Lähettäjä: iiie
Päivämäärä: 21.7.25 18:07:28
Avokadon viljely vie ihan sairaasti vettä, joten sen ainakin voisi lopettaa.
Ja jos laittaisitte syömäkelpoisia hevosia enemmän teuraaksi eikä vain lääkkeillä monttuun/kaatopaikalle, niin ehkä ei tarvitsisi tehotuottaa Suomessakaan niin paljoa lihaa. Meille ei kotiin koskaan ostettu eikä osteta mitään kalaa tai nautaa, kun isä kalastaa ja metsästää ja joka syksy tuo hirvenlihaa kotiin ja kalaa ympäri vuoden. Hän myös marjastaa kesällä/syksyllä, joten ei meillä marjojakaan kaupasta osteta, paitsi mansikoita, kun niitä ei noilla korkeuksilla juuri kasva. Ihan erilainen ruokatarjonta vanhempieni luona siis kuin minulla kaupungissa keskellä Suomea asuvana...
Mutta ihmetyttää tosiaan tuo, että hevoset laitetaan monttuun, vaikka liha olisi syömäkelpoista. Pyydätte jotain hirvenmetsästäjiä lopettamaan, roikottamaan ja pilkkomaan ja maksatte siitä vähän tai annatte lihoja palkaksi (jos tarvitsevat), ja osan myytte kavereille niin saatte rahaa, ja loput sitten pidätte itse ja saatte täytettä pakastimeen. Ei tarvitse ostaa nautaa kaupasta ja saatte hevosen hyötykäyttöön ja koirillekin ruokaa. Ja moni koiranomistajakin on valmis maksamaan hevosen lihasta ja luista, kun niitä saa niin huonosti kaupasta kuulemma ostettua.
|