|
Lähettäjä: aspiringLeivänteki
Päivämäärä: 17.11.25 16:44:23
Mitäs perinteiden hautaamista tämäkin on perhana.
Haluaisin tehdä perinteisen hapanjuurilimpun rukiista, tarviin ruissihtijauhoja. Juurta on hellitty, ruokittu ja nimetty. Se ruislimpun teko on haavelistalla ollut jo pitkään, muutakin kuin eri sekoitusversioilla (milloin mukana piimää, milloin kaljamallasta jne) tehtynä. Sellaista kunnon ruisleipää, missä on kunnon happamuus, syvä rukiin maku, ei mitään vehnäsotkusörssöjä mukana yhtään. No, tarvisin ruissihtijauhoja, ja pidin itsestäänselvänä että senkun kävelen markettiin ja ostan. Mutta mitä vielä. Niitä ei enää tehdä, poistunut valikoimista. Peeveli. Ja tilalla sitten versiositäjaversiotätä. No, kun se hapanjuuri ei samalla tavalla ilahdu jauhoista, jotka on versiositäjatätä. Ja pakettihiivalla kohottamalla tulee kerta kaikkiaan ihan eri leipä.
Mitäs tämä tämmöinen on?
Suomessa ei enää kuluttajat voi leipoa perinteistä hapanjuurilimppua rukiista?
Missä sitten, jos ei täällä?
|