Kirjoita uusi viesti  |  Alueen etusivu  |    |  Etsi  Alas ⇓   
  Vauva raivoaa iltaisin

Lähettäjä: & 
Päivämäärä:   29.6.22 21:33:23

2kk vanha esikoisvauva on alkanut raivoamaan iltaisin nukkumaan lähtiessä. Selkeästi on väsynyt kun nukkumaan lähtöä aletaan suunnittelemaan, kokeiltu myös hieman aiemmin ettei mene yliväsyneeksi sekä myöhemmin ettei hermostu siitä että liian aikaisin yritettäisiin. Imetän, ja se yleensä muuten onnistuukin ihan ongelmitta. Iltaisin kun laitan vauvan kyljelleen että imettäisin niin että nukahtaa niin alkaa ihan järkyttävä raivari. Jossain kohtaa rauhoittuu kyllä, alkaa syömään ja pian nukahtaa. Tähän menee aina jotain 15min-2h väliltä aikaa. Onko kyseessä joku rintaraivari, hulinat vai mitä? Sennut help.

  Re: Vauva raivoaa iltaisin

Lähettäjä: Moi 
Päivämäärä:   29.6.22 21:40:03

https://imetys.fi/tietoa-imetyksen-avuksi/vauvan-kello/

  Re: Vauva raivoaa iltaisin

Lähettäjä: Ju 
Päivämäärä:   29.6.22 21:46:37

Noita vaiheita tulee (valitettavasti) ja menee (onneksi). Aika vaikeaa on noin pienestä tulkita mikä voisi olla vialla, vai onko vaan joku kehityksellinen juttu. Joku siinä nyt vaan ottaa toista päähän ja varmaan olis vanhemmista ja vauvastakin kiva mennä hyvillä mielin nukkumaan.

Voisko kokeilla imettää jossain muualla, tai muussa asennossa, jos tuo toistuu aina just tossa samassa kohtaa? Jos nukahtaa muualla syliin, niin antaa nukahtaa ja kantaa hetken päästä sänkyyn, tai jos ei nukahda niin kantaa valveilla sänkyyn ja auttaa nukahtamaan muulla keinoin. Kelpuuttaako tutin tai pullon? Jos pullo kelpaa niin hyväksyykö toisen vanhemman syöttämään illalla? Jos ei muu auta, niin aika auttaa takuuvarmasti! Tsemppiä!!

  Re: Vauva raivoaa iltaisin

Lähettäjä: ..... 
Päivämäärä:   29.6.22 21:47:29

Itse sanoisin että vaihe, menee ajallaan ohi kunnes vaihtuu uuteen. Onko mahdollista nukuttaa tissille vaikka keinutuoliin tai jumppapallon päälle että saa harhautettua tuosta pois?

  Re: Vauva raivoaa iltaisin

Lähettäjä: Mutteri 
Päivämäärä:   29.6.22 22:15:23

Voi olla myös univelkaa päivältä. Tarkista että hereilläoloa ei tule liikaa mihinkään kohtaan. Perehdy vauvan iän mukaisiin uni- ja valveikkunoihin. Tunti hereillä voi olla liikaa tuon ikäiselle.

  Re: Vauva raivoaa iltaisin

Lähettäjä: siis 
Päivämäärä:   29.6.22 22:31:10

Meillä molemmat lapset huusi itsensä uneen tuossa iässä. Menee ohi muutamassa viikossa.

  Re: Vauva raivoaa iltaisin

Lähettäjä: & 
Päivämäärä:   29.6.22 23:25:07

Sama tilanne vaikka imettäisi istuen, tai mieheni antaisi pullolla tms, jo pelkästään "imetysasentoon" kallistaminen pistää huutamaan illalla, vaikka päivällä esim sitteri on ihan lempparipaikka, eli asento ei muuten ole epämieluisa. Vatsa toimii ihan normaalisti eli sitäkään ei pitäisi olla. Nukkuu hyviä päiväunia, yleensä 2-3 pidempää pätkää ja valveilla on yleensä ihan maks 2h.

Vähän pelkäsinkin että kyseessä on vaan joku vaihe. Mies tekee paljon pitkää päivää töissä ja olen hyvin usein vauvan kanssa aamusta iltaan yksin, ja tuo illan raivoaminen käy välillä todella raskaaksi. Onneksi mies hoitaa nukutukset aina kun vain suinkin töiltään ehtii, ja isovanhemmat auttaa sitten päivisin aina kun vaan pyytää.

  Re: Vauva raivoaa iltaisin

Lähettäjä: Mie 
Päivämäärä:   29.6.22 23:46:12

" Noita vaiheita tulee (valitettavasti) ja menee (onneksi)"
Ihanasti sanottu! :)

  Re: Vauva raivoaa iltaisin

Lähettäjä: Ööh 
Päivämäärä:   29.6.22 23:59:12

Olisko vauvalla liian kuuma. Meillä pieni ihminen raivoaa ja heräilee jos on liian kuuma.

  Re: Vauva raivoaa iltaisin

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   30.6.22 02:24:32

Vauvat on vauvoja mutta onhan toi raskasta. Kokeile nukuttaa kantoliinaan tai -reppuun. Meillä pelasti reppu monelta hepulilta.

  Re: Vauva raivoaa iltaisin

Lähettäjä: eva 
Päivämäärä:   30.6.22 08:45:02

Vaunut sisälle ja niillä heijaat uneen. Oli hyvä Vauvakirjasta poimimani vinkki, joka toimi meillä.

  Re: Vauva raivoaa iltaisin

Lähettäjä: .. 
Päivämäärä:   30.6.22 08:58:43

Jos teillä ei ole sisällä liian kuuma, voisit kokeilla kapalointia. Se rauhoitti meillä vauvaa tuossa iässä. Lisäksi epäilen, että omalla vauvalla oli myös vatsakipua iltaisin, ei kuitenkaan varsinaista koliikkia ja meni ohi parissa kuukaudessa. Vatsakipuun auttoi parhaitan isän käsivarrella mahallaan makoilu ja hyssyttely niin että pylly oli kädessä ja pää kyynärtaipeessa.

  Re: Vauva raivoaa iltaisin

Lähettäjä: T 
Päivämäärä:   30.6.22 12:59:50

Meillä ainakin koliikki aiheutti iltahuutoa, jos ei päässyt illaksi ulos vainuihin nukkumaan. Nukkui noin puoli yhdeksään ulkona ja iltaunille 23. En tiedä miksi näin oli, mutta näin toimien iltahuudot jäi väliin.

  Re: Vauva raivoaa iltaisin

Lähettäjä: ** 
Päivämäärä:   30.6.22 17:51:28

Todennäköisesti normaali, vaikkakin vanhemmille raskas, vaihe. Vauvahierontaa kannattaa kokeilla, se oli meillä osana iltarutiineja monen kuukauden ajan. Myös yllä jo neuvottu kantoväline on hyvä keino rauhoittaa vauvaa. Kapaloinnista meidän vauva suuttui kahta kauheammin mutta toisille se toimii hyvin. Tsemppiä tähän ja tuleviin vaiheisiin :)

  Re: Vauva raivoaa iltaisin

Lähettäjä: Emilia 
Päivämäärä:   30.6.22 18:08:59

Kokeile nukuttaa ulkona ja siitä sänkyyn, voi toimia paremmin jos sisällä kuuma.

  Re: Vauva raivoaa iltaisin

Lähettäjä: jep 
Päivämäärä:   30.6.22 23:32:25

Onko refluksia, röyhtäytäthän kunnolla joka syötön jälkeen? Pidä pystyasennossa 30 min joka syötön jälkeen, iltaisinkin ennen kun lasket nukkumaan. Cuplaton voisi auttaa myös.

Oma lapseni itki aina syystä.

  Re: Vauva raivoaa iltaisin

Lähettäjä: :) 
Päivämäärä:   1.7.22 00:02:29

meillä vauva huuti klo. 18-22 melkein joka ilta. nukutimme autolla, ulkona, sisällä vaunuissa ja ihan kaikkea kokeiltiin. oli rintamaidolla ja nannilla. sitten vanhempi synnyttäjä joka oli myös neuvolan täti sanoi, että kokeile laittaa vauvan kauravelliä nannin joukkoon vähitellen. toteutin tämän pikkuhiljaa lisäämällä ja homma onnistui hyvin. vauva ei enää itkenyt eikä kitissyt. eli aloitin totuttamisen velleihin jo 2 kk. ikäisenä eikä lapsi enää raivonnut vaan oli tyytyväinen ja nukkui hyvin. yö heräilytkin jäivät vähiin ja on nyt oikein terve lapsi.

   Ylös ⇑   


  
 Vastaa viestiin
 Nimi:       [poista tiedot]
 Sähköpostiosoite:

 Jos annat sähköpostiosoitteesi, se näkyy viestissäsi.

 Otsikko:
   
Hevostalli.net ei vastaa keskusteluryhmissä käytävän keskustelun sisällöstä.