Kirjoita uusi viesti  |  Alueen etusivu  |    |  Etsi  Alas ⇓   
  Kissa karkasi ja kasvoi aikuiseksi

Lähettäjä: .. 
Päivämäärä:   24.5.22 21:45:31

Tuo iänkaikkinen pentumainen perskärpänen, huomiota huutava mammanpoika oli pari päivää ja yön pihalla.
Tänään olin varma että ei se voi sisällä olla ja koetin pitää pääni kylmänä. On asusteltu vakituiseen tai väliaikaisesti monessa paikassa ja ulkoiltu valjaissa niissä kaikissa, kissa on aina tiennyt tasan tarkkaan mistä ovesta oli ulos tullut. Että ei ole varmaan kaukana nytkään mutta on ihan mestari piiloutumaan, se ei halua näyttäytyä vieraille ihmisille.
Kiertelin kutsumassa omalla ja vähän naapureidenkin pihoilla ja kuten arvasinkin, kissa ilmestyi näkösälle oman talon nurkalla. Olemuksessa oli ihan uudenlaista arvokkuutta ja rauhallisuutta, ensimmäinen ajatukseni oli että siinä on täysikasvuinen kissa omassa elementissään... ja sitten "heräsin" ja muistin että mamman pikkupoika on karkuteillä.

Mitä me ihmiset teemme tällekin lajille. Minäkin pidän tämän kissan sisällä koska asenteet ulkona liikuvia kissoja kohtaan on koventuneet. Muistan kuitenkin oikein hyvin miten erilainen oli se kissani joka sai ulkoilla vapaasti. Säälimätön saalistaja joka piti koko puutalopihan puhtaana jyrsijöistä (nyt niistä on iso ongema ties monettako vuotta) ja samalla hyvin lempeä kotikissa. Ehkä maailman luotettavin ja käsiteltävin otus. Ei tietoakaan käytösongelmista, ei syönyt muovia eikä ollut kiinnostunut kumirenksuista. Äärimmäisen sisäsiisti. Se meni aina reilusti häntä pystyssä kohti uusia seikkailuja, ei pelännyt eikä vihannut ketään eikä mitään, ja sillä olikin paljon omia ihmistuttavia. Erään kotiinsa mökittäytyneen naapurin mummon se kissa sai taas liikkumaan ulkona, tutustuakseen oli varmaan pitänyt marssia mummon ovesta sisään.
Tämä nykyinen kissa voisi olla samanlainen reipas rohkelikko, mutta ei tule luultavasti koko elämänsä aikana saamaan tilaisuutta kasvaa täyteen mittaansa. Tuskin tulee edes elämään yhtä pitkään, 21 vuotiaaksi.

  Re: Kissa karkasi ja kasvoi aikuiseksi

Lähettäjä: * 
Päivämäärä:   24.5.22 21:51:41

Sitten ei kannata kissaa ottaa.
Kissa kun ei kuulu Suomen luontoon.

  Re: Kissa karkasi ja kasvoi aikuiseksi

Lähettäjä: ' 
Päivämäärä:   24.5.22 21:54:07

Tästä syystä minulla ei ole kissoja.

  Re: Kissa karkasi ja kasvoi aikuiseksi

Lähettäjä: Kyllä 
Päivämäärä:   24.5.22 21:56:35

Kissa ei kuulu luontoon, mutta julmaa se on niitäkin sisällä vaan pitää. Tosin kaikki ihmisen kanssa elävät ovat kahlittuja ihmisien sääntöihin ja lakiin. Mutta eihän ne eläimet paremmasta tiedä kuin siitä mitä niille tarjotaan.

  Re: Kissa karkasi ja kasvoi aikuiseksi

Lähettäjä: Ini 
Päivämäärä:   24.5.22 22:15:22

"Kissat tappavat kuukaudessa 144 000 lintua: "Ei ole kyse kissavihasta – Kissa on mukava lemmikki, mutta sen paikka ei ole luonto

Suomalaistutkimuksessa laskettiin, että meillä kissat tappavat kuukaudessa kaikkiaan yli miljoona eläintä, johon kuuluu ainakin 144 000 lintua.

– Tämäkin arvio voi olla liian positiivinen. Kissojen mahan sisältöä ja ulostetta tutkimalla on saatu selville, että ne syövät saalista moninkertaisesti enemmän kuin tuovat kotiin, kertoo kissojen käyttäytymistä tutkiva tohtorikoulutettava Milla Salonen Helsingin yliopistosta. Maailman luonnonsuojelujärjestö IUCN onkin listannut kissan maailman sadan haitallisimman vieraslajin listalle.

..Omistajan on huolehdittavan kissan käyttäytymistarpeista muilla tavoin.

– Harva ottaa koiran sillä ajatuksella, ettei sen kanssa tarvitse tehdä mitään. Kissoista silti ajatellaan, ettei sille tarvitse tarjota aktiviteetteja, Salonen lisää.

Kissa ei ole helppo lemmikki, jos sen haluaa voivan hyvin. Saalistamisen hyödyt kissan aivokemialle voi silti saada aikaan myös ahkeralla leikittämisellä, lelujen saalistamisella ja kätkemällä ruokaa aktivointilelujen sisälle. Kissa tarvitsee myös liikuntaa ja mahdollisuuden kiipeillä sekä vetäytyä omiin oloihinsa. Ulkoilla voi valjaissa tai ulkotarhassa.

– Kissaa voi myös kouluttaa ja sen saalistusviettiä voi hyödyntää esimerkiksi kissa-agilityssa."

  Re: Kissa karkasi ja kasvoi aikuiseksi

Lähettäjä: ::: 
Päivämäärä:   24.5.22 22:19:36

Jukolan Juhani piti kissaa polvellaan sisällä. 1870. Kissalla ei tainnut olla tarhaa tai valjaita. Oli vaan vapaus olla sisällä ja ulkona. Sai rakkautta ja hoitoa.

Yksikään laji ei Suomessa ole sukupuutossa kissojen takia. Kissan tekemät hyödyt on isot.

Täällä vihataan suurpetoja, jota on aina kuuluneet Suomen luontoon. Täällä vihataan vieraslajeja, jotka ihminen on tänne toi. No, täällä vihataan naapuriakin vaikka tuo olisi 50 km päässä. Vihamaan ollaan parhaita.

  Re: Kissa karkasi ja kasvoi aikuiseksi

Lähettäjä: ... 
Päivämäärä:   24.5.22 22:21:31

Pitkästä aikaa provo kissojen vapaanapidosta.

Sen enempää puuttumatta sanon vaan että nyt on pesintäaika joten elukat pidetään narussa tai aitauksessa. Myös kissat. Ne eivät ole etuoikeutettuja mihinkään.

  Re: Kissa karkasi ja kasvoi aikuiseksi

Lähettäjä: Kyllä 
Päivämäärä:   24.5.22 22:21:45

Ja juuri tuosta syystä minullakaan ei ole kissaa. Koiria on, kun on iso aidattu piha jotta koirilla on mahdollisuus joka päivä painia ja juosta niin kovaa kuin haluavat. Mutta ei olisi koirakaan jos asuisin vaikka kerrostalossa.

  Re: Kissa karkasi ja kasvoi aikuiseksi

Lähettäjä: ' 
Päivämäärä:   24.5.22 22:30:21

"Yksikään laji ei Suomessa ole sukupuutossa kissojen takia."

Ainakaan niin, että me tietäisimme. Vielä. Maailmalla kissat ovat metsästäneet todella paljon lintu- ja piennisäkäslajeja sukupuuttoon.

  Re: Kissa karkasi ja kasvoi aikuiseksi

Lähettäjä: -- 
Päivämäärä:   24.5.22 22:37:37

Olen aivan samaa mieltä! Kissoja pitää ottaa sellaiseen ympäristöön, että niillä on mahdollisuus toteuttaa luonnollisia viettejään kunnolla. Ymmärrän myös huolen esim. populaatiokannoista, mutta sitten leikataan tai syödään e-pillereitä. Meillä on jonkin aikaa ollut käytössä tractiven GPS-panta. On itsellä mielenrauha, eikä tarvitse ilmoitella pitkin kyliä jos kissa on hukassa, kun pannan avulla voin seurata. Harkitsin myös sisällä pitämistä, mutta en raaski. Ihan kuin pitäisi hevosta postimerkin kokoisessa tarhassa tai ihmistä eristettynä.

  Re: Kissa karkasi ja kasvoi aikuiseksi

Lähettäjä: -- 
Päivämäärä:   24.5.22 22:41:18

Ymmärrän myös huolen esimerkiksi tästä lintujen tappamisesta. Lintukannat ovat varmasti huonommat kuin ikinä, koska yhteiskunnan rakenne on muuttunut, ilmasto muuttuu ja kymmenen muuta tekijää. Minun mielestä kissoilla on kyllä tehtävänsä, mutta rivitaloasuja ei sitä tehtävän täyttäjää yleensä tarvitse. Voi harkita millaisen kissan ottaa ja mitä aktiviteetteja sille tarjoaa. Mutta maaseudulla kissalla on paikkansa, ja lintujakin kymmeniä tuhansia.

  Re: Kissa karkasi ja kasvoi aikuiseksi

Lähettäjä: Tuo tänne 
Päivämäärä:   24.5.22 22:47:29

Missä taajamassa mahdat asua?
Kissojen on hyvä olla täällä maaseudun rauhassa.

  Re: Kissa karkasi ja kasvoi aikuiseksi

Lähettäjä: Urpå 
Päivämäärä:   24.5.22 23:03:59

Koirat saa painia pihalla <3

Kenkäise ihmeessä oman onnensa nojaan kylille toteuttamaan luonnollista elämäänsä, vähempi ei riitä.

Kissojen luonnollinen liikunta on hidasta hiippailua reviirillä, paljon paikallaan olemista ja saaliin kyttäämistä sekä hitokseen nukkumista.

Koira on liikkeellä koko ajan, jos sille antaa mahdollisuuden. Puhutaanko vielä hevosen luonnollisesta liikkumistavasta ja kertyvistä kilometreistä.

Mutta voi että sitä vastuullisen kissanpidon päälle sylkemistä. Onko sulla huono omatunto, koska kissasi on sinulle arvoton?

  Re: Kissa karkasi ja kasvoi aikuiseksi

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   24.5.22 23:07:17

Kissoissa on vielä se ongelma, että ne eivät tapa ainostaan ruuaksi. Kissa tappaa huvikseen.

  Re: Kissa karkasi ja kasvoi aikuiseksi

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   24.5.22 23:21:33

Ulkoiluta valjaissa. Mä ulkoilutan ja siinä samalla tallustellessa selaan somea tai kuuntelen äänikirjaa. Ei ole mitenkään hukkaan heitettyä aikaa.

  Re: Kissa karkasi ja kasvoi aikuiseksi

Lähettäjä: hhhhh 
Päivämäärä:   24.5.22 23:24:45

Omani juoksee valjaissaan ollessaan heti takaisin sisälle, kun tuntee pienenkin tuulenvireen.

Vain äärimmäisen idiootit ihmiset pitävät kissaa edelleen vapaana vuonna 2022 eli todella moni.

  Re: Kissa karkasi ja kasvoi aikuiseksi

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   24.5.22 23:42:33

On se jännä kun kissaihmiset eivät osaa rakentaa kissoilleen kunnollisia tarhoja. Vaihtoehtoina kissaraukoilla on vain ikuinen sisälläolo tai heitteillejättö.
Ei kissanpito ole mikään jokaihmisen perusoikeus. Kissoja hankitaan vasta kun niille pystytään tarjoamaan riittävän hyvät elinolot.

  Re: Kissa karkasi ja kasvoi aikuiseksi

Lähettäjä: Karhu I 
Päivämäärä:   24.5.22 23:51:53

Kun näitä rottia täällä Espoossa katselen, niin voisi useampikin päästää kissansa ne saalistamaan. Ilveksiä tai haukkoja kun ei kaupungissa liiku tarpeeksi.

  Re: Kissa karkasi ja kasvoi aikuiseksi

Lähettäjä: Ryys 
Päivämäärä:   24.5.22 23:53:13

Kissa on eläväinen peto, mutta voi kyllä elää hyvän elämän vain sisälläkin, jos omistaja viitsii nähdä vaivaa. Sen jälkeen, kun vanha kissani kuoli rotanmyrkkyyn, päätin etteivät minun kissani tule enää juoksentelemaan vapaina. Vapaassa ulkoilussa on puolensa, mutta varjopuolia on liikaa. Seuraava kissa saa pihatarhan. Harkitsin myös koko pihan aitaamista, mutta taitaa olla vähän mahdotonta tehdä kissanpitävää aitaa, josta näkisi kuitenkin yli tai läpi.

  Re: Kissa karkasi ja kasvoi aikuiseksi

Lähettäjä: .. 
Päivämäärä:   25.5.22 00:09:01

Kuten aloituksen ensimmäisillä riveillä lukee, kissan kanssa ulkoillaan valjaissa. Vaikka kirjoitin menneessä aikamuodossa "on ulkoiltu", se ei tarkoita että ei ulkoiltaisi vastaisuudessakin.
Onneksi ulkoillaan, joten kissa tiesi karattuaan mitä lähiympäristössä on. Täysin sisällä pidetty kissa on kirjaimellisesti ihan pihalla ulos jouduttuaan. On nimittäin nähty kun naapurin rotukissa muutamasti karkasi; pelkäsi niin helvetisti ettei tajunnut maasta eikä kuusta, ei tunnistanut omistajaansa ja oli vähällä toikkaroida kadulle.

  Re: Kissa karkasi ja kasvoi aikuiseksi

Lähettäjä: Löylynlyömä 
Päivämäärä:   25.5.22 00:47:05

Se minkä kissa tappaa on vain osatotuus: pitää reviirin puhtaana myös pikkujyrsijöistä, mikä säästää aika purun monta pikkulintuja. +-0?

  Re: Kissa karkasi ja kasvoi aikuiseksi

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   25.5.22 05:59:28

Vapaana pidettävät kissat kuuluu maalle

  Re: Kissa karkasi ja kasvoi aikuiseksi

Lähettäjä: hellu 
Päivämäärä:   25.5.22 06:01:22

Voisin ottaa kissan jos minulla olisi iso asunto ja sinne kaikenlaisia kiipeilypuita ym kissoille, lisäksi ulospääsy pihalle isoon katettuun aitaukseen mutta ei ole eikä ole eikä tule kissaakaan. Kyllä sydäntää kivistää kun kaverilla on kiisa 25 neliän yksiössä, aina sisällä, valjaista ei tykkää yhtään. Raapii usein ulko-ovea ja huutaa, käy ikkunan edessä, menee ulko-ovelle ja on aivan onneton, tuo on jo eläinrääkkäystä mielestäni, hyvin se eläin ei voi, olenkin sanonut ja on sitä miettinytkin että antaisi kissan maalle sukulaiselleen missä olisi vapaa liikkuvuus.

  Re: Kissa karkasi ja kasvoi aikuiseksi

Lähettäjä: Jep 
Päivämäärä:   25.5.22 07:06:26

Jos eläin ei sovi lemmikiksi ilman että sen annetaan hävittää luontoa, eläintä ei tarvitse hankkia. Näin toimien ei kärsi lemmikiksi sopimaton eläin, eikä sen saalislistalle joutuvat villieläimet, joista vain murto-osa on mitenkään haitallisia ihmisille, ja osa hyvinkin harvinaisia.

Se, että annat kissasi hävittää lintuja ja muita rauhoitettuja pikkueläimiä, on ihan sama asia kuin jos kulkisit itse niitä ammuskelemassa, pyydystämässä sekä elävältä suolistamassa, koska vastuu on vain ja ainoastaan sinun. Kukaan normaali ei anna tietoisesti lasten kiduttaa ja tappaa villieläimiä, mutta kissanomistajat tekevät niin kissoineen vailla huolen häivää. Sairasta, samalla kun ollaan niiiiiin eläinrakkaita. Mitäpä nälkään kuolleesta lintupoikueesta, kun miiru tarvitsi hetken huvitusta niitten emon kiduttamisesta ja tappamisesta.

Puhumattakaan siitä miten kissat itse kärsivät eksyttyään ja kuollessaan kylmään ja nälkään talvella. Siinä sitä häntä pystyssä seikkailua, korvat ja häntä jo paleltuneina ja kuoliossa, kyyhöttää jossain odottamassa kuolemaa silmät umpeen liimautuneina.

Lakihan siihen on ainoa lääke ja kissojen vapaan ulkoilun suora kieltäminen. Oikean ns. työkissan pito luvanvaraiseksi. Hankkikaa muita lemmikkejä, jos kissanpito on liian vaativaa.

  Re: Kissa karkasi ja kasvoi aikuiseksi

Lähettäjä: ? 
Päivämäärä:   25.5.22 09:14:40

"Se, että annat kissasi hävittää lintuja ja muita rauhoitettuja pikkueläimiä, on ihan sama asia kuin jos kulkisit itse niitä ammuskelemassa, pyydystämässä sekä elävältä suolistamassa, koska vastuu on vain ja ainoastaan sinun"

-Tiedän montakin ihmistä, jotka ampuvat ilmakiväärillä lintuja, koska syövät marjasatoa. Samoin hiirien ja rottien kohdalla loukutusta, tuskin kiva tapa sekään kuolla. Osa vielä jää vain hännästä kiinni ja siinä sitten odottelee, koska isäntä käy lapiolla survaisemassa. Myös etanoiden ja kotiloiden suolalla kidutus on hyväksyttävää ja ampiais/muurahaispesien myrkyttäminen/polttaminen.
Lisäksi autoteiden varrella näky useita kuolleita eläimiä. Tuskin sekään kiva tapa kuolla.
Lopputulema on, että ihmisiä ei vain kiinnosta muiden elämä tai sen päättyminen. Siksi kissojakin pidetään vapaana. Toki luonnollisempaa on kissan tappamat eläimet kuin ihmisen, koska ihmisen ei tarvitse eläimiä tapaa/syödä elääkseen. Toki fiksuna lajina voisimme rajoittaa kuolemia, mutta kun ei kiinnosta niin ei kiinnosta.

  Re: Kissa karkasi ja kasvoi aikuiseksi

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   25.5.22 09:29:08

Otsikon ja tekstin alun perusteella ajattelin vain, että leikkaamaton kissa on karkuutettu ja jos kolli, se on päässyt merkkaamaan itselleen reviirin tai jos narttu, niin kohta on pentuja tiedossa.

  Re: Kissa karkasi ja kasvoi aikuiseksi

Lähettäjä. 
Päivämäärä:   25.5.22 09:38:24

Joo talossa ja tallissa hiiret ja rotat pitää, pitää aisoissa. Mut ulkoa rakennuksiin
muuttavat jyrsijät ehtii tehdä tuhojaan ennen loukkuun joutumista.
Ja loukun pitää olla jyrsiän tappavia:

https://www.finna.fi/Record/sarka.M016-25783
Tuollaisella raudalla rotta kuolee heti. Mut noita rautoja voi olla hankala löytää,
kun niiden käyttö on kielletty huomattavasti huomattavasti rottaa suurempien eläinten pyynnissä.
https://vieraslajit.fi/lajit/MX.48537

  Re: Kissa karkasi ja kasvoi aikuiseksi

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   25.5.22 10:02:50

"Lisäksi autoteiden varrella näky useita kuolleita eläimiä. Tuskin sekään kiva tapa kuolla."

Kissanomistajien mielestä se on ihana tapa rakkaan lemmikin kuolla <3

  Re: Kissa karkasi ja kasvoi aikuiseksi

Lähettäjä. 
Päivämäärä:   25.5.22 10:10:33

Joo vapaasti lisääntyvä kissalauma pitäis hävittää äkkiä. Ne tappavat syödäkseen.
Onneksi ihmiset leikkauttavat kissansa. Eli noita kissalaumoja ei synny entiseen malliin.
Rotta ja hiiret ovat tulleet tänne pohjolaan ihmisten mukana. Eli niitä tappava kissa on maalla hyötyeläin.
Ja hyväkuntoinen jyrsiöitä pyydystävä kissa melkein korvaamaton jyrsiän torjunnassa.

  Re: Kissa karkasi ja kasvoi aikuiseksi

Lähettäjä: Juuri 
Päivämäärä:   25.5.22 10:39:16

Kissan vapaana pitämisessä on juuri se ongelma, että vaikka se miten pyydystäisi jyrsijöitä ja vaikka se vielä ruokittaisiin kolmesti päivässä ihmisen toimesta, niin se tappaa esim. lintuja silti, koska vaistoilleenhan se ei mitään voi. Meidänkin vanha kissamme toi milloin oravanraadon, rusakonpoikasen tai fasaanin tai kuovin poikasen porraspäähän, vaikka sillä ei taatusti ollut oikeasti koskaan nälkä. Talvikaudella jouduin pitämään sitä sisällä silloin, kun linnut tulivat lintulaudalle, vaikka se vaati pontevasti päästä ulos heti aamuruuan syötyään. Lintulaudallehan se olisi mennyt kyttäämään. Kissa on peto, sen vaisto käskee pitämään saalistustaidot terässä. Jos kaikki vapaana ulkoilevan kissan tappamat linnut, oravat ja muut otukset koottaisiin yhteen, niin taitaisi tulla aikamoinen kasa. Siksi seuraavat kissani eivät tule enää ulkoilemaan vapaana.

  Re: Kissa karkasi ja kasvoi aikuiseksi

Lähettäjä: j 
Päivämäärä:   25.5.22 10:46:48

Minä asun maalla vanhassa talossa ja naapurin kanssa oli tästä keskustelua juuri jokunen päivä sitten. Toisella naapurillamme on nykyisin kolme kissaa, eikä ole jyrsijät talossa haittana. Aiemmin, ennen kissojen tuloa talo kuulemma kuhisi hiiriä myös sisällä, eikä mitkään loukut tai tuholaisenkarkottajat siihen auttaneet. Naapurusto on onneksi hyvin rauhallinen, niin saavat rauhassa elellä ulkokissoina. Kaikki on leikattu ja hyvin hoidettu. Ovat ihmisrakkaita ja karva kiiltää.

  Re: Kissa karkasi ja kasvoi aikuiseksi

Lähettäjä: ... 
Päivämäärä:   25.5.22 11:17:16

Minulla on vastakohtainen kokemus. Maalla kaukana vilkkaista teistä kissa sai ulkoilla vapaana oman halunsa mukaan, yöksi huudettiin ja etsittiin aina sisään. Rohkea kissa. Kerran pihalla oli jonkin isomman eläimen jäljet ja jälkiä "sutimisesta". Kissa tuli pelokkaana sisään eikä pyytänyt enää kertaakaan ulos vaan pysyi loppuelämänsä sisäkissana omasta halustaan. Kissalle tehtiin ulkohäkki jossa sai ulkoilla sekä opetettiin valjaisiin ja näin entinen rohkea vapaana ulkoileva Kissa päätti itse alkaa vangituksi sisäkissaksi. Jotakin todella pelottavaa kissa kotipihalla kohtasi jotta kissa luopuu vapaudestaan näin.

  Re: Kissa karkasi ja kasvoi aikuiseksi

Lähettäjä: mä 
Päivämäärä:   25.5.22 11:37:59

Kissaryhmä on täynnä kissoja, jotka syö lääkkeitä ja rauhoitteita ja tarvitsevat kissakuiskaajaa ja joita kutsutaan rumilla nimillä. Koska ne eivät saa metsästää. Metsästäminen on kissan luonto, siinä kun hevosen luonto on syödä kavereiden kanssa heinää ja koiran luonto syödä kavereiden kanssa raatoa.

Kissalle on yleensä myös parempi loppu kuolla 8-vuotiaana auton alle kuin ravata eläinlääkärissä 22-vuotiaaksi, kun mamma haluaa pitää rakkaan luonaan.

  Re: Kissa karkasi ja kasvoi aikuiseksi

Lähettäjä: Hou 
Päivämäärä:   25.5.22 11:52:22

mä: eihän tuossa ole ongelmana kissojen sisälläpito, vaan omistajat jotka eivät tiedä, mitä heidän eläimensä tarvitsee voidakseen hyvin. Ja nykyään, kun joka ongelmaan tuputetaan kaupallista ratkaisua, on helppoa kaupata näille lääkkeitä ja kissakuiskauksia. Sisäkissalle pitää oikeasti järjestää paljon tekemistä.

Auton alle ruhjoutumisen ja ikälopuksi kitumisen välillä on onneksi aika paljon muitakin vaihtoehtoja.

  Re: Kissa karkasi ja kasvoi aikuiseksi

Lähettäjä: ea 
Päivämäärä:   25.5.22 11:53:00

"Kissalle on yleensä myös parempi loppu kuolla 8-vuotiaana auton alle kuin ravata eläinlääkärissä 22-vuotiaaksi, kun mamma haluaa pitää rakkaan luonaan."

Se vaan kun aina se auton alle jääminen ei ole mikään helppo ja nopea tapa lähteä. Moni kissa on saanut sen verran pahan osuman että se ei enää edes kykene raahautumaan kotiin vaan kituu hitaasti hengiltä ojan pohjalla samalla kun autokuski kaasuttaa s-marketin ilta-aleen uhraamatta ajatustakaan sille mitäköhän sille autoon osuneelle eläimelle kävi. Tai kissan elimistöön päätyy myrkkyä jotain kautta. Oksentelua, pahoinvointia, kouristuksia ja tuskaa kunnes kuolee. Metsän eläimet tai koirat pääsevät puremaan pahasti mutta eivät saa hengiltä, todella mukavaa odottelua. Kovilla pakkasilla ei pääse sisälle kun omistaja on jo mennyt nukkumaan, korvat paleltuvat niin pahasti että tippuvat pois.

Samaan aikaan kissan omistaja rallattelee menemään, kuittaa lemmikkinsä poissaolon sillä että siellä se Miisu nyt onnellisena metsästää päästäisiä ja tulee sitten joskus kotiin. Kunnes joku päivä tajutaan että eihän sitä kattia ole näkynyt kolmeen viikkoon, no ehkä se sitten kuoli saappaat jalassa, uutta putkeen nauttimaan vapaan kissan elämästä.

  Re: Kissa karkasi ja kasvoi aikuiseksi

Lähettäjä: Tia 
Päivämäärä:   25.5.22 12:00:05

Mielensäpahoittajien ja vihaajien kulttuuri kukoistaa :(
On kyllä erikoista että monessa maassa missä kissat kulkevat ihan omia polkujaan, niin siellä on kuitenkin todella paljon lintuja. Ei ole sukupuuttoon kuollut yksikään lintulaji tästä syystä.

Jos nyt oikeasti ajateltaisiin mikä on todella haitallinen vieraslaji luonnossa, niin onhan se ylisuojeltu Kanadanhanhi. Seuraava tuholainen ja kolarien aiheuttaja on valkohäntäkauris, sen(kin) kanta on räjähtänyt aivan käsiin.
Supikoirakanta on käsittääkseni pienentynyt menneistä vuosista, siinähän meillä oli taitava rabieksen levittäjä, jos täällä lapset muistaa sellaista aikaa.
Listalta löytyy rottaa, pesukarhua, kylänäätää ja vaikka mitä, _mitkä aiheuttavat enemmän lintukatoa_ kuin yksikään kissa.

Lähettäjä: :::
Päivämäärä: 24.5.22 22:19:36

Jukolan Juhani piti kissaa polvellaan sisällä. 1870. Kissalla ei tainnut olla tarhaa tai valjaita. Oli vaan vapaus olla sisällä ja ulkona. Sai rakkautta ja hoitoa.

Yksikään laji ei Suomessa ole sukupuutossa kissojen takia. Kissan tekemät hyödyt on isot.

Täällä vihataan suurpetoja, jota on aina kuuluneet Suomen luontoon. Täällä vihataan vieraslajeja, jotka ihminen on tänne toi. No, täällä vihataan naapuriakin vaikka tuo olisi 50 km päässä. Vihamaan ollaan parhaita.

  Re: Kissa karkasi ja kasvoi aikuiseksi

Lähettäjä: h 
Päivämäärä:   25.5.22 12:57:30

En pysty suhtautumaan vakavasti ihmisiin, jotka puolustelevat kissojen irtipitoa. Täällä on kerrottu monta syytä, miksi kissa ei kuulu luontoon. Mutta kun aina on pidetty vapaana! :D Vastavaat tuntemani ihmiset ovat niitä, jotka vastustavat myös seksuaalivähemmistöjen oikeuksia.

No, jos on lusikalla annettu.

  Re: Kissa karkasi ja kasvoi aikuiseksi

Lähettäjä. 
Päivämäärä:   25.5.22 13:18:56

Hiiriä pyydystävää kissaa pidetään maalla yleisesti vapaana.
Kissa taitaa olla jyrsijöille myrkkyä armeliaampi tapa kuolla.
Ja pihapiirissä hiiriä pyydystävä kissa pitää pihapiirin jyrsijöiden
määrän pienenä.

  Re: Kissa karkasi ja kasvoi aikuiseksi

Lähettäjä: Urpå 
Päivämäärä:   25.5.22 13:38:21

"Kissaryhmä on täynnä kissoja, jotka syö lääkkeitä..."

Oman onnensa nojaan kenkäistyt katit taas jäävät ilman lääkkeitä ja kuolevat "onnellisina" reissuilleen täysin hoidettavissa oleviin sairauksiin. "Meidän Mirri se eli hyvän 8 vuotisen elämän. Oli niin terve ettei koskaan edes lääkäriin tarvinut viedä, nih. Koki varmaan luonnollisen kuoleman auton alle, kun ei kerran kotiin saapunut. Kyllä oli hyvä elämä se."

"Jukolan Juhani piti kissaa polvellaan sisällä. 1870. Kissalla ei tainnut olla tarhaa tai valjaita. Oli vaan vapaus olla sisällä ja ulkona. Sai rakkautta ja hoitoa."

Ennen oli kaikki paremmin. Tais Juhanin muutkin elukat, lehmiä myöten, painella pitkin metsiä. Juhanikin koki luonnollisen kuoleman hyvissä ajoin hampaasta levinneeseen tulehdukseen. Ai että.

"No, jos on lusikalla annettu."

Taitaa lusikkakin olla liioiteltu.

  Re: Kissa karkasi ja kasvoi aikuiseksi

Lähettäjä: - 
Päivämäärä:   25.5.22 13:59:05

Ei voi kuin ihmetellä ihmisten itsekeskeistä sokeutta faktoille kun sössötetään että kyllä nämä irtokissat ovat hyödyllisiä, ei näy hiiriä ja rottia, ei ne nyt tapa sivussa kuin ehkä muutaman linnun, liskon tai päästäisen, ei se nyt mitään ole siihen verrattuna kun kissa niiiiin kärsii sisällä!

Ottakaapa se pää pois sieltä hanuristanne.

1. Se teidän kissanne saa olla aikamoinen peto että tappaa yhtään rottaa, tuppaavat varsinkin taajamassa olemaan niin isoja ja röyhkeitä että fiksu kissa jättää väliin. Se mitä se tappaa hiiriä ja myyriä lähimaastosta ei ole mitenkään käypä korvaus tai oikeutus muista lajeista joita se tuhoaa saman verran ellei enemmänkin.

2. Se, että teidän kissanne kulkee ulkona vapaasti miten mielii, saattaa tarkoittaa sitä, että jonkun muun lemmikki ei pääse turvallisesti ulos. Ulkoilutan kanejani aidatulla alueella pihallani valvotusti ja saan jatkuvasti suihkuttaa letkulla ja huitoa harjalla vaanivia ja aitaa kiipeäviä kissoja, jotka pyrkivät "tosi kivasti metsästämään haittaeläimiä" eli raatelemaan minun kanini MINUN PIHALLANI. Irtokissat myöskin hyökkäävät herkästi valjaissa kulkevien lajitovereidensa kimppuun, aggressiivisimmat käyvät koirienkin päälle. Auta armias jos irtokoira kulkisi ympäriinsä raatelemassa muiden eläimiä niin johan irtokissojen kannattajatkin älähtäisivät. Mutta kun ei millään muilla eläimillä ja niiden omistajilla ole mitään yhtäläisiä tuho-oikeuksia koska kissakissaKISSAkissakissat!!!!1

3. Teidän kissanne seikkailuidensa varrella kusee ja paskoo lasten hiekkalaatikot, muiden kukkapenkit, pihakalusteet, ovenpielet, mikä nyt sattuu houkuttelemaan. Leikatutkin yksilöt tasan tarkkaan osaa merkata. Vähintään käytetään jotain raapimapuuna jos ei muuta. Näille tuhoille ei tietenkään löydy maksajaa sen paremmin kuin muiden vahingoitettujen lemmikkien ell-kuluille ja rauhoitettujen luonnoneläinten tapposakoille ellei kissaa onnistu saamaan kiinni - ja silloinkin pitäisi olla siru oikeilla tiedoilla että omistaja voitaisiin saada edes teoriassa vastuuseen.

4. Kissa viihtyy sisällä, jos sillä on siellä mielekäs elämä. Jos omistaja on patalaiska ääliö joka luulee että kissa viihdyttää itse itsensä ja sitten kissa oireilee tylsää elämäänsä, se ei tarkoita sitä että kissa on sopimaton sisälemmikiksi. Se tarkoittaa sitä, että omistaja on kyvytön pitämään eläintä hyvin.

5. Ei todellakaan ole minkään virikkeellisen, "oikean elämän" pieni sivuilmiö että kissa jää auton alle, tulee raadelluksi, paleltuu, eksyy, villiintyy. "Olihan se onnellinen ennen sitä" my ass. Voisihan sitä sanoa ettei ukrainalaisillakaan asiat huonosti ole, olivat kumminkin onnellisia ja vapaita ennen sotaa. Voivat sitä muistella kun tulevat kidutetuiksi ja kuolevat karmeilla tavoilla.

Valvomatta vapaana kulkeva kissa on paljon haitallisempi tuhoeläin kuin hiiret ja myyrät. Ei ehkä omalla tontilla, mutta sen ulkopuolella kyllä.

  Re: Kissa karkasi ja kasvoi aikuiseksi

Lähettäjä: ! 
Päivämäärä:   25.5.22 14:19:38

Viivan tekstistä huomaa hyvin, miksi taajamassa/asuinalueilla ei pidetä kissaa vapaana. Lisää vaan kissavihaa ja toki ymmärrän kyllä hyvin miksi.

Toki mainitset, että ihmiset ovat sokeita faktoille, niin asia ei oikeasti ole näin.
Ihmisiä ei vain kiinnosta nuo mainitsemat haitat.
Ihan sama, että viattomat ihmiset, eläimet tai oma lemmikkikin kärsii kivuliaan kuoleman tai iha sama, että naapurin kakarat leikkii kissankakassa tai ihan sama, että turha kanisi loukkaantuu tai kuolee.
Ihminen on itsekäs eläin ja tätä onkin sitten vaikeampi korjata vaikka kuinka haukkuisi patalaiskaksi ääliöksi.

  Re: Kissa karkasi ja kasvoi aikuiseksi

Lähettäjä: kurk 
Päivämäärä:   25.5.22 14:29:27

Meillä on kolme leikattua maatilan hiirikissaa ja hyvin ovat pärjänneet .Ovat jo 11 vuotiaita.

  Re: Kissa karkasi ja kasvoi aikuiseksi

Lähettäjä: ........ 
Päivämäärä:   25.5.22 14:31:05

Jos se kissa pysyy omalla tontilla, on hoidettu ja leikattu niin olkoon.
Valitettavasti on todettu, että liian moni ei täytä näitä vaatimuksia. Kissarakas väittää sekin ihminen olevansa, jonka kolli kulkee kaukana kotoaan. Korvat ovat paleltuneet tyngäksi, matoja, punkkeja, märkiviä haavoja ja aina nälkä. Omistaja tiedetään, ei tee asialle mitään.
Ihan tiedoksi, maalla usein myrkytetään hiiriä ja rottia. Se kissa voi saada myrkkyä myös. Valitettavan usein omistajat ei piittaa edelleenkään, vaikka on käyty kissa viemässä ovelle ja varoitettu myrkyistä.
On vastuullisia omistajia, mutta jokainen joka rummuttaa vastuuttoman kissanpidon puolesta on syyllinen nykyiseen tilanteeseen. Ja antaa tekosyyn hylätä kissa.
On ok heittää kissa pihalle kun ei kiinnosta nähdä vaivaa sen hyvinvoinnin eteen. Kun muutkin...

  Re: Kissa karkasi ja kasvoi aikuiseksi

Lähettäjä: heh 
Päivämäärä:   25.5.22 14:42:31

OT, minäkin pidän lehmät sisällä koska välitän niiden hyvoinvoinnista.

  Re: Kissa karkasi ja kasvoi aikuiseksi

Lähettäjä: .. 
Päivämäärä:   25.5.22 14:45:19

Petoviha purskuaa täällä nyt jollakulla.

  Re: Kissa karkasi ja kasvoi aikuiseksi

Lähettäjä: " 
Päivämäärä:   25.5.22 14:48:05

Heh, voisitko tarkentaa? Lasken lehmät kylille vai aidatulle laitumelle, pihattoon vai mitä tarkoitat?

  Re: Kissa karkasi ja kasvoi aikuiseksi

Lähettäjä: heh 
Päivämäärä:   25.5.22 15:00:34

Pihatossa ovat ja niillä on siellä yhtä hyvät olot kuin sisäkissalla.

  Re: Kissa karkasi ja kasvoi aikuiseksi

Lähettäjä: juu 
Päivämäärä:   25.5.22 15:04:35

Petovihaa taitaa olla sekin ettei halua nähdä kissoja teiden varsilla, kitumassa auton alle jääneenä. Tai ketun/koiran teurastamana pellon reunassa. Tiesittekö muuten että nykyiset rotan/hiirenmyrkyt tappaa hitaasti, siksi että lemmikit voisi pelastaa? Tosin ei kissaihmiset huomaa jos kissa on saanut myrkkyä.

  Re: Kissa karkasi ja kasvoi aikuiseksi

Lähettäjä: " 
Päivämäärä:   25.5.22 15:09:20

Heh, jos mielestäsi sisäkissalla voi olla hyvät olot, olen samaa mieltä. Meillä sisäkissa joka ei lähde terassia pidemmälle vaikka voisi...

  Re: Kissa karkasi ja kasvoi aikuiseksi

Lähettäjä: Urpå 
Päivämäärä:   25.5.22 15:40:34

"Meillä on kolme leikattua maatilan hiirikissaa ja hyvin ovat pärjänneet .Ovat jo 11 vuotiaita."

Kylläkyllä. Kukaan ei ikinä tule henkseleitä paukutellen kertomaan niille teilleen hävinneistä kissanpennuista, nuorena tapaturmaisesti kuolleista, lehmän tallomista, sairaista, joita ei voi lääkitä, koska kissa ei ole lääkettä kotona ajallaan ottamassa...

  Re: Kissa karkasi ja kasvoi aikuiseksi

Lähettäjä: Jaa 
Päivämäärä:   25.5.22 16:24:42

Yksiö-kaksiokissan jokainen päivä on pelkkää pas kaa. Mikä tahansa on parempi. Mun hevosetkin menee ryhmässä laitumelle, vaikka se on vaarallista.

  Re: Kissa karkasi ja kasvoi aikuiseksi

Lähettäjä: Himskatti 
Päivämäärä:   25.5.22 16:26:44

Henkseleitä paukutellaan kertomalla kissan masennuslääkkeiden käytöstä, kissan käytöshäiriöistä, yksin jättämisestä yksiöön, karkailusta ikkunasta, jopa putoamisesta kerrostalon ikkunasta, huonekalujen raapimisesta, yöllisestä metelöinnistä, allergioista, liikkumattomuudesta, ylilihavuudesta, valjaista karkailusta jne..

Kaikki nuo ongelmat loistavat poissaolollaan maatilan kissoilta

  Re: Kissa karkasi ja kasvoi aikuiseksi

Lähettäjä: ! 
Päivämäärä:   25.5.22 16:38:07

Kunhan ne maatilan kissat hoidetaan ja pysyy omalla tontilla. Mikä tässä on niin vaikeaa?
Kaupunkikissoille aktiviteetteja tarpeeksi. Ihan niin kuin koirillekin..

  Re: Kissa karkasi ja kasvoi aikuiseksi

Lähettäjä: Huoh 
Päivämäärä:   25.5.22 16:40:36

Opetelkaa olemaan niiden kissojenne kanssa ja hoitakaa ne kunnolla, niin voivat hyvin, olivatpa ulkona tai sisällä. Saalistusviettiä voi purkaa leluillakin ja jo 10 min reipasta leikkiä väsyttää kissan pitkäksi aikaa.

  Re: Kissa karkasi ja kasvoi aikuiseksi

Lähettäjä: // 
Päivämäärä:   25.5.22 16:44:49

Kissan tai minkään eläimen omistaminen ei ole kansalaisoikeus. Jos et pysty hoitamaan ja olemaan vastuullinen omistaja. Älä hanki.

  Re: Kissa karkasi ja kasvoi aikuiseksi

Lähettäjä: Urpå 
Päivämäärä:   25.5.22 17:12:12

"Kaikki nuo ongelmat loistavat poissaolollaan maatilan kissoilta"

Aha. Ulkokissat eivät siis pode stressiä eikä niillä ole käytöshäiriöitä, tai ainakaan kukaan ei ole niistä tietoinen. Allergiat, ylilihavuus, nämäkin maagisesti hoituvat, kun jättää kissan kartanolle.

Huonekalujen raapiminen, yöllinen metelöinti??? Niin, kissanhylkääjälle on ehkä outoa, että lemmikeistä on joskus vaivaa. Kun lemmikki otetaan, samalla sitoudutaan niiden tuomaan vaivaan eikä mennä sieltä, mistä aita on matalin.

Yksin jättäminen yksiöön??? Hui ei, elsun paikka. Ikkunasta putoaminen, ei hyvä mutta ulkokissat eivät putoile ikkunoista ja elävät täten turvallista elämää vai mitä hittoa???

"Mun hevosetkin menee ryhmässä laitumelle, vaikka se on vaarallista."

Nii että tulevat kyliltä takaisin himaan kun joutavat tai jos tulevat? Vai miten tämä mielestäsi liittyi asiaan?

  Re: Kissa karkasi ja kasvoi aikuiseksi

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   25.5.22 17:17:20

"Mun hevosetkin menee ryhmässä laitumelle, vaikka se on vaarallista."

Ja hyvin hoidetut kissat menevät niille rakennettuun virikkeelliseen tarhaan.

  Re: Kissa karkasi ja kasvoi aikuiseksi

Lähettäjä: just 
Päivämäärä:   25.5.22 17:29:19

Kerran kysyin kissansa jälleen auton alle menettäneen omistajan mielipidettä. Miksi antaa kissan olla vapaana ison tien varressa?
Hiekkalaatikko maksaa, haisee jos ei siivota joka päivä ja kissaa pitäisi leikittää tai muuten viihdyttää. Hiiriä ei pyydä sisältä kun ei ole sisällä. Mutta tapana on että se hiirikissa on oltava. Vaikka elää vain muutaman vuoden. Nartun aikoo ottaa seuraavaksi ja jakaa pentuja naapureille. Kulutustavaraa vielä 2022.

  Re: Kissa karkasi ja kasvoi aikuiseksi

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   25.5.22 17:41:21

Ex-anopilla oli kissa. 9-v. Naapuriin muutti ärjy ukko. Yhtäkkiä kissa tuli kuin myrkytyksen kourissa kotiin. Kuoli

Otti uuden kissan. Päästi irti. Jonkun aikaa sai olla rauhassa kunnes tuli silmä puhki kotiin. Tästä muutama kuukausi ja löytyi kuolleena heidän ja naapurin ärjyn ukon rajalta. Kuoli 2-vuotiaana.

Otti taas uuden kissan. Ulkoilutti ja ulkoiluttaa vain valjaissa. Kissa on nyt 4-vuotias ja saanut pitää henkensä.

Ja asuvat maalla. Kissavihaajia on myös siellä. Ei irti kulkeva kissa ole missään turvassa.

  Re: Kissa karkasi ja kasvoi aikuiseksi

Lähettäjä: just 
Päivämäärä:   25.5.22 18:02:55

Sitähän tässä yritetään selittää. Kissa on turvassa vain omalla tontilla. Omistajan tehtävä on pitää se siellä ja huolehtia sen turvallisuudesta. Hyvä jos jossain vaiheessa tämä selviää.

  Re: Kissa karkasi ja kasvoi aikuiseksi

Lähettäjä: ... 
Päivämäärä:   25.5.22 18:49:25

"Henkseleitä paukutellaan kertomalla kissan masennuslääkkeiden käytöstä, kissan käytöshäiriöistä, yksin jättämisestä yksiöön, karkailusta ikkunasta, jopa putoamisesta kerrostalon ikkunasta, huonekalujen raapimisesta, yöllisestä metelöinnistä, allergioista, liikkumattomuudesta, ylilihavuudesta, valjaista karkailusta jne..

Kaikki nuo ongelmat loistavat poissaolollaan maatilan kissoilta"

3-vuotias leikattu sisäkissa kerrostalossa jonka kanssa ei ole ongelmia. Saa toki hepuleita öisin ja välillä teroittaa kynsiään sohvaan mutta sehän on täysin luonnollista käytöstä kissalle.

Minä aktivoin kissaani. Leikitän sitä, ulkoilutan sitä valjaissa ja välillä vien leikkimään kaverin kissan kanssa. Syötän laadukasta liharuokaa ja huolehdin muutoinkin kissan hyvinvoinnista.

Useat maatilojen kissat elävät ulkons juuri sen takia kun ei napostele katsoa sitä mouruavaa ja nurkkiin merkkailevaa kattia joten ovesta pihalle ja tadaa, katti kunnossa.

  Re: Kissa karkasi ja kasvoi aikuiseksi

Lähettäjä: hih 
Päivämäärä:   25.5.22 19:00:51

"Henkseleitä paukutellaan kertomalla kissan masennuslääkkeiden käytöstä, kissan käytöshäiriöistä, yksin jättämisestä yksiöön, karkailusta ikkunasta, jopa putoamisesta kerrostalon ikkunasta, huonekalujen raapimisesta, yöllisestä metelöinnistä, allergioista, liikkumattomuudesta, ylilihavuudesta, valjaista karkailusta jne.."

Minun tai tuttuni sisäkissoilla ei ole mitään noista ongelmista. :D Kas, kun oikeanlaisella eläimenpidolla tällaiset vältetään. Oma kissani on elänyt 10 vuotta onnellista sisäkissan elämää turvassa. Samaan aikaan tuttujen ulkokissoja on jäänyt auton alle, kadonnut, tullut kotiin haavoittuneena... Minä taas makaan sohvalla kissa sylissä tyytyväisenä, tätä ennen leikimme.

Oma kissani on muuten juuri näitä navetassa syntyneitä vahinkopentuja. Olisi lopetettu, jos minä en olisi kissaa ottanut. Lopettaminenhan ei todellakaan olisi ollut kivuton loppu eläinlääkärillä, pennunhan voi vaikka kaasuttaa, hukuttaa tai tappaa lapiolla...

En vain kykene ymmärtämään, miten irti kissoja pitävät ja sitä puolustelevat eivät näe toiminnassaan ongelmaa. En vain ymmärrä. Niin absurdia, kuinka ihminen oikein kehuskelee omalla tyhmyydellään.

  Re: Kissa karkasi ja kasvoi aikuiseksi

Lähettäjä: Jaa 
Päivämäärä:   25.5.22 22:58:36

Metsästävällä kissalla ei ole käytöshäiriöitä, koska se elää lajityypillistä elämää.

  Re: Kissa karkasi ja kasvoi aikuiseksi

Lähettäjä: - 
Päivämäärä:   25.5.22 23:20:29

Kissa ei kuulu Suomen luontoon. Jos on sitä mieltä että kissaa ei kuulu pitää sisällä, niin silloin ei voi ottaa kissaa. Täytyy ajatella kokonaisuutta, eikä vain "mutku mä haluun söpön kisun, mä haluun, mä haluun".

  Re: Kissa karkasi ja kasvoi aikuiseksi

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   25.5.22 23:26:02

On itseasiassa tutkittu, että koira on paljon parempi ratkomaan jyrsijäongelmaa kuin kissa. Etenkin rottien kohdalla. Kissa piilottaa ongelman, sillä jyrsijät oppivat piiloutumaan mutta asiaa se ei ratkaise.

  Re: Kissa karkasi ja kasvoi aikuiseksi

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   26.5.22 07:05:11

Juuri eilen ikkunasta katselin, miten naapurin kissanpentu leikki elävällä linnunpoikasella. Olivat kadonneet kun ulos asti ehdin, toivottavasti katti osasi ottaa linnun hengiltä eikä rääkkäämisen jälkeen jättänyt sitä kitumaan.

Loukku on omalla pihalla, joka ikinen mun pihalla tallusteleva irtokissa loukutetaan ja kiikutetaan löytölään. Valitettavasti kaikki niistä ei mene loukkuun. Lintujen ruokinta piti muutama vuosi sitten lopettaa, koska siitä tuli naapuruston kissojen ruokapaikka. Linnunpöntöt olen poistanut, koska kissat istuskelivat päivästä toiseen niiden katoilla, enkä halua houkutella lintuja pesimään varmaan kuolemaan.

Ehkä seuraava koirani on sellainen, joka syö irtokissat. Sillä on siihen sama oikeus kuin kissoillakin muiden eläinten tappamiseen ja syömiseen.

Ja mitä aloittajan huomioihin tulee niin... Kyllä tuolla ulkonakin törmää sellaisiin kilipääkissoihin että... Yksikin kävi surutta itseään puolet isomman koiran kimppuun syystä jota en tiedä.

Olen myös itse lapsena nähnyt, miten nuori junan alle jäänyt kissa viimeisillä voimillaan raahautui takaisin tallille jolla asui. Häntä oli revennyt irti, toinen takajalka oli miltei irti ja toinenkin käyttökelvoton. Olisi sekin voinut asua sisällä ja olla esim. yöt tallissa töissä ovien ollessa kiinni. Saman homman se olisi hoitanut, mutta pysynyt myös itse turvassa.

  Re: Kissa karkasi ja kasvoi aikuiseksi

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   26.5.22 08:40:12

"Yksiö-kaksiokissan jokainen päivä on pelkkää pas kaa. Mikä tahansa on parempi. Mun hevosetkin menee ryhmässä laitumelle, vaikka se on vaarallista."

Eli ne hevoset menevät aidatulle, turvalliselle alueelle lajitoverin kanssa samoin kuin kissat menevät ulkotarhaan? Jos oikeasti haluat verrata hevostesi ulkoilua vapaana olevan kissan ulkoiluun niin päästäisit hevoset vapaana oman tontin pellolle tai pihalle ja toivoisit, että tulevat vielä takaisin. Jos ei viikkoon näy niin harmi, varmaan kuollut luonnollisesti jonnekin onnellisena :)

  Re: Kissa karkasi ja kasvoi aikuiseksi

Lähettäjä: .... 
Päivämäärä:   26.5.22 10:24:10

Olen nähnyt näitä kissojen ulkotarhoja. Yksikään ei ole niin iso, että kissa mahtuisi edes juoksemaan. Hirveitä loukkoja. Ja iso osa ei edes ikinä pääse ulos. Koiraa, kun pitäisi samalla tavalla, niin se olisi elsun paikka.

  Re: Kissa karkasi ja kasvoi aikuiseksi

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   26.5.22 12:01:03

Sille kissalle voi tehdä ulos tarhan. Ja sen kissan kanssa pitää leikkiä ja antaa sille virikkeitä. Kissan paikka ei ole luonnossa ja vapaana kulkeva kissa on heitteillejätetty.

  Re: Kissa karkasi ja kasvoi aikuiseksi

Lähettäjä: juu 
Päivämäärä:   26.5.22 12:16:20

Kissat kuuluu maatiloille ja hevostalleille maaseudun rauhaan. Kissat pitäisi kieltää taajama- alueilla ja kaupungin betoniluukuissa.

  Re: Kissa karkasi ja kasvoi aikuiseksi

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   31.5.22 17:15:37

Kun mulla menee liian lujaa, sä vedät mut bäkkiin
Mut tuut tajuumaan äkkii
Ettei villii eläintä voi sulkea häkkiin
Jos oon ihan kujal, sä saatat mua sättii
Mut tuut tajuumaan äkkii
Ettei villii eläintä voi sulkea häkkiin

Terveisin: Kissa

   Ylös ⇑   


  
 Vastaa viestiin
 Nimi:       [poista tiedot]
 Sähköpostiosoite:

 Jos annat sähköpostiosoitteesi, se näkyy viestissäsi.

 Otsikko:
   
Hevostalli.net ei vastaa keskusteluryhmissä käytävän keskustelun sisällöstä.