Kirjoita uusi viesti  |  Alueen etusivu  |    |  Etsi  Alas ⇓   
  Lumimehtän eläinrääkkääjät

Lähettäjä: .2 
Päivämäärä:   25.11.20 11:31:53

Facessa leviää video, jossa ellit ovat määränneet koko tilallisen (n. 150) lehmiä samantien lopetettavaksi. Ilman mitään varoituksia, korjauskehoituksia yms.

Tietääkö joku tästä enemmän? Helmikuussa tapahtunut. Aika hurjalle toiminnalle kuulostaa.

  Re: Lumimehtän eläinrääkkääjät

Lähettäjä: Joo 
Päivämäärä:   25.11.20 11:34:17

"Ilman mitään varoituksia, korjauskehoituksia yms." Uskoo ken tahtoo...

  Re: Lumimehtän eläinrääkkääjät

Lähettäjä: ... 
Päivämäärä:   25.11.20 11:41:02

Lähdin selvittämään asiaa ja kysyin jo Oulun käräjäoikeudelta papereita tätä päätöksestä (eläintenpitokielto) niin sieltä vastattiin nopeasti, ettei miehen nimellä ole mitään asiaa vireillä eikä ratkaistuna mikä liittyisi tähän helmikuussa 2020 tapahtuneeseen eläinten lopetukseen.

Laitoin viestiä juuri alueen valvontaeläinlääkärien sähköpostiin kysyäkseni, missä käräjäoikeudessa eläintenpitokielto sitten on annettu jos ei kerta Oulussa. Mutta en osaa sanoa, vastaavatko tällaisiin kysymyksiin vai onko tämä ihan salassapidettävää tietoa.

  Re: Lumimehtän eläinrääkkääjät

Lähettäjä: -- 
Päivämäärä:   25.11.20 11:56:12


Tää tila oli lypsykarjatila, eli sieltä lähtee joka toinen päivä maitoa meijeriin ja videolla isäntä mainitsi ilmoittaneensa jonkun kymmenen eläintä teurastamoon, eli tila on sinällään koko ajan elintarvikelaadullisessa syynissä.

Jäin vaan miettimään olisiko jommassa kummassa ollut ongelmaa josta on sitten ilmoitettu eläinlääkärille. Maidonlaatu tai lihan laatu...nää on Suomessa niin tarkoin valvottuja, että jos tuotannossa tapahtuu mitä vaan notkahduksia, niin siitä kyllä tilalta kysellään että mites nyt näin ja jos mitään ei tapahdu ei esim enää haeta maitoa tilalta tai eläimiä vastaanoteta teurastettavaksi. Tämä niinkuin yleisesti.

Isäntä vaikutti olevan paikallisessa MTK:ssa. En usko että ihan ääneti olisi MTK jos kyse on tapauksessa joka on täysin virkamiesten masinoima ja ELL mielivaltaan perustuva. Ei eläinlääkäreillä nyt niin paljon valtaa ole.

  Re: Lumimehtän eläinrääkkääjät

Lähettäjä: emäntä 
Päivämäärä:   25.11.20 12:37:46

Minä olen kuullut tuosta tapauksesta että tilallisella oli kuulemma ollut jaksamisongelmia( paljon lapsia ja vieläpä useat kaksoset) ja homma oli päätetty lopettaa ihan tilallisten omasta tahdosta ja vieläpä niin että ihan ajoissa ennenkuin homma menee ihan lopullisesti päin persettä.
Onko minulla sitten väärää tietoa tai värristeleekö joku näitä juttuja?

  Re: Lumimehtän eläinrääkkääjät

Lähettäjä: .. 
Päivämäärä:   25.11.20 12:42:21

^ Siis kun mulle tuli heti videosta mieleen että siinä nyt on vain kävelty tyhjässä navetassa ja keksitty tarinoita! Mutta kun isäntä on tai on ainakin ollut paikallisessa kunnanvaltuustossa, niin miten se keksisi tuollaisia juttuja.. eivät varmasti auta tuolla uralla

  Re: Lumimehtän eläinrääkkääjät

Lähettäjä: -- 
Päivämäärä:   25.11.20 12:44:11

Facessa liikkuu siis Maaseutumedian (ei mikään luotettavin media) video "viranomaistoiminnasta nyky-Suomessa" jossa isäntäpari kertoo videolla kokemastaan mielivallasta ja nimetään valvontaeläinlääkäreitä nimeltä.

Jos totuus on tuo mitä emäntä tuossa kirjoittaa, niin melkoista mustamaalausta viranomaisia kohtaan, koska tosiaan vaikutti melko uskomattomalta (aikautalun suhteen, että ELL voi vaan yhtäkkiä pärähtää tilalle ja määrätä elukat heti lahtiin)

  Re: Lumimehtän eläinrääkkääjät

Lähettäjä: Viiniliini 
Päivämäärä:   25.11.20 12:44:35

Laittakaa linkkiä videoon..

  Re: Lumimehtän eläinrääkkääjät

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   25.11.20 12:49:31

Kunnollisia hyviä ihmisiä ovat, voimia heille!

  Re: Lumimehtän eläinrääkkääjät

Lähettäjä: -- 
Päivämäärä:   25.11.20 12:52:00

https://www.facebook.com/maaseutumedia/posts/3369648609800929

  Re: Lumimehtän eläinrääkkääjät

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   25.11.20 13:03:10

Eläinlääkäri on vaitiolo velvollinen tuollaisissa asioissa. Eli häneltä on turha kysellä tuollaista asiaa.

Oon ymmärtänyt että kotieläinten huonosta kohtelusta ensin huomautetaan.
Sitten annetaan määräyksiä laittaa paikat ja eläinten olo kuntoon.
Huonokuntoiset eläimet voisaan määrätään lopetettavaksi Jne.

Eli jos eläinten hyvinvoinnin laittamiseksi kuntoon ei tehdä riittävästi, niin tuo
eläinten pitokielto voidaan annataan jossain vaiheessa.

Usein näillä huonosti hoidetulla tiloilla maidonlaatukin voi olla huono.
Ja meijeri voi keskeyttää maidon vastaanoton, kun tila ei saa maidonlaatua kuntoon.

  Re: Lumimehtän eläinrääkkääjät

Lähettäjä: ... 
Päivämäärä:   25.11.20 13:08:57

Eläintenpitokiellon voi antaa vain oikeus, ei eläinlääkäri tai valvontaeläinlääkäri. Tapausta ei kuitenkaan ole puitu käräjäoikeudessa (ainakaan Oulun käräjäoikeudessa, johon se kuuluisi).

  Re: Lumimehtän eläinrääkkääjät

Lähettäjä: ... 
Päivämäärä:   25.11.20 13:13:22

^ Kuuntelin videon uudestaan, eläintenpitokiellon olikin antanut eläinlääkäri (videolla on mainittu tämän ellin nimi) suullisesti.

  Re: Lumimehtän eläinrääkkääjät

Lähettäjä: .2 
Päivämäärä:   25.11.20 13:18:16

Oliko tapaus tuoreeltaan missään uutisissa? Kyllähän noista yleensä uutisoidaan valtamedioissakin.

  Re: Lumimehtän eläinrääkkääjät

Lähettäjä: M 
Päivämäärä:   25.11.20 13:31:49

Valvontaeläinlääkäriltä voi pyytää mihin tahansa tilaan (hevos- nauta- minkki- kana jne) liittyen tietoja (pöytäkirjan) jos tilalla on tehdyn tarkastuksen jälkeen havaittu eläinsuojelulainsäädännön rikkomuksia. Mutta käsittääkseni tapauksen tulee olla loppuun käsitelty, jos asia on kesken ei tietoja saa. Tietoja ei myöskään saa jos tilalla ei ole havaittu lainsäädännön rikkomuksia vaikka tarkastus tai tarkastuksia olisi tehty.

Muuten ell ei saa keskustella tilan asioista vaan ell ja virkamiehiä sitoo vaitiolovelvollisuus

  Re: Lumimehtän eläinrääkkääjät

Lähettäjä: Skise 
Päivämäärä:   25.11.20 13:50:29

Eiköhän tämä ole vielä poliisin tutkinnassa, eli mitkään lopulta periaatteessa julkiset paperit eivät vielä ole julkisia. Mä veikkaan, että tuo mitä isäntä kutsuu "eläintenpitokielloksi" on ollut valvontaeläinlääkärin suullinen ilmoitus, että aikoo määrätä eläimet pois tilalta ja isännälle viimeinen mahdollisuus myydä vielä ok-kuntoisia eloon. Koska viranomaisethan niitä eivät yleensä ala kauppaamaan vaan silloin kaikki menevät teurastamoon tai lopetettavaksi (ja jos joukossa vielä on kelvollisia eläimiä, niistä saa kuitenkin paljon paremman hinnan eloon myydessä).

  Re: Lumimehtän eläinrääkkääjät

Lähettäjä: .. 
Päivämäärä:   25.11.20 13:52:52

Onko oikeasti eläinlääkärillä oikeus tappaa eläimet ilman tuomiota?

  Re: Lumimehtän eläinrääkkääjät

Lähettäjä: Viiniliini 
Päivämäärä:   25.11.20 13:54:58

Tarinalla aina kaksi puolta. Surullista on. Olisivatpa tilalliset älynneet kuvata eläimiään ja tilojaan vielä eläinten ollessa siellä, jos asiat oli oikeasti hyvin olisi heillä ollut todisteita. Hullua tämä touhu on, toiset saavat pitää vuosia surkeissa oloissa eläimiään ja toisilta määrätään heti lopetettavaksi vaikka aihetta ei niin paljon olisi. Ei voi kun ihmetellä jos tarina yhtään pitää paikkansa :(

  Re: Lumimehtän eläinrääkkääjät

Lähettäjä: .2 
Päivämäärä:   25.11.20 13:59:38

Mutta miksi tämä on vaettu uutisissa silloin tapahtumien aikaan? Kyllähän tuosta olisi iltalehdet, mtv ja Ylekin repineet otsikoita "150 eläintä lopetettu laiminlyöntien vuoksi!!?!!"

  Re: Lumimehtän eläinrääkkääjät

Lähettäjä: Melekeen paikallin 
Päivämäärä:   25.11.20 14:01:00

Kyllä taitaa kyseessä olla totaalinen uupumus jota ei isäntäpari itse tunnista ja pysty näkemään siitä johtuen virheitä omassa toiminnassaa. Kuka tahansa burnoutin kokenut voi kertoa kuinka sekaisin sitä ihminen sen syövereissä on. Eivät varmasti ilkeyttään ole eläimiä huonosti pitäneet. Valitettava asia, mutta rumaksi menee jos julkisesti lähtevät ruotimaan.

  Re: Lumimehtän eläinrääkkääjät

Lähettäjä: .. 
Päivämäärä:   25.11.20 14:22:03

Vaikka on robottitila niin aika paljon on yhden ihmisen hoidettavia. Käytännössähän emäntä on kiinni lapsissa ja kaikki työt isännän harteilla.

  Re: Lumimehtän eläinrääkkääjät

Lähettäjä: Oleellisin tieto 
Päivämäärä:   25.11.20 14:34:11

Ihan komee navetta
Oleellisin tieto uupuu eli se keskituotos

  Re: Lumimehtän eläinrääkkääjät

Lähettäjä: - 
Päivämäärä:   25.11.20 14:38:50

Eläinlääkäri on videon perusteella antanut "suullisen eläintenpitokiellon" ja sitten isäntä hankkitunut eroon karjasta itse. Kuka tietää miksi hän ei jäänyt odottamaan virallisia papereita ja miksi vasta nyt tuo asian julkisuuteen. Eiköhän se ajallaan selviä.

  Re: Lumimehtän eläinrääkkääjät

Lähettäjä: B 
Päivämäärä:   25.11.20 14:46:24

Isäntä mainitsi videolla, että eläinlääkärit olivat heidän huomaamattaan? lahdanneet silti jonkun kymmenkunta eläintä pihaan jotka lapset olivat löytäneet. Joku oli vielä ollut vasikkansa kanssa. Kuulostaa kyllä tosi erikoiselta.

Jäin kyllä miettimään että tarinassa oli vähän aukkoja ja ehkä väärinymmärryksiä eli mitä ELL on lopulta sanonut ja mitä on tapahtunut.

Olisi mielenkiintoista tietää esim tilalta lähteneen maidon määrä ja onko sillä (sen mahdollisella vähyydellä tai laadulla) ollut vaikutusta siihen, että tilalle on tullut ylipäätään ELL käymään isännän mukaan täysin varoittamatta.

  Re: Lumimehtän eläinrääkkääjät

Lähettäjä: Xc 
Päivämäärä:   25.11.20 15:31:20

Eikös näitä samantyylisiä tapauksia ole täälläkin puitu jo aiemmin. Ell joukkoineen käynyt tappamassa eläimet ilman syytä.

  Re: Lumimehtän eläinrääkkääjät

Lähettäjä: .... 
Päivämäärä:   25.11.20 15:44:27

No joopa joo, ihan varmaan pahat tappajaeläinlääkärit käyvät kiusaamassa viattomia navetallisia. Näinhän se aina menee, hyvin realistista ja uskottavaa.

Kätevästi kun eläinlääkärit eivät voi vaitiolovelvollisuuden takia kommentoida asiaan mitään, joten isännät ja emännät saavat sepittää mitä tahtovat.

  Re: Lumimehtän eläinrääkkääjät

Lähettäjä: ..... 
Päivämäärä:   25.11.20 16:12:37

Tätä tapausta on huono kommentoida ilman faktoja.
Mutta mitä nyt vuosien varrella seuraillut touhua niin ei tuo nyt mikään mahdottomuus ole...

  Re: Lumimehtän eläinrääkkääjät

Lähettäjä: Aave 
Päivämäärä:   25.11.20 16:22:09

Näitähän on nyt ihan pilvin pimein. Suurisuisimmat vouhkaa jatkuvasti kuinka ellit ja vellit tehneet niin kovin väärin, ilman mitään syytä. Vaan, kun näkee niitä kuvia ja videoita, niin aika äkkiä ymmärtää että eihän ne nyt ihan niin vapaamielisesti ole toimineet - vaikka en toki sitä puolusta että oikein olisi tehty.

Surullisia tapauksia kaikki, eläinten kannalta. Ne, jotka jaksaa puhua eläinten hyvinvoinnista, poljetaan maahan ja haukutaan pystyyn, koska laki sanoo sitä ja laki sanoo tätä, joten mitään väärää ei "eläinrääkkääjä" ole tehnyt. Viis veisataan se, että kyseessä oikeasti on eläimet ja niiden hyvinvointi on muutakin kuin lakikirjan pykälien lukeminen ääneen. Toki kun lakia ei rikota, niin tappotoimet nopealla aikataululla ovat aika radikaaleja ratkaisuita.

Itse olen hyvinkin läheltä joutunut seuraamaan yhtä vastaavaa tapausta eri eläinlajin kanssa ja siitä huomaa todella hyvin, kuinka nämä tilalliset sokeutuvat omalle toiminnalleen.

  Re: Lumimehtän eläinrääkkääjät

Lähettäjä: Minä vaan 
Päivämäärä:   25.11.20 16:28:29

No totuus voi olla ihan mitä vaan. Tietty jos tilalla alkaa rehut olla loppu niin elli voi määrätä lopetettavaksi.
Lypsyrobottinavetat aika hurjia, ei voi nukkuakaan rauhassa vaan kännykkä herättää jos lypsimet potkittu maahan ja lypsyt katkolla :( Hirveösti eläimiä, rehuntekoa , poikimisia vaikka mitä. En ihmettele jos palaa loppuun. Eun mukana tuli tilakokojen ja eläinmäärien kasvu. Itsellä ollut pienehkö lypsykarja ja en nykyajan valtavia laitoksia haluaisi, valtavat investoinnit yms huh.

  Re: Lumimehtän eläinrääkkääjät

Lähettäjä: - 
Päivämäärä:   25.11.20 16:29:05

Nämä eläinuskonnon fanaattiset edustajatko eivät ole sitten?

  Re: Lumimehtän eläinrääkkääjät

Lähettäjä: hj 
Päivämäärä:   25.11.20 16:39:17

Eläinkääkärillä on vaitiolovelvollisuus, mutta käräjäoikeuden päätökset ovat julkista tietoa. Sehän ei voi pitää paikkaansa, että ihan noin vaan ellin päätöksellä on lopetettu iso karja. Ajatelkaa nyt, kuinka kova homma on rahdata 150 eläintä teurastamoon tai lopettaa tilalla ja kuljettaa raadot Honkajoelle.

  Re: Lumimehtän eläinrääkkääjät

Lähettäjä: xxx 
Päivämäärä:   25.11.20 18:07:18

Näitähän on sattunut useamminkin, poliisit käyneet valvontaeläinlääkärin ohjeistuksella ampumassa eläimiä häkkeihinsä. Tuommoinen lopetushan on eläinsuojelulain vastaista, kuten noiden nautojenkin lopetus. Eläin pitäisi pitää erillään muista lopettaessa, eikä saisi nähdä lajitovereidensa kuolevan. Tuliaseella ampuminen on myös väärä tapa lopettaa.

  Re: Lumimehtän eläinrääkkääjät

Lähettäjä: - 
Päivämäärä:   25.11.20 18:07:40

Siis ymmärsinkö, että tilalla oli 150 eläintä, joista 70 myytin eloon? Ja n. 10 tapettiin tilalle? Menikö siis 80 teurastamolle?

Itse tiedän, että eläinlääkärit voi kehottaa tekemään ns. "Vapaaehtoisia elsuja", eli tilalle menee samaan aikaan ell, teurastamon edustaja, välitys- ja teurasautot ja välitysautoon pistetään ne vasikat, jotka menevät muualle kasvamaan ja ne, jotka eivät täytä kriteereitä, jää tilalle lopetettavaksi. Onhan se nyt selvä, että jos 10 ei ole teurasautoon kelvannut, niin vikaa on. Sitä paitsi viimesillään kantavaa ei todellakaan saa pistää autoon poikimaan.

Sitä paitsi olen itse nähnyt, kun vasikka ei saa kunnolla ruokaa eikä se KASVA, niin sekin on eläinrääkkäystä. Vasikka saattaa näyttää ihan hyvinvoivalta kuvissa, mutta tarkemmin katsoen on hyvin pienikokoinen ikäisekseen. Kuvilla saadaan hämättyä.

  Re: Lumimehtän eläinrääkkääjät

Lähettäjä: Minä vaan 
Päivämäärä:   25.11.20 18:19:05

Lääkityt ei tietty kelpaa teurasautoon, esim utaretulehdus ja antibiottikuuri.

  Re: Lumimehtän eläinrääkkääjät

Lähettäjä: Qw 
Päivämäärä:   25.11.20 18:27:57

Jäi vähän aukkoja tuohon tarinaan eli mikä tilanne on tilallisten mielestä oikeasti ollut? Jos kaikki olisi hyvin, ei kai yhtäkkiä kirkkaalta taivaalta tulleesta Ell käskystä laittaa eläimet lahtiin suostuta että juu selvä minäpä hävitän ne itse?

  Re: Lumimehtän eläinrääkkääjät

Lähettäjä: Niin 
Päivämäärä:   25.11.20 18:34:35

No eipä tuosta juuri mitään asiasta selvinnyt. Mutta kyllä itseä häiritsi että heillä oli yksinäinen poni tuolla, tilassa, joka ei erityisen hyvin siivotulta näyttänyt. Jotta mitäs ponille tapahtui? Tai mitä nuille eläimille ylipäätään tapahtui? Se mitä selvisi oli, että 10 eläintä lopetettiin, mutta mites ne loput 140? Kyllä noin iso karja yksin hoidettavaksi on raskas. 8 lasta ihan varmasti on vienyt emännän kaiken ajan.
Väsyminen on tosi surullinen asia ja siltähän tämä tapaus vaikuttaa.

  Re: Lumimehtän eläinrääkkääjät

Lähettäjä: nomadi 
Päivämäärä:   25.11.20 18:39:56

Luulisi, että tuon kokoisella tilalla vierailee eläinlääkäreitä niin usein, ettei huonontuva tilanne pääse tulemaan yllättäen?

  Re: Lumimehtän eläinrääkkääjät

Lähettäjä: Ritva 
Päivämäärä:   25.11.20 18:43:29

Jossain ryhmässä oli maininta et emännällä oli jo valmiiksi burnout ja isännälle oli jäänyt sekä lapset että lehmät eikä kunnalla ollut antaa lomittajan ennenkuin isäntä vietiin ambulanssilla sairaalaan, eläinlääkärien käyntien jälkeen 🤔

  Re: Lumimehtän eläinrääkkääjät

Lähettäjä: Kolikko 
Päivämäärä:   25.11.20 18:51:10

Jos lähdettäisiin tekemään faktaperusteista uutista aiheesta, voisi tarinoinnin seuraksi laittaa todisteita. Kuvat niistä 150 eläimen kunnosta helmikuussa. Kaikki eläinsuojelukäyntien pöytäkirjat. Viranomaisten mahdollisesti ottamat kuvat, en tiedä, kai ne saisi itselleen jos pyytää? Tuotosseurannan luvut, jotka kertoo lehmien terveydestä ja ravitsemustilasta. Teurastamon raportit, joista käy kyllä ilmi esim. Teurastettujen eläinten kuntoluokat.

Nyt on esitetty surullinen tarina, joka höystetty tietenkin lasten kärsimyksellä. Esitetään sympaattinen mies, joka kertoo olevansa nimetty eläinrääkkääjäksi. . No eihän hän näytä eläinrääkkääjältä, tavallinen mies, tavallinen perhe. Onhan tuo tapaus todella surullinen. Kriittinen ihminen kuitenkin jää miettimään, että mikä on eläinlääkärin motiivi tappaa 150 tervettä hyvinvoivaa lehmää? Nauttiiko eläinlääkäri päästessään tappamaan eläimiä ja alistamaan ihmisiä? Hakeutuuko eläinlääkärin ammattiin ihmisiä, jotka haluavat päästä käyttämään huvikseen viranomaisvaltaa ja tappamaan terveitä eläimiä? Etenkin jos vaihtoehtona olisi uusi koti? Vastaamattomia kysymyksiä jää paljon. Eikai nuo eläinlääkärit mitään provikoitakaan saa siitä, kuinka monta eläintä ehtii vuodessa tappaa tai määrätä tapettavaksi...

En tiedä tapauksesta mitään muuta kuin kyseisen videopätkän, enkä siis voi tietenkään kommentoida siihen liittyen mitään tai sanoa onko videolla koko totuus. Mutta yleisesti ottaen, ei ole temppu tai mikään valikoida uutiseen tai videolle juuri ne asiat, jotka siihen haluaa näkyville ja näin ollen saada vaikka vesi näyttämään viiniltä. Eläinsuojelu/lastensuojelu tms tapaukset on erityisesti sellaisia, koska toista näkökulmaa ei koskaan saada iltalehteen.

Oikeuspöytäkirjat taitaa tosiaan olla julkista tietoa ja ne voinee pyytää itselleen, jos juttu menee oikeuteen eli jos henkilöä esimerkiksi syytetään eläinsuojelurikoksesta tai jos määrätään eläintenpitokieltoa tms.?

  Re: Lumimehtän eläinrääkkääjät

Lähettäjä: Kolikko 
Päivämäärä:   25.11.20 19:00:08

Niin ja piti myös sanoa, että eihän tilalliset juuri koskaan tahallaan tarkoituksenmukaisesti rääkkää eläimiään. Mutta väsymys, kiire, ylityöt yms.. Rahapula, velat, koko elämä omassa pihapiirissä. Siinä sokaistuu sille mikä on hyvinvoiva eläin hyvinkin helposti. Ja tietysti se tuntuu käsittämättömältä, pahalta, epäoikeudenmukaiselta että sinne omaa elämäntyötä arvostelemaan tulee joku viranomainen kaavakepinon kanssa. Eikä eläinrakas ihminen usein pysty myöntämään itselleen, että on aiheuttanut eläimille kärsimystä tai laiminlyönyt niitä. Menee helposti defenssi päälle ja uskotaan siihen omaan tarinaan ihan täysillä.

  Re: Lumimehtän eläinrääkkääjät

Lähettäjä: Vihreä 
Päivämäärä:   25.11.20 19:01:09

Ei normi ellillä ole oikeutta lopettaa eikä antaa eläintenpito kietoa,
Siihen tarvitaan pikkasen isompikenkäsen päätös kuin normi elli.

  Re: Lumimehtän eläinrääkkääjät

Lähettäjä: x 
Päivämäärä:   25.11.20 19:30:41

Onneksi kaikki 150 ei mennyt Honkajoki Oy:lle. Olis tullut ERITTÄIN kalliiksi. Nimim. ex-työntekijä

  Re: Lumimehtän eläinrääkkääjät

Lähettäjä: å 
Päivämäärä:   25.11.20 19:42:26

Eikö tuo mene jo kunnianluokkauksen puolelle mainita eläinlääkäreitä nimeltä?

  Re: Lumimehtän eläinrääkkääjät

Lähettäjä: abc 
Päivämäärä:   25.11.20 20:26:42

Fb kommenteissa oli että alueella ei muutkaan eläinten omistajat kovin tyytyväisiä ole alueen ell...
Varmaan kova kysyntä tämän tilan pelloista kun elukat lähteneet

  Re: Lumimehtän eläinrääkkääjät

Lähettäjä: Video 
Päivämäärä:   25.11.20 20:29:33

Videolla ikkunoiden ympärillä seinät aivan paskassa isäntäväen pään korkeuteen ja silti lattioilla uutta purua... Vaikuttaa et on yritetty siivota videota varten, hyvin heikosti jos elukat olleet jo yli puoli vuotta pois.. Myös jutut kuulostaa epäuskottavilta.. Erittäin helppo kerätä säälipisteitä kun ell ei omaa kantaa voi julkaista..

  Re: Lumimehtän eläinrääkkääjät

Lähettäjä: Ennea 
Päivämäärä:   25.11.20 20:43:49

Outo juttu, haisee hiukan. Tilallisilla lienee asiakirjat käynneistä ja luulisi nyt jotain kuviakin löytyvän eläimistä. Ne jutun yhteyteen sekä mukaan lomittajat todistamaan että eläimet voivat hyvin.

  Re: Lumimehtän eläinrääkkääjät

Lähettäjä: ... 
Päivämäärä:   25.11.20 20:44:56

Valvonta-eläinlääkärit ei ole mitään kaikkein suosituimpia eläinlääkäreitä, koska näkevät työssään tosi paljon sellaista mikä kuormittaa ja toisaalta kun heidän tehtävä on viedä niitä ikäviä uutisia ihmisille jotka eivät ehkä edes näe sitä omaa ahdinkoaan.

Ulosannissa voi olla korjattavaa ja toimintatavat voisivat olla ns vähän ”ymmärtävämpiä” mutta en usko hetkeäkään että kun tällainen ell tulee paikalle ekan kerran, kaikki eläimet määrätään heti poistettavaksi tilalta ja osa vielä ammutaan, jos kyse ei ole vakavasta tilanteesta.

  Re: Lumimehtän eläinrääkkääjät

Lähettäjä: Piip 
Päivämäärä:   25.11.20 20:53:08

Mitenhän ponille kävi? Ammuttiinko sekin?

  Re: Lumimehtän eläinrääkkääjät

Lähettäjä: Jepjep 
Päivämäärä:   25.11.20 22:13:24

Itse käytän kyseisen eläinlääkärin palveluja, niin töissä kuin vapaallakin. On osaava ja mukava, enkä kyllä löydä moitteen sanaa ammattitaidosta. Samaa mieltä myös muut tutut (tilallisia ja hevosihmisiä).

  Re: Lumimehtän eläinrääkkääjät

Lähettäjä: Uusimaa 
Päivämäärä:   25.11.20 22:26:14

Tässä olisi kyllä myös lastensuojeluilmoituksen paikka. Jo huoli lasten hyvinvoinnista riittää siihen, että joku ulkopuolinen asiantuntija arvioi tilanteen myös lasten kannalta. Vaikuttivat aika järkyttyneiltä eikä vanhemmilla ollut mitään suodatinta/ suojeluvaistoa tämän informaation jakamisessa heille ja julkisestikin. Ja näkyvät reppanat tuossa videossakin turvaa hakemassa ja yrittämässä vanhempien mielialaa piristää.

  Re: Lumimehtän eläinrääkkääjät

Lähettäjä: .. 
Päivämäärä:   25.11.20 22:31:43

Linkki videoon

  Re: Lumimehtän eläinrääkkääjät

Lähettäjä: .2 
Päivämäärä:   25.11.20 22:47:28

https://www.is.fi/perhe/art-200000547522

2017 perheestä juttu lehdessä. Ainakin tuossa eläimet näyttää hyvinvoivilta, toki kolmessa vuodessa voi asiat myös muuttua.

  Re: Lumimehtän eläinrääkkääjät

Lähettäjä: Uusimaa 
Päivämäärä:   25.11.20 22:49:18

Linkki on ylempänä kommenttiketjussa. Nimimerkki " -- " laittanut fiksusti.

  Re: Lumimehtän eläinrääkkääjät

Lähettäjä: Tiitu 
Päivämäärä:   25.11.20 22:55:01

Asiahan selviäisi, myös meille kyseisestä tilanteesta tietämättömille, kun olisi kuvia nähtävillä nälkiintyneista tai muuten huonosti hoidetuista eläimistä (eläimiä voi hoitaa huonosti muutenkin kuin pitämällä nälässä), tai sitten kuvamateriaalia hyvin hoidetuista ja voivista eläimistä. Itselle jäi videosta vähän hämmentynyt olo, juuri sen vuoksi ettei kuvamateriaalia esitetty videolla esiintyvän perheen väitteiden tueksi osoittamaan että kaikki on ollut hyvin.

  Re: Lumimehtän eläinrääkkääjät

Lähettäjä: Uusimaa 
Päivämäärä:   25.11.20 23:01:19

Kyllä on surullista kommentointia valtakunnan mediassa livelähetyksenä lasten kannalta. "Ensimmäisten kaksosten tuleminen oli järkytys" ja sitten tuli seuraavat kaksoset.. Rouva vaikuttaa tuossa jäsentyneeltä ja vielä tsemppi päällä olevalta, mutta herra varsin lääkärivastaiselta. Voin kuvitella hänen yhteistyökyvyn eläinlääkärin kanssa. Toinen, jota mietin on että voiko olla niin, että on liikaa luotettu naveta digitalisaatioon (joka jollain muillakin alueilla on selvästi mennyt nyt innostuksen myötä liian pitkälle) ja jätetty inhimillinen valvonta ja puuttuminen väliin.

  Re: Lumimehtän eläinrääkkääjät

Lähettäjä: - 
Päivämäärä:   25.11.20 23:23:29

Maajussit -ryhmässä kyllä muutamakin tuottaja nimenomaan kehui tuota eläinlääkäriä oikein osaavaksi ja asialliseksi.

Asioilla on aina kaksi puolta. Minua ihmetyttää, että nämä tilalliset eivät esitä ollenkaan dokumentteja/kuvia. On vain näiden sana ja toinen osapuoli on vaitiolovelvollinen.

  Re: Lumimehtän eläinrääkkääjät

Lähettäjä: Uusimaa 
Päivämäärä:   25.11.20 23:35:30

Varsin huomionhakuinen, skandaalinkäryinen ja marttyyriasennetta sisältävä on ollut kyllä asenne tuota videota tehdessä. Itse luulen, että tämä liittyy ko pikku kunnan paikallispolitiikkaan. Itselleni tämä tuli fb-feedeihin naapurikunnan puskaradioon ps-valtuutetun jakamana. Voi olla, että kääntyy tuo hannukarpomainen vääryyksien esiinnostaminen vielä tarkoitusperiä vastaan.

  Re: Lumimehtän eläinrääkkääjät

Lähettäjä: Miettii 
Päivämäärä:   25.11.20 23:38:32

Poni "löydettiin", lopetettiinko sekin? Välissä ollutta kylmäpihattoa ei löydetty... Se, että pihatossa on roiskeita ikkunoita myöten ei ole erikoista missään navetassa, tai merkki huonosta pidosta, lypsävän lehmän lanta on toisinaan juoksevaa ja lehmä paskoo myös liikkuessaan. Navetta pestään yleensä kerran vuodessa ja ei ainakaan kylmänä vuodenaikana.

Suomessa tietääkseni mikään viranomainen ei voi tulla ja ampua sinun eläimiä samantien, kaikki eläinsuojelutapaukset ottavat paljon aikaa. Onko tuolla käyty aiemmin ja kuinka useasti? Opastettu, ehdotettu, käsketty korjata tilanne?

  Re: Lumimehtän eläinrääkkääjät

Lähettäjä: — 
Päivämäärä:   26.11.20 04:53:25

Ihmettelen, ettei Maaseutumedia ole tehnyt tästä juttua omille sivuilleen. Siellä ei mainita tästä mitään. Ei silti, että ne siellä sivuilla olisi yhtään sen laadukkaampia artikkeleita - yksipuolisia näkemyksiä ja yhden viljelijän sanomisia, ei mitään suodatinta eikä faktojen tarkistusta kun ollaan ”maaseudun äänenkannattajia” ja halutaan tuoda esiin maaseudun ääni. Faktat silti pitäisi tarkistaa ja tuoda journalistisesti esiin myös todisteet.

Mutta on outoa että video tehdään faceen ja annetaan kyllä kaikkien mahdollisten ihmisten jakaa ja kommentoida ilman mitään tukea väitteille.

Kaikesta jää aina dokumentti kun virkamiesten kanssa puljaa. Ja kuvat niistä hyvinvoivista eläimistä jotka hullu ell lahtasi kavereineen kuten videossa annetaan ymmärtää.

Tää maaseutumedian toimittaja hyökkää muissakin kirjoituksissaan muitakin valvontaeläinlääkäreitä kohti usein ja koskaan ei hänen kirjoituksissa viljelijä ole tehnyt mitään väärää.

Uskon, että juuri tällainen kritiikitön kirjoittelu ja skandaalihakuisuus vahingoittaa viljelijäkuntaa eniten, varsinkin jos selviää myöhemmin, että tässäkään jutussa ei ole muistettu ihan kaikkia faktoja tuoda esiin.

Faktat olisi kiva juttu! Ja kuvat ja asiakirjat!

  Re: Lumimehtän eläinrääkkääjät

Lähettäjä: Allu 
Päivämäärä:   26.11.20 05:56:00

Nää on siitä ikäviä, että vain ”kärsinyt” osapuoli voi kertoa näkemyksensä. Mutta miettikääpä nyt miksi isompi joukko eläinlääkäreitä olisivat eläinten MYYNNIN/lteuraaksilaiton kannalla? Eiköhän ainoa syy ole eläinsuojelu ja tulossa oleva potentiaalinen katastrofi. Jota on epäilemättä edeltänyt jo sarja huomautuksia, kehotuksia jne.

Lypsylehmän elämä on juuri niin kuluttavaa kuin miltä termi kuulostaakin. Tuottamiseen sen pitää syödä ja märehtiä käytännössä melkein koko valveillaoloaika. Jos ruokaa ei ole, kunto tipahtaa todella nopeasti. Monilla maitotiloilla menee taloudellisesti huonosti, jos rehut on loppu tai niitä ei tuoteta itse, voi tilanne olla se, että rahaa ei vain ole ostaa rehua! Silloin ainoa vastuullinen teko on myydä eläimet eloon tai teuraaksi kun ne ovat vielä hyvässä kunnossa. Kymmenhenkisen perheen elättämiseen on luultavasti tarvittu iso karja -> asiat eskaloituvat nopeasti, eläinten kunto, ihmisten jaksaminen jne

  Re: Lumimehtän eläinrääkkääjät

Lähettäjä: .! 
Päivämäärä:   26.11.20 06:25:50

Ei tuo ponin tila näyttänyt ainakaan mitenkään vakuuttavalta.

  Re: Lumimehtän eläinrääkkääjät

Lähettäjä: - 
Päivämäärä:   26.11.20 06:44:27

Ihmetytti tuon ponin karsinan kehuminen, isännän mielestä ponilla oli hieno tila.

  Re: Lumimehtän eläinrääkkääjät

Lähettäjä: .. 
Päivämäärä:   26.11.20 06:52:17

Mitä sille ponille tapahtui?

  Re: Lumimehtän eläinrääkkääjät

Lähettäjä: - 
Päivämäärä:   26.11.20 06:53:26

Maajussit ryhmästä toisesta eläinlääkäristä:

"Se Elli on täys lahopää ei minkäänlaista maalaisjärkeä. Kamalaa on ollut hänen kanssaan toimia. Pelkkää paskaa saa vaan aikaiseksi eikä ymmärrä mistään mitään. Halvaantuneita elukoita se suoriltaan lopettaa. Ei tahdo lääkitä ja sarvien sahaus on absurdia johon hän ei halua osallistua. Mittanauha neitiä. Ja sitten neitin heppojen ja koirien pito itsessään. Ei mukamas vikaa lainkaan6 paskasilla kengillä juoksee ruokintapöyvällä jne..

Vuosia se kerkesi pahaa monelle aiheuttaa."

"Nyt onneks häipy seinäjoelle koko kakkapää.. kuspää.. muka rakastaa lehmiä.
On sellanen pikkupissis joka tänne kun 7v sit tuli kunnan ell, sai muut ell lähtemään pois(ja haukkuu kaikki kollegansa asiakkaille)ja ilmoitti että tuli tänne töihin vain jotta saa maksettua volvonsa.
Otti salaa kuvia tilallisten jääkaapeista jos oli yksiki lääkepullo ja raportoi eteenpäin. Ihan vaan koska kuspää..... ei ikkää suostunu antaa mitää lääkkeitä ilman että tuli käymään ja sai laskutettua käynnit ym vaikka tiesi tasan mihin lääke menossa. Niin paljon argh asioita.. mm. Päivystysvuorossaan ratsasti ja hoiti omia hevosiaan, eikä vastannut työpuhelimeen tai tullut heti hoitamaan elukkaa joka kuolemaisillaan vaikka ei ollut työtehtävässä vaan omiaan hoitamassa. Haukkuu asiakkaiden eläimet ja varsinkin hevoset koska hänellä itsellään on maailman kalleimmat konit #Jnejne"

Sitten puolustajat:

"meillä käydessään on ihan asiallinen /"

"Mulla ei kyllä oo Ellistä moitittavaa. Tosi asiallisesti sen kanssa hoitunut asiointi."

"Meilläkin asiointi Ellin kanssa sujunut erittäin hyvin! Tehokas eläinläkäri. Ei moitittavaa."

"Samoin meillä Elli käyny monesti ja on ollu aivan asiallinen teki naseva tarkin pariki kertaa"

"Määki ottaisin Ellin tänne millon vaan takasi. Aina menny kaikki hyvin sen kans."

Kamalaa kielenkäyttöä haukkujilla. Menee jo kunnianloukkaukseksi. Mulla on screenshotit jos kys. ell haluaa tehdä kunnianloukkauksesta jutun. Vähän vois haukkujat miettiä mitä kirjoittelee nettiin.

  Re: Lumimehtän eläinrääkkääjät

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   26.11.20 07:08:12

No jos ei päivystyksessä päivystä, niin sekin on todella kamala asia.

  Re: Lumimehtän eläinrääkkääjät

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   26.11.20 07:11:25

Samoin kuin se on hupsu, joka ei osaa ehkäistä tai hillitä himojaan kaksien kaksostenkaan jälkeen. Kukaan sellaista voi jaksaa.

Lapsilisien ym maksaminen aiheuttaa runsaasti kärsimystä, kun kannustaa tekemään lapsia joihin ei omia resursseja ole.

  Re: Lumimehtän eläinrääkkääjät

Lähettäjä: .. 
Päivämäärä:   26.11.20 07:12:41

Mitenkähän ton tilan lainojen maksu nyt etenee?

  Re: Lumimehtän eläinrääkkääjät

Lähettäjä: Siis 
Päivämäärä:   26.11.20 07:40:42

Ootteko nyt ihan varmoja että vaikka ihmiset tekevät virheitä ja ovat erehtyväisiä, kaikki eläinlääkärit tekevät kaiken aina oikein ja kohtuudella? Heille ei ikinä tule virheitä ja ylilyöntejä. Ovat Jumalasta seuraavia, ylöspäin?

  Re: Lumimehtän eläinrääkkääjät

Lähettäjä: Jepjep 
Päivämäärä:   26.11.20 07:51:09

Aina kyseinen ell. tuli paikalle, päivystävänäkin koskaan jättänyt tulematta.. Hyvin hoiti sektiot, halvauslehmien lääkitykset, hevosten raspaukset, impparit jnejne.
Eikä todellakaan ole ainakaan minun kuullen puhunut kenestäkään pahaa, eikä minun/muidenkaan tuttujen eläimiä koskaan haukkunut. Jos oli jotn mainittavaa jostain, niin asiallisesti ilmoitti oman näkemyksensä. Kritiikkiäkin kun pitää osata ottaa vastaan, eikä heti hyökätä silmille, jos joku antaa rakentavaa palautetta.

  Re: Lumimehtän eläinrääkkääjät

Lähettäjä: Niin 
Päivämäärä:   26.11.20 08:02:02

Kaikki tekevät virheitä, sortuvat ylilyönteihin, kaikista tekemisistään ei varmaan kukaan ole ylpeä.

Mutta en tämän videon perusteella lähtisi ekana lynkkaamaan eläinlääkäreitä, ennen kuin on täysin selvää mitä oikeasti on tapahtunut.

Ei eläinlääkäri voi sanoa, ihan salama kirkkaalta taivaalta,ensimmäistä kertaa käydessä, että 150 lehmää lähtee tästä pihasta nyt tänään pois ja niistä osa ammutaan ilman mitään ennakkovaroitusta jos tilan asiat on oikeasti olleet hyvin. Siihen en usko.

Kukaan ei voi tehdä niin isoa mokaa ilman seuraamuksia. Tästä olisi jo viimeistään maaliskuussa ollut niin isot jutut, että eläinlääkärien toimintaa olisi pitänyt oikeasti valvoa. Näin isoissa jutuissa on ihan puppua sanoa, että virkamiehet suojelisi toisiaan.

Videolla sanottiin, että ell oli antanut suullisen eläintenpitokiellon. Tekstinä kerrottiin että se on laiton. No tietenkin on kun ei sellaisia anna eläinlääkärit. Jos tämä on mennyt näin niin kyllä eläinlääkäri tuosta olisi joutunut vastaamaan.

Missään tästä ei ole kohistu vaikka isäntä ilmeisesti paikallisessa MTK:ssa luulisi tietävän että mtk:lla on lakimiehet ja aika iso koneisto taustalla jos virkamiesten kanssa on ongelmia tai ylipäätään jos on ongelmia.

Miksei asiaa ole viety MTK:n kautta eteenpäin (mtk:lla on esim välitä viljelijöistä- hanke jossa pyritään auttamaan esim väsyneitä viljelijöitä, joten vaikka omat resurssit olisi heikot luulisi että mtk pystyy viemään asiaa eteen päin) tässä on kuitenkin päädytty monta kuukautta myöhemmin tekemään ”vain” somevideo. Outoa. Tarinassa on aukkoja eikä ilman niiden täyttämistä voi sanoa tästä oikein juuta eikä jaata.

  Re: Lumimehtän eläinrääkkääjät

Lähettäjä: ... 
Päivämäärä:   26.11.20 08:07:11

Asia ei tosiaan ole Oulun käräjäoikeudessa edes vireillä. En tunne elsujuttuja, mutta eikö tämän tason juttu mene käräjäoikeuteen? Limingassa ammuttiin erään hevosten maahantuojan hevoset ja lampaat jokin aika sitten ja kyllä siitä eläintempitokieltoa tuli. Häntäkin tuolla videon kommenteissa puolustettiin vaikka tämäkin "apu" tuli eläimille ihan liian myöhään.

Jos jollain on tämän Ellin lääkeratsia mennyt tunteisiin niin hän on kyllä tiennyt että jääkaapussa on lääkkeitä, mitkä eivät sinne kuulu. Kunnian maajussi olisi vähin äänin myöntänyt virheensä ja pitänyt parempaa lääkekirjanpitoa jatkossa.

  Re: Lumimehtän eläinrääkkääjät

Lähettäjä: Niin 
Päivämäärä:   26.11.20 08:22:49

Tän tason jutut menee yleensä käräjäoikeuteen - jos eläimiä ei muuten saada tilalta pois.

Yleensä ensin tulee se käräjäoikeudet päätös ja vasta sitten saa elukat käydä viranomaisten voimin hakemassa pois. Eli tosi pitkä prosessi ylipäätään. Siltikin monelta on vaikea saada eläimiä pois ja niitä saatetaan siirtää toisten nimiin jne mikä vaikeuttaa asiaa.

jos tää homma sitten on tehty yhteisymmärryksessä esim teurastamon/meijerin, viljelijän ja ell kanssa on asia eri, eli kuten yksi kirjoittaja tuolla mainitsi kuulleensa, ett tila oli itse halunnut lopettaa eläintenpidon jaksamisongelmien takia niin eihän siinä silloin tarvita oikeuslaitosta. Silti on täysin mahdollista että huonokuntoisimmat täytyy lopettaa.

Mutta jos eläinlääkäri on toiminut ominpäin ja antanut omia ukaaseja ja tehnyt omia päätöksiä, suullisia eläintenpitokieltoja jne ja lopettanut eläimet just kun tila videolla kertoo, niin edelleen en usko että MTK olis ollut hiljaa ja kyllä tästä olisi jotain viitettä siellä käräjäoikeudessa että mediassa, koska silloin toiminta ei ole ollut sellaista mitä tuontason virkamies saa itse päättää ja touhuta

  Re: Lumimehtän eläinrääkkääjät

Lähettäjä: ope 
Päivämäärä:   26.11.20 08:25:00

"Suomessa tietääkseni mikään viranomainen ei voi tulla ja ampua sinun eläimiä samantien,"

Voi kuule. Näitä riittää!! Case Sastamalasta alkaen.

Lisäksi on tapauksia joissa virkamiehet nöyryyttää niin että ihminen vaan salaa asiat häpeän vuoksi.

  Re: Lumimehtän eläinrääkkääjät

Lähettäjä: Pallo 
Päivämäärä:   26.11.20 09:12:45

Valoita toki mikä on ”case Sastamala” en tunne tapauksia ihan vain tälleen keissipohjalta.

  Re: Lumimehtän eläinrääkkääjät

Lähettäjä: ... 
Päivämäärä:   26.11.20 09:22:58

Case Sastamala ja yövalojuttu (eri caset) löytyy kun hakee sivuja wayback machinella osoitteella http://justiceforall.suntuubi.com/

Tuo varsinainen sivu ei nimittäin ole enää toiminnassa koska Suntuubia ei ole enää.

  Re: Lumimehtän eläinrääkkääjät

Lähettäjä: ... 
Päivämäärä:   26.11.20 09:25:45

https://www.kaleva.fi/vakava-elainraakkays-paljastui-sastamalassa/2434241 tämän jutun mukaan eläimet olivat todella huonokuntoisia, "Justice for all" sivuston mukaan ne olivat hyväkuntoisia.

Tämä siis liittyen Case Sastamalaan. Omistajan ja eläinsuojeluviranomaisten näkemykset hyväkuntoisesta hevosesta eriävät ja pahasti.

  Re: Lumimehtän eläinrääkkääjät

Lähettäjä: Pallo 
Päivämäärä:   26.11.20 09:43:34

Ok eli Sastamalassa siis tapettiin hyväkuntoiset eläimet joilla oli asianmukainen pitopaikka ja joiden omistaja oli kokoajan tavoitetttavissa eikä niinkuin Kalevassa luki... no onhan hammaskeijukin olemassa.

  Re: Lumimehtän eläinrääkkääjät

Lähettäjä: ... 
Päivämäärä:   26.11.20 10:03:40

^ juuri näin. Eikä ollut laihoja hevosia, huonoja kavioita, talli ei ollut romahtanut navetta eikä riimutkaan olleet kasvaneet päähän kiinni. Sivustolla Justice for all on hevosten kuvia, on myönnettävä ettei yksikään niistä ollut mikään luuranko mutta jos eräässä kuvassa on nuori lv-ori, niin olisin itsekin veikannut sitä puolivuotiaaksi varsaksi, jolla on vennot vuohiset.

  Re: Lumimehtän eläinrääkkääjät

Lähettäjä: .... 
Päivämäärä:   26.11.20 10:05:42

Minä en ainakaan Ell syytä tämän videon perusteella, kun jos Isäntä on antanut luvan navetan tyhjentämiseen. Osa eläimistä oli mennyt pitoon ja osa normaalisti teuratamoon niin 150 eläimestä helposti 10 eläintä mitä ei teurastamo lain mukaan saa kuljettaa eikä voi ottaa teuraaksi. Ainoaksi vaihtoehdoksi silloin jää raadonkeräily ja eläimet pitää lopettaa ja varmasti eläimet on lopetettu asianmukasesti pulttipyssyllä tainuttamalla ja kaulavaltimo katkaisemalla.
Hyvä ettei tässä tapauksessa eläimet kuolleet nälkään niin kuin kyseisen valvontaeläinlääkärin alueella sattunut tapaus jossa n.80 nautaa kuoli talvella ulos nälkään kun isäntä ei jaksanut aukoa pyöröpaalein muoveja. Kyseisellä tilalla eläinlääkäri oli tuttu vieras mutta niin vain pääsi vahinko tapahtuun. Yleensä näissä tapauksissa viranomaiset on aivan liian pitkämielisiä ja eläimet kärsii vuosikaupalla.

  Re: Lumimehtän eläinrääkkääjät

Lähettäjä: Tirlittan 
Päivämäärä:   26.11.20 10:18:59

Eräällä tietämälläni oli isokin kennel ja hoitokoiria ja kun oli mennyt 'sukset ristiin' valvontaellin kanssa, niin kerran sitten 'hyökkäsivät aamunkoitteessa' porukalla ja veivät ja lopettivat , eikä kukaan kysellyt kuin jälkeenpäin että olivatkos nämä tuhansien rotukoirat siis kenen omia, tuli kallis astutus/hoitoreissu niille joiden otukset olivat paikalla vaan käymässä.

Toisessa jutussa mies sopi koiriensa hoidon ex-vaimolleen ja lähti ryyppyreissuun, tarhakoirat kyseessä, vaimo kävi aamulla ja kun iltapäivällä tuli uudelleen oli elli käynyt viemässä koirat, lopettanut ja syynä se kun omistaja oli mennyt ryyppyreissulle, kukaan ei kysynyt koirien vointia, hoitoa tai mitään päätöksiä, eli kyllä viranomaiset saavat tehdä mitä itse huvittaa ihmisten eläimillä.
-Mitä oikeuden päätös ketään enää hyödyttää kun perheenjäsenet ovat hätäteurastetut, voivoi vaan..?

Joku tuolla ihanasti viittasikin minun tapaukseeni, kuten aina kun rääkkäyksestä puhutaan, meillä ei ollut huonokuntoisia eläimiä, josta syystä saimme hukkauskäskyn mihin lystäämme viikon kuluessa tai sitten he hukkaavat kun pitopaikat eivät heidän silmäänsä miellyttäneet.
-Sitten vaan hukattiin, viisaampi ja rikkaampi olisi käyttänyt jollain uppo-oudolla ellillä tarkistuttamassa joka elikon, niin olisi saanut todistusaineistoa sitä 'rääkkäystä' vastaan, kun se oikeudenkäynti joskus sitten olisi..
-Mutta eipä siinä tuskassa ole aina viisas, eikä kellään olisi ollut sitä rahaakaan ja viranomaisen ottama valokuva roskakasasta riittää oikeudessa todistukseksi vaikka mistä, ihan siitä mitä kukin milloinkin haluaa..

  Re: Lumimehtän eläinrääkkääjät

Lähettäjä: M 
Päivämäärä:   26.11.20 10:22:34

"Nyt onneks häipy seinäjoelle koko kakkapää.. kuspää.. muka rakastaa lehmiä.
On sellanen pikkupissis joka tänne kun 7v sit tuli kunnan ell, sai muut ell lähtemään pois(ja haukkuu kaikki kollegansa asiakkaille)ja ilmoitti että tuli tänne töihin vain jotta saa maksettua volvonsa.
Otti salaa kuvia tilallisten jääkaapeista jos oli yksiki lääkepullo ja raportoi eteenpäin. Ihan vaan koska kuspää..... ei ikkää suostunu antaa mitää lääkkeitä ilman että tuli käymään ja sai laskutettua käynnit ym vaikka tiesi tasan mihin lääke menossa. Niin paljon argh asioita.. mm. Päivystysvuorossaan ratsasti ja hoiti omia hevosiaan, eikä vastannut työpuhelimeen tai tullut heti hoitamaan elukkaa joka kuolemaisillaan vaikka ei ollut työtehtävässä vaan omiaan hoitamassa. Haukkuu asiakkaiden eläimet ja varsinkin hevoset koska hänellä itsellään on maailman kalleimmat konit #Jnejne"

Se vaan on niin, että lääkkeitä ei voi määräillä miten tahtoo näkemättä koko eläintä. Lääkkeitä ei myöskään voi säilyttää miten vain ja tökkiä niitä tuotantoeläimiin (tai mihin vain eläimiin) aivan mielivaltaisesti. Siitä voi päätyä ell tosi isoihin ongelmiin jos lääkkeitä päätyy tankkiin tai teuraaksi menee eläimiä, joilla pitäisi olla vielä varoajat päällä. Tilallisen on niin helppo vierittää syyt ell niskoille, vaikka omalla huolimattomalla toiminnalla aiheuttanut ongelmat. Mitä tulee paskasilla saappailla ruokintapöydällä kulkemiseen niin itsekin joskus joutunut toimimaan näin, kun joka paikassa on niin @!#$ likaista ja ainoa saappaidenpesupaikka on tyyliin navetan takapihalla, ja joku homma ei vain voi odottaa ja lehmän äärelle päästävä. Mitä tulee puhelimeen vastaamiseen, niin aina se ei ole mahdollista jos on leikkaus kesken ja kädet eläimen sisuksissa kiinni.

Tämä koko juttu haiskahtaa kyllä aivan täysin väritetyltä. Tuollaista määrää eläimiä ei kukaan halua tai edes pysty määräämään yhdeltä seisomalta lopetettavaksi. Ja kuten sanottua niin laki eläinten kuljetuksesta määrää sen millaisia eläimiä voidaan teurasautoon ottaa. Tätä asiaa on aivan taatusti yritetty hoitaa parhain päin jo pitkään ja tilalliset ovat tasan tarkkaan saaneet kirjallisenakin ohjeet, mitä tulisi muuttaa. Valvontakäynneiltä tehdään kirjallinen raportti, minkä myös tilallinen saa, tämän jälkeen sovitaan milloin tehdään tarkastuskäynti mihin mennessä asiat pitää hoitua. Usein tätä ruljanssia käydään vuosiakin, ja jos mitään ei yksinkertaisesti ole tapahtunut, otetaan pakkokeinot käyttöön. Ja tästäkin on tilallisten kanssa aivan takuulla puhuttu. Tuollaiset tapaukset ovat painajaismaisia myös ell, kukaan ei halua että tuollaiseen tilanteeseen päädytään. Mitään provikoita ei tämmösistä jaella, ihan pähkähullua ajattelua.

  Re: Lumimehtän eläinrääkkääjät

Lähettäjä: ? 
Päivämäärä:   26.11.20 10:25:53

Tirlittan: hyvä tavaton! Mikä ihmeen juttu?

Näistä sekoista elleistä pitäisi olla musta lista julkisesti jossain. Ja tulisi olla lista missä lukisi joka kunnan kunnaneläinlääkärien nimet.

  Re: Lumimehtän eläinrääkkääjät

Lähettäjä: c'moon 
Päivämäärä:   26.11.20 10:31:57

Kumman paljon näitä väärinymmärrettyjä ja -kohdeltuja...Ja silti aina huudetaan, ettei valvota tarpeeksi.

  Re: Lumimehtän eläinrääkkääjät

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   26.11.20 10:33:37

Luonnevikaisia ei mikään estä olemassa kummallakin puolen aitaa.

  Re: Lumimehtän eläinrääkkääjät

Lähettäjä: Niin 
Päivämäärä:   26.11.20 10:41:53

Tässä 150 naudan tapauksessa epäilen vahvasti sitä, että eläinlääkäri olisi yhtäkkiä ilmoittanut eläinten hukkaamisesta tai huudellut eläintenpitokieltoa. Virkaell tietävät kyllä rajansa ja vaikutusmahdollisuutensa. Eivät voi lopetella eläimiä ihan miten sattuu jne. On varmasti tosi rankkaa noille ell suoriutua tehtävistään, koska työ on ihmisten koti-oloihin ja elinkeinoon puuttumista rankallakin kädellä. Itse en tunne yhtäkään eläinlääkäriä, joka nauttisi tällaisiin asioihin puuttumisesta. Ja by the way, olen puuttunut pariinkin eläinsuojelutapaukseen ammattini puolesta. Molemmissa eläimiä päätyi lopetettavaksi. Syystä. Eli olen paska ihminen.

  Re: Lumimehtän eläinrääkkääjät

Lähettäjä: - 
Päivämäärä:   26.11.20 10:58:44

Jaa että ell muka määrännyt eläintenpitokiellon - silti videolla näkyy, että tuottajalla on edelleen koiria.

Ehkä ell on maininnut, että jos eläimet jää ja niitä ei hoideta, niin SAATTAA asiat ajautua jopa eläintenpitokieltoon.

Me emme tiedä, koska on vain tuottajan näkemys asiasta.

  Re: Lumimehtän eläinrääkkääjät

Lähettäjä: .. 
Päivämäärä:   26.11.20 11:01:23

Miten sille ponille kävi?

  Re: Lumimehtän eläinrääkkääjät

Lähettäjä: P 
Päivämäärä:   26.11.20 11:03:54

Hepan mukaan isäntäparin nimissä ei ole ollut yhtään hevosta koskaan, joten joko se on laitettu lasten nimiin tai sitten se on ollut joku hoitoponi. Ilmeisesti se on elellyt ilman lajitoveria, eli ihan hyvä, että siitäkin on ymmärretty luopua.

Ja Hipposhan nyt ei omistajuudesta kerro mitenkään kokototuutta, kun omistajanvaihdoksia ei sinne tarvitse ilmoitella, mutta ei siis tosiaan näillä henkilöillä ollut sen mukaan mitään hevosta tai ponia.

  Re: Lumimehtän eläinrääkkääjät

Lähettäjä: i 
Päivämäärä:   26.11.20 11:04:06

Missä ohjelmassa se oli kun virkaell. määräsi terveet hyväkuntoiset lämmärit tappoon koska "niillä ei ole papereita eikä tulevaisuutta". Sen sijaan että olisi autettu paperiasioissa oli kiire kiilu silmissä päästä lahtaamaan hevoset.

  Re: Lumimehtän eläinrääkkääjät

Lähettäjä: i 
Päivämäärä:   26.11.20 11:05:19

Netissä myös video jossa Vihdissä terveet, lihavat hienokuntoiset naudat määrättiin samantien tappoon koska pihatossa yksi seinä avoin. Ulkona miinus kaksi ja naudat nauttivat lumisateesta leikkien.

  Re: Lumimehtän eläinrääkkääjät

Lähettäjä: P 
Päivämäärä:   26.11.20 11:13:58

^ Korjauskehotuksia on varmasti tullut ja isäntäväki on tiennyt, että näin tulee käymään jos tiloja ei korjata.

Mitä väliä sitten on enää millään eläinsuojelulailla ja tilavaatimuksilla jos ainoa kriteeri on että "eläin leikkii lumessa"? Kyllä mä ennemmin ostan lihani tilalta, jossa on paikat tiptop ja enemmänkin kuin vähän sinnepäin mutta "rakastan tosi paljon näitä nautoja".

  Re: Lumimehtän eläinrääkkääjät

Lähettäjä: .. 
Päivämäärä:   26.11.20 11:17:39

No ei varmasti kukaan lopet aeläimiä jotka elää kolmiseinäisessä pihatossa. Onhan niitäkin jotka elää kokonaan metsässä, ei niillä ole edes sitä kolmiseinäistä. Metsäsonnit.

  Re: Lumimehtän eläinrääkkääjät

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   26.11.20 11:18:18

Ja tuo asenne kuin P:n on juuri nykyajan vihreillä vikana. Pilkunnussinnan MM kisat. Mitäpä siitä onko kaikki oikeasti oikein jos se voidaan väkisin saada väännettyä ajatellen olemaan niin aivan hirveeen väääärin.

  Re: Lumimehtän eläinrääkkääjät

Lähettäjä: joo 
Päivämäärä:   26.11.20 11:25:52

Ottakaa huomioon myös se että tuo Maaseutumedia on täysin roskamedia. Sen jokaisessa jutussa on joku tekemällä tehty uhri. Jutut on skandaalinkäryisiä ja niin niiden täytyykin olla, jotta kyseinen media toimintansa rahoittaa. Lukekaapa muutama muu juttu kyseiseltä sivustolta, niin huomaatte, miten provosoivasti ja skandaalinhakuisesti ne on kirjoitettu. Niissä ei näytetä, kuin yksi puoli kolikosta.

Tämä tapaus, vaikka niin uskomattomalta, kuin se saadaan kuullostamaankin, voi pitää sisällään ihan mitä vain. Ei kukaan eläinlääkäri vaan marssi tilalle ja käske kaikkia eläimiä lopetettavaksi. Hyvin todennäköisesti taustalla on yrittäjien puolelta uupumusta, jopa masennusta. Kuinka muka isäntäväen huomaamatta voi joku porukka käydä ampumassa navetan taakse kymmeniä eläimiä?

Ja tästä eläinlääkäristä, että ilmeisesti täälläkin puhutaan vain yhdestä lääkäristä, josta nuita kokemuksiakin on jaettu. Jutussa on häärinyt kaksikin lääkäriä, joista vain toisen nimi on videolla mainittu. Nuo ihmisten kokemukset eivät välttämättä koske tätä nimeltä mainittua lääkäriä, jonka ammattitaidosta olen itsekin kuullut pelkästään hyvää karjaväen keskuudessa.

  Re: Lumimehtän eläinrääkkääjät

Lähettäjä: Oksa 
Päivämäärä:   26.11.20 11:34:47

Eläinten pitoa säätelee lait, niin yksinkertaista se on. Kuten myös valvovan ell toimintaakin, ja tarkastuskäynnistä alkavaa tapahtumaketjua. Ei liity mitenkään "vihreyteen". Näiden hommien taustalla tai ell toiminnan takana ei ole mitkään "musta tuntuu"-jutut. Se on ihan sama, vaikka kuinka tilallinen eläimiään "rakastaisikin", niin jos laki ei täyty niin siihen puututaan. Ja lukuisista eläinten pitoon liittyvistä asetuksista ja laeista huolimatta toiminta on välillä mitä on. On se kyllä ihme hommaa kuinka moni tilallinenkin on menossa jatkuvasti siitä mistä aita on matalin...

  Re: Lumimehtän eläinrääkkääjät

Lähettäjä: ... 
Päivämäärä:   26.11.20 12:27:41

Selvittelin asiaa vielä lisää ja sain tietää viranomaistaholta, että asia on Oulun poliisilaitoksella tutkinnassa.

Sieltä se siirtyy aikanaan syyttäjälle, joka päättää, nostetaanko syyte.

Eikös elsujutuissa mene helposti 2 vuotta ennen kun asiasta on käräjäoikeudesta päätös? eli ehkä reilun vuoden päästä kuullaan mitä tässä OIKEASTI kävi. Kannattaa varmaan laittaa tuo maaseutumedian video talteen, niin voi sitten aikanaan vertailla eri osapuolten näkemyksiä tapahtumista.

  Re: Lumimehtän eläinrääkkääjät

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   26.11.20 12:27:42

Kyllä se liittyy. Se lähtee ikävä kyllä paljonkin sen ammattihenkilön persoonasta, viitekehyksestä, asenteista, lähtökohdistan, käytöksestä, ja juuri siitä onko hän jokin nuori kettutyttö vaiko normaali ihminen. Ei se tarkoita, pitäisi olla välittämättä laista tai antaa "eläinrääkätä". Nuo ihmiset eivät vain näe mitään käytännönläheisiä asioita, maalaisjärkeä eikä mitään muuta kuin mustaa ja valkoista.

Sen tyylisiä ihmisiä, mikäli joku olisi pesemässä koiran vesikuppia juuri kun ovikello soi, tai jopa pesemässä lattiaa eikä se kuppi siksi olisi koiralla lattialla, koska se olisi juuri siksi nostettu lattialta pois tiskipöydälle - ja tiskattu sekä laitettu kuivumaan sekä toinen uusi puhdas kuppi täynnä raikasta vettä odottamassa siellä tiskipöydällä, tuomittaisiin kovasti omistaja ja kirjoiteltaisiin pitkät pätkät varoituksia ja huomautuksia totena "miten koirilla ei ole edes vettä!!!" huolimatta siitä, ettei se ole edes totta. Puhumattakaan ettei meillä tänä päivänä eläinsuojelulaki määrää edes koirilla täytyvän olla joka SEKUNTI vesikippo esillä. Miten silloin voidaan mesota siitä on hieman surkuhupaisaa.

Tuskinpa elävät koirat eläisivät normaalin näköisinä mikäli eivät saisi vettä, hei haloo ...

Tämä on elävästä elämästä paikallinen naisvalvontaell tivaamassa minun eteisessäni missä koirien vesi. Tuntui ettei oikein osannut muuta.

Siis WTF? Voisiko joku selittää, mitä järkevää syytä voi olla ? Mikä laki määrää eteiseen astuvan henkilön on välittömästi nähtävä mahdollisten lemmikien vesikuppi ja siinä 5 min sitten vaihdettu vesi täynnään kuppi tai sen on oltava 24/7 sekunnin tarkkuudella saatavilla? Laki ei niin sano.

Meillä on vesi kaupungin vesijohdossa kerrostalossa saatavilla 24/7/365 ja itse asiassa minua tunnollisempaa koiran kupin pesijää ja veden vaihtajaa ei mikään eläin tarvitse. Pesen Fairyllä joka aamu kupit koirien tiskiharjalla ja ruokakupit käytön jälkeen jos muuta kuin nappulaa sekä otan uuden puhtaan kupin kaapista tilalle johon vaihdan raikasta vettä useita kertoja päivässä. Se missä huoneessa se on, ei kuulu kenellekään. Sen ei tarvitse sijaita kerrostaloasunnon ulko-oven ovensuussa jonkun idioottien ja hullujen nuorten fanaatikkojen kettutyttölauman nähdä eikä minun tarvitsisi edes niin hyvin tehdä kuin teen, koska ylitän lain vaatimukset kirkkaalla rimalla asiassa.

Meille ei näe ikkunoista tähän kerrokseen millään edes kiikareilla eikä kukaan ole koskaan käynyt paikalla niin, ettei koirilla "ole ollut vettä" eikä koskaan ole ollut aihetta tietääkseni kenenkään epäillä etteikö meillä koiria juotettaisi. Sellaista ei minun hallussani ole olemassa. Sellaista ei voi kukaan raportoida koska sitä ei ole olemassa eikä meillä käy sisällä ketään niin pässiä ihmistä joka moista keksiskelisi valheellisesti väittää mihinkään.

Joskus toki niille jutuille mitä ihmiset keksivät kuka tahansa normaalijärkinen kuka tahansa kunnanell tai valvontaell nauraa. Olen joskus omalle käyttämälleni kunnanellille kertonut ja hän on kyllä ollut hyvin huvittunut. Se, porukka kuluttaa yhteiskunnan resursseja älyttömiin, on eri asia. Siihen lukeutuu tarkastus- ja nipotusyritykset asioista joita laissa ei edes määrätä sille tolalle mille jokin nipottava ell koettaa niitä väkisin vääntää.

Palatakseni .
Koska he kokevat tuollaisen noitavainojen kaltaisen elämän tehtäväksi ja saavuttamiseksi joka tyydyttää henkisesti heitä ja he näkevät asiat todella noin. He ovat niitä, jotka keskiajalla olisivat vaahto suussa jahdanneet "noitia" ja "kerettiläisiä". Tsaristista hallintokulttuuria ylläpitäviä pikkuhitlerin teelmiä, suomalaisen kulttuurin negatiivisimpia helmiä.

Ymmärrätkö?

Sen kaltaiset ihmiset eivät kuulu minkään vallan kahvaan päättämään kenenkään tai minkään elämästä ja terveydestä.

Eikä niitä luonnevikaisia pelkästään yhdellä puolella aitaa tai pelkästään eläinpuolella ole!

Emme me mukaan ole "synnittömiä". Meissä kaikissa on vikamme. Hulluimpien kanssa vain muut koko seutukunta saavat olla vallan helisemässä.

  Re: Lumimehtän eläinrääkkääjät

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   26.11.20 14:37:14

Ottiko jotakuta kovin nuppiin tulla kerrotuksi mitä muut ajattelevat "eläinuskovaisiksi" määriteltävistä superfanaatikoista? Kukka-ja kettutytöistä? Ihmisistä joilta on tolkku karannut ja hukassa? Kiukuttaako, teistä ajatellaan inkkarit hukassa ja kanootit mäsänä joen pohjalla?

Miksi muutoin SEY ja seyläisyys vaikka miten zippadiiduudaa toimintoineen ja ideologioineen ovat jokkn nk pyhä lehmä, jota kaikkien tulisi palvoa ja ihannoida sekä elää heidän arvojensa mukaan? Miksi kaikkien tulisi pitää heidän arvojaan terveinä?
#EiMinunUskontoni

  Re: Lumimehtän eläinrääkkääjät

Lähettäjä: ... 
Päivämäärä:   26.11.20 14:55:30

Viimeisin tietoni tapauksesta on se, että asia on siirtynyt poliisilta syyttäjän pöydälle 3.8.2020

  Re: Lumimehtän eläinrääkkääjät

Lähettäjä: .2 
Päivämäärä:   26.11.20 15:01:05

Onkohan tuo syyttäjän pöydällä oleva juttu vain siitä yhdestä aiemmin kuolleesta, Honkajokea odottavasta ruhosta tehty "ympäristörikos", josta isäntä videollakin mainitsi. Että siitä on syyte tulossa, mutta ei eläinsuojelurikoksista.

  Re: Lumimehtän eläinrääkkääjät

Lähettäjä: Ss 
Päivämäärä:   27.11.20 21:59:11

Missä tää vihdin video löytyy, liukkaatko i

   Ylös ⇑   


Ketju on saavuttanut 100 viestin määrän tai se on suljettu. Ketjuun ei pysty kirjoittamaan.
Hevostalli.net ei vastaa keskusteluryhmissä käytävän keskustelun sisällöstä.