Kirjoita uusi viesti  |  Alueen etusivu  |    |  Etsi  Alas ⇓   
  Mitä autossa tarvitaan?

Lähettäjä: Lumimobiili 
Päivämäärä:   25.11.20 17:40:13

Eka oma auto, ja mietin tulevaa talvea.

Löytyy perus lumiharja ja jääskrapa, parkkikiekko, varoituskolmio, lämppärijohto ja vararengas vaihtokamppeineen. Mikä muu tulee oikeasti olemaan hyödyksi? Kaikkea kuulee pilkkihaalarista lumikolaan ja taskulamppuun, mutta mille teillä on oikeasti ollut käyttöä ja mille ei?

  Re: Mitä autossa tarvitaan?

Lähettäjä: Duu 
Päivämäärä:   25.11.20 17:48:18

Ensiapulaukku, heijastinliivi ja taskulamppu ovat ihan tarpeellisia. Jos et ajele sivuteillä, niin lumilapio lienee melko tarpeeton. Hinausköysi vie vähän tilaa ja on kiva olla olemassa, jos tulee sellainen paikka että sitä tarvitaan. Mulla on myös kosteudenpoistaja, koska vanhan autoni tiivisteet ovat vähän kuivuneet ja tuulilasi on helposti sisäpuolelta kostea.

  Re: Mitä autossa tarvitaan?

Lähettäjä: --- 
Päivämäärä:   25.11.20 17:48:35

Hinausköysi on ollut ihan jees. Joku pikkuinen lumilapio ja vähän hiekoitushiekkaa olisi monesti ollut talvisin tarpeen. Itselleni myös varakanisteri on erittäin oleellinen varuste - ajan paljon maaseudulla jossa asemia on harvassa, eikä ole itsestäänselvyys että lähimmällä asemalla edes on säiliössä dieseliä. Useimmat vissiin pärjäävät kuitenkin ilman. Taskulamppu löytyy nykyään melkein joka kännykästä, mutta jotain lisävaatetta olisi hyvä olla siltä varalta, jos matkanteko oikeasti keskeytyy talvipakkasilla keskelle-ei-mitään (on kokeiltu).

Pari seteliä hanskalokerossa on ollut oikein hyödyllinen "lisävaruste". Nykyään pärjää aika pitkälti jollain Mobilepayllakin jos lompsa sattuu unohtumaan kotiin, mutta ihan joka pikku huoltsikalla sillä tankkaaminen ei välttämättä onnistu ainakaan aukioloaikojen ulkopuolella. Myös rulla vessapaperia hanskalokerossa on pelastanut monta tilannetta alkaen huuruisesta tuulilasista ja päättyen kansallispuiston parkkiksen ulkohuusiin :D

  Re: Mitä autossa tarvitaan?

Lähettäjä: - 
Päivämäärä:   25.11.20 18:33:05

Kaapelit on hyvä olla matkassa

  Re: Mitä autossa tarvitaan?

Lähettäjä: .. 
Päivämäärä:   25.11.20 18:44:29

Mullakin on aina autossa rulla talouspaperia, pelastanut monet kerrat jo ihan niistämisestä lähtien.
Pakkaspäiviksi joku peite tuulilasille, jonka voi heittää siihen ajon jälkeen jotta aina ei tarvi skrapata lasia. Itellä siinä käytössä vanha fleecehuopa. Kesäisin se toimii kätevästi mukana kulkevana piknikhuopana.
Silikonipuikko oven tiivisteille, jos niillä on taipumusta jäätyä kiinni kuten omassa autossani. Siinä vesi valuu katolta oven ylätiivisteelle, joka sitten jäätyy kiinni jos seuraavana päivänä onkin pakkasta. Saa sen kyllä auki tiivisteitä painelemallakin, mikäli nyt ei ole aivan umpeen jäätynyt.

  Re: Mitä autossa tarvitaan?

Lähettäjä: Lumimobiili 
Päivämäärä:   25.11.20 18:48:25

Tuo hinausköysi itseasiassa on, sen unohdin!

Kiitos tosi hyvistä huomioista. Paperirullan vein jo eteiseen odottamaan autoon viemistä, ei ollut tullut mieleenkään noin simppeli perustarve.

  Re: Mitä autossa tarvitaan?

Lähettäjä: .. 
Päivämäärä:   25.11.20 18:58:00

Moottoriöljyä, jarrunestettä ja pikku purkki jäähdytinnestettä

  Re: Mitä autossa tarvitaan?

Lähettäjä: nuu 
Päivämäärä:   25.11.20 18:59:04

Minulla on em lisäksi myös saha, että pääsee kotiin/kotoa, jos on puita kaatunut tielle, niinkuin joskus käy.

  Re: Mitä autossa tarvitaan?

Lähettäjä: K 
Päivämäärä:   25.11.20 18:59:59

Mies varusti uuden autoni pitkällä lumiharjalla (tarrakiinnityksellä, ettei seilaa jalkatiloissa), pienellä lumilapiolla (tarrakiinnitys takaluukun seinässä), takaluukun maton alla on myös (tehdasasenteisen subbarin ja viritinvahvistimen ohella) heijastinliivit, pitkä lämpökaapeli, varoituskolmio sekä ea-pakkaus. Turvavyöleikkuri/lasivasara on keskikonsoliin kiinnitettynä. Lisäksi itsellä kunnon kintaat hanskalokerossa. Luulen, että näillä pärjää hyvin pitkälle, kun auto on uusi, ja ajan pääsääntöisesti kehä kolmosen sisäpuolella päiväsaikaan. Lisäksi autossa on hätäsoittopainike 112:seen ja synkattu puhelin. Tosin painike toimii ilman puhelinta myös.

  Re: Mitä autossa tarvitaan?

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   25.11.20 19:00:08

Heijastinliivi tosiaan, jos itseltäsi auto hajoaa pimeällä tai satut onnettomuuspaikalle.

  Re: Mitä autossa tarvitaan?

Lähettäjä: K 
Päivämäärä:   25.11.20 19:02:56

Ai joo, vähintään 5K tallentava etukamera, takakamerakin hyvä, mutta sitä ei minulla vielä.

  Re: Mitä autossa tarvitaan?

Lähettäjä: —- 
Päivämäärä:   25.11.20 19:06:50

Kännykän laturi

  Re: Mitä autossa tarvitaan?

Lähettäjä: K 
Päivämäärä:   25.11.20 19:08:41

Ja tietty parkkikiekko (tai digitaalinen versio).

  Re: Mitä autossa tarvitaan?

Lähettäjä: Ennea 
Päivämäärä:   25.11.20 19:24:59

Sulakkeita ja polttimoita, näitä monesti joutunut vaihtamaan tien päällä. Tarvittavat nesteet. Puukko, kirves, haalari jos joutuu vaihtaan rengasta. Hanskat, rahaa. Koiran remmejä pari. Mustekaloja, kuormaliinaa, nippusiteitä. Ohtalamppu. Kaapelit. Vikakoodin lukija (ranskalainen....). Läjä hevostavaraa. Pyyhkeitä ja vanha lakana penkin suojaksi.

Ihan liikaa siis. Nesteet ja polttimot/sulakkeet tärkeimmät.

  Re: Mitä autossa tarvitaan?

Lähettäjä: --- 
Päivämäärä:   25.11.20 19:27:55

^ Hassua, mä meinasin lisätä listaan nuo polttimot ja sulakkeet, mutta poistin ne sitten kun tajusin, että en ole ikinä elämäni aikana loppujen lopuksi tarvinnut niitä, vaikka ne ovat kulkeneet mukana viimeiset 20 vuotta. Jo pelkästään polttimoiden vaihto autooni on sen verran työläs operaatio, että tien päällä en sellaiseen rumbaan ala ellei ole ihan ehdoton pakko.

  Re: Mitä autossa tarvitaan?

Lähettäjä: - 
Päivämäärä:   25.11.20 19:29:28

Heijastinliivi, lumiharja ja varoituskolmio löytyy. Muistaakseni vararengasta ei ole, mutta jotain tilpehööriä siellä takakontin alla on (työkaluja).

  Re: Mitä autossa tarvitaan?

Lähettäjä: Jep 
Päivämäärä:   25.11.20 20:08:27

Omista autoistani löytyy aina ensiapulaukku, heijastinliivi, puhelimen autolaturi, vararengas ja työkalut vaihtamista varten, otsa-/taskulamppu, parit hanskat, pitkävartinen skrapa harjalla, parkkikiekko, nenäliinoja, vähän rahaa, kynä ja paperia, sadevaatteet, varoituskolmio, puukko, lumilapio, talvella hiekoitushiekkaa, moottoriöljyä, tuulilasinpesunestettä, jäähdytinnestettä, fleecehuopa, jesaria, jätesäkkejä ja köyttä. Varoituskolmio on näistä ainut, mitä en ole tarvinnut viimeisen vuoden sisällö.

  Re: Mitä autossa tarvitaan?

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   25.11.20 21:32:59

Jep, et ole tarvinnut varoituskolmiota vaikka kaikkia muita?

  Re: Mitä autossa tarvitaan?

Lähettäjä: Minä vaan 
Päivämäärä:   25.11.20 21:43:42

Ensiapulaukut ei taida enää tänä päivänä olla muodissa ? Ihmisillä kännykät niin ambulanssit hälytetään nopeasti paikalle ja tärkeintä avunanto muuten.

  Re: Mitä autossa tarvitaan?

Lähettäjä: Jep 
Päivämäärä:   25.11.20 22:56:35

"Lähettäjä: .
Päivämäärä: 25.11.20 21:32:59

Jep, et ole tarvinnut varoituskolmiota vaikka kaikkia muita?"

Niin? Autoni ei ole jäänyt tielle, joten mihin olisin sitä tarvinnut?

  Re: Mitä autossa tarvitaan?

Lähettäjä: - 
Päivämäärä:   25.11.20 23:35:19

Minä en ole tarvinnut varoituskolmiota vielä koskaan, vaikka takana on jo yli miljoona ajettua kilometriä. Autosta se kuitenkin löytyy sekä lisäksi:

Puukko, kirves, taskulamppu, heijastinliivi, vararengas, tunkki, rengasavain, saappat, villasukat, muutamia lämpöisiä hanskoja, talvella pipo, ylimääräisiä takkeja/puhtaita loimia päälle lämmikkeeksi, narua/liinaa, talouspaperia, muovipusseja, kännykän laturi, lukkosulaa, skrapa harjalla, 20 euron seteli. Varoituskolmiota lukuunottamatta kaikkia muita on tarvittu. Kesäaikaan pidän useimmiten myös vesipulloa mukana. Pyrin siihen, että autolla liikkuessa sekä tankki, että kännykän akku on vähintään puoliksi täynnä.

  Re: Mitä autossa tarvitaan?

Lähettäjä: Sunflower 
Päivämäärä:   26.11.20 02:08:21

Mulla on edellä mainittujen lisäksi hanskakokerossa pari särkylääkettä.

  Re: Mitä autossa tarvitaan?

Lähettäjä: ... 
Päivämäärä:   26.11.20 02:15:49

Autosta riippuen jo mainittujen lisäksi silikonia ovien tiivisteisiin, niin eivät jäädy. Mä ostin silikonipuikon sen jälkeen, kun kapusin takaluukusta autooni sisään, koska kaikki muut ovet olivat jäätyneet kiinni :D Kaikissa autoissa ei tätä ongelmaa ole.

  Re: Mitä autossa tarvitaan?

Lähettäjä: .. 
Päivämäärä:   26.11.20 05:07:50

Litran purkki moottoriöljyä, lasinpesunestettä sekoitettuna vähintään 2litraa, lukkosula taskuun ja pala paperia, jarrunestettä pidän tarpeettomana.
Kännykkälaturi ja testaa että se sitten oikeasti lataa.
Vilkun polttimoita, sopivia sulakkeita.

  Re: Mitä autossa tarvitaan?

Lähettäjä: hm 
Päivämäärä:   26.11.20 11:13:11

Öljyä ja lasinpesunestettä pakkasille sopivana, kännykkälaturi, sulakkeita, heijastinliivi ja taskulamppu sen pakollisen ensiapulaukun lisäksi. Sen lisäksi autossa aina pidettävä toppatakki ja hanskat vähintään, jos sattuu jäämään jonnekin korpeen ja hinausauton/avuntulo kestää. Varabensakannu myös hyvä olla ja siinä aina polttoainetta vähintään sen 5l. Muilta tullutkin hyvää listaa, myös turvavyöleikkuri hyvä olla kuskin puolen aurinkolipassa.

  Re: Mitä autossa tarvitaan?

LähettäjäNn 
Päivämäärä:   26.11.20 11:20:15

Puukko, pari kynää ja varuiksi paperisia vakuutusyhtiön vahinkokaavakkeita.

  Re: Mitä autossa tarvitaan?

Lähettäjä: puup 
Päivämäärä:   26.11.20 21:23:02

Te, keillä on taskulamppu autossa: kauanko talvella kestää taskulampussa patterit, jos lamppu on jatkuvasti autossa? Itse kuljetan (muistaessani) otsalamppua mukanani, mutta kylmässä autossa en sitä säilytä. Näppärämpää ois, jos lamppu ois pysyvästi autossa, jos pimeällätulee kotiin ja otsalamppu on kotona sisällä.

  Re: Mitä autossa tarvitaan?

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   26.11.20 21:36:49

Mun autosta löytyy: parkkikiekko, varoituskolmio, vararengas ja vaihtovälineet, ensiapulaukku, talouspaperirulla, pieni paketti kosteita siivousliinoja, muutama kolikko parkkimaksujen varalta, villaviltti ja puhelimen latauspiuha.

  Re: Mitä autossa tarvitaan?

Lähettäjä: Hmm 
Päivämäärä:   26.11.20 21:37:01

Renkaaseen ”kamelinpaska”
Auttaa paljon jos ei osaa rengasta vaihtaa

   Ylös ⇑   


  
 Vastaa viestiin
 Nimi:       [poista tiedot]
 Sähköpostiosoite:

 Jos annat sähköpostiosoitteesi, se näkyy viestissäsi.

 Otsikko:
   
Hevostalli.net ei vastaa keskusteluryhmissä käytävän keskustelun sisällöstä.