Kirjoita uusi viesti  |  Alueen etusivu  |    |  Etsi  Alas ⇓   
  Pipareista tuli kovia ja mauttomia

Lähettäjä: voiko pelastaa 
Päivämäärä:   22.12.25 15:54:37

Tein ekaa kertaa elämässäni pipareita ja väänsin eilen Liimataisen pipariohjeella taikinan jääkaappiin yön yli. Unelmoin selliaista ohuista, vähän kosteista ihanista pipareista, joita entinen työkaveri osasi leipoa. Ajattelin, että ehkä minäkin osaisin. No en osannut.

Tänään tein piparit, mutta vaikka lopputulos oli ulkoisesti tosi nätti, maku on ihan p*rseestä. Tai siis kun ne ei maistu miltään! Lisäksi niistä tuli tietysti kovia, just tasan sellaisia pipareita mitä itse inhoan. Yritin tehdä ensin ohkasia ja sitten paksumpia, kun tuli ihan paskaa - kokeilin eri paistoaikoja mutta mikään ei pelastanut näitä.

Käytin leipomiseen voita (jossain - jälkikäteen googlatessa - joku mainitsi, että just voilla tulee kovia, pitäisi käyttää margariinia sen sijaan?) ja varmaan meni liikaa jauhoja taikinaan; en oikein mistään saanut käsitystä, millainen sen valmiin taikinan pitäisi olla. Ja koska se tarttui eilen kovasti astian reunoihin kiinni ja oli tahmaista, laitoin siinä vaiheessa jauhoja lisää että sain sen taikinaklöntin taputeltua sinne astiaan niin, ettei se ollut tarrautunut reunoihin kiinni. Semmoiseksi nätiksi palleroksi kuten leipätaikina, kun se jätetään kohoamaan. Siinä ilmeisesti meni koko homma poskelleen.

Voiko näitä pelastaa mitenkään? Taikinasta jäi puolet kokonaan käyttämättä, voisiko siihen lisätä jotain ainesosaa että voisi kokeilla vielä uudelleen huomenna? Raaka taikina maistuu kyllä ihan oikeanlaiselta, mutten ymmärrä miksi valmiit piparit on ihan pahvin makuisia.

  Re: Pipareista tuli kovia ja mauttomia

Lähettäjä: .. 
Päivämäärä:   22.12.25 17:34:03

Liikaa jauhoja. Voi ei tee tuollaista.

   Ylös ⇑   


  
 Vastaa viestiin
 Nimi:       [poista tiedot]
 Sähköpostiosoite:

 Jos annat sähköpostiosoitteesi, se näkyy viestissäsi.

 Otsikko:
   




Hevostalli.net ei vastaa keskusteluryhmissä käytävän keskustelun sisällöstä.