|
Lähettäjä: *
Päivämäärä: 22.12.25 21:31:30
Imelletty perunalaatikko, joka onnistuu aina, ja on hyvää:
1 kg perunoita keitetään kypsiksi kuorineen.
Kuoritaan kuumina.
Soseutetaan, ja lisätään kolme (3) rkl vehnäjauhoja.
Sekoitetaan.
Laitetaan yöksi imeltymään kuuman leivinuunin päälle, ei sinne uuniin, tai kuumaan saunaan. Siis saunaan, missä on jo kylvetty, niin jälkilämmölle.
Sekoitetaan imeltymisen aikana 2-3 kertaa.
Jos ei ole tarpeeksi makeaa aamulla, niin lisätään 2-3 rkl tummaa siirappia.
Lisätään 1,5 tl suolaa
1 tl muskottipähkinää
0,5 - 0,7 l kulutusmaitoa niin, että "muusi" on löysähköä.
"Muusi" uunivuokaan niin, että vuoka täyttyy vain puoliväliin, koska laatikko kuohuu kypsyessään.
Pinnalle voinokareita, ja laatikko uuniin.
Uuni 120°, ja paistoaika noin kolme (3) tuntia.
Siirappia ei ole useinkaan tarvinnut lisätä.
|