Kirjoita uusi viesti  |  Alueen etusivu  |    |  Etsi  Alas ⇓   
  Mitä 3-vuotiaanne syö?

Lähettäjä: Hajje 
Päivämäärä:   23.1.21 23:04:01

Onko meillä normaali vai erityisen nirso 3-v? Tuntuu että joka ruokailu on tappelua, ei suostu maistamaan mitään uutta vaikka paljon erilaisia ruokia tehdään. Perunaa ei syö missään muodossa, ei edes ranskalaisia. Sipsiä saa maistella joskus viikonloppuisin, ne menee kyllä.

Jos hän saisi valita hän söisi pelkkää spagettia. Ruuat joita suostuu syömään: kalapuikot/paistettu kala (itse kalastettu menee hyvin) lihapullat, nakit, makaronilaatikko ja pastat eri muodoissa.

Eineksiä ei syödä koskaan (paitsi nakkeja joskus) ja tehdään paljon erilaisia liha- ja kasvisruokia. Joskus hän syö pelkkää kurkkua kun ei suostu maistamaan edes kanaa ja riisiä.

Karkkeja tai muita makeisia ei syödä kuin joskus harvoin keksiä tai leivotaan jotain. Ja esim mustikkakiisseliä ei myöskään suostu maistamaan. 1,5 v. pikkusisarus syö kaiken minkä eteen laittaa.

Nälkään syö sitten ehkä näkkileipää jos ei mikään muu uppoa.

Onko nirsous vain vaihe vai ei?

  Re: Mitä 3-vuotiaanne syö?

Lähettäjä: Luuri 
Päivämäärä:   23.1.21 23:08:24

Ei kolmevuotiaalta kysellä mitä syö- sitä syödään mitä tarjotaan muta ei tarjota sipsejä.

  Re: Mitä 3-vuotiaanne syö?

Lähettäjä: * 
Päivämäärä:   23.1.21 23:21:39

Ei kaikesta tarvitse pitää, riittää että vähän maistaa. Jos on yleisessä tiedossa, että esim perunaa ei syö, niin on älytöntä kidutusta jättää ilman. Keität pastan rinnalle ja perunaa on maistettava yksi palanen.

Osa lapsista on nirsoja. Kyllä se makuaisti siitä kehittyy kun ei pakoteta.

  Re: Mitä 3-vuotiaanne syö?

Lähettäjä: kolmevee 
Päivämäärä:   24.1.21 00:27:19

Meillä kolmevuotias syö Racing Peacemakeria ja Racing Proteinia.

  Re: Mitä 3-vuotiaanne syö?

Lähettäjä: Mies 
Päivämäärä:   24.1.21 00:53:06

Katso Akuutin jakso Kun lapsi ei syö. Siinä kotitaloudenopettaja kertoo, kuinka toinen lapsista on ahmatti ja kuinka toisen kanssa on vaikeaa.

Älä ainakaan itseäsi syytä tai käytä henkistä tai fyysistä väkivaltaa. Jotkut lapset vain eivät syö.

https://areena.yle.fi/1-50270056

  Re: Mitä 3-vuotiaanne syö?

Lähettäjä: Hf 
Päivämäärä:   24.1.21 07:50:16

Meillä 3v ja 5v ja syövät kaikkea. Henkistä väkivaltaa on käytetty hyvällä menestyksellä. Meillä ei kukaan jätä syömättä. Silloin syödään kun ruokaa tarjotaan. Nälkäkänkkäränkkiä ei meillä katsella, joten ennemmin lelu pois jos ei syö.
Kaikkea ei tarvi syödä ja jos jostain ei oikeasti tykkää niin maistamisen jälkeen saa syödä jotain muuta.

  Re: Mitä 3-vuotiaanne syö?

Lähettäjä: Jenny 
Päivämäärä:   24.1.21 08:10:22

Meillä lapset 3 ja 5. 3-vuotias ei syö kun puuroa, makaronilaatikkoa, pastaa, perunaa, raejuustoa, kurkkua ja tomaattia. Leipää, jogurttia ja muroja menee.

5-vuotias oli ihan samanlainen, mutta nyt syö jo hyvin monipuolisesti. En ole koskaan pakottanut edes maistamaan, jos ei maistu ni syövät sitten ruoka-aikana kurkkua, tomaattia ja raejuustoa. Seuraava ruoka on siteen kun on sen aika, eikä kumpikaan kiukkua välissä.

En ymmärrä miksi jotkut ottaa niin kovat paineet jostain syömistä, tätä kansaa kun katsoo ni ollaan oltu ruoka-aikana kotona. Meillä syödään kyllä välillä mäkissä ja karkkiakin saavat ehkä kerran viikossa. En jaksa uskoa, että ruokien ääreen terve lapsi kuolee, vaikka sitä ei painostettaisi mihinkään suuntaan

  Re: Mitä 3-vuotiaanne syö?

Lähettäjä: H 
Päivämäärä:   24.1.21 08:32:55

Meillä kans nirsoja lapsia. Nyt 5v tyttö on alkanut rohkeammin maistella ja syömään vähän monipuolisemmin mutta jos ruoassa on esim pieni sipulin pala niin tulee oksennus.
Poika oli pienenä kans herkästi oksentava. Nyt menee salaatit ym.

Ei oo pakotettu syömään midtä ei pidä mutta puenen murusen jos maistaa niin se riittää.

  Re: Mitä 3-vuotiaanne syö?

Lähettäjä: siis 
Päivämäärä:   24.1.21 08:36:36

Ei kannata stressata. Lapset on yleensä huonoja syömään. Mutta kyllä se viim. eskari/kouluiässä helpottaa. Kun on nälkä niin alkaa ruoka maistua monipuolisemmin.

  Re: Mitä 3-vuotiaanne syö?

Lähettäjä: .. 
Päivämäärä:   24.1.21 09:19:34

Henkinen väkivalta nyt on viimeinen asia mitä käyttää! Sillä tavoin ainakin saa syömishäiriöisiä lapsia. Ei ole ketään kohtaan oikein pitää lasta nälässä ja sitten rangaista siitä, kun kiukuttelee nälkäisenä. Pieni lapsi ei semmoista ymmärrä.

  Re: Mitä 3-vuotiaanne syö?

Lähettäjä: Kukkakaali 
Päivämäärä:   24.1.21 09:21:00

Rehellisesti kuinka moni teistä vanhemmista nirsoilee tietäen tai tietämättään lapsiensa edessä?Ja todellakaan 3v. tai edes 5v. ei tarvitse mäkkiruokaa,karkkeja,sipsejä.

  Re: Mitä 3-vuotiaanne syö?

Lähettäjä: Jenny 
Päivämäärä:   24.1.21 11:33:27

Ei tarvitse mäkkiä ja karkkia, mut silti joskus syödään. Eipä ole meidän lapsia ne, jotka kaverisynttäreillä vetää sitten mahan kipeäksi karkeista. Yritän kun opettaa lapset siihen, että kaikkea voi kohtuudella syödä :)

Enkä käytä mitään et nyt syöt ruokaa niin saat jälkkäriä tai muuta henkistä väkivaltaa. Lasten ei ole edes pienenä tarvinnut syödä jos ei halua. Ovat syöneet aina itse.

  Re: Mitä 3-vuotiaanne syö?

Lähettäjä: S 
Päivämäärä:   24.1.21 11:41:06

"
Rehellisesti kuinka moni teistä vanhemmista nirsoilee tietäen tai tietämättään lapsiensa edessä?Ja todellakaan 3v. tai edes 5v. ei tarvitse mäkkiruokaa,karkkeja,sipsejä."

Ei tarvitse ei, ei niitä kukaan tarvitse. Silti ei ole väärin joskus näitä syödä ja opettaa lapsille, että joskus on ok syödä myös sokeria tai muuta höttöä. Ihme sädekehän kiillotusta!

  Re: Mitä 3-vuotiaanne syö?

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   24.1.21 12:43:09

Meillä nuorempi, mutta välillä syö ja välillä ei syö. Maistelu aloitetaan sillä, että ensin saa edes kielen koskettamaan ruokaa, myöhemmin puraistaan, mutta ei pakoteta jauhamaan enempää ("uskallatko puraista etuhampailla, hienoa!") Ja kolmas vaihe on lahjonta eli syö tämä perunanpalanen bja sitten saat leivän.

Näin on saatu säilytettyä ruokailussa hyvä henki. Jos lapsen naamasta näkee, että joku on todella pahaa niin niiden ruokien kanssa edetään varovasti. Ne kulkee lautasella mukana (esim. Herne/maissi) ja vähintään lapsen saa koskettamaan niitä kielen kärjellä.

  Re: Mitä 3-vuotiaanne syö?

Lähettäjä: Mies 
Päivämäärä:   24.1.21 13:15:55

Kun lapsi ei syö, ei kysymys ole aina nirsoudesta. Jotkut lapset syövät lähes mitä tahansa, mutta eivät vain muuten syö. Eikä auta, että pitää nälässä. Eivät syö senkään jälkeen.

Syömättömään lapseen ei tehoa uhkailu tai nälässä pitäminen. Ei lapsi syö sittenkään. Siitä vain kokeilemaan, millaista on elämä pari kolmevuotiaan kanssa, joka ei ole suostunut syömään koko päivänä.

  Re: Mitä 3-vuotiaanne syö?

Lähettäjä: Abe 
Päivämäärä:   24.1.21 13:16:11

Ihan perus kolmeveeltä kuulostaa. Meillä saman ikäinen maistaa kaikkea, mutta saattaa sitten sanoa että ei tykkää. Tällä on kyllä tosi omituinen maku, tykkää esim fetajuustosta mutta kalapuikot on ihan ei.

  Re: Mitä 3-vuotiaanne syö?

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   24.1.21 13:38:11

Sipsit ja keksit jättäisin pois. Kala on hyvää ruokaa ja spagettia ja muuta pastaa saa täysjyvänä ja kauraversoina esim.

  Re: Mitä 3-vuotiaanne syö?

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   24.1.21 14:09:39

Tarjoa kunnon, värikästä ruokaa. Valitkaa itse heviosastolla yhdessä seuraavalla kauppareissulla. Ota lapsi mukaan ruoan laittoon. Kokeile esim moussakka tai ratatoulle. Juurespata lihakuutioilla. Niin ja osta liha kunnon lihakaupasta

  Re: Mitä 3-vuotiaanne syö?

Lähettäjä: Mude 
Päivämäärä:   24.1.21 14:16:08

Neljä lasta 11, 8, 6 ja 3 syövät juuri sitä mitä nenän eteen laitetaan.
Aina ollut helppoja syötettävä jokainen.

  Re: Mitä 3-vuotiaanne syö?

Lähettäjä: Mies 
Päivämäärä:   24.1.21 14:33:47

"Neljä lasta 11, 8, 6 ja 3 syövät juuri sitä mitä nenän eteen laitetaan."

Lapset vain tuppaavat olemaan kovasti erilaisia. On kiusallista, kun vanhemmat antavat kasvatusohjeita sen perusteella, millaisia omat lapset ovat. Tällaiset ohjeet ovat täysin tyhjänpäiväisiä, niillä ei ole mitään arvoa.

  Re: Mitä 3-vuotiaanne syö?

Lähettäjä: Meri 
Päivämäärä:   24.1.21 14:49:03

Minulla on kaksi lasta, nyt 12- ja 10-vuotiaat. Molempia on kasvatettu samalla tavalla. Vanhempi on aina syönyt mitä vaan, mutta nuoremmalle on aina ollut vaikeampaa. Liha ei ole mennyt oikein koskaan, joskus saattaa syödä yhden nakin. Kananmuna menee. Syö kasviksia ja hedelmiä, mutta muuten on hyvin tarkka edelleen. Kyse on jollain tavalla ruokien suutuntumasta. Mitään mausteista ei pysty edes maistamaan, ja inhoaa ruokia joissa maut on sekoitettu (esim lasagne). On ollut ikänsä samanlainen, myös päiväkodissa ja koulussa. En ole lähtenyt pakottamiseen tai henkiseen väkivaltaan, syö mitä syö. Sen verran muistan omasta lapsuudesta, kun väkisin istutettiin lautasen ääressä oksennus kurkussa. Lapsi syö niitä omia juttujaan ja on toistaiseksi hengissä pysynyt. On luokkansa parhaita oppilaita, joten tuskin kärsii mistään suurista puutostiloistakaan. Olen käyttänyt häntä jopa ravintoterapiassa, jossa annettiin myös neuvo, että syö mitä pystyy ja jos edes yrittää kokeilla uusia makuja silloin tällöin, niin hyvä on.

  Re: Mitä 3-vuotiaanne syö?

Lähettäjä: siis 
Päivämäärä:   24.1.21 15:55:13

Mies puhuu asiaa. Muden ”neuvo” on yhtä tyhjän kanssa. Lapset ovat erilaisia. Tuskinpa tuonkaan perheen lapset ovat tismalleen samanlaisia syöjiä.

  Re: Mitä 3-vuotiaanne syö?

Lähettäjä: Hippu 
Päivämäärä:   24.1.21 16:18:54

Meidän 3v on ollut aina todella huono syömään. Tällä hetkellä kelpaa nakit, kalapuikot, makaroni, munanuudeli, salaatit ja kasvikset. Vaihtelevasti kananmuna ja puurot. Puuron päälle mangososetta, edes "sokeri jugurtti" ei kelpaa.
Jokainen ruokailu on taistelu.

  Re: Mitä 3-vuotiaanne syö?

Lähettäjä: --- 
Päivämäärä:   24.1.21 16:28:27

"En ymmärrä miksi jotkut ottaa niin kovat paineet jostain syömistä, tätä kansaa kun katsoo ni ollaan oltu ruoka-aikana kotona."

Ruoka on niin paljon enemmän kuin kaloreita. Lapsi kasvaa jatkuvasti ja huono syöminen ja ravintoaineiden puute näkyy sitten viimeistään aikuisiässä.

  Re: Mitä 3-vuotiaanne syö?

Lähettäjä: Dun 
Päivämäärä:   24.1.21 16:30:51

Mä söin kolmevuotiaana banaania, omenaa, kurkkua, perunaa, jauhelihaa, karjalanpiirakkaa, pinaattilättyjä ja leipää. Ihan hyvä musta tuli. Isä yritti kyllä pakottaa sekä henkisellä että ruumiillisella väkivallalla, mutta eipä se auttanut mitään. Rikkoi vain meidän välit. Iän myötä opin syömään paljon muutakin, mutta vieläkin jotkut ruuat tuntuvat suussa niin ilkeiltä, että ei kiitos. Yökkäysrefleksi on aika herkässä, vaikka pystyn vähän pakottamaankin itseäni, jos kyse on vain lievästi epämiellyttävästä ruuasta. Pelastukseni taisivat olla ihanat päiväkodin ja eskarin tädit, jotka antoivat maistaa omaan tahtiin eivätkä pakottaneet. Kiitos siitä heille.

Eli pakottamaan ei kannata ruveta. Lapselle sellaista ruokaa mitä se syö, ohessa maistatetaan uusia juttuja ja herkuilla ei korvata oikeaa ruokaa. Parasta olisi, ettei syömisestä tehtäisi mitään numeroa. Tuonikäisten syömisongelmat tuntuvat olevan tosi yleisiä, ehkä se on joku kehitysvaihe.

   Ylös ⇑   


  
 Vastaa viestiin
 Nimi:       [poista tiedot]
 Sähköpostiosoite:

 Jos annat sähköpostiosoitteesi, se näkyy viestissäsi.

 Otsikko:
   
Hevostalli.net ei vastaa keskusteluryhmissä käytävän keskustelun sisällöstä.