|
Lähettäjä: Jenni
Päivämäärä: 2.11.25 22:07:57
Mä oon tehnyt joskus "peura/hirvipaistin" keittämällä. Sulanut paisti kattilaan runsaaseen veteen, ennen kiehumista liemeen kertynyt vaahto kuoritaan pois ja sen jälkeen keitinliemeen lisätään mausteet (suola, pippuri, riistamauste, chili) ja lihaliemikuutiot 1kpl / 0,5 litraa keitinlientä, sipuli ja pari valkosipulin kynttä. Keitetään n 3 tuntia. Sen jälkeen liha saa olla keitinliemessä yli yön jääkaapissa (sen jälkeen kun liemi on jäähtynyt). Sen jälkeen liha valutetaan kuivaksi ja voidaan leikata vaikka leivän päälliseksi tai ns kylmäksi leikkeleeksi tai sen voi lisätä kastikkeen sekaan. Keitinliemen siivilöin ja käytän kastikkeen pohjaksi.
|