Kirjoita uusi viesti  |  Alueen etusivu  |    |  Etsi  Alas ⇓   
  Vastaava lanka, kuin 7 veljestä?

Lähettäjä: Pirkko Puikottaja 
Päivämäärä:   25.11.20 08:16:21

Mitkä olisi vahvuudeltaan samanlaista lankaa, kuin 7 veljestä?
Haluaisin eroon tuosta veikasta, mutta tykkään sen vahvuudesta ja haluaisin mahdollisesti käyttää uusien lankojen kanssa sitä.

Onko tuolla Hobbiilla myynnissä mitään?
Ne medium-langatkin tuntuu olevan vähän paksumpaa mutta...

Oma lista ei ole pitkä 7
Ainakin Adlibrikseltä Socki.
Kaupunkilanka Kivijalka

  Re: Vastaava lanka, kuin 7 veljestä?

Lähettäjä: tokqwd 
Päivämäärä:   25.11.20 10:03:00

tungen samaan ketjuun, tekemäni villasukat (7-veljestä) menee pörröön heti, mutta anopin ja oman äidin vastaavat on sileän liukkaita pinnaltaan. Tekeekö ne niille jonkun käsittelyn vai mistä moinen johtuu?

  Re: Vastaava lanka, kuin 7 veljestä?

Lähettäjä: tassu 
Päivämäärä:   25.11.20 10:22:41

Muistaakseni Janne on seiskaveikan vahvuista, löytyy ainakin Lankamaailman valikoimasta.

  Re: Vastaava lanka, kuin 7 veljestä?

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   25.11.20 11:53:49

Käyttääkö tokqwd:n äiti ja anoppi eri värisiä tai jotain ikivanhaa seiskaveikkavarastoa? Tai sitten käyttävät vaan eri lankaa. Novitan langat ovat olleet pitkään niin luokattoman huonoja tai vähintään epätasaisia laadultaan, että en enää ole ostanut niitä itse edes alennusmyynneistä. Sukkalangoiksi ovat liian löyhäkierteisiä.

Norjalaisissa langoissa löytyy vastaavia. Samanpaksuisen langan löydät valitsemalla samankokoisilla puikoilla kudottavan, ja vertaa myös neuletiheyttä ja m/100g, vai mikä se tieto niissä onkaan.

  Re: Vastaava lanka, kuin 7 veljestä?

Lähettäjä: Turre 
Päivämäärä:   25.11.20 12:22:25

Useimmilla lankaliikkeillä on nettikaupoissaan ihan valikko nimeltä sukkalangat. Ne ovat kaikki niitä vahvoja ja tukevia yleislankoja.

  Re: Vastaava lanka, kuin 7 veljestä?

Lähettäjä: rele 
Päivämäärä:   25.11.20 12:37:24

7V on tosiaan muuttunut vuosien varrella huonompaan suuntaan. Omassa varastossa on vuosikertalankoja, jotka on ihan erilaisia paksuudeltaan, kierteeltään ja kestävyydeltään kuin tänä päivänä myytävät. Novitahan kieltää tehneensä lankaan mitään muutoksia, mutta ei se nyt vaan ole samaa tavaraa. Sama pätee myös Nalleen.

Lankamaailmasta saatava Gjestal Janne on saman paksuista kuin 7V (100g = 200m), mutta se myydään 50g kerissä. Tämä on oman kokemuksen perusteella hyvä sukkalanka, samoin kuin sen vähän ohuempi versio Gjestal Maija (100g = 260m).
Austermann Step 6 tuntuu myös kestävältä langalta, vaikka on samaa paksuusluokkaa kuin Gjestal Maija.
Sandnes Garn Perfect on 100g/200m, on kestänyt ainakin lapasissa, sukkakokemusta ei ole. Tätä myy ainakin Snurre, myös Tapion lankakaupassa ja Menitassa saattaa olla.

Snurressa näyttää olevan myös Markus Companyn sukkalanka, 100g/250m. En tiedä yhtään minkälainen lanka tämä on, mutta värikartta on aika huikea!

  Re: Vastaava lanka, kuin 7 veljestä?

Lähettäjä: heppa 
Päivämäärä:   25.11.20 12:38:56

Mikä on aloittajan budjetti? Siis mitä olet valmis maksamaan vaikka sadasta grammasta? Kysyn tätä ihan ilman sarvia ja hampaita, koska (sukka)lankoja on hyvin montaa eri hintaluokkaa.

  Re: Vastaava lanka, kuin 7 veljestä?

Lähettäjä: j 
Päivämäärä:   25.11.20 12:43:20

"Lähettäjä: tokqwd
Päivämäärä: 25.11.20 10:03:00

tungen samaan ketjuun, tekemäni villasukat (7-veljestä) menee pörröön heti, mutta anopin ja oman äidin vastaavat on sileän liukkaita pinnaltaan. Tekeekö ne niille jonkun käsittelyn vai mistä moinen johtuu?"

Heillä on varmaankin jotain vanhempia lankakeriä, sinulla näitä uudempia? Seiskaveikan laatu on romahtanut viime vuosina. Nykyiset langat ovat inhottavia, tikkuisia ja karkeita neuloakin, ja ne vanuttuvat ja pörrööntyvät pesussa, mutta vanhemmat sukat (vuosia vanhasta langasta neulotut) pysyvät hyvänä ja muodossaan.

He eivät siis välttämättä tee mitään sen kummemmin, käytetty seiskaveikka vaan on laadukkaampaa. Voi kun saisikin sen 90-luvun lopun ja 2000-luvun alun langat takaisin :/

Voi olla että he vähän höyryttävät sukkia ennen käyttöönottoa, mutta se ei langan laatua paranna. Se tekee vain sen, että ne ovat uutena ennen käyttöönottoa siistin suorat ja littanat.

  Re: Vastaava lanka, kuin 7 veljestä?

Lähettäjä: rele 
Päivämäärä:   25.11.20 12:49:01

Noin nyrkkisääntönä: Austermannin ja Schachenmayrin (Regian) sukkalangoilla ei voi mennä pieleen. Ainoa ongelma voi olla löytää juuri 7V:n paksuutta vastaava lanka, koska suurin osa tällä hetkellä myytävistä on 100g/420m.

Oon tehnyt kirjoneulesukkia, joissa on ollut sekaisin Jannea ja Maijaa, eikä paksuusero ole niin suuri, että sitä huomaisi. Isompi ero tulee siitä, jos lankojen kierre on kovin erilainen, koska silloin pinnastakin tulee erilainen ja sen näkee jos samalla värillä tekee useamman silmukan peräjälkeen.

Tai no, en minä mikään ekspertti ole :D Tämä näin oman kokemuksen perusteella. Olen harrastanut kutomista aktiivisesti reilun 10v ja kokeillut jos jonkinlaista lankaa isommissa ja pienemmissä töissä.

  Re: Vastaava lanka, kuin 7 veljestä?

Lähettäjä: Pirkko Puikottaja 
Päivämäärä:   25.11.20 21:50:12

Mielestäni 7 veljestä pöllyää hirveästi luonnollisissa väreissä, ymmärrettävästi ja on ihan tuuria, että saa hyvällä kierteellä olevaa lankaa.
Muutamia kertoja olen laittanut palautetta, kun ei ole ollut kierrettä lainkaan.

Novitan langoissa tykkään hurjasti väreistä ja aloittelijana niitä oli helppo saada!
Nyt haluan hiljokseen eroon niistä ja muuta tilalle!

Onko kokemusta TeeTeen langoista?

Adlibriksen Socki on jopa parempaa, mitä novitalla...

Tuo paksuus on vain jotenkin miellyttävää ja "helppoa kädelle".

100g voisin maksaa noin 12€.
Katson, että vielä ois treenaamista, ennen kuin siirtyy maksaviin lankoihin. Tai sitten koen itseni huonommaksi mitä olen, koska 7 veljestä on pörröö, huonoa sun muuta!

  Re: Vastaava lanka, kuin 7 veljestä?

Lähettäjä: Pirkko Puikottaja 
Päivämäärä:   25.11.20 21:51:20

Turre,

Usein sukkalangat -otsikon alta löytyy myös ohkaisemmat langat ihan fingeriin asti.

  Re: Vastaava lanka, kuin 7 veljestä?

Lähettäjä: Hepo 
Päivämäärä:   25.11.20 22:04:08

Ostakaa suomalaista kunnon villalankaa vahvikkeella tai ilman suoraan tiloilta tai Pirtin kehräämöltä. Laatu on aivan jotain muuta ja muita lankoja en enää ikinä käytä.

  Re: Vastaava lanka, kuin 7 veljestä?

Lähettäjä: Turre 
Päivämäärä:   25.11.20 22:24:26

Pirkko: tuo muuten on totta! Tulee katsottua noita hienoja niin harvoin, etten tullut edes ajatelleeksi.

Ainakin Hobbii lankakaupoista mainosti instagramissa - 80% aleja black fridayssa. Mutta ne nyt tietty eivät ole kotimaista nähneetkään.

   Ylös ⇑   


  
 Vastaa viestiin
 Nimi:       [poista tiedot]
 Sähköpostiosoite:

 Jos annat sähköpostiosoitteesi, se näkyy viestissäsi.

 Otsikko:
   
Hevostalli.net ei vastaa keskusteluryhmissä käytävän keskustelun sisällöstä.