Kirjoita uusi viesti  |  Alueen etusivu  |    |  Etsi  Alas ⇓   
  Itsenäisyyspäivän ateria

Lähettäjä: Melli 
Päivämäärä:   4.12.25 08:29:01

Haluaisin tehdä jotain itsenäisyyspäivään sopivaa, mutta mitä? Yleensä kun kokkaan jotain arkiruokaa parempaa, teen aasialaista tai jotain hyvää pastaa. Nyt kuitenkin tekisi mieli tehdä jotain kansallishenkistä, mutta viikonlopun tunnelmaan ja pimeään vuodenaikaan sopivaa tuhtia ja lohdullista ruokaa. Saa ehdottaa!

Mitä teillä syödään itsenäisyyspäivänä?

  Re: Itsenäisyyspäivän ateria

Lähettäjä: zäkä 
Päivämäärä:   4.12.25 08:30:54

Saatko hirveä tai poroa mistään?

  Re: Itsenäisyyspäivän ateria

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   4.12.25 08:35:17

Karjalanpaistia, keitettyjä perunoita, puolukkasurvosta, porkkanaraastetta, suolakurkkua

  Re: Itsenäisyyspäivän ateria

Lähettäjä: Heta 
Päivämäärä:   4.12.25 09:15:37

Yleensä Mannerheimin lempiruokaa vorschmackia itse tehtyä, tänä vuonna poikkeuksena tilasin Lemin särää.
Jälkiruoka juustokakku sini-valkoinen, koristelu pensasmustikat.
Kahvin kanssa sini- valkoiset Fazerin suklaamakeiset.

  Re: Itsenäisyyspäivän ateria

Lähettäjä: Nippe 
Päivämäärä:   4.12.25 09:21:27

Peuranpaisti suolakuoressa ja naurishsudukkaita.

  Re: Itsenäisyyspäivän ateria

Lähettäjä: I 
Päivämäärä:   4.12.25 09:36:56

Meillä on varmaan tylsästi pihvit.
Alkuruuaksi glögimarinoitua rosollia ja sinihomejuustovaahtoa. Jälkkäriksi joku mustikkajuttu, ehkä pannacotta.

  Re: Itsenäisyyspäivän ateria

Lähettäjä: sam 
Päivämäärä:   4.12.25 09:41:08

Meillä on ollut perinteinen pitkän kaavan kautta valmistettu lihakeitto. Jälkkäriksi voisikin tehdä juustokakkua, vaikka glögikiilteellä ja puolukoilla pikkujouluhenkeen.

  Re: Itsenäisyyspäivän ateria

Lähettäjä: Nagger 
Päivämäärä:   4.12.25 09:41:24

Hevosen paahtopaistia ja oman maan perunat.

  Re: Itsenäisyyspäivän ateria

Lähettäjä: Liiri 
Päivämäärä:   4.12.25 09:45:54

Meilläkin karjalanpaisti, perunat, porkkanalaatikko, puolukkasurvos, suolakurkut..jälkkäriksi mustikka rahkaa..

  Re: Itsenäisyyspäivän ateria

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   4.12.25 09:49:58

Meillä on alkuun kurpitsakeitto, pääruuaksi karjalapaisti. Jälkkäriksi vielä joku kevyt juttu.

  Re: Itsenäisyyspäivän ateria

Lähettäjä: * 
Päivämäärä:   4.12.25 11:14:45

Västerbottenost-piirakkaa, siianmätiä, smetanaa, punasipulia silputtuna ja tilliä. Skumpan kanssa. Jälkkäriksi juustotarjotin ja portviiniä.

  Re: Itsenäisyyspäivän ateria

Lähettäjä: Pulla 
Päivämäärä:   4.12.25 11:18:55

Meillä pääruokana kalaa ja uunijuureksia. Alkuun joku kasviskeitto. Jälkiruokaa en ole vielä päättänyt ehkä mustikkatäytekakku. Kala ja kasviskeiton pääraaka-aine valitaan sen mukaan, mitä huomenna kaupasta saa/näyttää hyvältä. Alustavasti olisi mielessä siika ja kukkakaali.

  Re: Itsenäisyyspäivän ateria

Lähettäjä: wtf 
Päivämäärä:   4.12.25 13:43:27

Se on kunnon paisti. Karjalan Paisti. Nam !!
Röstiperunat ja ehkä Saslikit.

Tai sitten naurettavat nakit heja huoltofirman tapaan..

  Re: Itsenäisyyspäivän ateria

Lähettäjä: jms 
Päivämäärä:   4.12.25 13:50:01

Uunilohta, perunamuusia ja uunijuureksia

  Re: Itsenäisyyspäivän ateria

Lähettäjä: Ok 
Päivämäärä:   4.12.25 14:54:05

Meillä jalostajan hernekeittoo jauhelihalla jatkettuna.

  Re: Itsenäisyyspäivän ateria

Lähettäjä:  
Päivämäärä:   4.12.25 17:15:53

Karjalanpaistia ja keitettyjä perunoita, jälkiruoaksi Fazerin sinistä suklaata

  Re: Itsenäisyyspäivän ateria

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   4.12.25 18:04:32

Poronkäristys ja muusi

  Re: Itsenäisyyspäivän ateria

Lähettäjä: * 
Päivämäärä:   4.12.25 18:32:43

Peurapaisti, punaviinikastike, yrttiperunat ja salaatti.
Jälkkäriksi, linnan juhlia katsellessa, juustotarjotin, hilloja ja hedelmiä.

  Re: Itsenäisyyspäivän ateria

Lähettäjä: wetehinen 
Päivämäärä:   4.12.25 18:34:17

Ei ehkä kovin isänmaallista, mutta meinaan herkutella pitkästä aikaa toast skageneilla. Juomaksi jotain ei-alkoholipitoista, koska herätys on sunnuntaina aikaisin.

  Re: Itsenäisyyspäivän ateria

Lähettäjä: oo 
Päivämäärä:   4.12.25 18:35:29

Meillä tehdään kermaista hirvipata ja perunamuusia

  Re: Itsenäisyyspäivän ateria

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   4.12.25 19:37:40

Ruokana naudan sisäfilee, uunijuureksia, perunamuusia ja ruskea kastike, jälkiruoaksi juustokakkua, ajattelin kokeilla suolainen kinuski ja illalla juustotarjotin. Alkuruokia en oikein osaa tehdä ja ei ole tapana ollut, niin se saattaa jäädä välistä

  Re: Itsenäisyyspäivän ateria

Lähettäjä: - 
Päivämäärä:   4.12.25 19:54:05

"Lähettäjä: .
Päivämäärä: 4.12.25 19:37:40

Naudan sisäfile, keitinperunat, ja bearnaiskastike, parsakaalia. Alkuun toas skagen ja riimihärkää ruisleivällä punakaalin kera, jälkkäriksi raparperipiirakka vaniljakastikkeella.

  Re: Itsenäisyyspäivän ateria

Lähettäjä: Ällö 
Päivämäärä:   4.12.25 20:06:05

Perinteisesti töissä. Ehkä teen muikunmätileipiä iltapalaksi? Paahdetaan hapanjuurileipää pannulla voissa, päälle smetanaa, mätiä, salottisipulisilppua ja vähän tilliä. Lyhyestä virsi kaunis.

   Ylös ⇑   


  
 Vastaa viestiin
 Nimi:       [poista tiedot]
 Sähköpostiosoite:

 Jos annat sähköpostiosoitteesi, se näkyy viestissäsi.

 Otsikko:
   




Hevostalli.net ei vastaa keskusteluryhmissä käytävän keskustelun sisällöstä.