Lähettäjä: .
Päivämäärä: 14.10.25 07:15:17
John Yudkin oli oikeassa – 50 vuotta aikaansa edellä.
1970-luvulla tohtori John Yudkin varoitti, että sokeri, ei tyydyttynyttä rasvaa, oli todellinen ruokavaliohisto sydänsairauksien nousun takana.
Sokeriteollisuus hautasi hänen viestinsä ja jäi Ancel Keysin "ruokavaliosydänhypoteesi", joka syytti voita, munia ja punaista lihaa.
Nyt, vuosikymmeniä myöhemmin, nykyaikainen tutkimus vahvistaa sen, mitä Yudkin yritti kertoa meille — että fruktoosi ja jalostetut sokerit aiheuttavat aineenvaihdunnan häiriöitä:
⚡ Insuliiniresistenssi
💧 Korkea virtsahappo ja verenpaine
🩸 Lipidien ylituotanto ja tulehdus
Ne kaikki ruokkivat ateroskleroosia ja sydän- ja verisuonitauteja.
Vaikka ruokavaliorasva- ja kolesterolipitoisuus on alhaisempi 1970-luvulta lähtien, sydänsairauksien määrä ei ole laskenut – mutta sokerinkulutuksemme on noussut pilviin.
Ongelma ei ollutkaan lautasellamme oleva pihvi... Sokeri kupissamme.
|