Kirjoita uusi viesti  |  Alueen etusivu  |    |  Etsi  Alas ⇓   
  Saaristolaisleipä

Lähettäjä: Leipuri 
Päivämäärä:   20.12.25 08:04:11

Aikeissa tehdä saaristolaisleipää,en ole ennen tehnyt ja ohjeita löytyy pelkällä piimällä, 50/50 piimä appelsiinimehu ja sitten pelkällä appelsiinimehulla.

Osaako kukaan sanoa tuleeko miten parhain?

  Re: Saaristolaisleipä

Lähettäjä: Merituuli 
Päivämäärä:   20.12.25 08:07:11

Oon tehnyt valmis jauhosekoituksella. Ei voi ainakaan epäonnistua. Mielenkiintoista olisi kyllä kokeilla itse ja miksei molemmilla tavoilla.

  Re: Saaristolaisleipä

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   20.12.25 08:09:18

Oon tehny piimällä ja onnistunut. Se siirappivesi paistossa taitaa olla,se ratkaisevin osuus.

  Re: Saaristolaisleipä

Lähettäjä: Minä Vaan 
Päivämäärä:   20.12.25 08:15:28

Piimällä täälläkin tehty ja hyvää tuli. Ja ihan reseptillä.

  Re: Saaristolaisleipä

Lähettäjä~*~ 
Päivämäärä:   20.12.25 08:16:16

Piimällä teen yleensä, tarpeen vaatiessa appelsiinimehulla. Litra piimää lämmitetään, 75g tuorehiivaa, annetaan liueta. 3dl vehnälese, saman verran ruisjauhoja ja kaljamaltaita. Ruokalusikallinen suolaa. 3dl tummaa siirappia (laitan reilulla kädellä, voi olla lähempänä 3,5dl) ja 10dl vehnäjauhoja. 1,5h kohotus, paisto 175 2h, viimeisen puolen tunnin aikana reilu valelu siirappivedellä. Täydellistä.

  Re: Saaristolaisleipä

Lähettäjä: Akka 
Päivämäärä:   20.12.25 08:21:00

Piimällä mun mielestä paras

  Re: Saaristolaisleipä

Lähettäjä: Leipuri 
Päivämäärä:   20.12.25 08:28:07

Kokeilisinko silloin pelkällä piimällä :) kiitos näistä vinkeistä

  Re: Saaristolaisleipä

Lähettäjä: Omppu 
Päivämäärä:   20.12.25 09:44:19

Mä oon tehnyt viime vuodet omenamehulla ja tullut mun mielestä parasta :D Piimällä tein ennen ja nyt kun tein pitkästä aikaa piimällä, niin maku on jotenkin tunkkainen verrattuna omenamehuun tehtyyn

  Re: Saaristolaisleipä

Lähettäjä: Kalaöshj 
Päivämäärä:   20.12.25 09:50:09

Glögillä oon tehnyt ku joskus sain vinkin. On ollut todella herkullista.

  Re: Saaristolaisleipä

Lähettäjä: ? 
Päivämäärä:   20.12.25 10:01:00

Glögillä tehty ja vaaleallakin tulee hyvä.

   Ylös ⇑   


  
 Vastaa viestiin
 Nimi:       [poista tiedot]
 Sähköpostiosoite:

 Jos annat sähköpostiosoitteesi, se näkyy viestissäsi.

 Otsikko:
   




Hevostalli.net ei vastaa keskusteluryhmissä käytävän keskustelun sisällöstä.