Kirjoita uusi viesti  |  Alueen etusivu  |    |  Etsi  Alas ⇓   
  Korona ja influenssa

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   2.3.21 16:17:05

Niille, jotka pitävät koronavirusta vain yhtenä influenssana, niin miten koronarajoitukset ovat tehonneet influenssaan. Paljon paremmin kuin koronaan. Tänä vuonna todettuja influenssatapauksia on tähän mennessä 20. Aika paljon vähemmän kuin koronavirustapauksia.

  Re: Korona ja influenssa

Lähettäjä: .. 
Päivämäärä:   2.3.21 16:22:02

Influenssan tilastot ovat aina epätodelliset, sillä influenssa testiä ei tehdä kuin murto-osalta siihen sairastuneista. Suurin osa menee ihan diagnoosilla akuutti ylähengitystieinfektio, hoitona lepo ja tarvittaessa särkylääke. Eli noissa negatiivisen korona tuloksen saaneissakin voi olla vaikka kuinka paljon influenssa tapauksia, sitä ei vaan ole testattu ja siten tilastoitu.

  Re: Korona ja influenssa

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   2.3.21 16:22:14

Ei ne taida kovin aktiivisesti tutkia onko tauti influenssaa vai ei.

  Re: Korona ja influenssa

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   2.3.21 16:24:33

Sen verran kuitenkin että viime vuonna todettuja tapauksia oli tuon 20 sijasta 10 000.

  Re: Korona ja influenssa

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   2.3.21 16:26:10

Siis viime vuonna tähän aikaan. Tammikuun ja helmikuun aikana.

  Re: Korona ja influenssa

Lähettäjä: Lena 
Päivämäärä:   2.3.21 16:26:40

Influenssaan kuolee vuosittain Suomessa 20-60 ihmistä. Koronaan vuoden aikana on kuollut noin 700 ihmistä täällä.

  Re: Korona ja influenssa

Lähettäjä: virgo 
Päivämäärä:   2.3.21 17:01:40

Vai 20-60? Mistä sä tuon tiedon revit? THL:n arvion mukaan esim. kolme vuotta sitten influenssaan tai sen jälkitauteihin kuoli vuodessa noin 1000 henkeä.

  Re: Korona ja influenssa

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   2.3.21 17:05:01

Thl:n sivuilta. Kolme vuotta sitten oli noin, tänö vuonna todettuja influenssoja 20. Niin ne koronarajoitukset puree ja voi vain kuvitella paljonko olisi koronatapauksia ilman suojatoimenoiteitä.

  Re: Korona ja influenssa

Lähettäjä: --- 
Päivämäärä:   2.3.21 17:09:57

Jos nyt joskus tästä koronasta päästään, niin olisi ihan hyvä ihmisten muistaa influenssakautenakin muutama perusasia, kuten yskimishygienia ja käsien pesu.

Valitettavasti aina talvisin ihmiset vaan yskiä röhii valtoimenaan ympäriinsä. Nyt en onneksi ole tällaista ilmiötä nähnyt enää kokonaiseen vuoteen.

  Re: Korona ja influenssa

Lähettäjä: virgo 
Päivämäärä:   2.3.21 17:10:16

Ei voi sanoa, että influenssaan kuolee vuosittain 20-60, jos poikkeusoloissa lukema on tuo. Vuosittain tarkoittaa joka vuosi, ei tänä yhtenä poikkeusvuonna!

  Re: Korona ja influenssa

Lähettäjä: * 
Päivämäärä:   2.3.21 17:16:28

Heh, tänä vuonna ei niitä influenssoja ole edes tutkittu samalla volyymilla mitä aiemmin. Testeissä käydään koronan tutkimista varten, jos sitä ei ole niin kotiin. Ja kappas, siellä se kotona sairastettiin se influenssa ilman että siitä kukaan mitään edes tiesi.

  Re: Korona ja influenssa

Lähettäjä: virgo 
Päivämäärä:   2.3.21 17:22:09

Joo, meilläkin oli koko sakilla (4 h perhe) raju influenssan tyyppinen tauti viime vuonna helmikuussa. Mitään testattu, nieluviljely ja tulehdusarvot otettiin. 2-3 viikkoa maattiin, lapset selvisi nopeammin. Multa ei ole ikinä testattu influenssaa, vaikka harva se vuosi joku sen tyyppinen on. Koronatestissä olen ollut 5-6 kertaa.

  Re: Korona ja influenssa

Lähettäjä: Mysteeri 
Päivämäärä:   2.3.21 17:23:02

Mä en mennyt lääkäriin edes näyttäytymään kun mulla oli sikainfluenssa.
En todellakaan olis kyennyt joten se ei näy tilastoissa.
En tunne ketään joka kävis lekurissa influenssan takia ellei tarvi sairaslomatodistusta joten se niistä tilastoista.
Influenssa on varmasti kaikille sen verran jo tullut tutuksi että se osataan sairastaa itsekin eikä moni hullu lähde vapaaehtoisesti influenssassa istumaan heti aamusta terkkarin päivystykseen, sehän on silkkaa kärsimystä. Hirveä ajatus, aivan kamala. Ei ikimaailmassa.

  Re: Korona ja influenssa

Lähettäjä: virgo 
Päivämäärä:   2.3.21 17:26:48

Mä olen käynyt muutaman kerran, kun astma on vaatinut tehokkaampaa lääkitystä taudin aikana. Mutta mitään ei tosiaan ole testattu.

Kerran aikana ennen astman puhkeamista olin sairaalassakin, kun päälle iski yhtä aikaa virus (influenssa?) ja joku bakteeri. Sen jälkeen olin kuukauden verran jatkuvasti kipeä. Mahatauti, korvatulehdus, flunssa jne.

  Re: Korona ja influenssa

Lähettäjä: Mie 
Päivämäärä:   2.3.21 18:39:03

Ei voi edes puhua influenssasta samana päivänäkään korona kanssa. Riittää kun vähän vilkaisee koronaan kuolleiden tilastoja yhden vuoden aikana maailmassa.

Jos influenssa olisi yhtä vakava sairaus niin olisihan sen vuoksi jo rajoituksia tehty vuosien varrella sairaaloiden kapasiteetin varmistamiseksi. Nyt influenssaan rokotetaan halukkaat (etupäässä riskiryhmää) ja siinä se. Monella jonkinlaista vastustuskykyäkin näihin vanhoihin viruksiin löytyy omasta takaa, niin voi mennä tauti ohi helpommin, jos yleensä tarttuu. Itse en ole 50 v aikana tietääkseni influenssaa sairastanut enkä ole rokotteitakaan ottanut.

Sisimmässään jokainen varmasti ymmärtää eron näiden tautien välillä, mutta rajoituksiin kyllästyneet tuppaavat vähättelemään...eli provoamaan aiheesta.

  Re: Korona ja influenssa

Lähettäjä: Lena 
Päivämäärä:   2.3.21 18:52:03

"Tilastokeskuksen ylläpitämän kuolemansyytilaston mukaan influenssa on luokiteltu peruskuolemansyyksi keskimääriin 20–60 tapauksessa vuodessa. Influenssakuolemien määrät vaihtelevat epidemiakausittain. Pitkäaikaisessa seurannassa on mm. havaittu että kausina, jolloin valtaviruksena kiertää influenssa A(H3N2) -virukset, todetaan enemmän vakavia taudinkuvia ja ylikuolleisuutta iäkkäillä ja riskiryhmiin kuuluvilla henkilöillä. Influenssa A(H1N1)pdm09 -virusten valtakausina vakavia taudinkuvia ja ylikuolleisuutta esiintyy iäkkäiden lisäksi myös nuorilla perusterveillä."

Lähde: THL Infektiotaudit ja rokotukset, Usein kysyttyä influenssasta. Päivitetty: 18.9.2019.

  Re: Korona ja influenssa

Lähettäjä: Lena 
Päivämäärä:   2.3.21 19:00:59

Ja voin sanoa terveyskeskuksessa työskennelleenä, että kyllä influenssanäytteitä otetaan ihan riittämiin kun kausi on käsillä. Aika suuri osa talven potilaista terveyskeskuksessa on juuri räkätautisia ja sen jälkitaudeista kärsiviä. Joukkoon mahtuu myös influenssaa sairastavia.

  Re: Korona ja influenssa

Lähettäjä: Mira 
Päivämäärä:   2.3.21 20:39:36

En ole koskaan kuullut, etä influessan takia olisi yhtä aikaa sairaalahoidossa 200 ihmistä ja teholla yli 20. Kuolemantapauksiakin (yli 700) korona on Suomessa jo aiheuttanut noin 11- 35-kertaisesti normaaliin influessaan (n. 20-60) verrattuna. Ja tämä vain Suomen tasolla, monessa muussa maassa tilanne on moninkertaisesti pahempi väestömääräänkin suhteutettuna.
Nyt ollaan koronan kanssa vielä alkutahdeissa. Jos muunnos pääsee vauhdilla leviämään, ovat sairastuneiden määrät äkkiä moninkertaiset ja terveydenhoito tukossa.
Yrittäkää nyt hyvät ihmiset ottaa korona tosissanne ennen kuin olemme todellisessa lirissä sen kanssa.

  Re: Korona ja influenssa

Lähettäjä: ... 
Päivämäärä:   2.3.21 21:10:49

Influenssaan on rokotus, jota tänä vuonna ihmiset otti tavallista ahkerammin. Koronarokotuksia vasta alotellaan. Tällä suuri merkitys.

  Re: Korona ja influenssa

Lähettäjä: Keskittymisavustin 
Päivämäärä:   2.3.21 21:25:17

Siis ette muista, kun esimerkiksi 2018 TAYS oli ihan täynnä influenssapotilaita, tautitapauksia oli suurinpiirtein 3000 viikossa? Ette muista, kun Suomi paniikissa laitettiin kiinni kamalan taudin takia?

Juu... En muista minäkään.

  Re: Korona ja influenssa

Lähettäjä: Joo 
Päivämäärä:   2.3.21 21:45:32

kyllä se jokin "räkätauti" yleensä on mihin ne laitoshoitopotilaat kuolevat, vain harvat vanhat ihmiset kuolevat terveenä.
Ne jälkitaudit ovat yleensä se viimeinen pisara.

  Re: Korona ja influenssa

Lähettäjä: Virgo 
Päivämäärä:   3.3.21 11:47:47

Influenssa ei suoraan tapa monia, mutta välillisesti noin 500 ihmistä vuodessa ihan THL:kin mukaan.

Kukaan ei kuole vanhuuteen, aina syynä on tauti, sairauskohtaus, tapaturma tai henkirikos.

Viime vuonna Suomessa koronaan kuolleista vain pieni vähemmistö oli alle 80-vuotiaita. Aiheuttiko korona 2020 siis kovin paljon ennenaikaista kuolemaa? Miksi koronaan kuoleminen 90-vuotiaana on ennenaikaista ja kauhea tragedia, mutta saman ihmisen kuoleminen ns. normaaliaikana "räkätautiin" luonnollista elämän kulkua?

Miksi nuorempien sukupolvien täytyy kärsiä vakavista vaikeuksista seuraavat 10-15 vuotta, jotta yli 80-vuotiaiden elämää saadaan pitkitettyä korkeintaan muutamalla vuodella? Miksi köyhissä maissa ihmisten on kuoltava nälkään jo lapsina, jotta rikkaampien maiden vanhukset saisivat vuoden tai pari lisää elinaikaa?

  Re: Korona ja influenssa

Lähettäjä: Sho 
Päivämäärä:   3.3.21 16:33:02

Kiitos Virgo!

  Re: Korona ja influenssa

Lähettäjä: --- 
Päivämäärä:   3.3.21 17:23:55

Jokaisella on oikeus elämään. on suorastaan vastenmielistä arvottaa muiden ihmisten oikeuksia. Jos Suomessa ei oltaisi viime keväänä toimittu, niin kuolleita olisi monikymmenkertainen määrä.

Rsikiryhmiin kuuluu myös muitakin, kuin vain vanhuksia. Varmaan niidenkään elämällä ei lopulta ole mitään arvoa?

  Re: Korona ja influenssa

Lähettäjä: Virgo 
Päivämäärä:   3.3.21 17:39:17

Kuulun itsekin riskiryhmään niin koronan, influenssan kuin monen muunkin taudin suhteen.

Kaikkien elämällä on arvo. Osa kuolee joka tapauksessa, teimme niin tai näin. Kyse on siitä, kuinka paljon laadukkaita elinvuosia menetetään. Nyt on valittu vanhojen ja sairaiden suojelu lasten ja työikäisten suojelun sijaan. Tarkoittaako tämä, että perusterveen 0-80 vuotiaan elämällä ei ole mitään arvoa? Miksi juuri koronakuolemat ovat niin suuri menetys, mutta muihin syihin kuolemisella ei niin ole väliä?

  Re: Korona ja influenssa

Lähettäjä: saxobeat 
Päivämäärä:   3.3.21 17:58:52

Onkohan kukaan kysynyt yli 80-vuotiailta, että kuinka suuri hinku heillä on jatkaa sitä (vanhus)elämäänsä? Varmaan osa on halukkaita elämään, mutta tuossa ikäryhmässä lienee jo aika paljon heitäkin, jotka ihan mielellään ja vapaaehtoisesti heittäisivät lusikan nurkkaan.

  Re: Korona ja influenssa

Lähettäjä: --- 
Päivämäärä:   3.3.21 18:01:02

Kohta näet syyn. Tartuntoja jo 800 kappaletta päivässä. Takuuvarmasti pääset todistamaan niiden turhien elinikien menetystä massoittain.

Varmaan sitten huudat: Hip hurraa. Päästinpähän noistakin ryppyisistä vanhuksista, muitsa riskiryhmäläisistä nyt puhumattakaan.

Niin surullista. Ja ihan liian yleistä. Tartuntatilastoista näkee, että ihmiset ovat välinpitämättömiä ja piittamattomia muiden terveydestä ja elämästä.

  Re: Korona ja influenssa

Lähettäjä: --- 
Päivämäärä:   3.3.21 18:04:40

Rajat on auki mennä ja tulla. Kenenkään ei tarvitse esitellä negatiivista todistusta tai ottaa osaa testaukseen, joka rajalla ilmaiseksi tarjotaan.

Bussissa maskiton kyytiläinen tartutti yli 60 muuta bussimatkustajaa aivastellen ja köhien koko matkan. Kun eihän se nyt ole muuta, kuin vain flunssa ja kuolee sitä muutenkin.

  Re: Korona ja influenssa

Lähettäjä: määki 
Päivämäärä:   3.3.21 22:50:14

Täällähän onkin viisasta porukkaa, kun osaavat toisten puolesta päättää senkin, joutaisivatko vanhukset ja riskiryhmäläiset kuolemaan vai sallitaanko heidän jäädä vielä jatkamaan elämäänsä.
Ne tämän ajan vanhukset ovat niitä, jotka ovat rakentaneet meille tämän maan ja sen korkean elintason. He ovat tehneet sen useimmiten todella kovalla työllä ja ilman nykyajan mukavuuksia. Siinä sivussa he ovat kasvattaneet nykynuorten isät ja äidit. Nytkö he sitten joutaisivat tukehtumaan yksinäisyydessä koronaan, kun ovat siinä kunnossa, ettei raataminen enää onnistu? Jotta nuoremmat saisivat mm. hillua bilemestoissa? Miettikääpä nyt vähän uudestaan.
Kenenkään elämä ei ole sen arvokkaampi kuin toisen ihmisen. Iästä riippumatta. Jos kuitenkin haluatte ajatella vain itseänne, ottakaa huomioon, ettei ole lainkaan taattua, ettei korona voi aiheuttaa vaikeita oireita myös nuoremmille ihmisille. Kukaan ei voi edeltäkäsin varmasti tietää, millaiset ja kuinka pitkäaikaiset oireet hänen kohdallaan tulevat olemaan.

  Re: Korona ja influenssa

Lähettäjä: .... 
Päivämäärä:   3.3.21 23:05:48

Kannattaa ottaa myös tilastoja lukiessa huomioon, että jos esim saattohoidossa syöpää sairastava saa koronan ja kuolee, niin se merkataan korona kuolemaksi. Vaikka syöpäänhän se oikeasti kuoli.

  Re: Korona ja influenssa

Lähettäjä: Urpå 
Päivämäärä:   3.3.21 23:41:55

Virgo

Soita jo ihmeessä Telluksen keisarille, että lopettaa nämä rajoitushömpötykset ja antaa koronan riehua. Eihän se tapa kuin yli 8-kymppisiä.

  Re: Korona ja influenssa

Lähettäjä: o 
Päivämäärä:   4.3.21 05:13:18

Yli kuusikymppiset tarvitaan tekemään näiden näsäviisaiden työt, kun nämä ei jaksa, kun siinä voi tulla hiki ja joku kaveri voi nähdä. Mutta toisaalta, jos sairastuvat koronaan, niin omapahan on vikansa, kun kerran ovat jo niin vanhoja.

  Re: Korona ja influenssa

Lähettäjä: Virgo 
Päivämäärä:   4.3.21 12:44:29

Vanhukset ovat rakentaneet systeemin, jonka me nyt romutamme tällä yhden asian politiikalla.

Kun olemme kaikki yhtä mieltä siitä, että jokaisen henki on yhtä arvokas, miksi nyt on päätetty uhrata paljon enemmän ihmisiä kuin koronaan ikinä menisi?

Ilmeisesti olen julma ja kamala ihminen, kun haluan kaikkien ihmisryhmien selviävän mahdollisimman vähällä tästä. En halua uhrata isoa sakkia yhden pienehkön ryhmän vuoksi.

  Re: Korona ja influenssa

Lähettäjä: tylsimys 
Päivämäärä:   4.3.21 13:28:13

Virgo unohti sujuvasti sairastamisen kulut yhteiskunnalle.

Sairaalapäivä tavallisella eristysosastolla maksaa n 660,-. Siis ydhen hoidettavan yksi päivä. Jos sairaalassa on 100 hoidettavaa niin hintalappu on 66.000,- per päivä. Jos hoidettavia on 1000 niin hintalappu onkin jo mukavat 660.000,- per vuorokausi.

Teho-hoitopäivän hinta on n 3500,- per potilas. Nytkin tehohoidossa on useita alle 30-vuotiaita perusterveitä henkilöitä. Yksi hoitojakso teholla, koronaa hoidettaessa, kestää keskimäärin 2 viikkoa. Monenko sadan ihmisen tehohoidon sinä haluaisit maksaa?

Mitä mahtoi maksaa telakan sulkeminen viikoksi ja toimituksen myöhästyminen sen vuoksi?

Paljonko arvelet yhteiskunnalle maksavan yksikin pitkittyneen koronan vuoksi sairaseläkkeelle jäävä nuori aikuinen? Montaako sinä haluaisit elättää?

Entä ihan sairauslomapäivissä? Jos sairastunut on keskimäärin viikon pois töistä niin mitä se maksaa työnantajille? Jos nyt vaikka puoletkin poliisivoimista olisi sen viikon pois ja sijaisten puutteessa jouduttaisiin työntekijävajetta korvaamaan ylitöinä niin mikä olisi hintalappu?

Ja sitten ihan se päivittäistoimintojen ylläpito.
Entäs jos puolet Suomen leipomotyöntekijöistä olisi sairaana?
Tai vielä pahempaa, dataverkon ylläpitohenkilöstöä olisi niin paljon sairaana että netti kaatuisi!
Millä paikkaisit pelastuslaitoksen miehistövajausta jos paikkakuntasi palokunnasta olisi neljännes porukasta yhtaikaa kipeänä?

Niin, taudit ovat muutakin kuin vain kuolemia...

  Re: Korona ja influenssa

Lähettäjä: tylsimys 
Päivämäärä:   4.3.21 13:28:55

Ja ne puuttuvat nollat...

  Re: Korona ja influenssa

Lähettäjä: Virgo 
Päivämäärä:   4.3.21 13:58:46

Nythän se sairastaminen vasta maksaakin, kun yhden sairastuneen vuoksi pahimmillaan tuhansia lomautetaan. Sairastuneen osasto joutuu karanteeniin, loput tehtaasta pakkolomalle, kun yksi tuotantovaihe jää välistä pois. Seuraavaksi lomautetaan niisä tehtaissa, joihin tämän sairastuneen työnantaja toimittaa tavaraa. Näiden ongelmien parissa on töissä painittu elokuusta asti, joten tiedän mistä puhun. Yksi iso suomalainen tavarantoimittajamme jouti pitämään puoli vuotta puolet porukasta pakkolomalla, vaikka tilauksia oli vinot pinot. Ei vain ollut komponentteja, josta valmistaa tavaraa. Toinen tavarantoimittaja on menossa konkkaan. Myynti olisi kasvussa, mutta eivät ole saaneet aikoihin mitään myytävää.

Jopa kriittisisssä lääkkeissä on ollut saatavuusongelmia. Se ei liity meidän alaan, mutta on todella pelottavaa.

  Re: Korona ja influenssa

Lähettäjä: * 
Päivämäärä:   4.3.21 14:02:51

"Rajat on auki mennä ja tulla. Kenenkään ei tarvitse esitellä negatiivista todistusta tai ottaa osaa testaukseen, joka rajalla ilmaiseksi tarjotaan."

No höpöhöpö. Menepä huviksesi kokeilemaan miten se homma siellä menee ennen kuin huutelet typeryyksiä. T. Rajalla asuva

  Re: Korona ja influenssa

Lähettäjä: Keskittymisavustin 
Päivämäärä:   4.3.21 14:05:43

Ihanaa, että täällä on järkeviäkin!

Kyllä nuo muutamat sadat koronaan (harmittavasti) kuolleet ovat pieni hinta siinä vaiheessa, kun Suomesta on yritykset (eli työpaikat) ajettu alas, ihmisillä ei ole rahaa tehdä mitään, rikollisuus lisääntyy... Se se vasta kalliiksi tuleekin!

Ja kun se on jo tullut selväksi, että koronakuolleiksi on merkitty niitäkin, jotka eivät oikeasti ole siihen koronaan kuolleet, vaan juuri niihin muihin sairauksiin, joita heillä oli jo ennestään. Ja mystisesti koronakuolleiksi on merkitty myös niitä, joilla testit ovat olleet negatiivisia, joten... Odottelen vain milloin isompikin osa kansasta havahtuu tähän.

  Re: Korona ja influenssa

Lähettäjä: tylsimys 
Päivämäärä:   4.3.21 14:13:29

Ja se leviäiminen on ihan ihmisten oma syy.

Kevään sulkujen jälkeen oli oikein hyvä tilanne ja kesä menikin hienosti. Sitten tuli syksy ja minä-minä-en-ainakaan-typerää-maskia, minä-minä-ulkomaille, minä-minä-opiskelijabileisiin jne.

Suurin osa ihmisistä elää virusta varoen ja muut huomioiden. Pienin osa ei ja heitä saamme sitten kiittää näistä pitkittyvistä ongelmista.

Tulisitko Virgo käymään meidän vanhainkodissamme ja näyttäisit kenet sinä haluaisit poistaa listoilta? On hurjan helppo huudella netissä mutta kun pitäisi uhrata se oma isoisä niin pitäisikö pokka?

  Re: Korona ja influenssa

Lähettäjä: Virgo 
Päivämäärä:   4.3.21 14:16:12

Isoisäni eivät ole enää elossa, mutta jos pitäisi valita lasteni ja vanhempieni välillä, niin lapset jäisivät. Tiedän, että vanhempani itsekin valitsisivat samoin.

Voitko sinä mennä kouluun ja näyttää ketkä tapetaan, keiden elämä pilataan ja ketkä saavat ok-elämän?

  Re: Korona ja influenssa

Lähettäjä: tylsimys 
Päivämäärä:   4.3.21 14:33:06

Miten niin valita? Ei tarvitse, voimme onneksi toistaiseksi huolehtia kaikista. Ja siihenhän tällä kaikella pyritään.

  Re: Korona ja influenssa

Lähettäjä: Virgo 
Päivämäärä:   4.3.21 14:37:11

Emme todellakaan ole voineet huolehtia kaikista. Suomessa ovat lisääntyneet alaikäisten tekemät pahoinpitelyt, lasut ja huostaanotot. Se on kuitenkin pientä, kun muutamissa maissa tosiaan kuollaan nälkään tämän vuoksi. Vai eikö kaikkien henki ollutkaan samanarvoinen?

  Re: Korona ja influenssa

Lähettäjä: --- 
Päivämäärä:   4.3.21 14:41:22

Mitä ihmettä suomalaisen mummon kuolema tekee köyhän maan laspelle? Selitäs nyt tämä suora syy-seurausketju auki

"Eikö kukaan ajattele lapsia?????"

  Re: Korona ja influenssa

Lähettäjä: Virgo 
Päivämäärä:   4.3.21 14:44:35

Maailmanlaajuinen koronapaniikki on aiheuttanut muutamissa maissa nälänhädän. Me suomalaiset osaltamme olemme siihen syyllisiä siinä missä muutkin.

  Re: Korona ja influenssa

Lähettäjä: --- 
Päivämäärä:   4.3.21 14:55:12

Diipadaapaa, tuo ei tarkoita konkreettisesti mitään. Millä tavalla "paniikki" aiheuttaa nälkää? Missä on "panikoitu"? Mitä tämä edes tarkoittaa?

Suomalaisen mummon uhraaminen ei tuo yhdellekään "köyhän maan lapselle" sapuskaa pöytään. Ällöttävää retoriikkaa.

  Re: Korona ja influenssa

Lähettäjä: määki 
Päivämäärä:   4.3.21 20:02:03

Virgo, kertoisitko nyt, miten koronapandemia mielestäsi pitäisi Suomessa hoitaa? Kertoisitko myös, mitkä ovat omat menetyksesi, joita korona on Sinulle aiheuttanut. Voisimme sitten pohtia, miten nämä hankaluutesi ovat verrattavissa koronaan vaikeasti sairastuneiden ja jopa menehtyneiden kokemiin vaikeuksiin. Saisimme konkretiaa keskusteluun.

  Re: Korona ja influenssa

Lähettäjä: S 
Päivämäärä:   4.3.21 20:15:44

Just näiden virgojen takia tilanne on mikä on. Huomattavasti vähemmillä vaurioilla olisi tämä homma taputeltu, myös taloudellisesti, kun myös virgot olisivat keskittyneet kouhkaamisensa sijaan tartuntojen leviämisen estämiseen omalta osaltaan.

Mitä tulee lasten ja nuorten henkiseen pahoinvointiin suomessa, sen juuret on paljon kauempana kuin vuosi sitten alkaneessa pandemiassa. Tämä on nyt vain hyvä tekosyy mitä käyttää tähänkin silmille räjähtävään ongelmaan.

  Re: Korona ja influenssa

Lähettäjä: --- 
Päivämäärä:   5.3.21 05:17:31

"Isoisäni eivät ole enää elossa, mutta jos pitäisi valita lasteni ja vanhempieni välillä, niin lapset jäisivät. Tiedän, että vanhempani itsekin valitsisivat samoin.

Voitko sinä mennä kouluun ja näyttää ketkä tapetaan, keiden elämä pilataan ja ketkä saavat ok-elämän?"

Ja tätä ennen kerroit, että on ihan ok tappaa mummot ja riskiryhmäläiset. Näinkö helposti ihminen menee moodiin, jossa lievän epämukavuuden tähden on valmis hyväksymään toisen ihmisen kuoleman ja tekemään valintoja kuka saa elää ja kuka ei?

Afrikassakin lapset kuolee nälkään, jos et syö lautasta tyhjäksi.

Itse en valitse kenenkään kuolemaa, koska kaikki voidaan välttää.

  Re: Korona ja influenssa

Lähettäjä: Virgo 
Päivämäärä:   5.3.21 13:01:05

"Just näiden virgojen takia tilanne on mikä on. Huomattavasti vähemmillä vaurioilla olisi tämä homma taputeltu, myös taloudellisesti, kun myös virgot olisivat keskittyneet kouhkaamisensa sijaan tartuntojen leviämisen estämiseen omalta osaltaan."

Mistä päättelit, etten olisi ehkäissyt koronan leviämistä omalta osaltani? Minä en ollut reilu vuosi sitten ulkomailla koronaa tänne hakemassa ja ihmettelin silloin, miksi hiihtolomareissuja niin paljon tehtiin.

"Virgo, kertoisitko nyt, miten koronapandemia mielestäsi pitäisi Suomessa hoitaa? Kertoisitko myös, mitkä ovat omat menetyksesi, joita korona on Sinulle aiheuttanut. Voisimme sitten pohtia, miten nämä hankaluutesi ovat verrattavissa koronaan vaikeasti sairastuneiden ja jopa menehtyneiden kokemiin vaikeuksiin. Saisimme konkretiaa keskusteluun."

Ei sillä ole suurta merkitystä, mitä Suomessa tehdään, koska elämme globaalissa maailmassa. Koko maailma sekosi koronasta ja siksi kaikki on nyt hiton sekaisin.

"Ja tätä ennen kerroit, että on ihan ok tappaa mummot ja riskiryhmäläiset. Näinkö helposti ihminen menee moodiin, jossa lievän epämukavuuden tähden on valmis hyväksymään toisen ihmisen kuoleman ja tekemään valintoja kuka saa elää ja kuka ei?"

Minä en ole ollut tappamassa ketään, mutta osa ihmisistä kuolee ennenaikaisestin joka tapauksessa. Kyse on siitä, kuoleeko niitä paljon ja vanhoja (jotka kuolevat joka tapauksessa johonkin!) vai vähän. Vähän olisi parempi, mutta nyt on päätetty uhrata iso joukko pienen joukon vuoksi.

Ai niin mutta:
"Itse en valitse kenenkään kuolemaa, koska kaikki voidaan välttää."

Jos sulla todella on tieto, miten kaikki kuolemat voidaan välttää, niin jaa ihmeessä tämä suuri viisautesi muillekin! Olet itseasiassa hirvittävän julma, kun olet antanut ihmisien kuolla, vaikka sulla on ollut keinot estää se!

Olenko tässä nyt ollut ensisijaisesti huolissani itsestäni? En todellakaan!

Olen huolissani siitä mummustä, joka ei saa elintärkeitä lääkkeitään, koska teollisuus on romautettu.

Olen huolissani niistä, jotka kuolevat nälkään ja moneen paljon koronaa vaarallisempaan tautiin, koska kotimaan kehittyvä talous pudotettiin länsimaiden toimesta takaisin pohjille.

Olen huolissani lapsista, joiden huonohkot kotiolot ovat muuttuneet katastrofiksi ja kouluunkaan ei enää pääse turvaan.

Olen huolissani siitä, että omat lapseni joutuvat näiden psyykkisesti vammautuneiden kanssa kouluun ja töihin.

Olen huolissani siitä, että huoltosuhde kääntyy väärin päin, yhteiskunnan palvelut (mm. terveydenhuolto) ajetaan minimiin ja sosiaalitukia ei voida maksaa.

Olen huolissani siitä, että suurtyöttömyys ja köyhyys aiheuttaa rikollisuutta, mellakoita tai jopa sotia useampaan eri valtioon.

Teollisuus ei toimi ja ilman toimivaa teollisuutta meillä ei ole kohta mitään. Jokainen klikki alinhankkijoilla sotkee koko toimitusketjun moneen suuntaan.

  Re: Korona ja influenssa

Lähettäjä: --- 
Päivämäärä:   5.3.21 13:17:55

Jaaaha, vai taas tätä. Mitähän Virgo tekisi sitten mielummin, antaa mennä vaan? Hallitsematon koronatilanne on sitten parempi, vai mikä ihme tässä on pointtina? Jotain konkretiaa nyt kiitos tämän eikö kukaan ajattele lapsia -hölinän sijaan.

Jostain syystä maat, jotka sitä lähestymistapaa kokeilivat, ovat vaihtaneet linjaa. Ehkä on olemassa joku syy miksi suurin osa maailman maaista reagoi pandemiaan tietyllä tavalla, tosin "sekoamista" tai "panikointia" en ole huomannut yhdenkään maan linjana.

Huolestumisella ei ole muuten yhtään mitään arvoa jos ei ole toimintasuunnitelmaa jolla asiat tehtäisi paremmin.

  Re: Korona ja influenssa

Lähettäjä: Virgo 
Päivämäärä:   5.3.21 13:50:51

- Huvimatkailu seis (olisi pitänyt laittaa jo helmikuussa -20).
- Altistuneiden karanteenit ovat yksi suurimmista ongelmista. Negaksi testattatujen altistuneiden pitäisi päästä takaisin töihin.
- Yli 80-vuotiaille suositus välttää kyläilyä, liikkumista väkijoukoissa ym.
- Massatapahtumat pois toistaiseksi.
- Muuten normaalielämää, tehostetulla käsihygienialla ja maskeilla/visiireillä varustettuna.

  Re: Korona ja influenssa

Lähettäjä: --- 
Päivämäärä:   5.3.21 14:26:32

Siis käytännössä sama kuin nyt tiukemmilla matkustusrajoituksella?
Eikö tässä ole sekin jo opittu, että liian aikaisin tehty koronatestaus voi antaa väärän negatiivisen? Ehkä sille on syy, miksi suositus on välttää kontakteja altistumisen jälkeen vaikka testaisikin negaksi?
Sitten se "astmaattinen yskä" paljastuukin koronaksi, leviää työpaikoilla, josta se leviää perheeseen, josta se leviää muille työpaikoille, josta se leviää perheisiin, joista se muille leviää työpaikoille... Se parempi?
Sekin on valtiontaloudelle parempi vaihtoehto, että lapsi tuo koulusta koronan, jonka isä vie tehtaalle, vai?

Krhm, siis, eikun: Voi, ei noin voi tehdä kun lappilaiset lapset kuolee nälkään kun paha Virgo tappaa matkailuyritykset, entäs lentokenttätyöntekijöiden lapset, tai matkatoimistojen henkilökunnan lapset. Kukaan ei ajattele massatapahtumayrittäjien lapsia?
Minun mielenterveydelleni on tärkeää päästä festareille ja lapsellani on keksitty sairaus jonka takia meidän on pakko päästä Dubaihin aurinkoon. Mikset ole tästä huolissasi??
Ei taloutta saa rajoittaa lainkaan niiltä osin mistä MINÄ pidän, kun sitten me kaikki kuollaan nälkään! Niinku.

Sitäpaitsi maskin käytön vaatiminen on fasismia koska mulla on niinku astma ja migreeni emmäävoi emmäääkykene.

  Re: Korona ja influenssa

Lähettäjä: Minä vaan 
Päivämäärä:   5.3.21 14:34:14

No koronalta suojaus suojaa influessaltakin. Eipä ole meillä vuoteen räkätauteja ja kurkkukipuja ollut.

  Re: Korona ja influenssa

Lähettäjä: Virgo 
Päivämäärä:   5.3.21 14:36:15

Käytännössä sama, paitsi että yhden sairastuneen vuoksi ei joutuisi 2000 pakkolomalle, teollisuus ei olisi niin halvaantunut ja huoltovarmuus säilyisi.

Massatapahtumien ja matkailun kurittaminen on epäreilua ja paha asia, mutta teollisuuden halvaannuttaminen paaaljon pahempi. Matkailu ja massatapahtumat eivät pyöritä maailmaa, teollisuus pyörittää. Pienimmän pahan mukaan pitäisi mennä, kuten jo aiemmin selitin.

Mulla on astma migreeni, siksi käytän visiiriä.

Muuta kerro jo nyt ihmeessä, miten sinä pelastat kaikki?

  Re: Korona ja influenssa

Lähettäjä: --- 
Päivämäärä:   5.3.21 14:49:23

Hetkinen, mistä maasta tässä nyt puhutaan? Koska en millään löydä tapausta jossa 2000 henkilöä olisi joutunut Suomessa "pakkolomalle" (mikä on pakkoloma, määrätty karanteeni?) yhden henkilön takia. Mitenhän yhden henkilön olisi edes mahdollista altistaa 2000 ihmistä 48 tunnin aikana?

Lasketellaanko tässä nyt luikuria? Uutislinkkiä kiitos.

Visiirit eivät auta koronan torjunnassa lainkaan, laita se maski päälle ja tee osasi.

  Re: Korona ja influenssa

Lähettäjä: Virgo 
Päivämäärä:   5.3.21 15:00:04

Oletko lukenut kirjoituksiani? Ensinnäkin ihmisiä on muuallakin kuin Suomessa. Yksikään suomalainen yritys tai ihminen ei tule toimeen ilman muiden maiden teollisuutta.

Selitin jo aiemmin, miksi yksi sairastuminen aiheuttaa ison lomautussuman. Kun yksi tehdas suljetaan, vaikeuksissa ovat nekin tehtaat, joille tämä tehdas toimittaa komponentteja. Ilman niitä ei tuotantoa voi pyörittää, joten useat muutkin tehtaat joutuvat lomauttamaan ainakin osan porukasta.

Ei ihme, ettei mun näkökulmaa ymmärretä, kun ei ole mitään käsitystä siitä, miten maailma pyörii. Ei ne tavarat, laitteet, lääkkeet ym., joita päivittäisessä työssä ja elämässä tarvitsemme ilmesty tyhjästä. Takana on yleensä todella pitkiä toimitusketjuja. Kuten jo aiemmin kirjoitin, yksi klikki ketjun alkupäässä aiheuttaa dominomaisen sakkauksen kymmeniin eri suuntiin.

  Re: Korona ja influenssa

Lähettäjä: Urpå 
Päivämäärä:   5.3.21 15:08:36

"Oletko lukenut kirjoituksiani?"

Juu :) Taidan lähteä kaivamaan bunkkeria takapihalle ja hamstraamaan pskapaperia.

Koetahan välillä sellaista vaihtoehtoista todellisuutta, jossa viruksen annetaan levitä maailmalla valtoimenaan.

Kaikkia meitä varmasti huolestuttaa pandemian taloudelliset ja muut vaikutukset mutta joku roti. On inhimillistä mennä yksi vaikeus kerrallaan ja yrittää samalla hillitä sekä valmistautua tuleviin. Maapallon ympäri vapaana riehuva pandemia ei ole kovin inhimillistä.

  Re: Korona ja influenssa

Lähettäjä: määki 
Päivämäärä:   6.3.21 01:55:23

Tuli Virgolta viimein konkreettisia esityksiä toimenpiteiksi. Ja ne ovat vieläpä jokseenkin samanlaisia kuin 8.3. alkaen voimassa olevat rajoitukset. Hyvä homma. Ikäihmisistä suurin osa on jo pysytellytkin piilossa vuoden verran.
Siitä tosin olen eri mieltä, että koronalle altistuneet pitäisi negatiivisen testin jälkeen päästää heti pois karanteenista. Kuten edellä jo todettiin, koronatesti voi antaa myös virheellisen tuloksen. Jos altistuneet päästetään levittämään mahdollista tautia, virus voi entistä pahemmin saada siivet myös teollisuudessa ja muilla työpaikoilla.
Lisäksi normaalin elämisen salliminen käsihygienian ja visiirin/maskin kanssa (kaikille muille kuin yli 80-vuotiaille?) levittäisi myös virusta, sillä kaikkien lähikontaktien välttäminen on lisäksi olennaisen tärkeää. Näitä lähikontakteja tulee myös muualla kuin massatapahtumissa.
Olennaista olisi, että joka ikinen omalta osaltaan noudattaisi rajoituksia tunnollisesti, menisi testiin heti jos aihetta tulee ja ottaisi koronarokotteen heti kun se on omalle kohdalle saatavissa. Korona ei kestä loputtomasti. Tästä selvitään, vaikka menetyksiä tulee. Koetetaan nyt jaksaa vaan.

  Re: Korona ja influenssa

Lähettäjä: Virgo 
Päivämäärä:   8.3.21 12:25:15

"Kaikkia meitä varmasti huolestuttaa pandemian taloudelliset ja muut vaikutukset mutta joku roti. On inhimillistä mennä yksi vaikeus kerrallaan ja yrittää samalla hillitä sekä valmistautua tuleviin. Maapallon ympäri vapaana riehuva pandemia ei ole kovin inhimillistä."

Niin, tällä hetkellä ylivoimaisesti suurin vaikeus esim. mun työssä on tavaran saatavuus. Se taas johtuu pitkälti juuri noista karanteenien aiheuttamista jumituksista toimitusketjuissa. Sama ongelma on melkein joka alalla.

Mutta ei kai siinä mitään, jos joku ei pärjää ilman verenpainelääkettä, niin voi, voi. Eipähän sitten ole koronaan kuolemassa ja niitä tilastoja rumentamassa.

  Re: Korona ja influenssa

Lähettäjä: Mie 
Päivämäärä:   8.3.21 13:12:35

Virgo, nythän ne sairaalat on täyttyneet juuri näistä nuoremmista koronapotilaista. Mikseivät sairasta kotonaan kun eihän tämä nuorille ole vakavaa? Osa perusterveistä nuorista on vienyt tehohoitopaikkoja.
Oisko mitään tekemistä sen asian kanssa että vanhemmat ihmiset noudattavat rajoituksia mutta nuoret eivät piittaa, pitäähän heidän saada ELÄÄ täysillä muista piittaamatta, bilettää ja hengata laumoissa?

Eläkeikä senkun nousee, 80-vuotiaat saa kantaa Suomea vielä pitkään kun nykynuoret on kermaperseitä jousta ei työhönkään ole.
Katsotaan sitten kun vanhemmat ikäluokat ovat poissa miten pärjäätte. Puolet nuorista kun elää sossutuilla ja valittaa masennusta.
Meidänkään työpaikalla ei raihnaampaa ja enemmän saikuttavaa sakkia löydy kuin alle 30-vuotiaat...
Tämän valossa ihan naurettavaa edes puhua että vanhemmat joutaisi raivata tieltä että nuoremmat saa nautiskella vapauksistaan.

  Re: Korona ja influenssa

Lähettäjä: Virgo 
Päivämäärä:   8.3.21 13:19:05

Kuka täällä nyt on halunnut raivata jonkun pois tieltä?

Mä muuten olen 46-vuotias... Ei mua edelleenkään kiinnosta biletys, vaan yhteiskunnan toimivuus, talous ja HUOLTOVARMUUS! Kun jo nyt on ollut pulaa mm. mainitsemastani verenpainelääkkeestä.

Kun joka ikinen päivä törmää siihen, että tuotetta X, Y ja Z ei saa, koska ei ole materiaaleja, komponentteja ja/tai kontteja, niin ymmärtää kuinka pahassa mallissa asiat ovat.

  Re: Korona ja influenssa

Lähettäjä: Mie 
Päivämäärä:   8.3.21 13:19:36

Se että vanhemmat eivät kasvata lapsiaan kunnon ihmisiksi ei liity koronaan mitenkään. Mikään laki ei edes rajoita lasten kasvatusta.
Koronarajoituksetko määräävät että vapaan kasvatuksen hedelmät kokoontuvat laumoissa pahantekoon? Kaikesta sitä voikin sysätä syyn muiden harteille.

Oma äitini oli sodan nähnyt ja silti tervepäinen ja kykenevä asettamaan rajat ja tarjoamaan rakkautta. Ei tullut mieleenkään edes yhtä ainutta kertaa lähteä kadulle ryyppäämään alaikäisenä! En ymmärrä niitä vanhempia joille peruskouluikäisen päihteidenkäyttö on ihan normaalia.

Tuo ei todellakaan liity koronaan. Jotain niiden vanhempien asenteissa on vinksahtanut jo paljon aiemmin.

  Re: Korona ja influenssa

Lähettäjä: määki 
Päivämäärä:   11.3.21 22:39:40

Neljä pistettä, katsotko lainkaan uutisia?
Suomessa on sairaalassa on nyt koronan vuoksi THL:n ilmoituksen mukaan 260 henkilöä, joista teholla 41. Uusia tartuntoja on todettu testeissä tänään eli yhdessä päivässä 720 kpl.
Oletko seurannut esim. Viron tautitilannetta? Virossa alkoi tänään kuukauden lähes kaikenkattava sulku, koska rajoituksiin on suhtauduttu huolimattomasti ja tilanne on sen vuoksi räjähtänyt lyhyessä ajassa käsiin. Etenkin englantilainen virusmuunnos leviää nyt myös Suomessa voimakkaasti.
Koronaan on tähän mennessä kuollut Suomessa 783 ihmistä. Rokotukseen ei ole tiettävästi kuollut Suomessa ketään, vaikka koronarokotuksia on pistetty jo yli 500.000 kpl.

  Re: Korona ja influenssa

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   11.3.21 22:47:30

Neljä pistettä tarkoittanee epäilyä että astra zenecan rokotteet aiheuttaisuvat joillan veritulppia. Se epäily on todettu aiheettomaksi. Jotkut astra zenecan koronarokotteen saaneista on saanut rokotuksen jälkeen veritulpan, mutta niillä ei ole syy seuraus suhdetta.

  Re: Korona ja influenssa

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   12.3.21 14:09:46

Ilmoitus jostain haitasta ei tarkoita, että se olisi suoraan rokotteesta johtuvaa. Se on vain ilmoitus, jonka viranomaiset sitten katsovat aiheuttaako aihetta tutkimuksiin. Eu viranomaiset ovat az rokotteen haittailmoituksia tutkineet, eikä aiheuta toimenpiteitä. Osa haitoista vielä ihan odotettavaakin, saattaa rokotekohta punoittaa ja esiintyä särkyä ja huonoa oloa, mutta se ei ole ihmeellistä eikä vaarallista, kertoo vain siitä, että immuunipuolustus alkaa toimimaan.

  Re: Korona ja influenssa

Lähettäjä: määki 
Päivämäärä:   12.3.21 16:46:59

Neljä pistettä kirjoittaa Fimeaan tehdyistä haittailmoituksista silkkaa potaskaa. Kannattaa lukea asiasta suoraan Fimean sivuilta, jos se kiinnostaa. Sieltä käy ilmi, että Fimeaan on kyllä tehty 37 ilmoitusta on tehty koronarokotusten aiheuttamista vakavista sivuoireista. Mutta selviää myös, että tämä ei todellakaan tarkoita henkensä heittäneitä, vaan jo sairaalaan hetkeksi joutuminenkin täyttää tämän luokituksen kriteerin, vaikka ilmoittajana olisi terveydenhuoltoalan ammattilainen. Lisäksi yksityiset ihmiset ovat itse tehneet ilmoituksia ja saaneet päätellä, tekevätkö he ilmoituksen tavallisesta (joka on enimmäkseen aivan odotettu) sivuvaikutuksesta vai vaikeasta. Niinpä esim. kuume, jonka vuoksi on jäänyt yksi työpäivä väliin, on joillakin ilmoittajille riittänyt sen ilmoittamiseksi vaikeaksi sivuoireeksi.
Onko neljällä pisteellä jokin erityinen tarkoitusperä perättömien kirjoittelujensa taustasyynä? Vai onko sinulla erityisiä vaikeuksia ymmärtää lukemaasi, kuulemaasi ja havaitsemaasi? Joka tapaksessa toivotan sinulle tervettä kevättä!

   Ylös ⇑   


  
 Vastaa viestiin
 Nimi:       [poista tiedot]
 Sähköpostiosoite:

 Jos annat sähköpostiosoitteesi, se näkyy viestissäsi.

 Otsikko:
   
Hevostalli.net ei vastaa keskusteluryhmissä käytävän keskustelun sisällöstä.