Kirjoita uusi viesti  |  Alueen etusivu  |    |  Etsi  Alas ⇓   
  Lainojen yhdistäminen?

Lähettäjä: Help 
Päivämäärä:   22.1.22 00:17:33

Svealta tuli tarjous, että saisin sieltä lainan noin 12% todellisella vuosikorolla, jolla saisin maksettua luottokorttilainan ja joustoluoton pois. Maksuaikaa 7v ja kuukausierä olisi 200e. Nyt maksan joustoluottoa ja luottokorttia kuukausittain pois noin 300e verran kuukaudessa. Onko tuollaisessa yhdistelylainassa järkeä? Maksaisin ainakin 100e vähemmän kuussa pois sitten ja olisi selkeä tavoite, että 7 vuoden päästä olisi viimeistään maksettu kokonaan pois. Joustoluoton ja luottokortin lakkauttaisin tietysti sitten heti, kun ne olisi maksettu pois.

Otan vinkkejä ja neuvoja vastaan. Tilanne ei ole vielä paha, mutta haluan saada nuo maksettua pois ja kokonaan niistä eroon.

  Re: Lainojen yhdistäminen?

Lähettäjä: Help 
Päivämäärä:   22.1.22 05:13:25

No tuota kirjoittamaani lainaa tuolla lainan maksuajalla ei kyllä kannata ottaa, maksaisin seitsemässä vuodessa melkein viisi tonnia ylimääräistä korkoina

  Re: Lainojen yhdistäminen?

Lähettäjä: ... 
Päivämäärä:   22.1.22 06:09:56

Kannattavin laina on matalimmalla korolla otettu, vertaa siis vuosikorkoja, ei kuukausieriä. Maksa lainoja pois niin nopeasti kuin voit, jos sinulla on useita eri lainoja niin yritä maksaa kalleinta pois nopeiten tehden siihen ylimääräisiä kuukausieriä aina kuin pystyt.

  Re: Lainojen yhdistäminen?

Lähettäjä: .. 
Päivämäärä:   22.1.22 09:13:49

Älä ota! Onhan kuukausierä se mikä on, mutta sinä maksaisit nyt uudestaan kaikki nostopalkkiot ym. kulut. Toiseksi sinä maksaisit sitä pienempää kuukausierää paljon pitempään kuin nykyisiä lainojasi.

Sinä voit lopettaa luottokortin nyt saman tien. Leikkaat sen vaan kahtia ja hävität puolikkaat. Voit pyytää joustoluoton eräännyttämistä ja kohtuullisia maksueriä loppusummalle. Voisitko nostaa nyt niin paljon joustoluottoa, että pystyisit maksamaan koko luottokorttilaskun pois ja maksamaan vain joustoluottoa?

  Re: Lainojen yhdistäminen?

Lähettäjä: Help 
Päivämäärä:   22.1.22 09:18:02

Joustoluotto on melkein nollissa ja en tahdo sitä summaa korotettavan enää (6000e). Luottokortilla on käyttövaraa enää 500e. (Luottoraja 4000e)

Haluan nyt kummastakin kokonaan eroon vaan. Joo luottokortin voin hävittää jo pois, mutta meinasin siis ihan niiden varsinaista lopettamista sitten heti kun on maksettu pois.

  Re: Lainojen yhdistäminen?

Lähettäjä: liu 
Päivämäärä:   22.1.22 09:32:30

Käytä lumipalloefektiä. Eli maksat pienintä lainaa mahdollisimman paljon pois. Kun se on maksetttu, maksat sen lyhennyssummalla seuraavaa.

  Re: Lainojen yhdistäminen?

Lähettäjä: Huoh 
Päivämäärä:   22.1.22 09:35:09

Tekisin noin, jos olisi mahdollista. En kuitenkaan pysty maksamaan nyt kuin minimisummia kummastakin (luottokortista 100e ja joustoluotosta 200e). Täytyy yrittää seuraavat mahdolliset veronpalautukset pistää luottokortin pois maksuun. Kesälomarahojakin täytyy harkita.

  Re: Lainojen yhdistäminen?

Lähettäjä: liu 
Päivämäärä:   22.1.22 09:44:10

Pystytkö kuitenkin maksamaan lainat?

Jos pystyt, niin koeta olla stressaamatta. Se vie vain voimia. Ota seurantaan @saanaopacic instassa. Ma-ke-pe tulee säästöhaaste, luulin itsekin etten pysty säästämään yhtään. Summat on pieniä ja jos tuleekin vaikka 12€, laita vaikka 1,2€ jos enempään ei ole varaa. Kuukausittain sitten kertyneellä, pienelläkin summalla lyhennät pienempää velkaa. Vaikka se summa olisi 4€.

  Re: Lainojen yhdistäminen?

Lähettäjä: Help 
Päivämäärä:   22.1.22 10:07:01

Pystyn maksamaan nuo tällä hetkellä, stressaa vaan siksi kun ei jää hirveästi ylimääräistä sitten muuhun. Sitten kun noista pääsee eroon niin 300e kuussa enemmän käyttörahaa on kuitenkin paljon. Ja sitten nuo velat jostain syystä aiheuttavat minulle häpeää. Käynpäs vilkasemassa tuon.

  Re: Lainojen yhdistäminen?

Lähettäjä: Sanot 
Päivämäärä:   22.1.22 10:20:37

Sulla luottoalainaa melkein 17 tonnia nämä menneet mihin?

  Re: Lainojen yhdistäminen?

Lähettäjä: .. 
Päivämäärä:   22.1.22 11:05:22

Itse otin omasta pankista lainan.

  Re: Lainojen yhdistäminen?

Lähettäjä: f 
Päivämäärä:   22.1.22 11:34:01

Voin vakuuttaa, että vielä suurempaa häpeää sinulle aiheuttaa luottotietomerkintä ja ulosotto, jos häpeät jo jotain aivan tavallista lainaa.
Tee nyt itsellesi tiukka budjetti, että saisit laitetuksi sivuun sen verran rahaa, että voisit maksaa noista kalliimpaan jotain ylimääräisiä lyhennyksiä ja mikä tärkeintä, sinä et enää joutuisi nostamaan niitä, kun sinulla olisi pikkuisen vararahaa.

  Re: Lainojen yhdistäminen?

Lähettäjä: Help 
Päivämäärä:   22.1.22 11:54:27

Ei nyt sentään 17 000 euroa ole, vaan tuo 10 000e.

Menneet yllättäviin menoihin, joihin en ollut kerennyt varautumaan kun en ole ehtinyt säästämään rahaa. Mutta nyt otan tavoitteeksi maksaa ensin tuon luottokortin pois (3000e) ja säästää samalla rahaa ettei näihin tarvitse enää kajota. Sitten keskityn joustoluoton pois maksamiseen. Täytyy vaan yrittää olla sitten stressaamatta asiaa. Ehkä viiden vuoden sisällä olen saanut ne pois.

  Re: Lainojen yhdistäminen?

Lähettäjä: Liina 
Päivämäärä:   22.1.22 18:50:59

Minä otin 10000€ lainaa lainojen yhdistämiseen. Kilpailutin lainatarjoukset ja sain 9% koron. Maksuaikaa 4 vuotta. Itsellä on helpompi olo kun on vain yksi ja sama summa kuukausittaisin maksettavaksi.

  Re: Lainojen yhdistäminen?

Lähettäjä: Help 
Päivämäärä:   22.1.22 19:45:37

Liina, missä kilpailutit lainan?

  Re: Lainojen yhdistäminen?

Lähettäjä: hh 
Päivämäärä:   23.1.22 08:32:20

Liinalle tulee nyt lainatarjouksia ovista ja ikkunoista sen kilpailuttamisen tuloksena. Entä kuinka paljon maksat neljässä vuodessa 10 000 euron velasta?
Ja vielä se tärkein kysymys: maksoitko sillä varmasti KAIKKI lainasi, eikä jäänyt enää sitä yhtä luottokorttivelkaa, yhtä pientä jonka saat maksetuksi muutamassa kuukaudessa ja sitä, joka ....

  Re: Lainojen yhdistäminen?

Lähettäjä: Klo 
Päivämäärä:   23.1.22 08:47:09

Joustoluotto, osamaksut ja luottokortti on niitä normaaleja kulutusluottoja joita on miltei kaikilla jossakin elämän vaiheessa. Lainojen yhdistelylainat ja pikavipit taas niitä joita on raha-asioiden hallinnan menettäneillä. Jos pitää jotain hävetä niin sitä ettei pysty maksamaan alkuperäisiä lainoja sovitun suunnitelman mukaaan vaan pitää lainalla maksaa lainoja. Kyllä kannattaa pysyä alkuperäisessä suunnitelmassa ja jos haluat nopeasti velat pois laitat kaiken ylimääräisen rahan luottokortin lyhennyksiin ja sitten myöhemmin joustoluottoon.

   Ylös ⇑   


  
 Vastaa viestiin
 Nimi:       [poista tiedot]
 Sähköpostiosoite:

 Jos annat sähköpostiosoitteesi, se näkyy viestissäsi.

 Otsikko:
   
Hevostalli.net ei vastaa keskusteluryhmissä käytävän keskustelun sisällöstä.