Kirjoita uusi viesti  |  Alueen etusivu  |    |  Etsi  Alas ⇓   
  Siis mikä ihme siinä suklaassa koukuttaa??

Lähettäjä: rasittaa jo 
Päivämäärä:   21.11.25 14:27:53

Osaako joku sanoa?

  Re: Siis mikä ihme siinä suklaassa koukuttaa??

Lähettäjä: - 
Päivämäärä:   21.11.25 14:30:52

Maistuu hyvältä.

  Re: Siis mikä ihme siinä suklaassa koukuttaa??

Lähettäjä: Laku 
Päivämäärä:   21.11.25 14:46:26

Ihan samaa miettinyt. Itselläni ei ole mitään himoa suklaata kohtaan. Syön toki silloin tällöin eli en inhoakaan, mutta voisin jättää syömättäkin. Sit esim töissä monilla hirveä suklaanhimo koko ajan päällä ja käyvät ostamassa iltapäiväsuklaan kun pakko saada.

  Re: Siis mikä ihme siinä suklaassa koukuttaa??

Lähettäjä: zäkä 
Päivämäärä:   21.11.25 14:47:31

Onko rasva+sokeri?

Jotkut ihmiset himoitsevat makeaa iltapäivisin. Varmaan verensokeri laskee ja väsyttää tms?

  Re: Siis mikä ihme siinä suklaassa koukuttaa??

Lähettäjä: / 
Päivämäärä:   21.11.25 14:48:19

En ymmärrä. Pelkkää rasvaa ja sokeria, mikään muu ei maistu kuin rasva ja sokeri. En ymmärrä myöskään sipsejä ja pikaruokaa, rasva ja suola ainoat mikä maistuu. Mutta ei kai sille mitään voi jos makuaisti on tuolla tavalla rakentunut että nuo kokee hyvänmakuisiksi.

  Re: Siis mikä ihme siinä suklaassa koukuttaa??

Lähettäjä: Laku 
Päivämäärä:   21.11.25 14:49:53

Onhan rasvaa ja sokeria monessa muussakin asiassa, mutta suklaa on se mihin on himo, ei mikä tahansa tuote jossa on rasvaa ja sokeria.

  Re: Siis mikä ihme siinä suklaassa koukuttaa??

Lähettäjä: Luu 
Päivämäärä:   21.11.25 14:55:26

Ihmisellä on vieläkin luolamiehen aivot ja elimistö, siksi monet koukuttuvat helposti rasvaiseen, sokeriseen, suolaiseen ja hiilihydraattipitoiseen syötävään.

  Re: Siis mikä ihme siinä suklaassa koukuttaa??

Lähettäjä: Sunika 
Päivämäärä:   21.11.25 14:57:17

/ meidän makuaisti on rakentunut niin että maistamme niissä muutakin! Eli suklaassa sen suklaan ja sipseissä peruna tms. ja pikaruoassa ne ruoka-aineet mitä niissä on.

Olisi todella kurjaa jos oma makuaisti olisi niin rajoittunut kuin sinulla. Mutta toki sinun on sitten helpompi syödä terveellisesti ilman rasvaa, suolaa ja sokeria. Et toki onneksi osaa surra rajoittuneisuuttasi kun et muusta tiedä.

  Re: Siis mikä ihme siinä suklaassa koukuttaa??

Lähettäjä: Sunika 
Päivämäärä:   21.11.25 14:59:03

Jos emme maistaisi esimerkiksi siinä suklaassa mitään muuta kuin rasvan ja sokerin niin söisimme yhtä suurella innolla rasvaa johon on sekoitettu sokeria ja sitten suolaista halutessamme sekoittaisimme rasvaan suolaa.

  Re: Siis mikä ihme siinä suklaassa koukuttaa??

Lähettäjä:  
Päivämäärä:   21.11.25 15:00:11

Fazerin sininen on ainoa suklaa, josta tykkään ja sitten Fazerin sinisen konvehtirasia. Ja tietysti jotkut suklaaleivokset ovat hyviä. En sitten syö oikeastaan mitään muuta yleistä herkkua kuten karkkia ja sipsejä. Niitä en koskaan osta itselleni ja harvoin syön, kun on tarjollakaan. Roskaruokaa on välillä hyvää, mutta ei kovin usein. Ei siinä minun mielestä mitään ihmeellistä ole, että ihmiset syö kaiken maailman niskaa. Ku han ei söisi vaan pääasiallisesti oman terveytensä vuoksi.

  Re: Siis mikä ihme siinä suklaassa koukuttaa??

Lähettäjä: Duoda 
Päivämäärä:   21.11.25 15:03:25

Sivusta tässä kommentoin, että onneksi itselläkin on "rajoittunut makuaisti". Ne kaverit, tutu ja työkaverit, joilla ei ole "rajoittunut makuaisti" sillä perusteella että suklaata, sipsiä ja mäkkiä kuluu, ovat kyllä just sen kokoisiakin että makuaisti ei ole "rajoittunut".

Ei noissa oikeasti maistu mikään muu kuin se rasva ja sokeri. Jos maistuisi niin tokihan raakasuklaakin olisi silloin todella hyvää koska siinä vasta suklaa maistuukin, tai keitetty peruna joka maistuu perunalle. Vaan eipä ne kelpaa.

  Re: Siis mikä ihme siinä suklaassa koukuttaa??

Lähettäjä: M 
Päivämäärä:   21.11.25 15:04:30

Petitchef.fi -sivustolla oli ihan hyvää tekstiä aiheesta:

"Suklaan syöminen stimuloi hyvän olon kemikaalien (kuten dopamiinin, serotoniinin ja endorfiinien) vapautumista, jotka parantavat mielialaa, vähentävät stressiä ja tuottavat välittömän miellyttävän tunteen.

Nutrients-lehdessä julkaistussa tutkimuksessa korostetaan serotoniinin keskeistä roolia mielialan säätelyssä: suklaan (erityisesti tumman suklaan) nauttiminen voi nostaa serotoniinin määrää tryptofaaniajoka on serotoniinin esiaste.

Lähde: Nutrients - Mieliala, muisti ja suklaa.

Vaikeina aikoina himoitsemme usein suklaata, mutta miksi? Vastaus löytyy teobromiinin ja suklaan kaltaisista aineista. fenyylietyyliamiini, jotka stimuloivat palkitsemisjärjestelmään liittyviä aivoalueita (samalla, joskin lievemmällä tavalla kuin jotkin psykoaktiiviset aineet).

Tutkimus julkaistiin aikakauslehdessä Appetite osoitti, että suklaa aktivoi dopaminergisiä mielihyväpiirejä, mikä selittää sen nauttimiseen usein liittyvän mukavuuden ja hyvinvoinnin tunteen.

Lähde: Appetite - Suklaan himo ja riippuvuus."

   Ylös ⇑   


  
 Vastaa viestiin
 Nimi:       [poista tiedot]
 Sähköpostiosoite:

 Jos annat sähköpostiosoitteesi, se näkyy viestissäsi.

 Otsikko:
   




Hevostalli.net ei vastaa keskusteluryhmissä käytävän keskustelun sisällöstä.