Kirjoita uusi viesti  |  Alueen etusivu  |    |  Etsi  Alas ⇓   
  Millä korvata lihan protskut?

Lähettäjä: palkoinen 
Päivämäärä:   10.1.19 14:57:21

Riittääkö pähkinät, palkokasvit, pinaatti, salaatti jne. jne. Kertokaa teidän vinkit!
Kiitos :D

  Re: Millä korvata lihan protskut?

Lähettäjä: Hm 
Päivämäärä:   10.1.19 15:01:16

Ihan tavallisella ruoalla.

Pari palaa leipää sisältää proteiinia. Jugurtissa on proteiinia. Kasviksissa on proteiinia.

Pidäpä lihaton päivä ja listaa joka suupalasi ylös. Illalla lasket proteiinit. Aivan varmasti päivän proteiinitarve tullut täyteen ilman mitään erityisvaivaa.

  Re: Millä korvata lihan protskut?

Lähettäjä: No show 
Päivämäärä:   10.1.19 17:05:55

Hm: Ei minulla ainakaan tule, päinvastoin proteiinia pitää oikein erityisesti keskittyä haalimaan ekstrana lautaselle kun ei ole mikään innokas lihansyöjä.

  Re: Millä korvata lihan protskut?

Lähettäjä: Valkuaisaine 
Päivämäärä:   10.1.19 17:14:08

Kasviproteiinien biologinen arvo ei ikinä yllä eläinvalkuaisen tasolle, koska niissä ei ole muutamaa ns. elintärkeää aminohappoa, joita ihmisen elimistö tarvitsee. Tämä on tieteellinen tosiasia eikä mielipide.

  Re: Millä korvata lihan protskut?

Lähettäjä: Matka 
Päivämäärä:   10.1.19 17:36:00

Tänä päivänä on maailman yksinkertaisinta korvata liha =) kaupoissa on paljon vaihtoehtoja lihalle.

  Re: Millä korvata lihan protskut?

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   10.1.19 17:45:02

Se kasvivalkuainen on oikein hyvää kun se luontaisesti yhdistyy lautasella.

Ja mitäköhän no show syö jos ei saa 1kg per normaali painokilo tavallisesta lihattomasta ruoasta?

  Re: Millä korvata lihan protskut?

Lähettäjä: *** 
Päivämäärä:   10.1.19 17:48:11

Kannattaa muistaa sitten, että esim. B12 on otettava purkista jos jättää lihat pois.

  Re: Millä korvata lihan protskut?

Lähettäjä: Valkuaisaine 
Päivämäärä:   10.1.19 18:32:10

Mikään kasvivalkuainen ei pysty täysin korvaamaan eläinperäistä valkuaista, koska siitä puuttuvat tietyt ihmiselimistölle välttämättömät aminohapot.

  Re: Millä korvata lihan protskut?

Lähettäjä: No show 
Päivämäärä:   10.1.19 18:43:22

Liikun paljon ja tarve on 1,5g/kg kohti.

  Re: Millä korvata lihan protskut?

Lähettäjä: sometar 
Päivämäärä:   10.1.19 18:50:39

"Riittääkö pähkinät, palkokasvit, pinaatti, salaatti jne. jne."

Salaatti? Siis salaatinlehti tai keräsalaatti, joka kaiken kaikkiaan on pelkkää vettä?

  Re: Millä korvata lihan protskut?

Lähettäjä: kasviskasvis 
Päivämäärä:   10.1.19 19:41:16

Tarvitseeko B12 vitamiinia, jos syö kalaa (ei muuta lihaa)?

  Re: Millä korvata lihan protskut?

Lähettäjä: ^ 
Päivämäärä:   10.1.19 19:48:42

"Mikään kasvivalkuainen ei pysty täysin korvaamaan eläinperäistä valkuaista, koska siitä puuttuvat tietyt ihmiselimistölle välttämättömät aminohapot."

Kerropa lisää. Nimittäin sulla on siellä sitten ihan uutta tietoa jota ei vielä mikään tiedejulkaisu ole julkaissut.

  Re: Millä korvata lihan protskut?

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   10.1.19 20:13:52

Tofu, mifu (maitovalmiste), soijarouhe/palat/suikaleet jne, pavut. Maitotuotteita jos käyttää, proteiinirahkat ja juomat.

  Re: Millä korvata lihan protskut?

Lähettäjä: - 
Päivämäärä:   10.1.19 20:21:54

Katkaravut, kala ja kananmuna, syötkö niitä? Niistä saa tarpeeksi vitamiineja.

Ei ihminen nyt kovin paljon sitä päivittäistä proteiinia tarvitse.

  Re: Millä korvata lihan protskut?

Lähettäjä: Leuhka 
Päivämäärä:   10.1.19 21:14:43

Kaurapuurossakin on proteiinia.

  Re: Millä korvata lihan protskut?

Lähettäjä: peukaloinen 
Päivämäärä:   10.1.19 21:25:12

Jos käy kananmunat ja maitotuoteet, niin niistä.

Muuten sienet, pavut, pähkinät, herneet, soijatuotteet, quorno...

Siemenetkin olisi vaihtoehto, mutta kohtuudella. Keräävät itseensä paljon raskasmetalleja.

  Re: Millä korvata lihan protskut?

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   10.1.19 21:25:56

Täysjyvävilja, tofu, pavut, siemet(!!!), seitan, soijarouhe ja - palat, nyhtökaura, härkisvalmisteet, pähkinät, kikhernejauho, proteiinipastat

  Re: Millä korvata lihan protskut?

Lähettäjä: sometar 
Päivämäärä:   10.1.19 21:33:53

"Ei ihminen nyt kovin paljon sitä päivittäistä proteiinia tarvitse."

Joku kehitysmaalainen maanviljelijä ei tiettykään tarvitse, se pärjää muutamalla riisikupillisella tai jollain durraleipäsillä, mutta tämän foorumin tietojen mukaan suomalainen kevyttä työtä tekevä nainen tarvitsee puolet ruuastaan proteiineja.

  Re: Millä korvata lihan protskut?

Lähettäjä: Agronomi 
Päivämäärä:   10.1.19 21:37:30

"Mikään kasvivalkuainen ei pysty täysin korvaamaan eläinperäistä valkuaista, koska siitä puuttuvat tietyt ihmiselimistölle välttämättömät aminohapot."

"sulla on siellä sitten ihan uutta tietoa jota ei vielä mikään tiedejulkaisu ole julkaissut."

Kyllä meille tuo opetettiin jo 70-luvun alussa oikein professorien toimesta.

  Re: Millä korvata lihan protskut?

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   10.1.19 21:39:45

"jo 70-luvun alussa"

Niiiinpä...

  Re: Millä korvata lihan protskut?

Lähettäjä: - 
Päivämäärä:   10.1.19 21:48:36


""Mikään kasvivalkuainen ei pysty täysin korvaamaan eläinperäistä valkuaista, koska siitä puuttuvat tietyt ihmiselimistölle välttämättömät aminohapot."

"sulla on siellä sitten ihan uutta tietoa jota ei vielä mikään tiedejulkaisu ole julkaissut."

Kyllä meille tuo opetettiin jo 70-luvun alussa oikein professorien toimesta."

Kikherneessä esimerkiksi on täydellinen aminohappokoostumis, mutta ei kukaan pelkkää kikherneessä tietenkään syö.

Kasvissyönnim idea on kasata lautaselle monipuolisesti proteiinin lähteitä jotka täydentävät toisiaan. Mm. täysjyväviljoissa ja pavuissa/linsseissä on eri aminohappoja, mutta yhdistettynä niistä löytyy kaikki.

Lisäksi monet kasvissyöjät syövät munia ja maitotuotteita, joten proteiinin puutosta ei kyllä helpolla pääse syntymään

  Re: Millä korvata lihan protskut?

Lähettäjä: Vege 
Päivämäärä:   10.1.19 21:55:50

No nyt niitä aminohappojen nimiä kehiin :D kaikki elävä sisältää kaikkia 20:ta (tai no, 22 jos nyt tarkkoja ollaan) proteinogenisiä aminohappoja. Ja noissa aloittajan luettelemissa ruoka-aineissa on reippaasti proteiinia että ei se siitä absoluuttisesta määrästäkään kiinni jää. B12 on bakteeriperäinen vitamiini jota saa eläimistä (jotka söi sen maaperästä), likaisesta vedestä, mullasta etc. Tai sitten purkista johon se on lykätty sieltä bakteeria.

  Re: Millä korvata lihan protskut?

Lähettäjä: Mirra 
Päivämäärä:   10.1.19 22:24:33

En än äs ota kantaa keskusteluun, mut esmes Duodecimin sivuilta niitä aminohappoja löytyy.

  Re: Millä korvata lihan protskut?

Lähettäjä: P 
Päivämäärä:   10.1.19 22:33:52

Valkuaisaine: välttämätön aminohappo tarkoittaa sitä, että ihmiskeho ei pysty syntetisoimaan sitä, vaan sen pitää tulla ravinnosta. Muut aminohapot keho osaa itse tehdä, vaikkei söisi yhtään proteiinia. Välttämättömiä aminohappoja saa sekä elän- että kasviperäisestä ruuasta. Toki kaikessa kasviproteiinissa eri aminohappojen suhteet ei ole ihmiselle optimaaliset. 70-luvusta on aika kauan, muistisi pätkii. (Itsellä biokemian opinnot 90-luvun lopusta).

  Re: Millä korvata lihan protskut?

Lähettäjä: Rokkimummo 
Päivämäärä:   11.1.19 12:14:22

Goolasin kikherneen: "Ylivoimaisesti suurin kahviherneiden tuottaja on Intia (yli 7 miljoonaa tonnia v. 2016). Muita merkittäviä tuottajia ovat Australia, Pakistan, Turkki, Meksiko, Kanada ja Yhdysvallat..."

Puhtaan suomalaisen ruoan tuottajien lähellä asuvana ihmettelen, miksi kotimaisen luomupossun, karitsan tai lihanaudan liha pitäisi korvata kaukaa ulkomailta tuodulla herneellä ja muilla vieraskielisillä oudoilla kasviperäisillä valmisteilla? Mitä hyötyä siitä on?

Suomalainen nurmiviljelypainotteinen lihankasvatus on ekologista, hiiltä sitovaa sekä luonnon monimuotoisuutta ja kulttuurimaisemaa säilyttävää.

  Re: Millä korvata lihan protskut?

Lähettäjä:  
Päivämäärä:   11.1.19 12:22:28

"Kasviproteiinien biologinen arvo ei ikinä yllä eläinvalkuaisen tasolle, koska niissä ei ole muutamaa ns. elintärkeää aminohappoa, joita ihmisen elimistö tarvitsee. Tämä on tieteellinen tosiasia eikä mielipide."

LOL! :'D

"Vegan Patrik Baboumian Breaks World Record for Most Weight Ever Carried"
https://www.youtube.com/watch?v=aL4lb6IevWw

"Soijaproteiini sisältää kaikkia ihmiselle välttämättömiä aminohappoja"
"Soija on terveellisempi proteiininlähde kuin liha muun muassa siksi, että siinä on tyydyttyneiden rasvahappojen sijaan terveellisempiä monityydyttymättömiä rasvahappoja"
https://fi.wikipedia.org/wiki/Soijapapu

  Re: Millä korvata lihan protskut?

Lähettäjä: Rokkimummo 
Päivämäärä:   11.1.19 13:17:16

Rypsiporsaan rasvahappokoostumus on myös varsin edullinen. Miksi suomalaisen pitäisi syödä soijaa? Hyviä rasvahappoja saa lähempääkin.

  Re: Millä korvata lihan protskut?

Lähettäjä: Inna 
Päivämäärä:   11.1.19 13:21:52

Otatteko huomioon noita mifuja, härkistä yms käyttävät kuinka paljon niissä on lisäaineita?

  Re: Millä korvata lihan protskut?

Lähettäjä:  
Päivämäärä:   11.1.19 13:34:46

"Miksi suomalaisen pitäisi syödä soijaa?"

Kysy sitä lihansyöjiltä ;) Vaikka he kierrättävätkin syömänsä soijansa eläinten kautta...

"Suomessa 98 prosenttia soijasta tuodaan rehu- ja ruokaöljyteollisuuden tarpeisiin."
https://fi.wikipedia.org/wiki/Soijapapu

"Sikojen ja broilerien lisäksi soijarehulla ruokitaan liha- ja lypsykarjaa, munintakanoja sekä kasvatettuja kirjolohia. Suomeen tuoduista soijajakeista noin 95 prosenttia käytetään eläinrehun raaka-aineena."
https://wwf.fi/wwf-suomi/viestinta/uutiset-ja-tiedotteet/
Sademetsaa-Suomen-lihatiskeilla-505.a

  Re: Millä korvata lihan protskut?

Lähettäjä: , 
Päivämäärä:   11.1.19 13:43:43

"Puhtaan suomalaisen ruoan tuottajien lähellä asuvana ihmettelen, miksi kotimaisen luomupossun, karitsan tai lihanaudan liha pitäisi korvata kaukaa ulkomailta tuodulla herneellä ja muilla vieraskielisillä oudoilla kasviperäisillä valmisteilla? Mitä hyötyä siitä on?"

Usko tai älä, jopa ulkomailta tuodun soijan hiilijalanjälki on rielusti pienempi kuin minkään kotimaisen lihatuotteen.

  Re: Millä korvata lihan protskut?

Lähettäjä: Rokkimummo 
Päivämäärä:   11.1.19 13:46:04

Minä syön lihaa, joka ei ole soijalla kasvatettua. Olenko ainoa? Vastaisitko, " "? Tietääkseni suomalaisessa lihaeläinten kasvatuksessa pyritään pääsemään soijasta eroon ja on suurelta osin päästykin - olenko väärässä?

Miksi ihmisten on O.K. syödä soijaa, mutta eläinten ei?

  Re: Millä korvata lihan protskut?

Lähettäjä: , 
Päivämäärä:   11.1.19 13:47:45

"Miksi ihmisten on O.K. syödä soijaa, mutta eläinten ei?"

Koska syömäkelpoisen ruuan kierrättäminen karjan kautta on järjetöntä, ts. erittäin epäekologista ja epäeettistä.

  Re: Millä korvata lihan protskut?

Lähettäjä: Yes. 
Päivämäärä:   11.1.19 13:49:12

"Tietääkseni suomalaisessa lihaeläinten kasvatuksessa pyritään pääsemään soijasta eroon ja on suurelta osin päästykin - olenko väärässä?"

Mitäpä lottoat, jos kerran 95-98% Suomeen roudattavasta soijasta on rehua?

  Re: Millä korvata lihan protskut?

Lähettäjä:  
Päivämäärä:   11.1.19 13:54:08

"Olisiko siis itse asiassa ekologisempaa, jos suomalainen joisi litran ulkomailla tehtyä soijamaitoa kuin litran Suomessa tuotettua lehmänmaitoa?
- Sen perusteella, mitä soijantuotannon rehevöittäviä ja ilmastovaikutuksia on tutkittu, sen ympäristökuormat ovat pienempiä kuin lehmästä saatavan maidon, aivan kuin minkä tahansa muunkin kasvin kuormat eläinperäiseen ravintoon verrattuna. Eli kyllä lehmänmaito aiheuttaa rehevöitymistä ja kuormittaa ilmastoa selvästi enemmän kuin soijamaito, Juha-Matti Katajajuuri MTT:stä arvioi."

"Soijan tieltä hakataan tietysti sademetsiä, mutta tällä hetkellä niitä hakataan jatkuvasti enemmän siksi, että voitaisiin kasvattaa soijaa eläinten rehuksi. Jos ihmiset söisivät itse enemmän soijaa ja vähemmän eläimiä, uusia laitumia saatettaisiin tarvita jopa vähemmän."

https://www.apu.fi/artikkelit/lihan-himo

  Re: Millä korvata lihan protskut?

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   11.1.19 14:04:56

Kyllä Suomessa vielä soijaa käytetään reilusti eläinten rehuna. Jostain raa'asta lihasta voit tietää millä se on syötetty, mutta mites juustot, rahkat, lihapullat, majoneesit, jäätelöt... Vaikka et edes jokapäivä söisi mitään jatkojalosteita niin jo sen yhden nakkipaketin tuottamiseen on tarvittu hurjasti soijaa.

Miksi ihmisten on ok syödä ja eläinten ei? Siksi että ihmisen on tehokkaampaa syödä soija itse. Soijan tuomia ongelmia ei olisi, jos sitä kasvatettaisi vain suoraan ihmisille. Mutta koska halutaan kasvattaa lihaa, soijaa tarvitaan hillittömiä määriä ja siitä syntyy ongelmat. Ongelma ei ole siis itse kasvissa.

Ja myös kasvissyöjä voi syödä lähellä tuotettua ruokaa niin halutessaan. Kasvisruokavalio ei ole riippuvainen soijasta vaan voit syödä esim. kotomaista hernettä, papuja, härkäpapuja, kauraa...

Ja voisin ilomielin syödä kotimaista possua JOS niitä kohdeltaisiin hyvin. Laki on kuitenkin liian julma eläimiä kohtaan enkä halua tukea sellaista toimintaa.

  Re: Millä korvata lihan protskut?

Lähettäjä: Rokkimummo 
Päivämäärä:   11.1.19 14:36:42

"Mitäpä lottoat, jos kerran 95-98% Suomeen roudattavasta soijasta on rehua?"

Minä en lottoa mitään, vaan haluan tietää, mitä eläimiä suomessa ruokitaan soijalla. En myöskään purematta niele sellaisia väitteitä kuten "Usko tai älä, jopa ulkomailta tuodun soijan hiilijalanjälki on rielusti pienempi kuin minkään kotimaisen lihatuotteen". Mutta esimerkiksi Maaseudun Tulevaisuudessa 7.9.19 julkaistun Mikko Kärnän kirjoituksen "Kahden todellisuuden väkeä" kanssa minun oli helppo olla samaa mieltä.

Hyvin kohdeltuja kotimaisia possuja on olemassa, ja kysyntä ylittää tarjonnan. Syömäkelpoisen ruoan kierrättäminen karjan kautta on tietenkin järjetöntä, mutta karjan kautta onkin tarkoitus muuntaa syömäkelvoton kasviaines, etenkin nurmi/heinä ihmiselle käyttökelpoiseen muotoon, ja se on ekologista jos mikä. Soija ja muut valkuaisrehut toimivat pelkkänä täydennyksenä, kun on pakko maksimoida tuotos että edes jotenkin pärjäisi.

Suomalaisten pitäisi syödä enemmän kasviksia - mieluiten kotimaisia - se on totta. Ja vähemmän lihaa, sekin on totta, ei kuitenkaan jättää lihaa kokonaan pois. Yksi suuri eettinen haitta ja ympäristövahinko on nykyisin kotimaisen kalan lähes täydellinen syrjäyttäminen ja sen korvaaminen tonnikalalla ja kirjolohella.

  Re: Millä korvata lihan protskut?

Lähettäjä: ... 
Päivämäärä:   11.1.19 14:42:48

Ainakin hevosille syötetään edelleen soijaa ja ilmeisesti myös sioille, mutta härkäpapu ja rypsi taitavat olla nykyiset pääasialliset rehukasvit lihan tuotannossa. Härkäpapu olisi myös ihmisille pätevä ja kotimainen vaihtoehto soijan tilalle :P

  Re: Millä korvata lihan protskut?

Lähettäjä: juu 
Päivämäärä:   11.1.19 14:44:12

Suomessa siat ja siipikarja saa valkuaisrehuksi soijaa ja naudat rypsiä. Täällä suomessakin täytyy tuottaa ja syödä ruokaa ja minusta eettisin ja ekologisin vaihtoehto on kotimainen sekaruokavalio.
Näissä keskusteluissa en koskaan ymmärrä sitä että aina ruvetaan jankuttamaan jostain soijamaiden lihantuotannosta joka on täysin eri asia kuin pohjoinen nurmvaltaiseen rehuntuotantoon perustuva naudanlihan tuotanto suomessa.

  Re: Millä korvata lihan protskut?

Lähettäjä: - 
Päivämäärä:   11.1.19 14:51:38

Naudan ongelmana on valtavat metaani- ja typpioksiduulipäästöt. Ei ammujen soijaton ruokavalio paina siinä rinnalla missään.

  Re: Millä korvata lihan protskut?

Lähettäjä: juu 
Päivämäärä:   11.1.19 14:56:39

Naudan ongelmana on valtavat metaani- ja typpioksiduulipäästöt. Ei ammujen soijaton ruokavalio paina siinä rinnalla missään.

-en minä sen takia lopeta kotimaista(naudan) lihan syöntiä ja jos niukkuuden ajat koittavat niin suomessa ei muuta eläinperäistä olekaan kuin kotimainen naudanliha ja maitotuotteet ja niitäkään ei riitä läheskään kaikille.

  Re: Millä korvata lihan protskut?

Lähettäjä: huu 
Päivämäärä:   11.1.19 15:04:16

Miksei tällaisia juttuja jankutettu esim. 1950 luvulla jolloin suomessa oli 1,2 miljoonaa lehmää kun nykyään niitä on alle 300 tuhatta? Tienvarsille paskovia lihaa syöviä koiriakin on yli 600 tuhatta!

  Re: Millä korvata lihan protskut?

Lähettäjä: Rokkimummo 
Päivämäärä:   11.1.19 15:05:48

Vai että on eläinten piereskely niin suuri ympäristövaara... - on tainnut olla insinööri laskemassa hiilijalanjälkiä, se sama jonka laskelmien tuloksena kaupunkimaasturi on ekologisempi hankinta kuin vahtikoira.

  Re: Millä korvata lihan protskut?

Lähettäjä: huu 
Päivämäärä:   11.1.19 15:07:09

Todellinen ekoteko on kaupunkilaisena auton pois laittaminen eikä se että SUOMALAINEN lehmä laitetaan pois.

  Re: Millä korvata lihan protskut?

Lähettäjä: Just. 
Päivämäärä:   11.1.19 15:11:58

"haluan tietää, mitä eläimiä suomessa ruokitaan soijalla. En myöskään purematta niele sellaisia väitteitä kuten "Usko tai älä, jopa ulkomailta tuodun soijan hiilijalanjälki on rielusti pienempi kuin minkään kotimaisen lihatuotteen""

Et sitten ole lukenut yhtäkään tänne linkattua lähdettä, vaan jankutat ja vänkytät lämpimiksesi?

  Re: Millä korvata lihan protskut?

Lähettäjä: - 
Päivämäärä:   11.1.19 15:15:25

"En myöskään purematta niele sellaisia väitteitä kuten "Usko tai älä, jopa ulkomailta tuodun soijan hiilijalanjälki on rielusti pienempi kuin minkään kotimaisen lihatuotteen"."

Ei tarvitse niellä purematta. Meillä muilla ilmeisesti toimii Google paremmin kuin sinulla. https://tinyurl.com/ilmastomyonteinen-ruoka

"Vastaavasti esimerkiksi soijan ilmastopäästö on vain noin 1 kg CO2/soijapapukilo". Jos alat mussuttamaan rahtaamisesta, se lisännee n. 150g hiilijalanjälkeen per soijakilo.

Tietysti vielä parempi olisi syödä suomalaista härkäpapua.

  Re: Millä korvata lihan protskut?

Lähettäjä: Rokkimummo 
Päivämäärä:   11.1.19 15:42:08

Just: No voinhan siirtyä muualle, jos "jankutukseni ja vänkytykseni" noin häiritsee. Kiitos ystävällisyydestä. :(

-: Kaikki mikä googlessa lukee on totta? Mitään ei sovi kyseenalaistaa?

Todellinen asiantntija ei suhtaudu kyselijöihin ivallisesti.

  Re: Millä korvata lihan protskut?

Lähettäjä: syyhy 
Päivämäärä:   11.1.19 15:56:55

Eikö kasviksia syödä enemmän että saadaan kaikki proteiinit mitä lihasta saadaan?

  Re: Millä korvata lihan protskut?

Lähettäjä: , 
Päivämäärä:   11.1.19 16:15:31

"Kaikki mikä googlessa lukee on totta? Mitään ei sovi kyseenalaistaa?"

Toki saa kyseenalaistaa, ja ei tietenkään kaikki mikä "Googlessa lukee" ole totta. Linkkaamassani asiapitoisessa jutussa on mainittu useita lähteitä. Sopii sitten itsekseen miettiä miksei halua itse ottaa asioista tuonkaan vertaa selvää, vaan mieluummin uskoo siihen että kunhan lihatuotteet on Suomesta niin niissä ei voi olla mitään vikaa ja niiden hiilijalanjälki on jopa miinuksella, koska Suomi. :D

  Re: Millä korvata lihan protskut?

Lähettäjä: , 
Päivämäärä:   11.1.19 16:17:07

"Eikö kasviksia syödä enemmän että saadaan kaikki proteiinit mitä lihasta saadaan?"
No ei ole pakko.

"100 g tummaa soijarouhetta sisältää 53 g proteiinia, kun sama määrä kanaa sisältää vain 20 g"

  Re: Millä korvata lihan protskut?

Lähettäjä: M 
Päivämäärä:   11.1.19 16:20:28

"Todellinen asiantntija ei suhtaudu kyselijöihin ivallisesti."

Kaikkihan tässä ollaan todellisia asiantuntijota. Toki joku Wikipedia ei ole välttämättä kaikista luotettavin lähde (riippuu käytetyistä lähteistä), mutta tieteellisiä tutkimuksia löytyy myös ihan googlaamalla.

   Ylös ⇑   


 


  
 Vastaa viestiin
 Nimi:       [poista tiedot]
 Sähköpostiosoite:

 Jos annat sähköpostiosoitteesi, se näkyy viestissäsi.

 Otsikko:
   




Hevostalli.net ei vastaa keskusteluryhmissä käytävän keskustelun sisällöstä.