Kirjoita uusi viesti  |  Alueen etusivu  |    |  Etsi  Alas ⇓   
  Pientilan löytäneet/etsijät

Lähettäjä: ... 
Päivämäärä:   28.5.19 20:48:52

Piru kun on vaikeaa! 6v on katseltu omaa pientilaa suht tosissaan. Lähtökriteerinä vain iso tontti, hevoset on haaveena saada omaan pihaan, muulla ei niinkään ole väliä.

Oman kotikaupungin myytävät tilat on olleet tiedossa koko ajan, hakualue 40km töistä. Myytävät on joko todella huonokuntoisia, ja/tai alueen hintatasoon nähden todella ylihintaisia. Kyseessä suht pieni paikka asukasluvultaan, joten talojen hinnat pohjamudissa -> ei mitään järkeä maksaa vanhahkosta omakotitalosta isommalla tontilla 200t kun samanlaisia myydään 60t hintaan. Uuttakaan ei ole järkeä rakentaa samasta syystä. Rempattaisiin mielellämme, kunhan remonttitarve näkyisi hinnassa.

Onko muilla samaa ongelmaa?

  Re: Pientilan löytäneet/etsijät

Lähettäjä: Juu 
Päivämäärä:   28.5.19 21:10:25

Maksaahan se, että löydät nimenomaan sen pientilan etkä pelkästään taloa ja pientä tonttia. Maata ei hurjan usein myynnissä ole.

  Re: Pientilan löytäneet/etsijät

Lähettäjä: ... 
Päivämäärä:   28.5.19 21:17:15

Riittää myös pelkkä talo + iso tontti. Eikä haittaa vaikka olisi skutsissa, tosiaan 40km työkaupungista on hakusäde. Maasta kyllä voin maksaa mutta tyyliin 50t/ha talon päälle on aika suolaista.

  Re: Pientilan löytäneet/etsijät

Lähettäjä: Pb 
Päivämäärä:   28.5.19 21:46:33

Minä kävin aikanaan katsomassa 15 paikkaa, ennen kuin tärppäsi. Olin ohittanut tämän ostamani tilan aina liian kalliina, kunnes sain vinkkiä että tila ollut jo kauan myynnissä ja myyjä voisi olla halukas tulemaan vastaan. Melkein 2/3 vain pyynnistä hävetti oikein tarjota ja myyjä ensin hylkäsikin tarjouksen, kunnes parin viikon päästä tulikin toisiin aatoksiin ja kaupat tehtiin. Ei ollut ihan lyhyt ja helppo prosessi löytää oma tila!

  Re: Pientilan löytäneet/etsijät

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   28.5.19 21:47:07

Haluat ilmaisen tilan?

  Re: Pientilan löytäneet/etsijät

Lähettäjä: pöh 
Päivämäärä:   28.5.19 21:59:13

Kerrotko piste ihan omin sanoin, että mistä aloittajan sanoista ja ilmaisuista oikein tulit siihen johtopäätökseen, että hän haluaisi tilan ilmaiseksi. Odotan mielenkiinnolla, mutta en mitään logiikan riemuvoittoa.

  Re: Pientilan löytäneet/etsijät

Lähettäjä: ... 
Päivämäärä:   28.5.19 23:12:27

Joo missään en kai mainosta haluavani ilmaista, tuntuu vaan järjettömältä että pitäisi maksaa tyyliin 100t lisähintaa 2ha maasta. Tonttien koot on se isoin rajoittava tekijä, etuoveen kun laittaa edes >1ha tontinkin niin sadasta tuloksesta jää jäljelle ehkä 5.

  Re: Pientilan löytäneet/etsijät

Lähettäjä: Etsivä 
Päivämäärä:   28.5.19 23:38:40

Mitä päin ja minkä kokoinen talo haussa?

  Re: Pientilan löytäneet/etsijät

Lähettäjä: Hei 
Päivämäärä:   29.5.19 05:00:11

Mä kävin katsomassa yhtä paikkaa ja ostin sen vaikka olikin ylihintainen. Sijainti mulle täydellinen. Rakastuin tähän heti.

  Re: Pientilan löytäneet/etsijät

Lähettäjä: # 
Päivämäärä:   29.5.19 06:50:01

Valitettavasti tilukset maksaa. Kaikki niitä haluaa läheltä työpaikkoja ja myynnissä on todella vähän, helmet menee jo ennen välitystä. Hyvä sijainti maksaa hehtaareiden lisäksi. On maatiloja myynnissä halvalla kaukana kaikesta, mutta ei siellä ole töitä.

Oma tila "ostettiin" ekasta näytöstä ja täydellä hinnalla. Porukkaa oli paljon ja useammat halusivat jäädä keskustelemaan välittäjän kanssa näytön lopussa. Välittäjä kertoi , että seuraavalla viikolla oli uusintakierrokselle tulijoita, mutta tila oli jo varattu,kun tarjous hyväksyttiin.

  Re: Pientilan löytäneet/etsijät

Lähettäjä: ... 
Päivämäärä:   29.5.19 11:23:05

Paikkakunta on aika jeerassa, sanotaan nyt että tunti Oulusta itään, tässä on näitä pikkukuntia aika monta. Oulun lähettyvillä hinnat ovat tietenkin paljon kalliimmat ja sieltä nyt olisi jo järkeäkin ostaa kalliimmallakin, kun tietäisi että saisi edes suurimman osan omistaan pois jos joskus joutuu myymään.

Joskus käytiin toisella paikkakunnalla katsomassa tilaa, ja myyjä kertoi että hänelläkin meni monta vuotta löytää se paikka. Työt vaan siirtyi muualle niin piti myydä. Siitä ei kauppoja syntynyt, vaikka oltaisiinkin jonkin verran oltu valmiita maksamaan ylihintaa.

  Re: Pientilan löytäneet/etsijät

Lähettäjä: ! 
Päivämäärä:   29.5.19 11:58:54

Me luovutettiin lopulta, ja rakennettiin oma. Ei mitään järkeä taloudellisesti, mutta eipä ole siinäkään että odottaa loputtomasti tai maksaa ylihintaa jos vähän enemmän rahaa laittamalla saa itselle juuri mieleisen.

  Re: Pientilan löytäneet/etsijät

Lähettäjä: Klo 
Päivämäärä:   29.5.19 12:05:27

Se iso tontti lisää käyttöarvoa ja siksi talo hevosenpitomahdollisuudella nostaa talon hintaa. Ylipäätään taajaman ulkopuolelle muuttoliike koostuu hevos- ja koiraharrastajista joten ostaja löytyy paremmin isolle tontille kuin pienelle. Itse etsin 5 vuotta sopivaa tilaa ja huomasin että näilöä seuduilla omakotitalon ja hevostilan hintaero on iso vaikka talli olisikin rakennettava uudelleen. Toisaaltaan hevoset täysihoidossa versus omassa tallissa hintaero on niin suuri että ostovoimaakin on enemmän kun saa hevoset hoidettua itse.

  Re: Pientilan löytäneet/etsijät

Lähettäjä: öhö 
Päivämäärä:   29.5.19 12:08:58

Miulta tulee jossain vaiheessa myyntii liki 20 hehtaariin ranta tila. Jonka rakennukset ovat oikeesti purku kunnossa.

Järven vesi on soilta tulevaa ja tummaa,

  Re: Pientilan löytäneet/etsijät

Lähettäjä: etsivä 
Päivämäärä:   29.5.19 12:24:13

No, etelämmässä ongelmana se että kaikki pientilat on olleet heppatiloina. Huonostiperustettu kenttä syö maa-aluetta, ja silti mukamas niin arvokas että nostaa hintaa turhaan vaikka sen purku on hankala ja hintava prosessi. Ja mahdollisesti talli taas nostaa hintaa suhteettomasti. Näitä heppatyttöjen "unelmia" on nytkin alueella myynnissä useita.

Toinen vaihtoehto on paikat joissa on 300m2 talo sähkölämmityksellä ilman minkäännäköisiä tulisijoja.

  Re: Pientilan löytäneet/etsijät

Lähettäjä: Pb 
Päivämäärä:   29.5.19 13:14:23

Etsivä: niinpä! Kaikki valmiit hevostilat mitä kävin katsomassa olivat kamalia! Rakennukset homeessa ja mutaiset tarhat. Lopulta ostinkin hyväkuntoisen talon ja tilavan hallin, josta rakennettiin sitten talli. Oli halvempaa tehdä tarhat alusta asti (puukaupparahoilla...) kuin olisi rempannut ne mutatarhat.

  Re: Pientilan löytäneet/etsijät

Lähettäjä: Klo 
Päivämäärä:   29.5.19 13:19:26

Jos ei kenttää ja tallia tarvitse voi sen tilan jättää sille joka tarvitsee ja ostaa talon ilman noita turhakkeita. Kentän ja tallin rakentaminen maksaa ja parempi myydä sille joka niitä tarvitsee. Ei mopon ostajalle kannata autoa tarjota.

  Re: Pientilan löytäneet/etsijät

Lähettäjä: etsivä 
Päivämäärä:   29.5.19 13:29:07

Klo, jostain syystä myös ne kenttää ja tallia tarvitsevat jättävät nuo tilat ostamatta... Ei mopon ostajalle kannata tarjota pelkkää ruostunutta tankkia ja takarengasta.

  Re: Pientilan löytäneet/etsijät

Lähettäjä: lo 
Päivämäärä:   29.5.19 13:45:02

Jännä, ettei Oulun ulkopuolelta paikkaa löydy. Mitä oon ite katsellut paikkoja Oulun ulkopuolelta, juurikin noin tunnin ajomatkan päästä Oulusta alkaa paikkoja löytymään, sen sijaan lähellä Oulua olevat paikat on tosi hintavia.

  Re: Pientilan löytäneet/etsijät

Lähettäjä: ... 
Päivämäärä:   29.5.19 13:49:29

lo, jännä nimenomaan! Esimerkiksi Raahessa näkyy olevan ihana paikka myynnissä 130t hintaan, mutta liian kaukana töistä. Kaikki on joko kalliita alueen hintatasoon nähden, liian pienellä tontilla tai kaukana.

  Re: Pientilan löytäneet/etsijät

Lähettäjä: A 
Päivämäärä:   25.6.19 12:38:23

On vaikeaa, on! Taloja on, mutta ei soveltuvilla maastoilla! Tampereen Etelä-ja länsipuoli.

  Re: Pientilan löytäneet/etsijät

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   25.6.19 15:07:15

Kyllähän se maa maksaa... Jos on metsät hakattu ja pari närettä kasvaa siellä täällä niin sitten halvempaa mutta tukikelpoinen pelto tai metsä on jo arvossaan

  Re: Pientilan löytäneet/etsijät

Lähettäjä: ... 
Päivämäärä:   25.6.19 17:27:19

Nousipas vanha ketju etusivulle. Noh, pelkän maapohjan todellinen hehtaariarvo mitataan satasissa, metsämaan taas tonnin-max muutaman (lähempänä tonnia täällä päin), ja siitähän saa puiden arvon pois jos metsä on hakkuukypsää. Pelloista en tiedä mutta tosiaan tuskin maksaa mitään 100t/2ha muuttaa metsääkään pelloksi. Mutta kai se vaan menee niin että ihmiset arvottaa sen tonttimaan arvon jeerassakin niillä samoilla neliöhinnoilla kuin ne postimerkkitontit kaupunkien keskustoista.

  Re: Pientilan löytäneet/etsijät

Lähettäjä: ? 
Päivämäärä:   25.6.19 17:51:33

Osta vaan maata ja rakenna mieleisesi. Paljon myynnissä peltoja ja metsätiloja.
Siihen vaan haluamasi pihapiiri talo ja talli.

  Re: Pientilan löytäneet/etsijät

Lähettäjä: N 
Päivämäärä:   25.6.19 17:58:59

No, koko maassa ei ole kovin montaa maksamisen arvoista taloakaan, niin hevosten pitoon sopivaa tilaa saa varmasti etsiä. Varsinkin, jos vielä töissä aikoisi käydä jossain paikan päällä...

  Re: Pientilan löytäneet/etsijät

Lähettäjä: J 
Päivämäärä:   25.6.19 18:01:06

Kyllä se on kokonaisuus joka maksaa eikä talo plus maapohja. Kiva talo ja siihen pihapiiri sekä hevosenpidon mahdollistavat asia on eri juttu, kun pelto.

  Re: Pientilan löytäneet/etsijät

Lähettäjä: @ 
Päivämäärä:   25.6.19 18:57:51

Minä ostin omani hintaan 75000€, tilaan kuului talo, talli/navettarakennus, suuri vanha aitta, kaksi saunaa ja suuri heinälato.
3,5ha maata (3ha tukikelpoista peltoa) ja niin kaukana naapureista että ei ahdista.

Suurin syy tuohon alhaiseen hintaan oli varmaan se että talo ei sellaisenaan ollut asumiskuntoinen, sekä se, että tätä paikkaa myytiin kuivanmaan kesämökkinä, eikä ympäri vuoden asuttavana talona.

  Re: Pientilan löytäneet/etsijät

Lähettäjä: Suttu 
Päivämäärä:   25.6.19 18:58:56

Samoissa ongelmissa pyöritty kolmisen vuotta.
Oulun kuppeessa myös asun, etsinnässä tosin täältä eteläpuolelta Oulua.

  Re: Pientilan löytäneet/etsijät

Lähettäjä: - 
Päivämäärä:   25.6.19 19:44:03

Mulla ois Oulun koillispuolella (n.40km Ouluun) useamman hehtaarin tila myynnissä. Etsin tässä sopivaa välittäjää, saa vinkata hyviä.
Välittäjistä valitettavasti vähän huonoja kokemuksia

  Re: Pientilan löytäneet/etsijät

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   25.6.19 19:45:34

No sanottakoon nyt vain parin ha tontti. Pari as. rakennusta ja 7 karsinan
talli. Betonia. Kaupunkiin 14 km. Ei mikään loistokuntoinen. Voisin
kohlakkoin vaikka ajatella myyntiä.

  Re: Pientilan löytäneet/etsijät

Lähettäjä: - 
Päivämäärä:   25.6.19 19:49:55

Missäpäin pisteen paikka?

  Re: Pientilan löytäneet/etsijät

Lähettäjä: b 
Päivämäärä:   25.6.19 19:52:03

"ei mitään järkeä maksaa vanhahkosta omakotitalosta isommalla tontilla 200t kun samanlaisia myydään 60t hintaan. "

Osta sitten se samanlainen 60t paikka. Problem solved.

  Re: Pientilan löytäneet/etsijät

Lähettäjä: * 
Päivämäärä:   25.6.19 20:06:58

Pakko tulla näin myyjien puolesta kommentoimaan, että vaikka taloustilanne on huono ei voi silti ilmaiseksi antaa. Meillä on välittäjä arvioinut tilan 200 000 kalliimmaksi (joka voidaan kuiteistakin todistaa) kuin mikä myyntihinta tänä päivänä on ja sen verran mennään miinukselle jos tulee myytyä. Ja ihan on ollut ostaessa omaa rahaa, jolla rakennettiin ja rempattiin. Syy miksi myynnissä on oma terveys, että ei paljoa naurata...

  Re: Pientilan löytäneet/etsijät

Lähettäjä: Oulusta 
Päivämäärä:   25.6.19 21:03:46

https://huutokaupat.com/1356942

  Re: Pientilan löytäneet/etsijät

Lähettäjä: Suttu 
Päivämäärä:   25.6.19 21:34:57

-, missä sun paikkasi on? Siis tämä Oulun koillispuolella oleva.

  Re: Pientilan löytäneet/etsijät

Lähettäjä: ... 
Päivämäärä:   25.6.19 21:54:39

Tähti, itse ymmärrän oikein hyvin tuonkin puolen, mutta ostajana on pidettävä mielessä myös se puoli että jos itse joutuu joskus myymään, ei kiinnosta saada takkiin kovin pahasti. On siis ajateltava sitä mikä paikan todellinen arvo on huomioiden alueen hintatason ja sen mitä tahtia talot menee kaupaksi.
Sillä taas ei ole mitään tekemistä arvon kanssa, minkä verran tilaan tai taloon on omaa rahaa ja työtä laittanut. Jos rakentaisin vaikka uuden talon jolle tulisi hintaa 300t, en edes kuvittelisi saavani siitä hetken kuluttua yli 150t tällä alueella.

  Re: Pientilan löytäneet/etsijät

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   25.6.19 23:07:45

Metsämaa täälläpäin n. 3000 plus siihen päälle vielä sen puun arvo

  Re: Pientilan löytäneet/etsijät

Lähettäjä: ** 
Päivämäärä:   25.6.19 23:24:32

Kannattaa vähän joustaa. Me etsittiin 3 vuotta, ja kun vähän suurennettiin aluetta, löydettiin täydellinen paikka. Ja hinta oli reilusti halvempi kun oltiin ajateltu ja loppujen lopuksi, hyvien teiden vuoksi, työmatka on ajallisesti lyhyempi kun mitä olisi ollut aiemmalta alueelta.

  Re: Pientilan löytäneet/etsijät

Lähettäjä: Järkeä peliin 
Päivämäärä:   25.6.19 23:27:04

Haratkaa Kokoomusta vastaan ja hommatkaa työpaikkanne pienempiin kaupunkeihin, niin riittää valinnanvaraa pientiloista. Suurten kaupunkien näennäinen vetovoima on hinnoitellut pikkutilat siellä aivan liian kalliiksi, samoin kuin muutkin asunnot näissä keskittymissä.

  Re: Pientilan löytäneet/etsijät

Lähettäjä: ... 
Päivämäärä:   25.6.19 23:31:47

., tällä alueella 1700e/ha. Ja tosiaan puuston arvon saa myymällä pois jos pelloksi halajaa. Eikä olisi este maksaa vaikka 5t/ha jos vaan löytyisi.

  Re: Pientilan löytäneet/etsijät

Lähettäjä: Å 
Päivämäärä:   26.6.19 00:39:06

En oikein ymmärrä tätä hintojen itkemistä. Ei kenenkään ole pakko myydä mitään alle sen hinnan, mitä haluaa. Eikä kenenkään ostaa.

  Re: Pientilan löytäneet/etsijät

Lähettäjä: Klo 
Päivämäärä:   26.6.19 08:37:19

Moni ihmettelee miksei vanhukset myy pikkutilojaan. Ei myy, kun joku kaupunkilainen tulee ja heittää tarjouksen joka ei riitä kattamaan niitä tilan siivous ja tyhjennyskuluja jota myynti edellyttää. Ja kauppojen jälkeen ollaan käräjäoikeudessa kun sata vuotta vanhata talosta puuttuu vesieristeet tai salaojat. Olen itsekin sen ikäinen että kymmenen ja risat vuotta eteenpäin on pakko muuttaa kaupunkiin. Varteenotettava vaihtoehto on jättää lähellä pkseutua oleva hevostila lapselle vapaa-ajan asunnoksi ja asua itse loppuikä kaupungissa vuokralla. Tilan myynnissä on valtava työ ja se on nöyryyttävää, varsinkin jos joku etsivän kaltainen tulee ostamaan paikkaa missä ratsastuskentän tilalla pitäisi olla jotain muuta kuin hiekkaa. Nykyisin karttapalveluissa näkee ilmakuvan tontista eikä niinikään tarvitse mennä väärän tyyppisiin paikkoihin. Kun itse etsin tilaa katsoin aina karttapalvelusta sijainnin ja pihapiirin soveltuvuuden, sen jälkeen kiinnostavissa kävin ohi ajelulla fiilistelemässä. Jos olin vielä kiinnostunut menin näytölle arvioimaan mitä arvoa tuolla kiinteistöllä minulle olisi. Se mitä joku tästä senhetkisessä kunnossa maksaisi 20 vuotta myöhemmin ei ole helposti ennustettavissa. Tosin jos joutuu ottamaan paljon velkaa on arvon säilyminen lähitulevaisuudessa pakko huomioida.

  Re: Pientilan löytäneet/etsijät

Lähettäjä: m 
Päivämäärä:   26.6.19 09:36:03

Aloittajalla ei ole muita kriteereitä kuin iso piha ja sitten onkin syitä miksei voi ostaa vaikka kuinka paljon.

  Re: Pientilan löytäneet/etsijät

Lähettäjä: mrs Doubt 
Päivämäärä:   26.6.19 09:47:37

Ihan mielenkiinnosta, paljonko aloittajan kaltaiset olisivat valmiita maksamaan pienestä hevostilasta? Missä hyväkuntoinen talo ja talli ja lähimpään taajamaan alle 10 km?

  Re: Pientilan löytäneet/etsijät

Lähettäjä: ... 
Päivämäärä:   26.6.19 09:55:58

Mrs Doubt, tällä alueella ja hakusäteellä 40km budjettimme on 180t. Tällä rahalla ei varmasti jossain isommassa paikassa saisi juuri mitään, mutta en näe järkeä jättää alueen hintataso kokonaan huomiotta. Isommassa paikassa budjetti voisi nousta, tai mikäli löytyisi täysin valmis "täydellinen" paikka, mutta mitään sen suuntaistakaan ei ole tähän mennessä löytynyt.

  Re: Pientilan löytäneet/etsijät

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   26.6.19 11:22:42

Lahti on lähikylä, mitä joku kaupunkiksi kutsuu.

  Re: Pientilan löytäneet/etsijät

Lähettäjä: yht 
Päivämäärä:   26.6.19 11:30:26

Klo >

Tämä ihan totta, kun hevosihmiset on pääsääntöisesti varattomia, ja kun jää työttömäksi, niin sitten alkaa se homeen ja vikojen etsintä, ja käräjöidään vuosia, ja lopuksi myyjä käytännössä lahjoittaa omaisuutensa ostajalle.
Itse tiedän, että tämä olisi monen unelmatila, ja puitteet olisi täydelliset kaikilta osin hevosharrastajalle. kenttäkin on niin isolla rahalla tehty, ettei siihen ole koskaan tarvetta remonttia tehdä, pohjat kestää vaikka rekkaparkiksi käytön.
Kuitenkin jos tämä myydään, niin jollekin auto/moottoriharrastelijalle..useampi sellainen tuttu jo onkin kelle tämä sopisi ja olisi itselle turvallista myydä, kukaan näistä ei ole hevosharrastaja.

  Re: Pientilan löytäneet/etsijät

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   27.6.19 18:26:07

Voisihan sitä hyvillä ehdoilla sopivalle naiselle mökin myydäkin.

   Ylös ⇑   


 


  
 Vastaa viestiin
 Nimi:       [poista tiedot]
 Sähköpostiosoite:

 Jos annat sähköpostiosoitteesi, se näkyy viestissäsi.

 Otsikko:
   
Hevostalli.net ei vastaa keskusteluryhmissä käytävän keskustelun sisällöstä.