|
Lähettäjä: Leipuri Hiiva
Päivämäärä: 21.12.25 20:17:36
Meinasin huomenna leipoa saaristolaisleipää. Ohjeessa sanotaan, että taikinan voi kohottaa jääkaapissa, jolloin kohotusaika on vähintään 4 tuntia, mutta voi pitää myös yön yli. Onko kuinka tarkkaa tuo yön yli kohotus, voiko olla esim. yli 12 tuntia? Minulla nimittäin on heti aamusta menoa, mutta olisin 11 kieppeillä taas kotona. Eli voinko tehdä taikinan nyt jääkaappiin ja paistaa huomenna klo 11? Aamulla ennen tuota menoa en ehdi taikinaa tehdä, eli sitten menisi koko iltapäivä leivän kanssa puljaamiseen kun olisi tarkoitus tehdä kaksi satsia ja toisen laittaisin lämpimään kohoamaan sillä aikaa kun ensimmäinen erä on uunissa.
|