Kirjoita uusi viesti  |  Alueen etusivu  |    |  Etsi  Alas ⇓   
  Reseptiä peurapaistiin??

Lähettäjä: Maria 
Päivämäärä:   2.11.25 19:01:29

Hei, olisiko teillä heittää hyvää reseptiä peuran lihan valmistukseen. Sain isältä n 1,5 kg peuranpaistia ja mulle on noi riistaruuat vähän vieraita. Olen kuullut että mieto lämpö ja pitkä kypsennysaika on ok, mutta kokemusta kun ei ole, niin siksi kyselen.

  Re: Reseptiä peurapaistiin??

Lähettäjä: * 
Päivämäärä:   2.11.25 19:06:41

Meillä on usein yön yli puuhellan uunissa (hellassa ei enää yöllä ole tulta). Tulen vielä palaessa valellaan paistoliemellä, yöksi laitetaan folioon.

  Re: Reseptiä peurapaistiin??

Lähettäjä: mm 
Päivämäärä:   2.11.25 19:09:34

Kun sain metsästäjiltä kiitokseksi peuranpaistin kohtelin sitä niinkin huonosti että tein siitä lihakeiton ja täytyy sanoa että parempaa lihakeittoa en ole koskaan syönyt, oli niin pehmeää ja suussasulavaa lihaa että.

  Re: Reseptiä peurapaistiin??

Lähettäjä: Maria 
Päivämäärä:   2.11.25 19:12:44

Myös käytettävistä mausteista ja maustamisesta/lisukkeista kaipaisin lisää tietoa...ei pelkkää suolaa ja pippuria.

  Re: Reseptiä peurapaistiin??

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   2.11.25 19:13:38

Yöksi mausteiden kanssa levinuuniin.

  Re: Reseptiä peurapaistiin??

Lähettäjä: Ällö 
Päivämäärä:   2.11.25 19:37:52

Katajanmarja on klassinen mauste peuralle.

  Re: Reseptiä peurapaistiin??

Lähettäjä: Norkko 
Päivämäärä:   2.11.25 19:42:10

Olut hauteessa uuniin pitkäksi aikaa matalaan lämpöön. Sipulit, porkkanat ja riistamausteet sekaan.

  Re: Reseptiä peurapaistiin??

Lähettäjä: * 
Päivämäärä:   2.11.25 19:43:03

noin 1,5 kg peuranulkopaista
2 rkl voita
1 rkl rypsiöljyä
1,5 tl meri- tai sormisuolaa
mustapippuria myllystä
2 tl timjamia

Ota liha huoneenlämpöön tunti ennen valmistamista.
Poista lihan pinnalta mahdolliset kalvot ja rasva.
Kuumenna voi ja öljy pannulla. Ruskista pinta joka puolelta. Siirrä liha uunivuokaan. Suolaa, pippuroi ja maista pinta.
Työnnä paistolämpömittari lihan paksuimpaan kohtaan ja pane vuoka 100-asteiseen uuniin. Kypsennä paistia reilu kaksi tuntia, kunnes sisälämpö on 55 astetta. Tällöin liha on sisältä punertavaa ja mehevää. Ota vuoka uunista ja peitä liha kevyesti foliolla. Anna vetäytyä noin tunti ennen lihan leikkaamista.

  Re: Reseptiä peurapaistiin??

Lähettäjä: Maria 
Päivämäärä:   2.11.25 20:27:50

Nyt täytyy vain hankkia paistomittari, toi *:n neuvo oli aika selkeä. Kiitos, lisää ohjeita odotellessa.

  Re: Reseptiä peurapaistiin??

Lähettäjä: kk 
Päivämäärä:   2.11.25 20:33:23

Onko se sisä vai ulkopaistia? Se kai vaikuttaa jonkin verran kannattaako haudutella pitkään. En tiedä, mutta jossain ohjeessa ( oli kauriin sisäpaistia ) oli ensin ruskistus pannulla, ja sitten aika tarkkakin aika uunissa.

  Re: Reseptiä peurapaistiin??

Lähettäjä: Nkiy 
Päivämäärä:   2.11.25 20:43:21

Googlaa routapaisti. Toki lihan joutuu pakastamaan, mutta tulee hyvää.

  Re: Reseptiä peurapaistiin??

Lähettäjä: ... 
Päivämäärä:   2.11.25 21:02:02

Tähden ohje kohdallaan, lisäisin vielä että laitat paistin 7% suolaveteen viideksi tunniksi ennen kypsennystä

  Re: Reseptiä peurapaistiin??

Lähettäjä: Jenni 
Päivämäärä:   2.11.25 22:07:57

Mä oon tehnyt joskus "peura/hirvipaistin" keittämällä. Sulanut paisti kattilaan runsaaseen veteen, ennen kiehumista liemeen kertynyt vaahto kuoritaan pois ja sen jälkeen keitinliemeen lisätään mausteet (suola, pippuri, riistamauste, chili) ja lihaliemikuutiot 1kpl / 0,5 litraa keitinlientä, sipuli ja pari valkosipulin kynttä. Keitetään n 3 tuntia. Sen jälkeen liha saa olla keitinliemessä yli yön jääkaapissa (sen jälkeen kun liemi on jäähtynyt). Sen jälkeen liha valutetaan kuivaksi ja voidaan leikata vaikka leivän päälliseksi tai ns kylmäksi leikkeleeksi tai sen voi lisätä kastikkeen sekaan. Keitinliemen siivilöin ja käytän kastikkeen pohjaksi.

   Ylös ⇑   


  
 Vastaa viestiin
 Nimi:       [poista tiedot]
 Sähköpostiosoite:

 Jos annat sähköpostiosoitteesi, se näkyy viestissäsi.

 Otsikko:
   




Hevostalli.net ei vastaa keskusteluryhmissä käytävän keskustelun sisällöstä.