|
Lähettäjä: Najadi
Päivämäärä: 25.10.25 12:52:47
Nyt puhutaan rahkapiirakoista ja vastaavista. Olen tehnyt rahkapiirakoita kerran jos toisenkin, mutta joskus haluaisin tehdä sellaisen paksumman piirakan noin 5cm syvyiseen vuokaan. Ongelmani on siinä, että joka ikinen kerta tuollainen paksumpi pirakka jää keskeltä veteläksi vaikka miten yritän seurata ohjetta. Olen yrittänyt myös laskea uunin lämpötilaa ja pidentää paistoaikaa, mutta silti sama juttu joka kerta. Ohuet rahkapiirakat kyllä onnistuvat, mutta no paksut eivät sitten millään!
Kysyisinkin nyt neuvoja teiltä jotka olette tehneet n. 5cm paksuisia piirakoita joihin tulee erillinen täyte joko kermaviilistä tai rahkasta tms. Miten sellainen pitäisi paistaa että sen saisi kunnolla jähmettymään keskeltäkin? Jos ohjeessa sanotaan esim. 200 astetta/40 min, paljonko lämpötilaa pitäisi laskea ja paistoaikaa pidentää? 175 astetta/50-55 min ainakaan ei toiminut, oli edelleen vetelää keskeltä vielä jäähtyneenäkin. Pitääkö laittaa 100 astetta/2h että hyytyisi kunnolla, vai onko tuohon jotain muuta kikkakolmosta olemassa? En tiedä mitä teen väärin.
Tällä hetkellä tuskailen marjapiirakkaa (pakastemarjoista), mutta sama ongelma olisi varmasti myös suolaisten piirakoiden kohdalla.
Miksi sitten pitää välttämättä olla paksu piirakka, niin ihan vain siksi, että yksinkertaisesti tykkään sellaisista. Tai tykkäisin jos saisin paistumaan kunnolla...
Apua?
|