Kirjoita uusi viesti  |  Alueen etusivu  |    |  Etsi  Alas ⇓   
  Tilauksesta ommeltuja huppuja, huopia yms?

Lähettäjä: Ompelua 
Päivämäärä:   23.1.21 22:53:48

Otsikossa se kysymys jotenkin jo tulikin. Olisiko hevospuolella myyntiä erilaisille hupuille, satulahuoville, ratsastusloimille ? Kuviollisista kankaista toiveiden mukaan. Myös mahdollisuuksien mukaan painatus silityskalvoilla onnistuu. Brodeerauskone haaveissa.
Mitä olisit valmis maksamaan esim hupuista? Satulahuovasta? Ratsastusloimesta?

Entä oletko haaveillut hupparia jossa painettuna oman hevosen nimi? Mitä olisit sellaisesta valmis maksamaan?

  Re: Tilauksesta ommeltuja huppuja, huopia yms?

Lähettäjä: Hmm 
Päivämäärä:   23.1.21 23:24:48

Oletko kokeillut joskus tehdä satulahuopaa? On yllättävän vaikea ja monimutkainen, vaikka luulisi, että on pelkkä lätty. Jos hintaa ajattelee niin käsintehdystä ei kukaan maksaisi niin, että saisi tuntipalkkaa, mitä siihen menee.

Huppuja ostaisin mielelläni mittatilauksella, kun ostohuput ovat joko liian lyhyitä, kapeita tai rumia. Riippuu materiaalista ja mitasta paljonko maksaisin.

  Re: Tilauksesta ommeltuja huppuja, huopia yms?

Lähettäjä: Kat 
Päivämäärä:   23.1.21 23:31:18

Ostaisin kyllä, varsinkin huppuja sekä itselle vaikka hupparin nimellä :) Hupusta voisin maksaa 40-60€ ja hupparista ainakin sen 60e

  Re: Tilauksesta ommeltuja huppuja, huopia yms?

Lähettäjä: Ompelua 
Päivämäärä:   24.1.21 01:26:14

Tiedän kyllä, että huopa ei ole pika ompelu.

Huppuja varten koitan keräillä mittoja hevosten korvista. Huppujen materiaalina softshell, neopreen nyt ainakin. Mahdollisesti myös trikoo, jolloin kuvio kankaita löytyy vaikka ja kuinka.

Hupparin suhteen saa valita haluaako naisten mallisen tykö istuvan vai unisex mallisen, vetoketjulla tai ilman, värivaihtoehtoja tulisi oleen muutamia. Myös tottakai painatuksen värin saisi valita mieleisensä.

Kat kiitos hinnoista. Huppari osui ainakin oikeaan suuntaan.

Toki saa myös ehdotella mitä muuta toivoisi löytyvän uniikkeina tuotteina.

  Re: Tilauksesta ommeltuja huppuja, huopia yms?

Lähettäjä: Pistejono 
Päivämäärä:   24.1.21 04:12:39

Täytyy poksauttaa unelmat, tuollaista voi tehdä ainoastaan kivana harrastuksena, ei missään nimessä leipätyönä. Hevosvarusteiden pitää olla jämäkkiä ja kestäviä ja sellaisen ompeluun tarvitset teollisuuskoneen. Laadukkaan huovan tai loimen saa alan liikkeestä valmiina alle satasella, itse tehden alv- ja YEL-velvollisena realistinen ulosmyyntihinta on moninkertainen. Sellaisen sijoituksen voi tehdä vain hyvin marginaalinen asiakasryhmä. Kivasta hupparista voisi maksaa 60-80€, mittatilauksena materiaaleineen realistinen hinta on tuplat, varsinkin jos tehdään pientä tuote-erää.

Vastauksena kysymykseen, ei, en itse ostaisi, ei kuulosta järkevältä sijoitukselta. Käytän ompelijan palveluita, mutta vaativamman työn suhteen (esim. kotelomekko), enkä tilaisi kallista mittatilaushupparia. Olin aikanaan itsekin alalla muutaman vuoden, poskettoman raskasta työtä ihan pikkuhiluilla. Mutta harrastuksena kiva, jos sitä aioit! :)

  Re: Tilauksesta ommeltuja huppuja, huopia yms?

Lähettäjä: Teknikko 
Päivämäärä:   24.1.21 10:53:40

Ei minun mielestä huovat mitään vaikeita ja monimutkaisia ole tehdä. Tein niitä nuorena ratsastuskoulun käyttöön huvin vuoksi ja muutaman myinkin. Tukevia ja kestäviä huopia. Tavallisella ompelukoneella ompelin. Tuotekehittelyä olisi toki voinut jatkaa mutta jäi kun ei ollut enää "omaa" ratsastuskoulua jossa olisi voinut tuotteita testata. Loimia tein myös.

Joskus jos downshiftaan niin alan kehittelemään omaa ratsastusvaatemallistoa. Ajatuksia on jo ja ekat versiot lähtevät itselleni tekoon kunhan ehdin ompelemaan. Nyt työt ja opiskelut haittaavat harrastuksia.

  Re: Tilauksesta ommeltuja huppuja, huopia yms?

Lähettäjä: .. 
Päivämäärä:   24.1.21 11:04:05

Raimo Aaltonen, vaatturi, lopetti hommat aikoinaan just sen takia, ettei kannattanut ja tuon jälkeen Aasian polkuhinnat ovat vielä pahentaneet tilannetta.

  Re: Tilauksesta ommeltuja huppuja, huopia yms?

Lähettäjä: Ompelua 
Päivämäärä:   24.1.21 11:29:58

Tuosta hupparista täytyy heti sanoa, että koot on standardin mukaiset. Ainoa ns mittatilaus tulee painatuksesta.
Mitä taas tulee esim rstsastusloimeen, niin siinä ei ole sellaista saumaa joka vaatisi teollisuuskonetta.
Huppuihin ei myöskään kohdistu sellaista vetoa/rasitetta ettei kunnolla ommeltu kestäisi. Eri asia on valjaat, riimut yms joihin voi kohdistua vetovoimaa hurjasti.

Kiitos vastauksista.

  Re: Tilauksesta ommeltuja huppuja, huopia yms?

Lähettäjä: Ompelua 
Päivämäärä:   4.2.21 22:02:45

Fleece päähupuista ei ilmeisesti löydy kokoja yhtään isommalle hevoselle? Voisiko joku mittailla mulle hupun, niin voisi hahmotella kaavaa

   Ylös ⇑   


  
 Vastaa viestiin
 Nimi:       [poista tiedot]
 Sähköpostiosoite:

 Jos annat sähköpostiosoitteesi, se näkyy viestissäsi.

 Otsikko:
   
Hevostalli.net ei vastaa keskusteluryhmissä käytävän keskustelun sisällöstä.