Kirjoita uusi viesti  |  Alueen etusivu  |    |  Etsi  Alas ⇓   
  Kissanrasva

Lähettäjä: ... 
Päivämäärä:   15.8.25 05:55:02

Eli margariini. Ostin pitkästä aikaa ja hyi hitto, että on pahaa leivän päällä. Tavallisesti käytän oivariinia.Eihän tuota voi leivän päällä syödä. Mielummin vaikka ilman. Ihmettelen miten pystyin tuota käyttämään parikymmentä vuotta aikoinaan. Mitä te käytätte ruisleivän päällä?

  Re: Kissanrasva

Lähettäjä: nomadi 
Päivämäärä:   15.8.25 06:31:37

Omat suosikkini: voi, avokado, homejuusto.

  Re: Kissanrasva

Lähettäjä: .. 
Päivämäärä:   15.8.25 07:04:45

Avokado ri ole luonnon ystävän valinta todellakaan. Vähän valoja päälle.

Tottumuskysymys ja lisäksi levite ei edes ole välttämätöntä

  Re: Kissanrasva

Lähettäjä: cc 
Päivämäärä:   15.8.25 07:16:36

En käytä levitettä nykyisin ollenkaan. Muut päälliset riittävät hyvin "korvaamaan" sen.

  Re: Kissanrasva

Lähettäjä: ? 
Päivämäärä:   15.8.25 07:20:15

"Vähän valoja päälle."

Erikoinen valinta. Miten tämä käytännössä tapahtuu, miten laitat leivän päälle?

  Re: Kissanrasva

Lähettäjä: .. 
Päivämäärä:   15.8.25 07:23:24

Tyhmä.
Huumori on kivs juttu jos sen osaa, sinä et.

Kannattaa vähän perehtyä asioihin ettei just syö avokadoa tai palmuöljyä.

  Re: Kissanrasva

Lähettäjä: ? 
Päivämäärä:   15.8.25 07:30:31

Joo. Ja avokado on kyllä tosi hyvää ruisleivän päällä. Laitan toisinaan, mutta enimmäkseen käytän avokadoa muutoin.

  Re: Kissanrasva

Lähettäjä: Erakkorapu 
Päivämäärä:   15.8.25 07:38:30

Mie tykkään vahvasta sinapista ruisleivän päällä.

  Re: Kissanrasva

Lähettäjä: Muija 
Päivämäärä:   15.8.25 07:44:00

PoutaPäivää oon vuosia käyttäny.

Mitään paljon prosessoitua en syö.

  Re: Kissanrasva

Lähettäjä: ? 
Päivämäärä:   15.8.25 08:16:26

"Huumori on kivs juttu jos sen osaa, sinä et."

Ahaa okei, tuo avokadojuttu olikin siis huumoria.

  Re: Kissanrasva

Lähettäjä: Heräsin 
Päivämäärä:   15.8.25 08:25:11

Minäkin erehdyin joskus käyttämään Beceliä. Taisi olla jotain 25 vuotta sitten. Silloin virallinen taho hoki että terveys pelastuu jättämällä eläinrasvat.
Nykyisin jotkut muut tahot hokevat samaa...sehän sopii halpoja raaka-aineita prosessoivalle teollisuudelle.
Kummallista että kaikki epäviralliset terveydenhoidon tuntijat esim.funktionaalisella puolella kehottavat heti ensimmäisenä luopumaan margariinista. No ei se niin kummallista ole kun asioihin perehtyy. Eihän ole yhtään tutkimusta joka vahvistaisi maitorasvalla olevan mitään muuta kuin hyviä vaikutuksia terveyteen. Samoin eläinrasva on monien maailmalla arvostettujen ravitsemustieteilijöiden mielestä terveellistä toisin kuin halvat kasviöljyt eli kaiken epäterveellisyyden aiheuttaja, tulehdusta aiheuttava linolihappo. Suomessa ihmiset on peloteltu täysin ja saatu aikaan kolesterolihysteria jonka alkulähde on kaukana Yhdysvalloissa 50- luvulla tehdyssä väärin tulkitussa tutkimuksessa. Silloin sokeriteollisuus kiitti ja sen myötä kansa todellakin kyllästettiin sokerilla. Sen vaikutukset näemme ylipainoisia länsimaalaisia.

Ja vastauksena voin todeta että silloin harvoin kun ruisleipää syön käytän mielelläni voita. Voita käytän ruoanlaitossa paljon oliiviöljyn ohella.
Voi sisältää 400 eri rasvahappoa. Kannattaa perehtyä miten terveellisiä ne ovat ja tekevät ihmiselle vain hyvää kuten voihappo. Ei ihme että maistuu hyvältä!

  Re: Kissanrasva

Lähettäjä: Huoh 
Päivämäärä:   15.8.25 08:25:24

Nämä nykymuodissa avokado ja bataatti (erityisesti perunan tilalla) eivät ole mitään luonnonystävän valintoja.

  Re: Kissanrasva

Lähettäjä: *** 
Päivämäärä:   15.8.25 08:44:26

Hummusta ja guacamolea ja itsetehtyä paputahnaa. En ole ostanut margariinia kaupasta 35 vuoteen enkä ajatellut ostaa jatkossakaan.

  Re: Kissanrasva

Lähettäjä: nomadi 
Päivämäärä:   15.8.25 08:46:04

Luulin, että tässä puhutaan vain makuasioista. Pidän avokadon ja ruisleivän yhdistelmästä, vaikka syön sitä harvoin, koska avokadot ovat Suomessa kalliita ja usein raakoja. Jos eettisyyttä miettii, voin tilallekin valitsisin vegaanisen levitteen. Juustoista pitäisi miettiä ainakin kotimainen valkohomejuusto (sinihomejuustot ovat kauhean suolaisia).

Voisikin aivan hyvin kokeilla pitkästä aikaa margariinia, en edes muista, miltä se maistuu (jos miltään).

   Ylös ⇑   


  
 Vastaa viestiin
 Nimi:       [poista tiedot]
 Sähköpostiosoite:

 Jos annat sähköpostiosoitteesi, se näkyy viestissäsi.

 Otsikko:
   




Hevostalli.net ei vastaa keskusteluryhmissä käytävän keskustelun sisällöstä.