Kirjoita uusi viesti  |  Alueen etusivu  |    |  Etsi  Alas ⇓   
  Huoltoyhtiö käy "joskus 4 viikon aikana"

Lähettäjä: - 
Päivämäärä:   26.5.22 02:11:06

Ei p*rkele että ottaa aivoon. Joo, ymmärrän että asuntoihin tehdään rutiinihuoltoja ja hyvähän se on, mutta mielestäni on täysin kohtuuton lähtöasetelma kun ilmoitetaan että voidaan tulla ovesta sisään koska tahansa arkena seuraavan 4 viikon aikana välillä 7-18 ja koska tsekataan sekä ikkunat että patterit, pitää huonekalujen olla siirrettynä pois edestä. Käytännössä siis sänkykin pitää siirtää joka h*lvetin aamu makkarin toiselle laidalle jopa sen 4 viikon ajan jos käy paska tuuri ja oma kämppä on viimeinen. No, koska itselläni on vielä lemmikkejä, vuorotyö ja joinain päivinä taas etätöitä (jolloin ei voi kukaan paukuttaa patteria vieressä) enkä tasan tarkkaan aio elää jopa kuukautta huonekalut miten sattuu pienehkössä asunnossa ja pelko persiissä kuinka pahaan aikaan sieltä joku päättää saapua, aion soitella huoltoyhtiöön ja hyvässä hengessä yrittää sopia jonkun tietyn päivän jonka aikana käyvät.

Muutaman kerran aikaisemmin on ollut todella vaikeaa vääntöä kun tähän päivän sopimiseen ei ole haluttu suostua, joten kertokaas ht.netin asiantuntijat, mitkä ovat vuokralaisen lailliset oikeudet määritellä milloin asuntoon voi tulla? Tiedän, että huollon toteutusta ei saa estää eikä se ole aikomuskaan. Google taikoi eteeni vastauksen "Asunto-osakeyhtiölaki edellyttää, että käynti suoritetaan osakkeenomistajalle ja asunnon haltijalle sopivana aikana, sanoo Kiinteistöliiton lakimies Elina Skarra." Onko näin, että asunto-osakeyhtiölakiin voi vedota ja huoltoyhtiön on pyydettäessä pakko neuvotella sopiva ajankohta eikä vain todeta että ei kiinnosta, tullaan kun tullaan?

  Re: Huoltoyhtiö käy "joskus 4 viikon aikana"

Lähettäjä: .... 
Päivämäärä:   26.5.22 02:24:03

Näin se juuri menee, eli kunhan sinulla on tarjota kohtuullisia aikoja, jolloin huoltoyhtiö pääsee tekemään työnsä, ei siinä ole nokan koputtamista. Tottakai he yrittävät sanella, sillä moni näihin suostuu, mutta sinulla on täysi oikeus sanella ajat, jolloin asuntoon ei voi tulla. Vuorotyö, lemmikit ja etätyöt ovat kaikki käypiä syitä. Muista tehdä nämä sopimukset sähköpostilla, niin jää kirjallinen jälki.

  Re: Huoltoyhtiö käy "joskus 4 viikon aikana"

Lähettäjä: - 
Päivämäärä:   26.5.22 06:46:04

Mä vastaan näihin usein että asunnossa lemmikki, joten aika pitää erikseen sopia sen vuoksi. En erittele tarkemmin enkä kerro, että lemmikki on 11-vuotias mummokoira, jonka päiväunia huoltomies ei juurikaan häiritse, enemmän häiritsisi emäntää, joka haluaa nukkua yövuorojen jälkeen ;)

Jos huoltoaika annetaan parin päivän tarkkuudella niin en vaivaudu, mutta aivan kohtuutonta jos viikkokausia pitäisi olla valmiudessa ja siirrellä huonekaluja.

  Re: Huoltoyhtiö käy "joskus 4 viikon aikana"

Lähettäjä: - 
Päivämäärä:   26.5.22 07:49:48

Juu ei tuollainen vetele alkuunkaan, ilmoita sopiva aika kun sinun asuntoosi saa tulla ja huoltoyhtiö sitten vastaa onnistuuko vai ei.

  Re: Huoltoyhtiö käy "joskus 4 viikon aikana"

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   26.5.22 08:39:54

No ei tietenkään onnistu, oot vaikka yövuorossa niin siinä patterien paukutuksessako pitäis nukkua et selviäisi seuraavaan vuoroon?

Todellakin vaadit kirjallisesti sen tietyn päivän jolloin tulevat ja ilmoituksen ajoissa mikäli just se päivä ei käykään vaan pitää valita toinen.

Itsekin asun pienessä yksiössä, ja huonekalut ei mahdu muuten ku et sänky on just ikkunan edessä ja teen vuorotyötä, niin ei kyllä kestäis tollasta epävarmuutta.

  Re: Huoltoyhtiö käy "joskus 4 viikon aikana"

Lähettäjä: susi 
Päivämäärä:   26.5.22 09:15:17

Tuo on kohtuutonta

  Re: Huoltoyhtiö käy "joskus 4 viikon aikana"

Lähettäjä: .... 
Päivämäärä:   26.5.22 10:11:01

4 viikkoa on kohtuutonta, yleensä arvio on max muutaman päivän.

Siitäkään ei tule kyllä mitään, jos isossa taloyhtiössä on kymmeniä tai yli sata asuntoa ja jokainen alkaa ilmoitella, että käy vain päivinä x ja y ja klo se ja se. Mutta kyllä joku aikataulu pitää olla ja kysyttäessä saada tarkempi päivä, jos pitää vaikka järjestää lemmikit sen takia hoitoon.

  Re: Huoltoyhtiö käy "joskus 4 viikon aikana"

Lähettäjä: hmm 
Päivämäärä:   26.5.22 11:09:22

Täysin kohtuutonta. Asutko jossain vuokratalossa missä on totuttu kyykyttämään?

Itse asun omistusasunnossa. Taloyhtiön huoltofirma ilmoittaa yleensä tietyn päivän klo 8-16, jonka aikana tulevat tekemään asian abc. Joskus aikaikkunana on kaksi päivää. Aina on onnistunut sopia aika oman aikataulun mukaan. Teen aika paljon etänä töitä eli kovin usein en onneksi joudu aikoja setvimään.

   Ylös ⇑   


  
 Vastaa viestiin
 Nimi:       [poista tiedot]
 Sähköpostiosoite:

 Jos annat sähköpostiosoitteesi, se näkyy viestissäsi.

 Otsikko:
   
Hevostalli.net ei vastaa keskusteluryhmissä käytävän keskustelun sisällöstä.