjä: Mellu 
Päivämäärä:   19.7.24 11:57:07

Lääkeluvat täytyy olla jokaisella joka lääkkeitä antaa. Lääkehoitosuunnitelmassa on määritelty kuka voi jakaa dosettiin. Lääkehoitosuunnitelman tarkistaa ja hyväksyy yksikön lääkehoidosta vastaava lääkäri. Samoin ei ole olemassa talon sisäisiä lääkelupia. Jokainen yksikkö vain on vastuuussa että ohjaaja suorittaa ajantasaisesti lääkeluvat ja hyväksyttää ne vastaavalla lääkärillä. Jokainen yksikkö on siis velvollinen huolehtimaan että nämä ovat ajantasalla.
Epäpätevä ei voi työskennellä lain mukaisesti yksikössä. Jokaisella vakituisella ohjaajalla on oltava lain mukainen koulutus ja yksikön sisällä tietty määrä tietyn koulutuksen omaavia ammattihenkilöitä. Näitä valvoo AVI sekä hyvinvointialue. Lisäksi kilpailutukset joihin yksiköissä on osallistuttu, asettaa omat vaateensa.
Sosionomi suorittaa lääkeluvat siinä missä terveydenhuoltoalan ammattilaiset.
Käteen saatavista palkoista on turha puhua, brutto on ainoa joka on vertailukelpoinen. Veroprosenttiin vaikuttaa kovin moni asia.
Raskasta duunia kuten monen kirjoituksesta näkyy.
Hyvä ohjenuora on että tee vuosi töitä ja mieti sen jälkeen onko tämä sinun alasi.

  Re: Ohjaajan työ, esim lastenkodissa

Lähettäjä: Tsik 
Päivämäärä:   19.7.24 12:34:41

En nyt vastaa ihan kysymykseen, sillä työskentelin vuoden verran ohjaajana mielenterveys/päihdeyksikössä. Yksityinen (ampiaisen paikka), +50 asukasta jotka siis asuvat yksikössä 24/7.
Lähihoitajana, 3vuorotyö, ilta/pyhä/vkl painotteista ja niistä lisistä se palkka koostuu.
Todella vähän aikaa olla niiden asukkaiden kanssa. Kaikki aika meni ihan muuhun: Asioiden selvittely edunvalvojiin, lääkäreiden yms. kanssa. Siis istut puhelimessa ja konella 70% työvuorosta. Meillä oli myös todella paljon keittiötyötä! Viikonloppuna ei ole keittiöhenkilökuntaa, eli tarjoilet ruoat koko porukalle ja tiskaat yms.
Paljon vanhoja ja hoitoa vaativia ihmisiä, jotka kuuluisivat vanhuspuolelle.
+50asukasta ja iltavuorossa 4 ohjaajaa. Tällä porukalla piti pyörittää lääkehoito, keittiö, perushoito yms.
Aamuvuorossa ohjaajia 6-7, mutta osa näistä tiimivastaaviaja sairaanhoitajia- jotka siis istuu koneella ja tekee omia töitään.
Sanoin itseni irti, koska kävi henkisesti ja fyysisesti melko raskaaksi.
Ihan yksiköstä ja pomosta nämä on kiinni! Mutta tätä Kuopion Neulamäessä sijaitsevaa paikkaa en suosittele kenellekään!!!

  Re: Ohjaajan työ, esim lastenkodissa

Lähettäjä: j 
Päivämäärä:   19.7.24 13:08:24

Onko alalla suuri vaihtuvuus? Eli käykö paljon kokeilijoita, jotka nopeasti huomaavat, että tää ala ei olekaan mun juttu?

   Ylös ⇑   


  
 Vastaa viestiin
 Nimi:       [poista tiedot]
 Sähköpostiosoite:

 Jos annat sähköpostiosoitteesi, se näkyy viestissäsi.

 Otsikko:
   




Hevostalli.net ei vastaa keskusteluryhmissä käytävän keskustelun sisällöstä.