Kirjoita uusi viesti  |  Alueen etusivu  |    |  Etsi  Alas ⇓   
  Avunpyyntö leipojille

Lähettäjä: Liisa 
Päivämäärä:   15.10.25 17:20:45

Kun perinteisesti ei sellaista asiaa ole, etteikö ht-netistä löytyisi paras asiantuntemus, niin nyt sitä tarvittaisiin: Pitäisi leipoa synttärikakku, ja tietenkin tehdä kakkuun upea koristelu. Haluan kermakuorrutuksen, mutta siitä tulee aina ihan kamalan näköinen.

Siispä: Miten kermavaahto tehdäänniin, että sillä voi pursottaa kuvioita? Minulla ei koskaan tunnu tulevan niin napakka vaahto, että pysyisi missään muodossa. Joko on löysä, tai jos vatkaan enemmän, juoksettuu.

Mitä teen väärin??? Auttakaa!!!

  Re: Avunpyyntö leipojille

Lähettäjä: --- 
Päivämäärä:   15.10.25 17:32:30

Mitä kermaa käytät?

  Re: Avunpyyntö leipojille

Lähettäjä: - 
Päivämäärä:   15.10.25 17:37:39

Itse käytän tomusokeria sokerin sijasta :) ihan kuohukermaa olen käyttänyt, kun maistuu parhaalta. Jos oikein tarkkaa ja nättiä pursotusta haluaa, niin ehkä silloin voisi miettiä jonkinlaista kreemiä kerman sijaan?

  Re: Avunpyyntö leipojille

Lähettäjä: Riu 
Päivämäärä:   15.10.25 17:39:37

Käytä vispikermaa, vatkaa kylmänä, lisää stabilointiainetta (Dr. Oetker Cream Fix).

  Re: Avunpyyntö leipojille

Lähettäjä: Liisa 
Päivämäärä:   15.10.25 17:46:48

Valion, Pirkan ja Pohjolan meijerin (vai mikä se Lidlissä myytävä nyt onkaan) olen käyttänyt. En ole huomannut mainittavaa eroa.

Kuohukermaa en saavaahdotettua sitäkään vähää jämäkäksi kuin vispikermaa.

Flora vispiä kokeilun jossain vaiheessa, mutta ei menestystä.

Tomusokeriavois kokeilla, jämäköittääkö se rakennetta? Mitä ammattileipurit tekee, että saavat niin nätisti pursottuvan kerman? Käyttääkö ne liivatetta tai jotain muuta salaista ainesosaa?

  Re: Avunpyyntö leipojille

Lähettäjä: Ällö 
Päivämäärä:   15.10.25 17:53:32

Vaniljakreemijauhetta laittaisin sekaan.

  Re: Avunpyyntö leipojille

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   15.10.25 17:57:08

Maitokolmion laktoositon kuohukerma. On ihan eri maailmasta kuin bulkkimerkkien kermaa. Varmuuden vuoksi voi laittaa leivontatarvihyllystä löytyvän kermanstabilointiaineen mukaan.

  Re: Avunpyyntö leipojille

Lähettäjä: Liisa 
Päivämäärä:   15.10.25 17:59:40

Pistetään siis Maitokolmio kokeiluun. Kuka sitä myy, vai löytyykö mistä vaan?

Tuo vaniljakreemijuttu myös kokeiluun. Onko määrää vinkata esim 2 desiin?

  Re: Avunpyyntö leipojille

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   15.10.25 18:00:08

Minusta vaniljakreemijauhe maistuu karsealta. Taisi olla Sallisen. Onkohan niitä paremman makuisia olemassa?

  Re: Avunpyyntö leipojille

Lähettäjä: Ällö 
Päivämäärä:   15.10.25 18:01:54

O,5 rkl / 2 dl

  Re: Avunpyyntö leipojille

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   15.10.25 18:06:26

Kuparikipossa vatkaaminen auttaa myös.

  Re: Avunpyyntö leipojille

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   15.10.25 18:07:06

ei kun se olikin marengille, sori, minun mokani.

  Re: Avunpyyntö leipojille

Lähettäjä: Mi 
Päivämäärä:   15.10.25 18:20:48

Yleensä siihen lisätään vaniljakreemijauhetta napakoittamaan. Purkissa on ohjeet.

  Re: Avunpyyntö leipojille

Lähettäjä: Siiri 
Päivämäärä:   15.10.25 19:47:55

Lissää maistamatonta tuorejuustoa vispatun kerman joukkoon, napakoittaa rakenteen eikä vety.

  Re: Avunpyyntö leipojille

Lähettäjä: Snipper 
Päivämäärä:   15.10.25 19:54:56

Ei mitään tuorejuustoa kakunkuorrutteisiin!
Vispikerma (Flora Vispi) ja vaniljakreemijauhe. Tomusokerilla tulee helposti niin imelää että ikenet vetäytyy. Kylmä kerma, kylmä kulho. Tulee sileä vaahto missä ei ole poksahtelevia ilmakuplia ja kuviot myös pysyvät.

Ja joo, "aina on maistunut", "vieraat kehuu", "ikinä ei ole jäänyt syömättä" - kylässä kehutaan aina vaikka miten kamalalta maistuisi. Koskee myös raejuusto-muna-margariinia piirakka päällä..

  Re: Avunpyyntö leipojille

Lähettäjä: Minä Vaan 
Päivämäärä:   15.10.25 20:10:06

Vaniljakreemijauhetta itse laittasin jämäköitämään vaahdon.

  Re: Avunpyyntö leipojille

Lähettäjä: ... 
Päivämäärä:   15.10.25 20:29:44

Itse ikinä kakkua pursottaneena neuvon käyttämään tuota vaniljakreemi jauhetta. Sisko tekee upeita kakkuja ja käyttää sitä. Merkki oli tässä tärkeä maun takia. Pahus en vain muista mikä se piti olla...

   Ylös ⇑   


  
 Vastaa viestiin
 Nimi:       [poista tiedot]
 Sähköpostiosoite:

 Jos annat sähköpostiosoitteesi, se näkyy viestissäsi.

 Otsikko:
   




Hevostalli.net ei vastaa keskusteluryhmissä käytävän keskustelun sisällöstä.