Kirjoita uusi viesti  |  Alueen etusivu  |    |  Etsi  Alas ⇓   
  tuunaatko ruokia

Lähettäjä: voiMua 
Päivämäärä:   30.9.25 14:02:42

Äiti laittoi jauhelihakastikkeeseen keittojuureksia, kermaa ja tilliä
Anoppi teki kokosrasvassa lihapiirakoita joissa keit munaa ja tlliä
Naapurinmuija laittaa kaalilaatikkoon currya ja hapankermaa
Nämä esimerkit tosihyviä
Tänään luin että joku ruotsalaiskokki pistää omenaa bolognaiseen
varmaan kokeilen

Önko tullut vastaan hyviä tuunausvinkkejä

  Re: tuunaatko ruokia

Lähettäjä: hmm 
Päivämäärä:   30.9.25 14:04:34

Joo. Harrastan laiskana päivänä sitä, että teen ruokaa semmoisesta makaronivalmispussista (knorr tms) jota myydään esim. Carbonaran makuisena. Lisään siihen aina mm. papuja ja olen ajatellut, että voisi sulattaa myös pakastekasviksia tai vaikka pakasteherneitä ja iskeä perään lisäksi.

  Re: tuunaatko ruokia

Lähettäjä: Jeb 
Päivämäärä:   30.9.25 14:06:37

No odotamme tarjoilijan pätemistopiikkia tästä.

Kyllä itsekin tulee tuunattua, toisinaan hirveitä toisinaan onnistuneita. Onko se tuunauista jos muualla maailmassa tehdään jotain mitä meillä harvemmin. Esim kanamunaa ja varsiselleriä perus perunasalaattiin.

  Re: tuunaatko ruokia

Lähettäjä: Ällö 
Päivämäärä:   30.9.25 14:18:16

En tee ikinä suoraan mistään reseptistä. Yhdistelen reseptejä ja lisään aina omiani. Hyvää on, harvoin tulee huteja, kun tietää, mitkä raaka-aineet tukee toisiaan ja mitkä puolestaan eivät.

  Re: tuunaatko ruokia

Lähettäjä: Jaska The Paska 
Päivämäärä:   30.9.25 14:28:42

Mä "tuunaan" lähes kaikkea mitä valmistan, (etenkin pakastepizzoja) koska en koskaan tee mitään ruokaa suoraan reseptin mukaan. Ei tule kahta kertaa samanlaista kastiketta, vaan vähän sinne päin.

  Re: tuunaatko ruokia

Lähettäjä: voiMua 
Päivämäärä:   30.9.25 14:45:27

itsekään en seuraa reseptejä vaan kokeilen aika paljon
Tykkään karitsan paahtopaisteita ja olen sulattanut/marinoinut niitä 2pv
mm borshkeitossa ja kaupan suolakurkkuliemessä
Valtamerikalat (turska sei kolja tilapia jne) maustan vahvasti jo pistän yöksi
muna kremaviili sipuli seokseen siitten paistan
Kotimaisia järvikaloja kunnioitan enempi

  Re: tuunaatko ruokia

Lähettäjä: zäkä 
Päivämäärä:   30.9.25 15:33:23

Laitan kaalilaatikkoon chiliä/jalapenoa ja joskus kermaa.

  Re: tuunaatko ruokia

Lähettäjä: zäkä 
Päivämäärä:   30.9.25 15:34:28

Niin ja en minä ruokia reseptien mukaan tee muutenkaan, mutta tuo tuli mieleen esimerkkinä.

  Re: tuunaatko ruokia

Lähettäjä: * 
Päivämäärä:   30.9.25 15:47:58

Mikä nyt lasketaan tuunaaniseksi.
Meillä perusjauhelihakastikkeeseen laitetaan aina porkkanaraastetta. Usein myös kirsikkatomaatteja.

Chilillä myös maustetaan monia perusreseptejä, mm. keittoja.

Perusmakaronilaatikkoa ei tehdä, vaan aina mukana on mm. tomaattia ja chiliä. Usein myös aurajuustoa ja porkkanaraastetta.

Kasviksia upotetaan ruokaan kuin ruokaan, samoin valkosipulia.

  Re: tuunaatko ruokia

Lähettäjä: Aidan 
Päivämäärä:   30.9.25 16:12:09

Täälläkin tuunataan ruoka AINA. Siksi en kehtaa tehdä vieraille mitään, kun en osaa noidattaa reseptiä. Koskaan ei tule samanlaista soppaa, mutta yleensä hyvää. En ole 50 vuoden aikana lähtenyt ostamasn jotainntiettyä kokonaisuutta vaan sitä syödään mitä kaapista löytyy. Ja aina sieltä on jotain löytynyt, jämiä ainakin.

   Ylös ⇑   


  
 Vastaa viestiin
 Nimi:       [poista tiedot]
 Sähköpostiosoite:

 Jos annat sähköpostiosoitteesi, se näkyy viestissäsi.

 Otsikko:
   




Hevostalli.net ei vastaa keskusteluryhmissä käytävän keskustelun sisällöstä.