Kirjoita uusi viesti  |  Alueen etusivu  |    |  Etsi  Alas ⇓   
  Leipätaikinan kylmäkohotuksesta kysymys

Lähettäjä: Leipuri Hiiva 
Päivämäärä:   21.12.25 20:17:36

Meinasin huomenna leipoa saaristolaisleipää. Ohjeessa sanotaan, että taikinan voi kohottaa jääkaapissa, jolloin kohotusaika on vähintään 4 tuntia, mutta voi pitää myös yön yli. Onko kuinka tarkkaa tuo yön yli kohotus, voiko olla esim. yli 12 tuntia? Minulla nimittäin on heti aamusta menoa, mutta olisin 11 kieppeillä taas kotona. Eli voinko tehdä taikinan nyt jääkaappiin ja paistaa huomenna klo 11? Aamulla ennen tuota menoa en ehdi taikinaa tehdä, eli sitten menisi koko iltapäivä leivän kanssa puljaamiseen kun olisi tarkoitus tehdä kaksi satsia ja toisen laittaisin lämpimään kohoamaan sillä aikaa kun ensimmäinen erä on uunissa.

  Re: Leipätaikinan kylmäkohotuksesta kysymys

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   21.12.25 20:28:49

En lähtisi kokeilemaan kylmäkohotusta ollenkaan jos oikeasti haluat syömäkelpoista leipää. Se tuntuu olevan joku oma taikuuden lajinsa. T. Kahdesti jääkaappi täynnä viinanhajuista taikinaa ympäriinsä eikä se viina edes hävinnyt uunissa

  Re: Leipätaikinan kylmäkohotuksesta kysymys

Lähettäjä: * 
Päivämäärä:   21.12.25 20:30:03

Se neljä tuntia on vähintään. Eikä siinä ajassa kyllä kohoa yhtään.
Parempi tulee, kun teet taikinan nyt ja paistat huomenna päivällä.

   Ylös ⇑   


  
 Vastaa viestiin
 Nimi:       [poista tiedot]
 Sähköpostiosoite:

 Jos annat sähköpostiosoitteesi, se näkyy viestissäsi.

 Otsikko:
   




Hevostalli.net ei vastaa keskusteluryhmissä käytävän keskustelun sisällöstä.