Kirjoita uusi viesti  |  Alueen etusivu  |    |  Etsi  Alas ⇓   
  Hiirikissa talliin?

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   23.1.21 21:52:19

Vieläkö näitä maatiaisia saa jostain? Toimenkuva olisi hiiripopulaation suitsiminen tallista ja pihapiiristä, vapaa pääsy lämpimään varustehuoneeseen nukkumaan. Oman tilan maita 60 hehtaaria ympärillä.

Uskaltaako löytöeläintaloista edes kysellä? Vai onko heillä vaatimus, että kissa pidetään sisälle suljettuna kerrostalossa?

  Re: Hiirikissa talliin?

Lähettäjä: Ennea 
Päivämäärä:   23.1.21 21:58:52

Elä herranen aika mene tuota sanonaan ääneen löytölässä! Kissan pitää olla lukittuna neljän seinän sisälle, mielellään lerrostalokopperoon. Mitä siitä nyt tulisi että kissa saisi ulkoilla vapaana ja toteuttaa viettejään tehden siinä sivussa todella tärkeää työtä. Ja vielä hylätään yöksi lämpimään varustehuoneeseen. Hyi sinua!

  Re: Hiirikissa talliin?

Lähettäjä: !! 
Päivämäärä:   23.1.21 22:20:53

Hakemalla löytää. Ei tosin löytölästä.
Naapurustoon sana kiertämään, ni voit saada kissan piankin. Jos ei naapurustossa just ole pentuja, joillain heidän tutullaan voi ollakin. Tai vaikka oman kylän fb-sivustolle.

  Re: Hiirikissa talliin?

Lähettäjä: määki 
Päivämäärä:   24.1.21 00:26:04

Hiirikissan löytää helpoiten viidakkorummun, tori.fi:n ym. sosiaalisen media kautta. Eli laita sana kiertämään. Löytölät yleensä eivät halua antaa kissaa, joka pääsee vapaasti ulos. Pennun löytäminen voi olla todella vaikeaa, mutta ota aikuinen "valmis" kissa. Niistä luopujat ovat usein ihmisiä, jotka joutuvat luopumaan kissasta elämänmuutosten vuoksi. Tai sitten etsitään uutta kotia kissalle, joka on päässyt livahtamaan muutaman kerran ulos eikä sen jälkeen enää - yllätys yllätys - viihdykään sisäkissana. Aikuinen kissa kotiutuu uuteen kotiin yleensä parissa viikossa ja sen jälkeen sen voi jo päästää hoitamaan hommiaan.
Katso kuitenkin, että kissa on leikattu tai leikkauta se heti! Myös rokotus, sirutus ja madotus pitää hoitaa kuntoon, elleivät ne sitä entuudestaan ole.

  Re: Hiirikissa talliin?

Lähettäjä: Hepo 
Päivämäärä:   24.1.21 01:10:10

Ennea, eikö sinulle ole annettu löytölästä kissaa,vai mistä moinen purkaus?

  Re: Hiirikissa talliin?

Lähettäjä: :) 
Päivämäärä:   24.1.21 01:36:22

Siihen on ihan syy miksi esyjen kissoja ei annetta ulkokissoiksi. Miettikää vähän! Kissa on kokenut ties mitä kurjuuksia elämänsä aikana, lopuksi potkaistaan ulos tallikissan virkaa toimittamaan. Esyläiset ovat fiksuja, kun haluavat kissansa valvottuihin oloihin, eli sisäkissaksi.

Pistä loukkuja tai lainaa rottakoiraa. Niin sun ei tarvi hommata eläintä, josta et kuitenkaan välitä niin paljon kuin kissa ansaitsisi.

  Re: Hiirikissa talliin?

Lähettäjä: Q 
Päivämäärä:   24.1.21 01:40:38

"Esyläiset ovat fiksuja, kun haluavat kissansa valvottuihin oloihin, eli sisäkissaksi."
- Miksi kissa pitää pitää sisällä, mutta lehmiä ja hevosia ei saisi pitää sisällä valvotuissa oloissa? Miksi kissa ei saisi elää lajinmukaista elämää?

  Re: Hiirikissa talliin?

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   24.1.21 01:50:43

"Miksi kissa ei saisi elää lajinmukaista elämää?"
Mikä lemmikki muka elää lajinmukaista elämää?

  Re: Hiirikissa talliin?

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   24.1.21 01:54:32

Q, onko laji mukaista elämää jos kissa on ulkona 24/7 syö mitä kiinni saa, joutuu idiootti en ihmisten kiusaamaksi, autonlle tai peto vie, tekee pentuja minkä ehtii, tappelee muiden elöinten/kissojen kanssa, on henkitoreissa pakkasessa..?

Ei tosiaan ole ja kissa ei kuulu luontoon, eikä sitä saa pitää vapaana ulkona.

  Re: Hiirikissa talliin?

Lähettäjä: Q 
Päivämäärä:   24.1.21 02:20:47

"Q, onko laji mukaista elämää jos kissa on ulkona 24/7 syö mitä kiinni saa, joutuu idiootti en ihmisten kiusaamaksi, autonlle tai peto vie, tekee pentuja minkä ehtii, tappelee muiden elöinten/kissojen kanssa, on henkitoreissa pakkasessa..?"
- Ja kaikki ulkoilevat kissathan elää tällaista elämää. Selvästi aloittajakin kuvaili, kuinka aikoo jättää kissan ruuatta pakkaseen paleltumaan. Maita oli vain nimeksi ja totta kai hiirikissa kannattaa jättää leikkaamatta, että se sitten luuhaa suvunjatkopuuhissa hiirestyksen sijaan.

Ja kyllä, eläinten elämä villinä (paino sanalla villi, vapaasti ulkoileva ei ole yhtä kuin villi) luonnossa on aika karua, mutta ilmeisesti sinne pitäisi ne hevoset ja lehmätkin vapauttaa.

"Miksi kissa ei saisi elää lajinmukaista elämää?"
Mikä lemmikki muka elää lajinmukaista elämää?"
- Sepä se.

"eikä sitä saa pitää vapaana ulkona"
- Tietääkseni mikään laki ei estä minua pitämästä lemmikkejä omalla tontilla ja omilla mailla ilman hihnaa.

Tästä tulikin mieleeni, että täytyy tilata taas 70 euron ruokapussi tuolle leikatulle ja sirutetulle, nälkää näkevälle hiirikissalle. Ei ole varmaan ymmärtänyt jäädä ulos paleltumaan (ei ole vielä näihin 15 vuoteen mennessä ymmärtänyt), kun vaihtoehtona on köllötellä lämmityskeskuksen paraatipaikalla +20 asteen lämmössä silloin kun itseä huvittaa. Vaikka ruokapalvelu on 24/7 + 2 krt pv niin silti riittää saalistusintoa. Aina on tilaa hiirelle, jos toisellekin.

  Re: Hiirikissa talliin?

Lähettäjä: .. 
Päivämäärä:   24.1.21 09:24:53

Lehmät ja hevoset ovat aitauksessa. Eivät ne hiippaile siellä täällä yksikseen. Ja mistä voi olla varma että se kissa pysyy ihan varmasti siinä omassa pihassa? En usko hetkeäkään että kukaan ulkokissan omistajista on niitä koko ajan vahtimassa. Lain mukaan kissa on hylätty jos se ulkoilee yksin tonttinsa ulkopuolella.

Kissoja voi ulkoiluttaa turvallisesti joten siihen lajinmukaisuuteen on turha tarttua. Jos eläimet eivät aikoinaan olisi sopeutuneet elämään ihmisten kanssa niin vielä tänänkin päivänä meillä olisi mm.villikoiria ja villihevosia. Lajinmukaistahan olisi päästää kaikki vapaiksi luontoon ja antaa niiden nähdä nälkää ja lopulta hitaasti kuolla kivuliaisiin sairauksiin. Lajinmukaisuus ei automaattisesti tarkoita kaikken parasta elämää.

  Re: Hiirikissa talliin?

Lähettäjä: Ennea 
Päivämäärä:   24.1.21 09:27:33

Hepo; etkö muka ikään ole kuullut sanss sarkasmi?

  Re: Hiirikissa talliin?

Lähettäjä: Logiikka 
Päivämäärä:   24.1.21 09:37:11

Tuo logiikka on vähän ristiriitainen että kissat leikkautetaan kaikki ja heti pienenä.
Aina joku on tarvitsemassa kissaa jatkossakin

Kunnon maatiaiskissa on katoava luonnonvara tällä nykyisellä taktiikalla
No sittenpä loppuvat
Kait niitä sitten aletaan tuomaan jostain itäblokkimaista tänne niin kuin koiriakin

Mutta aloittajalle tiedoksi että vanhoilta maitotiloilta löytyy ainakin. Tiedän minäkin yhden tuollaisen paikan jossa eläinrakas isäntä vailla emäntää...emännätkin ovat katoava luonnonvara ikävä kyllä.

Ja kohta joku kaupunkilainen taatusti nilittää että kissat kärsii siellä...mistä vetoa

  Re: Hiirikissa talliin?

Lähettäjä: Ajatuskatko 
Päivämäärä:   24.1.21 09:50:13

Täälläpäin näkyy vähän väliä ilmoituksia ihan kauppojen seinillä, "hakekaa nopeasti pois ilmaisia pentuja". Eli jos ei välitä mistä ottaa niin varmasti löytyy. Jotkut löytölätkin antavat hiirikissoiksi sellaisia kissoja jotka eivät sopeudu sisäkissoiksi, mutta pitää olla tuuria että sellainen sattuu kohdalle. Ymmärrän hyvin että niitä tassut ja häntä paleltuneena, täynnä loisia olleita ja pelkillä hiirillä eläneitä "onnellisia hiirikissoja" ei enää haluta antaa vapaasti ulkoileviksi. Ei niitä tosin pieneen kerrostaloasuntoonkaan välttämättä anneta.

Tutuilla on talli ihan hyvässä paikkaa, ei petoeläimiä ja hiirikissat pidetään periaatteessa ihan hyvin... Mitä nyt suurin osa sinne otetuista hiirikissoista on joko kuollut auton alle tai kadonnut.

  Re: Hiirikissa talliin?

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   24.1.21 10:40:33

Kissoja leikkautetaan jottei niitä tulisi ovista ja ikkunoista. Ei ne todellakaan ole loppumassa tai kuolemassa sukupuuttoon pitkiin aikoihin. Aina on niitä leikkaamattomia yksin ulkoilevia jotka sikiävät. Jos kissoja ei tulisi joka tuutista niin ehkä niiden arvo saataisi nousemaan.

  Re: Hiirikissa talliin?

Lähettäjä: Hepo 
Päivämäärä:   24.1.21 11:15:03

Ennea, olen. Ihmettelen silti purkaustasi. Mistä moinen katkeruus löytöeläintaloja ja kerrostalossa asuvia ihmisiä kohtaan?
Kai sinusta on ok pitää koiraa ja hevostakin vapaana toteuttamassa viettejään?

  Re: Hiirikissa talliin?

Lähettäjä: se.pienitalli 
Päivämäärä:   24.1.21 11:32:27

Joo kissojen leikkaaminen on vähentänyt kylällä kuljeskelevie kissojen määrää.
Ja estää samalla kodittomien kissalaumojen syntymistä.

Nyt ei tarvi lopettaa syksyisin latojen alle syntyneitä villejä kissoja, ja myöhään
syntyneitä kissanpentuja.

  Re: Hiirikissa talliin?

Lähettäjä: Elina 
Päivämäärä:   24.1.21 12:14:14

Kissat eivät myöskään kuulu Suomen luontoon. Tehokkaasti tappavat hiiret, mutta samalla myös esimerkiksi linnut. Iso ulkoaitaus lienee kissalle ja muulle luonnolle se paras vaihtoehto. Toki hiiri ongelmaan se auttaa vain rajallisesti.
Kodittomia, populaatissa kasvaneita, paleltuneita ja auton alle jääneitä kissoja löytyy jatkuvasti. Yllättävän väheksyvästi eläinrakkaaksi itseään väittävät ihmiset näihin suhtautuu. Toki aina ihmisen oma mukavuus ja etu tulee näiden ihmisten mielessä ensin. Eli haluan päästä hiiristä eroon, mikä on se minulle helpoin ja vaivattomin tapa. Sellainen ihminen vaan on, minä, minä, minä ja mun tunteet.

  Re: Hiirikissa talliin?

Lähettäjä: ... 
Päivämäärä:   24.1.21 12:24:53

Meidän tallin hiirikissa on leikattu ja sirutettu, madotetaan säännöllisesti. Syö kaksi kertaa päivässä ihmisen tarjoaman ruuan, jotta jaksaa hiirestää, ja siinä onkin kulmakunnan paras. Vähän harmittaa että leikkautin, tästä olisin mielelläni ottanut pentueen. Pääsee vapaasti kulkemaan sisälle ja ulos, ei lähde pihapiiristä kauas (ja pysyy omilla mailla), tulee viheltämällä luokse, paremmin kuin moni koira ;).

Jos tämä tekee minusta jonkun mielestä vähemmän eläinrakkaan kuin siitä kerrostaloasujasta jonka kissa ulkoilee valjaissa satunnaisesti niin en loukkaanu ollenkaan, mielipideasioita.

  Re: Hiirikissa talliin?

Lähettäjä: ZZZ 
Päivämäärä:   24.1.21 12:27:30

Se että kissa on tallikissana ei tarkoita sitä ettei siitä huolehdittaisi kunnolla. Täällä kissa ruokitaan päivittäin, madotetaan, on leikattu, sirutettu jne. Tallista löytyy nukkumapaikka, pääsee kulkemaan mielensä mukaan. Ei todellakaan ole heitteillä, mutta pitää nurkat tyhjinä jyrsijöistä.

  Re: Hiirikissa talliin?

Lähettäjä: Rva 
Päivämäärä:   24.1.21 12:45:49

Ota rottakoira jackrussel, paljon tehokkaampi pyydystäjä kuin kissa.

  Re: Hiirikissa talliin?

Lähettäjä: Tilli 
Päivämäärä:   24.1.21 12:55:30

Jos et asu tolkuttoman kaukana Pirkanmaalta, niin löytökissala Boondock’s luovuttaa kissoja myös työkissoiksi. Me haimme oman hiirestäjämme sieltä, vaikka matkaa tuli 200km suuntaansa. Avoimesti kerroin millaiseen kotiin kissaa etsitään ja he ehdottivat yksilöä, jonka arvioivat olevan nimenomaan tällaista kotia vailla. Oikeassa olivat, ko. katti sopii meidän jengiin mainiosti ja se hoidetaan samalla tarkkuudella kuin talon koirat ja hevoset.
Boondocksin toiminta on maanläheistä ja kissaystävällistä ja mielelläni maksoin sen 100€ nuoresta kissasta.

Esyjen itkun kissojen uusien kotien puutteesta jätän oman arvoonsa. Koska hyvät kodit maalla eivät kelpaa, aitoa puutetta uusista kodeista ei ole.

  Re: Hiirikissa talliin?

Lähettäjä: Mirra 
Päivämäärä:   24.1.21 12:55:42

Kyllä varmasti saat löytöeläintalosta, meiltä päin ainakin, kunhan leikkauksesta huolehditaan, meidän elsuyhdistys tulee jopa kuluissa vastaan. Täälläpäin on itsekseen kulkevia itsekseen lisääntyviä maatiaiskissoja aivan liikaa, eikä niiden katoamisesta ole toivoakaan, saati pelkoa.

  Re: Hiirikissa talliin?

Lähettäjä: Maarit 
Päivämäärä:   24.1.21 12:57:14

Meilläkin kissat metsästää tallista hiiriä, mutta yöpyvät ja syövät ihan sisällä. En ymmärrä miksi ne kissat pitää sinne talliin jättää.

  Re: Hiirikissa talliin?

Lähettäjä: Ennea 
Päivämäärä:   24.1.21 13:03:37

Voi Hepo hyvä, ei ollut tosiaan mikään purkaus. Ihan sarkasmilla kirjoitettu kun suurin synti tuntuu olevan kissan hankkiminen maalle hiirikissaksi. Toki fiksujakin esyläisiä on kuten jo ketjussa tuli ilmi.

Minun mielestä kissa kuuluu leikattuna maalle, navettoihin ja talleihin hiiriä pyydystämään sisälle pääsy turvaten. Kaupunkiin vapaaksi ei kuulu vaan vain maalle. En myöskään ottaisi koskaan sisäkissaa.

Koirista ja hevosista ei ollut kyse tässä ja ymmärtääkseni eri eläinlajian vapaanapidosta voi olla erimieltä. Eli jos kissa kuuluu mielestäni maalle vappana ulkoilemaan ei hevonen kuulu. Koira tietyin edellytyksin.

  Re: Hiirikissa talliin?

Lähettäjä: Hepo 
Päivämäärä:   24.1.21 13:18:38

Voi Ennea hyvä kun se eläinten vapaanapitäminen ei ole mikään mielipidekysymys. Omalla pihalla/maillaan saa touhuta mitä tahtoo, mutta sen ulkopuolelle lemmikit eivät kuulu irralleen.
Jos kissa pysyy siinä tallin pihassa, niin ok. Jos ei, niin sitä ei silloin vapaaksi voi päästää.

  Re: Hiirikissa talliin?

Lähettäjä: Ennea 
Päivämäärä:   24.1.21 13:25:56

Voi Hepo hyvä kun sitä juuri ajoin takaa. Siksipä ei kissoja vapaaksi kaupunkiin vaan nimenomaan maalle, talleille ja navettaan eli onalle maalle. Hevoset kiinni ja koirat myös (pl ne omat ja luvatut maat). Katoppa ko olin samaa mieltä, anteeksi pettymys ;)

  Re: Hiirikissa talliin?

Lähettäjä: Q 
Päivämäärä:   24.1.21 13:49:04

"Lajinmukaistahan olisi päästää kaikki vapaiksi luontoon ja antaa niiden nähdä nälkää ja lopulta hitaasti kuolla kivuliaisiin sairauksiin."
- No ei kyllä ole. Kun hevoset ja lehmät laiduntaa hehtaarien kokoisilla laitumilla laumassa, niin kyllä se on niille juuri sitä lajinmukaista elämää. Minä en ole niitä kokonaan vapaaksi päästämässä, vaan esyläiset. Siksi kummastuttaa, että miksi kissan on ok elää koko elämä sisällä tai häkissä. Jos kertaa hevosilla ja lehmillä on niin kurjat olot.

Kun kissa saa saalistaa ja liikuskella omalla reviirillään, on sekin aika lajinmukaista. Leikatuilla kissoilla on yleensä aika tarkka reviiri, mutta sen sisällä kuljeskelevat yhteensä melko pitkiäkin matkoja.

"Ja mistä voi olla varma että se kissa pysyy ihan varmasti siinä omassa pihassa? En usko hetkeäkään että kukaan ulkokissan omistajista on niitä koko ajan vahtimassa. Lain mukaan kissa on hylätty jos se ulkoilee yksin tonttinsa ulkopuolella."
- Kyllä se vaan pysyy. Tämä on joillekin ihan uskomattoman vaikeaa käsittää, että se kissa pysyy kotona, vaikka sillä olisi mahdollisuus häipyä. Tiedän tasan tarkkaan, mistä käydä kissaa kutsumassa, jos ei juuri ole näköpiirissä. Sillä on myös aika tarkat päivärutiinit ja toki ison osan ajasta nukkuu sisällä tai tuolla lämpökeskuksessa. Kissa tulee kutsusta luokse ja pyörii jaloissa päivän touhuissa.

  Re: Hiirikissa talliin?

Lähettäjä: Hepo 
Päivämäärä:   24.1.21 14:04:34

Ennea, jännän paljon niitä irtokissoja näkee maalla muualla kuin omassa pihassa. Saat anteeksi, on kiva että olet samaa mieltä siitä, että vapaana olevaa kissaa pitää valvoa ja huolehtia, ettei se poistu omilta mailta esim. Autoteille tai naapurin pihaan :D

  Re: Hiirikissa talliin?

Lähettäjä: ZZZ 
Päivämäärä:   24.1.21 14:12:56

Maarit - Kulkukissana tullut, joten tuskin tulisi sisään kun ahdistuu jos joutuu täysin suljettuun paikkaan. Itse allerginen kissalle, ulkona pystyn sitä käsittelemään sen mitä tarvitsee.

  Re: Hiirikissa talliin?

Lähettäjä: Löytölän pitäjä 
Päivämäärä:   24.1.21 14:19:45

Löytölöistä saa kyllä ulkoilevaankin kotiin kissoja, mutta tähän vuodenaikaan pentuja ei juurikaan ole saatavilla.

  Re: Hiirikissa talliin?

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   24.1.21 14:26:21

No eipä ainakaan täällä päin kissat pysy omissa pihoissaan. Ja omistajia ei voisi vähempää kiinnostaa.

   Ylös ⇑   


  
 Vastaa viestiin
 Nimi:       [poista tiedot]
 Sähköpostiosoite:

 Jos annat sähköpostiosoitteesi, se näkyy viestissäsi.

 Otsikko:
   
Hevostalli.net ei vastaa keskusteluryhmissä käytävän keskustelun sisällöstä.